Kredi Skoru / Credit History
-
@Haliax, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Ayin basinda BofA’da hesap actiktan ve yaklasik 15 gun sonra Customized Cash Rewards kredi kartina basvurup, 2 gun sonra elime gectiginden beri aktif olarak kullaniyorum. Ama kartin isleyisi mi desem, BofA’nin isleyisi mi desem, bana bi’ tuhaf geldi. BofA mobil app’ini kullaniyorum.
Ornegin, Amazon’dan $50’lik alisveris yaptim. Bu gunlerce “Pending” olarak bekliyor. Ben hemen karta yansir diye dusunup $50 odemistim ama onun karta yansimasi bile 2 gunu buldu, ustelik Amazon odemesinden once karta yansidi ve kartin balance'i $-50 oldu, yani banka bana $50 borclu gorundu.
Bankanin bana borclu gorunmesiyle, kartin bakiyesinin $0 olmasinin benzer oldugunu, bir goturusunun olmadigini biliyorum. Ama bu islemlerin karta yansima hizinin yavasligi benim kafami karistirdi, ileride hesap kesim tarihine borc birakmayi ayarlarken ayin basindan ortasindan baslamak lazim gibi, cunku min. 2 is gunu suruyor harcamalarin karta yansimasi.
Benim yanlis yaptigim veya dusundugum bir konu var midir? Diger bankalarda da bu islemler boyle yavas mi?
Tum bankalarda islemler ilk 2-3 gun pending olarak kaliyor. Zamanla alisiyorsunuz sistem boyle.
-
@Haliax ne kadarlik hesap actiniz bof ta bende acacagim da yatirdiginiz miktari merak ettim kredi karti 15 gun sonra verilmesi ilginc geldi
-
@Haliax bu durum esasında sizin lehinize durum. Fazla çekim , yanlışlıkla duble çekim , itiraz veya kartınızın kaybolması durumunda birisinin kartı kullanmasına itiraz için size faydası var. Birde bahşiş yada diğer tabirle tip ekleme durumda ücretin karta yansıması durumda belli bir süre Pending olması gerekiyor. Bazen Ay sonu harcaması diğer aya yansıyor. Hemen ödeme yapıyorsanız sorun yok. Diğer aya bırakırsanız bazen ters durum olabilir. Onun için bu gibi durumlarda devamlı kontrolda kalmakta fayda var.Siz hemen ödemeyi yapın sonrası iş bankaya kalsın .
-
Normalde her yil ucretsiz olarak bir kez ayrintili finansal kredi raporu isteyebiliyorken, pandemi baslangicindan bu yana Equifax, Experian ve TransUnion haftalik olarak ucretsiz bu raporu insanlara saglamaya baslamisti.
Bu sure 2023'un sonuna kadar uzatildi.
Haftalik ayrintili kredi gecmisinize su siteden ulasabilirsiniz:
-
Merhabalar secured kredi karti basvurusu yapacagim. Lakin depozito miktarini secme konusunda kararsiz kaldim. Soyle ki yuksek bir depozito ile kredi kartini almam kredi skorumu daha hizli bir sekilde artiracaksa yuksek depozitolu bir kredi karti alacagim ornegin 5000
Ama yok farketmez ise daha dusuk bir depozito ile kredi karti alacagim.
Bankaya bu soruyu sordum Cevap vermediler. Biz kredi analisti degiliz dediler.
Bu durumu bilen tecrube eden birisi var mi ?
Ayrica kredi skorumuzu hizli bir sekilde nasil yukseltebiliriz ?
Tesekkur ederim.
-
@Megatron Bence secure card icin $1k makul bir miktar.
-
Merhaba, turist vizesiyle gelip 4 ay civarı houstonda kalıcam, bu süre zarfında credit score oluşturmak için yapabileceğim birşey var mı?
Bir de hangi bankadan hesap açmamı önerirsiniz.
-
@Megatron, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Merhabalar secured kredi karti basvurusu yapacagim. Lakin depozito miktarini secme konusunda kararsiz kaldim. Soyle ki yuksek bir depozito ile kredi kartini almam kredi skorumu daha hizli bir sekilde artiracaksa yuksek depozitolu bir kredi karti alacagim ornegin 5000
Ama yok farketmez ise daha dusuk bir depozito ile kredi karti alacagim.
Bankaya bu soruyu sordum Cevap vermediler. Biz kredi analisti degiliz dediler.
Bu durumu bilen tecrube eden birisi var mi ?
Ayrica kredi skorumuzu hizli bir sekilde nasil yukseltebiliriz ?
Tesekkur ederim.
hangi bankadan karti aliyorsunuz?
-
@oguzc, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Merhaba, turist vizesiyle gelip 4 ay civarı houstonda kalıcam, bu süre zarfında credit score oluşturmak için yapabileceğim birşey var mı?
ABD'ye ilk gelisiniz mi? SSN'niz var mi?
kredi gecmisi ve kredi skoru icin SSN gerekiyor... -
@crazycells ilk gelişim değil fakat ssn im yok. ileride yatırım amaçlı ev almak gibi bir düşüncem var, şimdiden hesap açıp kredi kartı almanın ev alırken faydası olur mu?
-
@crazycells Bank of America
-
Amazon seller için kullanılan payoner wise mercury gibi bankalar kredi skoru veriyormu?
Abd ye gelmeden bu hesaplarda alışveriş olursa gerçek banka gibi sayılır mı? -
@crazycells, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
ABD'ye ilk gelisiniz mi? SSN'niz var mi?
kredi gecmisi ve kredi skoru icin SSN gerekiyor...@UgurOral aslında sorunun cevabı burda
-
@crazycells ilk gelişim değil fakat ssn im yok. ileride yatırım amaçlı ev almak gibi bir düşüncem var, şimdiden hesap açıp kredi kartı almanın ev alırken faydası olur mu?
maalesef SSN olmadan kredi gecmisi olusmuyor.
-
@crazycells Bank of America
Secured karti sonradan normal kredi kartina cevirebilirsiniz, o nedenle limitinin cok onemi yok.
-
@UgurOral, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Amazon seller için kullanılan payoner wise mercury gibi bankalar kredi skoru veriyormu?
Abd ye gelmeden bu hesaplarda alışveriş olursa gerçek banka gibi sayılır mı?kredi skoru icin "kredi" almaniz lazim. alisveris/harcama yaparak maalesef kredi gecmisi olusturamazsiniz.
-
@crazycells T mobiledan taksitli bir sekilde telefon alamadim. Sebebi amerikada yeni oldugum ve kredi gecmisimin olmamasiymis. Suanda kredi kartim yok .
Bu hafta secured bir kart alip (2000 depozit yani 2000 dolar limitli ) Taksitli bir sekilde appstore dan telefon almayi deneyecegim.Sonucu ne olur sizce ?
-
@Megatron Credit score un olusmasi siz sisteme bir sekilde dahil olduktan sonra 6 ay surer. Sistem dahil omaktan kastim herhangi bir kredi aracini kullanmaniz: kredi karti, loan, mortgage vb. Yuksek Credit Score sadece bir gostergedir, size basvurdugunuz her kredinin cikacagini garanti etmez. Mevcut durumda muhtemelen gene taksitle telefon alamayacaksiniz.
-
@crazycells T mobiledan taksitli bir sekilde telefon alamadim. Sebebi amerikada yeni oldugum ve kredi gecmisimin olmamasiymis. Suanda kredi kartim yok .
Bu hafta secured bir kart alip (2000 depozit yani 2000 dolar limitli ) Taksitli bir sekilde appstore dan telefon almayi deneyecegim.Sonucu ne olur sizce ?
bu kadar kisa surede kredi gecmisi olusmayacaktir, en az 3-4 ay beklemelisiniz...
Eger sadece telefonu taksitle aliyorsaniz, ve hicbir seye abone olmayacaksaniz ve telefonun fiyati 2000'den az ise saniyorum ki kart onay verecektir. Ama ilk alisverisiniz bu olursa red gelebilir, isterseniz oncesinde kredi karti ile birkac dolarlik kucuk bir harcama yapin...
-
@Megatron bugun t-mobile dan iPhone 14 aldim. 150 USD down-payment verdim ve elimdeki iphone XS ile trade in yaptim. 24 ay boyunca sadece tarifenin tutarını ödeyeceğim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum