Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese selamlar, ben Can
    Amerikaya geleli 3 bucuk ay oldu. Ve 2 aydir eyaletler arasi kamyon soforlugu yapiyorum. Bu is sayesinde kisa surede amerikada 31 eyalette bulundum/ icinden gectim. Bu eyaletlerde yaptigim gozlemleri kisa kisa sizlerle paylasmak istiyorum.

    Fakat simdiden uyarayim. Bu bir eyalet rehberi degildir. Dolayisi ile okuyacaklariniz benim bizzat kendi gozlemlerim olacak. Aksini dusunebilirsiniz. Aman efendim boyle degil demeyin. Bir de soyleyeceklerim gordugum kadariyla bir degerlendirme olacak. Ornek insanlar sicakkanli derken gordugum az sayida insandan bahsettigimi anlayin. Tum eyalet nufusu degil yani. 🙂

    Alfabetik sirayla gidelim.

    Alabama: yemyesil bir eyalet. Ama fazlasiyla yesil. Ormana agaca doydum buradan gecerken. Cok fazla vakit geciremedim. Yuk biraktigim Mobile sehrindeki siyahi abimizin 'we are making the america great brother' gondermesi hala hatirimda. 🙂

    Arizona: geneli cöl. Ege bolgesini andiran kucuk makiler var heryerde. Flagstaff colde bir vaha. Phoenix de sanki bir tepsi gibi dumduz. Havasi kuru. Nogalez sehri de cok guzel. Bu sehir mexico sinirinda ve yarisi mexico tarafinda. Donuste border inspectiondan geciliyor. Giderken sorgu sual yok. Donerken vatandas misin degil misin ile baslayan bir sorgudan geciliyor. Simdiye kadar 3 kez sorgudan gectim hic problem yasamadim. Cooperate yaparsaniz zaten cok ustunuze gelmiyorlar. Arizonayi genel olarak begendim. Ama yasamayi dusunecek kadar degil...

    Arkansas: sadece icinden gectim. Gectigim kisimlarda pek kayda deger birsey goremedim.

    Colorado: Merak ettigim eyaletlerden biriydi. Springs tarafina giderken cok issiz yollardan gittim. Alabildigine arazi. Springs tarafi guzel cekici bir manzarasi var. Fountain tarafi sanirim yeni yerlesim. Her yer insaat halindeydi. Denver i turkiyeye cok benzettim. Burada yerli native american lar var. Insanlar cok sicakkanli degil (denverda). Duyduguma gore hirsizlik cokmus. Kendisini sevdim insanini pek degil.

    Connecticut: Burasi da ilgimi ceken bir eyaletti. Londrayi andiriyor yapilar. Ama Iyiki tercih etmemisim dedim. Insanlar soguk, suratlar asik, trafik sikintili ve saygi yok. Tekrar gitmek istemeyecegim eyaletlerden.

    Delaware: Sadece icinden gectim. Gozume carpan kaydadeger birsey goremedim.

    Florida: Yasadigim eyalet. Miami ye 2 kere gittim. Sevemedim. Batisi daha cekici geliyor bana. St. petersburg ve clearwater tarafi cok guzel. Tampa orta olcekli bi sehir. Is potansiyeli cok yok. Ama bosta da kalmassiniz. Maaslar biraz dusuk kalabilir. Tampanin guneyinde bradenton ve sarasota var. Ekonomi olarak aktif degil buralar genelde emeklilerin bulundugu yerler. West palm beach in methini cok duydum. Ama gitmek nasip olmadi henuz. Bir de tarpon springs isimli yunanlilarin cogunlukta oldugu bir yer var. Merak ettigim. 🙂

    Georgia: atlanta buyuk bir sehir. Is imkanlari genis. Havasi fena degil. Yol cizgileri cok silik aksamlari yolu anlamakta gucluk cektigim icin araba kullanmaktan imtina ederim 🙂

    Illinois: ilinoy diye okunmasina anlam veremedim. Arastirmadim bir sebebi vardir illaki. Connecticut a da kinedikit diyorlar. 🙂 Neyse, illinois de cok enteresan zaman gecirdim. Galiba 70 no lu yolda dogu istikametinde seyrederken benzinim bitmek uzereydi. Bir shell gordum. Bi yandan da whatsappta arkadaslarla haha hihi derken cikisi kacirdim. Donus yolu da uzakta. Ilerde bir benzinlik bulma umuduyla 30mil kadar gittim. En son bir yerde gas tabelasi gordum. 3 mil iceri girdim. Ama bu 30mil ve 3 mil boyunca sagim solum boyumca misir tarlasi. Insanevladi yok. 🙂 Velhasil winchester isimli town a vardik. Bu arada benzin bitti bitecek son damlalari yiyor arac. Neyse Bir benzinlik gordum girdim. Aractan indim. Pompada sayi falan yok. Bir iki yokladim. Calismiyor. Iceri girdim benzin kalmadi demez mi adam. Yahu etme eyleme napacaz. Benzinim bitti bitecek. Dur sakin ol karsisi da benzinlik diyince bir rahatladim. Hemen gittim. Pompayi gorunce bi dumur daha yasadim. 70lerden kalma bir pompa. Kredi karti gececek yer yok. Neyse benzini bastim. Iceri girdim. Amerikada tanistigim en renkli kisilik Tyke ile tanistim. 🙂 Super bir insan. Baya muhabbet ettik. Sonra townu biraz gezdim. Film seti gibi. O filmlerde izledigimiz yerler birebir. Onumden gecen kucuk cocuklar hi uncle falan diyor. 🙂 Kucuk townlarda insanlar daha sicakkanli. Bi motel olsa kalirdim ama maalesef yoktu. Kalbim winchester da kaldi. Ben yola devam ettim. Chicagoyu pek sevemedim. Trafik olan yerlere isinamiyorum.

    Indiana: Indiana bana nedense itici geliyor. Kotu bisey yasamadim. Ama pek sevemedim. Niye bilmiyorum. Trafik burda da etkili olabilir.

    Kansas: Beni sasirtan eyaletlerden. Havasi guzel. Insanlar (burda bir genelleme yapicam) canayakin. Sakin. Burayi sevdigime sasiriyorum 🙂

    Kentucky: Kentuckynin icinden gectim pek birsey diyemeyecegim. Ama girisindeki nehirde manzara super.

    Louisiana: sadece icinden gectim.

    Maryland: marylandin townlari cok guzel. Aklimda kalan emmitsburg cok hosuma gitmisti. Burada farmerlar evlerinin onunde yollara ayni turkiyedeki gibi tezgah aciyorlardi. Yumurta kavun karpuz vs satiyorlardi. 🙂 Sehir merkezlerini sevmedim. East coastta sevdigim ender yerlerden.

    Massachusetts: sadece springfield tarafini gordum. Trafik var ben yok!

    Michigan: detroit tarafi beni cok sasirtti. Bu kadar musluman nufus gormeyi sanmiyordum. Carsafli ve cubbeli cok kisi var. Burasi icin amerikanin suc baskenti diyorlar. Ve gordugum 10 arabadan 15i chevrolet malibu! Chevrolet nin fabrikasi varmis burada. Michigan in ic kesimlerinde cok guzel evler gordum. Harika otesi. Havasi yazin bile aksamlari soguk.

    Mississippi: sadece icinden gectim.

    Missouri: kansasla birlikte begendigim ve begendigime sasirdigim ikinci eyalet. Adini unuttugum bir sehir vardi ozellikle yerlesimi ve evleri cok begenmistim. Havasi da guzeldi.

    New Jersey: hala pompaciligin surdugu eyalet. Benzini kendim koydum diye ticket yiyecekmisim! Peh!! Neyse sevmedim diyip geciyorum.

    New mexico: new mexico nun havasi cok guzel. Evleri bi degisik. Insanlari cana yakin. Sevdigim eyaletlerden.

    Newyork: ny a karsi onyargiliydim. Ny un city olmayan tarafi cok guzel. Ama saygisiz ve sikisik trafik burada da var. Daha state sinirindan gecerken beraber agzini bozmaya basliyor insan...

    North carolina: insanlari bi garip. Raleigh durham tarafi ilgimi cekmisti. Guzel yerleri var. Charlotte fena yer degil. Insanlari pek sevemedim. Sicak gelmedi...

    Ohio: dayton sehrinde ciddi bir ahiska turku nufusu var. Avon cleveland cincinnati taraflarini gordum. Insanlar genelde soguk. Market fiyatlari biraz pahaliydi.

    Oklahoma: sadece icinden gectim.

    Pennsylvania: philadelphia ilk baskent. Cok eski bir yuzu var. Insanlari cikarsaniz yuz yildir burda kimse yasamadi deseniz inanir herkes. Oyle eski ve bakimsiz. Hayatimda gordugum en yokuslu sehirlerden biri. Pennsylvania nin ic kesimleri yemyesil. Ama cekici gelmedi bana.

    South carolina: Charleston ve greenville sehirlerinde bulundum. Pek ilgimi ceken birsey olmadi buralarda.

    Tennessee: tennessee alabama gibi yesil daglik bir yer. Bir towndan gectim jackson tarafi idi yanlis hatirlamiyorsam. Masal diyari gibiydi. Bir yol, karsilikli evler, kose basinda bir benzinlik ve market, bir tarafta ilkokul, bi tane kilise... Tablo gibi yerdi.

    Texas: houston, austin, san antonio, dallas laredo sehirlerini hic sevmedim. Texasta sevdigim tek yer el paso 🙂 bu arada el paso sehrinin yarisi mexico tarafinda. Juarez olarak geciyor. Laredo sehrinin de yarisi mexico tarafinda. Bu iki sehirden donuste border inspection dan geciliyor nogales gibi.

    Virginia: east coastta arastirdigim ve sevdigim tek yerdi. Ama hayal kirikligi yasadim. Trafik cok, saygi yok, daglarinda telefon cekmez 🙂 west virginiayi da buna katalim. Ekstra yazmaya gerek yok.

    Wisconsin: cok soguk bi yer. Cok sevmedim. Bi kere gittim. Insallah bi daha gitmem.

    Sizlere kisaca dilim dondugunce ufak bir paylasim yapmak istedim. Is yogunlugumdan dolayi foruma giremedim. Yeni eyaletler gordukce eklemeye gayret ederim. Herkese selamlar. 🙂


  • 2 ay gibi kısa bir sürede harika bir deneyim olmuş. Türkiye' de de aynı mesleği mi yapıyordunuz?


  • @Dejavu hayir dugun fotografcisiydim 🙂


  • @Cannavaro1903 bende youtube yap izleyen çok olur 🙂 güzel şeyler. başarılar.


  • @cannavaro1903 Çok çok güzel bir paylaşım olmuş bu 🙂 Emeğinize sağlık. Darısı başımıza diyorum, bu yönlü gezip tecrübeler edinme adına.


  • @cannavaro1903 Tebrikler, çok hızlı giriş yapmışsınız oradaki hayata:)) Renktaş mıyız bu arada? 🙂


  • @paw-of-eagle tesekkurler. Darisi basiniza.

    ezelden ebede 🙂



  • Selam arkadaşlar :)) 2 gün önce giriş yaptık New jerseye .. Antalya Zürih newark aktarmalı oldu . Antalya da sagolsun polis abiler odaya aldı pasaport ViZe sahte olup olmadigina baktılar galiba onlarda bana green card çıktığına şaşırdılar :))) neden Amerika Türkiye daha tatliş falan olayına girdiler 🙂 neyseki Ucuga son 40 dk kala bıraktılar . Sonra Zürih'e geldik orda sıkıntısız transfer olduk . Tabi yine bir odaya alıp ayakkabımıza kadar baktılar onlarda green card çıktı he çıkar çorapları moduna girdi :))) Newarka indik ve tabiki United airlens klasiğini yaşadık :))) bilet almadan önce United airlensi bilmiyorduk pilot falan uyuya kalan bir şirketmiş .. bizim 4 bavul kayip :))) ara tara Yok . Sudan çıkmış balık gibi kaldık .. allahtan arkadaşlar karşıladı yardımcı oldular .. diğer gün ev tuttuk 1300 dolara çok enteresan şekilde kolay oldu . İlk defa böyle kolay olıuormoş ev işi 🙂 ev cam tavan çatısından yıldızları izle şömineli falan :))) . Bank of Amerika işini hallettik . Araba işini halleddik gibi gibi . Şuan herşey çok güzel gidiyor . Bu arada dün 1 tane bavulu buldular kaldı 3 :)) Amerikan rüyası çok hızlı ve güzel gidiyor . Herkese tekrar teşekkürler . Özelden mesaj atarsanız sorularınızı cevaplarım . :)))


  • @yekta Ee abi soylemedin giderken konvoy yapacaktik


  • @yekta hayırlısı olsun .....inşallah hep böyle kolay olur yeni hayatınızda sağlık ve başarı dilerim😊😊😊

  • ⭐⭐

    @yekta Antalyada niye sana bir muamele yaptılar ki, şengen vizesi olmadığı içinmi. Muhtemelen direkt uçuş olsa böyle bir şey olmayacaktı. Amerika konusunda Antalya Havaalanı çok bilgili olmayabilir. O limanda 3 sezon dış hatlarda çalıştım, gördüğüm Amerikalı sayısı oldukça azdı.


  • @yekta hayırlı olsun darısı başımıza Jersey city de tecrübelerini aktarirsan bana faydası olur


  • @yekta Hayırlı olsun Yekta kardeşim işallah iyi olur moraller güzel gibi. Hep böyle kalsın . Çok iyi gerçekten.:)


  • Selam Arkadaşlar,
    Doğru yer mi emin değilim ama ufak bir iki bilgi vermek istiyorum. Öncelikle banka hesabı ile ilgili olarak; webster bank hesapta en az 1000 dolar istiyor yoksa 11 dolar gibi bir ücret kesiyor veya 10 kalem tutarı önemsiz harcama yapmak lazım. Bank of amerika en az 1500 dolar istiyor hesapta sabit ama 5 ay süre veriyor o sürenin sonunda kontrole başlıyor aksi taktirde 11 15 dolar arası bir kesintisi var. Bunun yanında metroPCS telefon hattı new yorkta hiç çekmiyor.(Connecticut tarafında iyi ) Çok sinir bozucu 🙂 .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pyori BofA'da her ay hesaba 250 dolar ve üzeri "direct deposit" (maaş) gelirse hesap işletim ücreti almıyor. Düzenli maaş yatan birinin hesapta para tutmasına gerek kalmıyor.
    Benim eşim çalışmıyor, o yüzden hesap işletim ücreti kesilmemesi için benim maaşımın bir kısmını onun hesabına yatacak şekilde ayarladık. Bazı işyerleri maaş hesabını/hesaplarını istediğiniz gibi seçmenize imkanı veriyor.


  • @knnrn evet haklısınız. Bizde şu an iş olmadığı için öyle 🙂 saygılar,


  • @yekta hayırlı uğurlu olsun umarım bizlerede nasip olur


  • @arnblt Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri içinde söyledi:

    @yekta Antalyada niye sana bir muamele yaptılar ki, şengen vizesi olmadığı içinmi. Muhtemelen direkt uçuş olsa böyle bir şey olmayacaktı. Amerika konusunda Antalya Havaalanı çok bilgili olmayabilir. O limanda 3 sezon dış hatlarda çalıştım, gördüğüm Amerikalı sayısı oldukça azdı.

    Büyük havaalanlarından şaşmamak gerek sanırım? Mesela IST Atatürk ve NY JFK vb yani.


  • Uzun zamandır foruma giremedim :)) nazar mı değdi ne oldu bilmiyorum tüm işlerim ters gitti :)) tam ev bulduk gezdik sözleşme imzaladık derken ev sahibi caydi ev işi yattı ..ozamandan beri otel kılıklı yerlerdeyiz :)) arabam var evim yok abiler nj de tanıdık emlakci ev kiralama durumu olanlar yazabilir mi homeless olacam yoksa :))


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum