Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @smartcells Adiniza cok sevindim, hep boyle mutlu ve keyifli gitmesi dilegiyle.


  • @smartcells Hayırlı olsun, başarılar dilerim.


  • @darkside eger calisma iznin varsa biz texas daki pizza restourantimiza full time calisacak arkadas ariyoruz


  • @Latif-Arikan bölge tam olarak nerde, pozisyon hakkında bilgi verebilir misiniz?


  • @Latif-Arikan var evet ama teksas'da değilim maalesef


  • @Emre-Birand Doğru.
    Ben Amerikada yasalım
    Geldiğim günden beri de o kadar uğruna ölünüp , Meksika üzerinden gelinecek bir yer olduğunu düşünmüyorum.Bu bana göre böyle.(açlıktan ölürüm gene de Meksika gibi yerlerden öyle riskler alarak gelmem elalemin ülkesine)

    Çünkü benim Türkiyede de standartlarım ortalamadan yüksekti..Ve bu yüksek standartları sağlayabilmek için de fazlasıyla bedel ödedim zaten.

    Youtubedaki soytarıları görüyorum.Eline 1 kilo et almış, ben amerikadayım bu eti alıyoruz 1 saat çalışarak vs diyorlar bana ters böyle şeyler
    Yok araba ucuz bilmemne..Bana hepsi hikaye geliyor bunların.Saat ücretleri çok düşük.Giderlerle kıyaslandığında aslında eline bişey kalmıyor.

    10 üstünden 4 puanım amerikaya.


  • @Apsaras-0 estağfrullah kardeşim.
    Benim söylediklerimi yüzde 70-80 burda yaşamış ya da tecrübe etmiştir
    Saatte 10-15 dolar kazanan biri Amerikada kötü bir hayat yaşıyordur
    Ve bu kötü hayatı da iyileştirebilmek adına ek işlere girersin
    Bu da çoluğundan, çocuğundan, eşinden ve hobilerinden çalmak demektir.
    Amerika’daki göçmenlerin yüzde 80 inin hayatı çöp bence.
    Onlara güzel gelmesinin sebebi Türkiye’deki standartları da düşüktü, buraya geldiler ve araba ve ayfon alabilmeyi standart sanıyorlar.Çünkü sahip olmadığı şeyler insanlara hep büyük bişeymiş gibi gelir.

    Aslında insanlar farkında olmadan Amerikada hayatlarını kaybediyorlar, hayatlarını kazanmıyorlar.Sosyal medya çöplüğündeki fake şov bitikten sonra derin sessizlik başlar…

  • ⭐⭐

    @orcunorcun1881, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

    @Emre-Birand Doğru.
    Ben Amerikada yasalım
    Geldiğim günden beri de o kadar uğruna ölünüp , Meksika üzerinden gelinecek bir yer olduğunu düşünmüyorum.Bu bana göre böyle.(açlıktan ölürüm gene de Meksika gibi yerlerden öyle riskler alarak gelmem elalemin ülkesine)

    Çünkü benim Türkiyede de standartlarım ortalamadan yüksekti..Ve bu yüksek standartları sağlayabilmek için de fazlasıyla bedel ödedim zaten.

    Youtubedaki soytarıları görüyorum.Eline 1 kilo et almış, ben amerikadayım bu eti alıyoruz 1 saat çalışarak vs diyorlar bana ters böyle şeyler
    Yok araba ucuz bilmemne..Bana hepsi hikaye geliyor bunların.Saat ücretleri çok düşük.Giderlerle kıyaslandığında aslında eline bişey kalmıyor.

    10 üstünden 4 puanım amerikaya.

    Hocam siz kendiniz söylüyorsunuz benim TR'de ki standartlarım ortalamanın üzerindeydi diye. Herkes sizinle aynı standartta yaşamıyor burada asgari ücret ile günde 10-12 saat çalışan insanlar var. O insanlar Amerika'ya geldiklerinde ve aynı şekilde 10-12 saat çalıştıklarında buradaki hayatlarından çok çok daha refah bir seviyede yaşıyorlar. Benim şartlarım da TR ortalamasının bir tık üzerinde ama bugün için böyle her geçen gün hayat pahalılığı artıyor, enflasyon deseniz almış başını gidiyor 6 ay sonra belki ortalamanın altına bile düşebilirim kimse ne olacağını bilmiyor. Amerika'ya gidebilirsem buradaki hayat standardımın altında yaşamayı ben zaten kabul ederek gelmiş olacağım. Ama alım gücüm buraya oranla orada daha artmış olacak. Söylediklerimi lütfen yanlış anlamayın sadece eleştiri olarak algılamanızı rica ederim. Kötü bir niyetle yazılmış bir yazı değil kesinlikle 🙂


  • @smartcells Hocam, tam istediğiniz gibi olması ne hoş, ailenizle birlikte mutlu bir yaşam dilerim...


  • @sytahmt Estağfrullah.İnsan emeğini kim çalıyorsa canı cehenneme.

    Ben bizzat işin içinde olan biri olarak görüş bildiriyorum.Farklı düşüncelere de saygım var.
    Amerikaya gelmeden önce herkesin ayakları yere basması gerekiyor
    Amerika para dağıtılan bir yer değildir
    Sahtekarın biri YouTube a video koymuş 15 dk da 100 dolar kazandım
    Pizza dağıttım saatte 1 saatte 100 dolar kazandım vesaire vesaire( videoya başladığında sabahtı video bitti hava kapkaranlık olmuş ama sorsan 1 saatte 100 dolar kazanmış)

    Madem 100 dolar kazanılıyor bu kadar kolay , neden saatte 11 dolar kazanılacak işlere 20-30 kişi başvuruyor o zaman ?

    Bu yalanlara inanıp buraya gelecek kişileri de uyarmak durumundayım, durumundayız

    Ülke değiştirecek insanlar kolay mı?.Her tercih bir vazgeçiştir.
    Sonra yağmurdan kaçıp doluya tutuluyorlar

  • ⭐⭐⭐

    @Ryback , @denizci10 , @Erkan-Gürsoy , @Haliax , @Haliç , @melcem
    Çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @orcunorcun1881 evet bu konuda kesinlikle size katılıyorum. Maalesef bir kaç tık fazla almak uğruna YouTube’da çok fazla yanıltıcı içerik mevcut. Kesinlikle buradan gidecek herhangi birinin orada belirli bir sıkıntıyı göze alarak gitmesi gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐

    Yazdıklarınızı okudum cogu yazdığınız seye katılıyorum ancak şunu belirtmek istiyorum. Türkiye’de verdiğiniz emek her zaman sömürülüyor. Yasal saat üzerinde çalışan milyonlarca kişi var ve aldıkları ücret asgari. 5.500 tllik maaşın hepsinin kiraya yatırıldığı bi ülke asla refah seviyesine ulaşamaz. İnsanlar artık sosyal hayatlarından vazgeçip sadece para kazanmaya odaklanmış durumdalar. Türkiye’de dünyanın emeğini verip şirketini bi yerlere getiren insanların ne gibi bir artısı oldu? Kendimden örnek vereyim bilindik bir zincir markette tezgahtar olarak 3.yılıma gireceğim. Çalıştığım yer klasmanı yüksek ve personele değer veren bi şirketti ilk girdiğimde tabi. Bu şirkette vermediğim emek kalmadı ki vermiş olduğum bi öneri için saatlerce - günlerce sunum hazırladık. Sayemde uluslararası alanda ödül aldılar. Ama sor bakalım elime ne geçti? Kocaman bir sıfır. Fikrim resmen çalındı. Üst düzey yöneticiler ile elimde kanıtlı belgeler ile bu proje benim en azından beni daha farklı genel merkez pozisyonlarında istihdam etmelerini istedim. Bana ne dediler biliyor musunuz? Yapmış olduğun proje benim açımdan çok yetersiz. Bir adamın söylediği laf beni şirkete karşı da soğuttu. Benim kendi teyzemin ABD’de restaurantı var zamanında ne avukatlarla görüştük beni oraya aldırabilmesi için ama nafile sonuçlar olumsuz oldu. Kısacası kimse beni Türkiye içinde verdiği emeği alabilen bir olduğuna inandıramaz. Beyin göçü de işte tam olarak burda devreye giriyor. İnsanlar emeğin karşılığını almazsa gider baska bi yere emek verir.


  • @orcunorcun1881 Sert bulsam da söylediklerinizin çoğuna katılıyorum 🙂 Hayal satmak, özellikle de Türkiye gibi bir ülkede umutları kırılmış insanlara hayal satmak çok kolay. Amerika kimseyi kırmızı halılarla beklemiyor, kimseye de gül bahçesi vaad etmiyor. Göçmen olmak başlı başına zor bir konu, hele belli bir yaştan sonra kariyerini-işini-bildiğin dünyayı bırakarak göçmen olmak daha zor bir konu.

    Çooook iyi bir motivasyonunuz yoksa (mesela benim burda olma motivasyonum çocuklarımın eğitimi - o bile zorluyor çoğu zaman-) , çok iyi bir eğitiminiz, herhangi bir konuda ileri bir yeteneğiniz, çok iyi ingilizceniz veya cebinizde hatrı sayılır bir paranız yoksa bilin ki Amerika sizi hırpalayacak. Herkes buna hazırlıklı olursa belki hayal kırıklıklarının etkisi de azalır.


  • @murattoirimazu, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

    Arkadaşlar selamlar, ekşi sözlükte gördüğüm bir şeyi burada paylaşmak istedim.

    Upwardly Global

    Amerika'da profesyonel iş hayatına atılmak isteyen göçmen ve mültecilere destek olan ve kar amacı gütmeyen kuruluş. Sizinle sürekli iletişim halinde kalarak neler yapmanız gerektiği konusunda bilgilendiriyorlar ayrıca özgeçmişinizi standartlara göre güncelliyor ve sizi yönlendiriyorlar.

    Ekşi sözlük linki : https://eksisozluk.com/upwardly-global--5598869

    Upwardly yi Amerikada yasal çalışma hakkı olan, TR de belli bir deneyimi olan ve burada iş arayan herkese tavsiye ederim. Programa dahil olmak için bazı kriterleri var. * yasal göçmen olmak * kendi ülkende belli bir iş hayatının olması * üniversite mezunu veya GED sertifikalı olmak * belli bir ingilizce seviyesi ( bunun için sınava alıyorlar ) gibi..

    Sonrası iş arama sürecinde koçluk yapıyorlar, direkt iş bulmuyorlar belki ama resume trickleri, resume içinde yapılacak ATS optimizasyonuna dair verdikleri trickler kafa açıcı. İş arama sürecine gireli 1 ay oldu, kendi resume me hiç dönüş alamamıştım onlarla revize edilen haline en azından dönüşler almaya başladım. 🙂 Denemekte fayda var derim, daha somut verilerim olursa paylaşırım.

  • ⭐⭐⭐

    @waterman Amacım memleketi "yermek" değil, hakikatlerden kısa bir örnek vermek. Bu konuda naçizane kendi yaşadıklarımdan küçük bir bölüm anlatmak istiyorum. Efendim ben bir kamu kurumunda (sağlık) 16 yıllık memurum. Temelde sağlık eğitimi almış olmakla beraber sonradan çok heves ettiğim bilişim alanında da eğitim aldım ve bu alana yöneldim. Bahsedeceğim macera 2011 yılında başladı ve 2017 yılına kadar sürdü. Kısaca hikayeyi anlatmak gerekirse, kurumdaki kullanılan yazılımları, işletim sistemleri dahil açık kaynak yazılımlar ile değiştirdim. Eksik veya uymayan/olmayanların da bir kısmını ben bir kısmını da diğer arkadaşıma yaptırdım. Ne kolay söyledim değil mi ? Ama bu işlerin mutfak kısmında çok ama çok yoruldum gerçekten. Gece yarısı saat 1'de eve git sabah 8'de işte ol, hafta sonları dahil tam 6 yıl. Yapılan tüm yol, yemek masrafları da bana ait. Ufak tefek lazım olan donanımları da cebimden aldığım çok olmuştur. Ben bu koşuşturmada boğulurken idarecilerimiz Bakanlıktaki tam 5 toplantıda yaptığımız bu proje ile ayakta alkışlanmış ve baya baya gururlanmışlar. Ama bir kez olsun bırakın adımızın okunmasını "ekibimiz çok iyi çalışıyor" bile denmemiş. Bunu mu sorun ediyorsun diyebilirsiniz. Tabi ki hayır. Beni yıkan kurum yapısı değiştirildiğinde tüm emeklerin yıkılıp yerine milyon lira harcanarak tamamen paralı yazılımlara dönüldükten sonra bana "niye yaptın, kim sana yap dedi, devleti sen mi kurtaracaktın, boşuna cırmalıyorsun" denilmesiydi. Bu arada devletin mesaisinde kendi özel işlerini yapanlar şuan şube müdürü oldular. Ben ise ulaşımı evime tamamen ters olan bir hastaneye isteğim dışında gönderildim. Hikaye çok daha uzun ve ayrıntılı. Yeni hastanemde liyakat yerlerde, israf hat safhada, akılsız, plansız ve mantıksız işlemler tavanda. Artık umurumda mı, hayır. Ne para bekledim ne de madalya, bir teşekkür yeterliydi. Kesinlikle katılıyorum, burada emeğin karşılığı yok.
    Memlekette hiçbir başarı cezasız kalmıyormuş.

  • ⭐⭐

    @Programmer size kısmen katılmakla birlikte bir de madalyonun diğer yüzünü göstermek isterim. Yaklaşık 8 yıl Türkiye’nin en büyük bankalarından birinde çalıştım. Dediğiniz gibi projeler ürettim, yenilikler kattım vs. ama günün sonunda “Bu senin işin zaten yapmak zorundasın” diye geri dönüşler aldım. Maalesef ne hakettiğin değeri ne de hak ettiğim maaşı alabildim.
    2 ay önce benimle uzaktan yakından alakası olmayan bir şirketten (Arkadaşım referans oldu) daha önce hiç tecrübemin olmadığı bir işten teklif aldım. Daha önce böyle bir pozisyonda çalışmamış olmama rağmen bankada aldığım maaşın 2,5 katına anlaştım. İlk başlarda acaba sorun olur mu? Diye kendi kendime çok düşündüm ama nasıl olsa Amerika’ya öyle ya da böyle gitme amacım var gittiği yere kadar para biriktirir olmazsa farklı şeyler denerim diyerek başladım çalışmaya. 2 aydan beri ağzımın içine bakıyorlar şu lazım diyorum alınıyor, bu lazım diyorum temin ediliyor ve sıfır ego ile çalışıyor patronlar. Hatta şöyle bir durum var bu yeni işim bir start up şirketi ve patronlar biz yöneticilikten anlamayız diye üstlerine bir GM almışlar. Patronların maaşını bile GM belirliyor.
    Yani gerçekten aslında çok çok iyi olanaklarda şirketlerde mevcut çalışanına değer veren şirketler ancak biz şimdiye kadar böyle bir değer görmediğimiz için bize çok enteresan geliyor. Umarım size de değer veren bir şirket ile çalışma şansı yakalarsınız.

  • ⭐⭐⭐

    @sytahmt Çok teşekkür ederim. Umarım o patronların heyecanı ve saygısı işi öğreninceye kadar değildir. Eğer öyleyse değilse iyi insanlara denk gelmişsiniz demektir. Allah devamını versin. Bu tür durumlar yaşanıyordur ama genelde yaşanan sizin bankada benim de kendi kurumumda yaşadıklarımdan öteye gitmiyor.

  • ⭐⭐

    @Programmer Maalesef çok haklısınız özellikle sizin çalıştığınız kamu sektöründe liyakat diye bir şey kalmadı. Herkes zaten Devlet'e kapağı atayım sonra yatarım kafasıyla başlıyorlar yeni başlayan memurlar bile hemen adapte olup nasıl işten kaçabilirimin derdine düşüyorlar.

  • ⭐⭐⭐

    @sytahmt Üzülerek söylüyorum, bu yazıklarınızı bizatihi yaşıyoruz. Daha mesleğe yeni başlamış gençlerin işeten kaçabilmenin yollarını aradıklarını görmek çok üzücü. Staja geleni bile bana nerede rahat olabilirim diye soru sormuştu.
    Bunda tabi devlet memurluğunun iş garantisi vermesi büyük sorun. Suistimal edilmemesi gereken bir durum olmasına karşın maalesef tam tersi yaşanıyor.
    Ayrıca devlet memurluğu kesinlikle üretkenliği bitiriyor. Şimdi buna karşı çıkacaklar vardır ama gerçek bu. Büyüklerimizin devlet kapısını sağlam bir kapı olarak görmesi özünde çok daha başarılı işler yapabilecek olan bir nesli devlet memurluğunda çürümeye gönderdiğinin farkında olamadı. Potansiyeli çok yüksek olan ve çok çalışkan olan arkadaşlarım var. Beraber başladığımız ve yaptığımız işlerden dolayı biliyorum. Hepsi de rehavete alıştı. Neyse bu konu uzar gider 🙂
    Değerimizi bilen iyi insanlarla karşılaşmak dileğiyle.


Benzer Başlıklar

  • 420
  • 4
  • 59
  • 33
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum