Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jacklendo sunum dosyasında aklına gelen tüm olaylar hakkında detaylı bilgi vardır.

    https://drive.google.com/file/d/1IRupnUd-5cJ8vuh9a9Q5qwIKRDEsetah/view?usp=sharing


  • arkadaşlar ingilizcem zayıf new yorktayım henüz iş bulamadım. Facebook sayfalarını gezdim, burdan birebir türk restaurantlarını gezdim ama bir şey çıkmadı. Fazla ingilizce istemeyen işler nelerdir, nelere başvurabilirim veya başka neler yapabilirim? öneri ve yönlendirme konusunda yardım edebilecek biri varsa sevinirim.


  • Selamlar, bugün aklıma bir şeyler geldi. Malumunuz covid sonrası evden/uzaktan çalışmalar çok yaygınlaştı, şirketler daha az maliyetli olduğu için buna yöneliyor. Benim de aklıma şu geldi: ABD’de uzaktan çalışıp TR’de yaşamak. Yani TR’de dolarla maaş alıp ABD saatlerine göre çalışmak. Var mı bunu daha önce deneyimleyen birileri?



  • Selamlar, ABD ' de İnsan Kaynakları uzmanı için fırsatlar yüksek mi iş imkanı açısından? Bilgisi, duyumu olan var mı ?


  • @darkside Restorant için bulaşık yıkama, busboy olabilir. Depo işleri olabilir amazon warehouse gibi, ups, walmart gibi firmaların da depo işleri olabilir. Food delivery olabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @fly_me_to_the_moon Bu teklifi aldığınız işveren zaten sizin Green Card ile ülkeye geleceğinizi biliyor olmalı. Bu yüzden start date'in bir önemi yok. Erteleme talebini işveren anlayış ile karşılayacaktır. Sonuçta bir ülkeden başka bir ülkeye geçiyorsunuz. Tabi işveren için çok zaruri bir durum yoksa.


  • @pistolstar, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

    Selamlar, bugün aklıma bir şeyler geldi. Malumunuz covid sonrası evden/uzaktan çalışmalar çok yaygınlaştı, şirketler daha az maliyetli olduğu için buna yöneliyor. Benim de aklıma şu geldi: ABD’de uzaktan çalışıp TR’de yaşamak. Yani TR’de dolarla maaş alıp ABD saatlerine göre çalışmak. Var mı bunu daha önce deneyimleyen birileri?

    Ben şu anda öyle çalışıyorum ama Green Card'lı iseniz önünüzde iki engel var.

    • Birincisi ABD dışından çalışmaya izin verecek firma bulmak. Çoğu firma ABD içinde remote çalışmanızı istiyor.

    • İkincisi ise en geç 6 aya bir sürekli ABD'ye gitmek gerekiyor. Ben 2-3 ay ABD 2-3 ay Türkiye şeklinde çalışıyorum henüz 4 ay oldu işe başlayalı ama ama bu şekilde gümrükte sorun çıkma ihtimali var. O yüzde en az sorun çıkaracak havalimanına inmek gerek.

    Diğer bir seçenek iş bulup re-entry permit almak böylece 2 sene Türkiye'den çalışabilirsiniz, ofise gitmeniz gerekmeyecekse. Sonra 2 senenin sonunda ABD'yi 1-2 haftalık ziyaret edip bir 5-6 ay daha Türkiye'de durabilirsiniz. Toplamda 2.5 yıl gider böyle. Tabi bu durumda vatandaşlık sayacı sıfırlanır.


  • Gerçekten çok zor.
    Saatliği 10-11 dolar olan Saçma sapan işler için bile bir sürü test Ya da interview istiyorlar

  • ⭐⭐⭐⭐

    @orcunorcun1881, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

    Gerçekten çok zor.
    Saatliği 10-11 dolar olan Saçma sapan işler için bile bir sürü test Ya da interview istiyorlar.

    @orcunorcun1881 burada hayatı basit ve kolay iş bulma yeri görenler için çok gerçekçi bir yanıt vermişsin. Ne yazık ki başarmak için her yönden (Eğitim , çalışkanlık , beceri vb) kendinizi hazırlamanız lazım. Zorlu bir yokuş ve akabinde yüksek tempolu bir iş hayatı gelecek olanları bekliyor. Türkiye’deki iş profesyonelliğinizi sınırda bırakmak gerekiyor.Buraya göre kendinizi revize etmeniz şart .


  • @redsat2000 çünkü insanlar gerçek tecrübelere değil, YouTube’daki clickbaitlere inanıyorlar.

    Türkiyede 2500 dolar net maaşı olan biri olarak buraya gelince burada Sudan çıkmış balığa döndüm şahsen

    Adam 11 dolar ilan yazmış 20 dakika online test yapmamı istiyorlar
    Ve Amerikada 2500-3000 dolar kazanan biri burda Hiçbirşey yapamaz.

    Ama. Bunu Türkiyede yaşayıp Amerika hayali kuranlara anlatmak çok zor

  • ⭐⭐⭐

    Yine bu sitede gördüğüm ama suan hatırlamadığım bir şey soracaktım. İş ararken indeed glassdoor gibi sitelerde arama cubuguna birşey yazılıyordu ve ssnsiz göçmenlere göre işler sıralanıyodu o neydi ya bileniniz var mı çıkan işler housekeeperlık falandı diye hatırlıyorm ama çubuğa ne yazacağımızı bir türlü bulamıyorum.


  • @orcunorcun1881 bana darılmayın sunu unutuyorsunuz. Siz Tr 2500 dolar maaş alabilmek için yıllarca çalışıp engebeli yollardan geçtiniz bir network oluşturdunuz. Göç ettiğiniz ülke Amerika ve oraya mesleğinizi yapmak icin gitmediğiniz (veya teklif almadığınız surece) giderken sadece ailenizi ülkenizi geride bırakmıyor, mücadelesini verdiğiniz herseyi bırakıyorsunuz. Amerika’da ekonomik olarak oldum demek için Türkiye’de verdiğiniz mücadelenin daha fazlasını vermelisiniz (şahsiniz adına söylemiyorum) İnsanlar hele ki gençler mücadele verip sonuç alamadığı icin Meksika sınırından geçiyor. Yoksa bizim kültürümüz memleketimiz on numara beş yıldız ama yozlaştı. Ve bu yozlaşma malesef durdurulamiyor.


  • @ahsenaydgdu Bahsettiginiz bu mu bilemiyorum ama "cash paid daily" diye deneyin. Bazi isler cikiyor...


  • @orcunorcun1881 TR de net 2500$ dolar kazandıran işinizin global eksende karşılığı ya da karşılığı olan networkleri hiç mi yok acaba? Arkadaşın da dediği gibi az bir tecrübe değildir bu maaşı TR de size verdiren alan. Evet, oraya gidince kariyerin büyük ölçüde sıfırlandığını öğrendik tüm buradaki arkadaşlardan istisnalar olmasına karşın. Salt youtuber USA videolarının da az çok ne kadar şişirildiğini fark edebiliyoruz.
    Ama söylediğiniz çok çarpıcı olmuş.
    Ve bizim gibi yola çıkmaya hazırlananlar için de ürkütücü:))
    Gerçekler acıdır misali:))
    Hepimiz için iyi olur umarım.
    İçten paylaşımınız için teşekkürler..

  • ⭐⭐

    @pistolstar bu çok mümkün değil. Biraz mantıksız ama şirketler nedense buna razı olmuyor. Belkide devlet böyle bir şeye sıcak bakmıyordur. Sonuçta gelip burada oturmanı bekliyor. Ben bu sene bir hafta Türkiyeden çalıştım. Onu bile bir kaç görüşmeden sonra alabildim. Ayrıca kabul eden şirket ABD de size 100 bin veriyorsa TR de bunun yarısını ancak verir.

  • ⭐⭐⭐

    Bir kaç sayfa öncesinde anlattığım iş başvurusu sonucunda bulduğum işe 12 Eylül itibariyle başladım. Şimdi 2. haftam içindeyim.

    Daha işe başlamadan 4 gün önce hesabıma 15 bin doları yatırdılar. Bu para, geri ödemesiz ve uluslararası taşınma desteği olarak verildi. Harcama için belli bir sınır ya da harcamaların belgelendirme gerekliliği yok. Nasıl istersem dilediğim gibi kullanabilirim (Ben araba almakta ve ev kiralamada kullandım). Ödemeyi almadan önce bu ödemenin şartları ve koşullarının olduğu bir sözleşme ve 1040 Tax form doldurdum ve Banka hesap numarası verdim.

    İlk gün son derece güleryüzlü ve kibar bir HR görevlisi karşıladı ve bütün iş yerini gezdirdi, gerekli bütün açıklamaları ve bilgilendirmeleri yaptı. Sonra çalışacağım ofise getirdi. Yerim hazırlanmıştı. Bilgisayar, ID kartı ve ihtiyaç duyacağım her şey ve artı olarak Welcome Kit vardı. Manager ve beraber çalışacağım takımla tanıştık. Sonra müdür bütün takımla berber bir öğle yemeği ısmarladı. Ekipteki herkes son derece cana yakın, yardımcı. Ne sorarasam hiç üşenmeden detaylıca anlatıyorlar veya gösteriyorlar. Müdürüm gördüğüm en kafa yöneticilerden biri. Kendi özel işlerimi halletmem için istediğim gibi izin kullanabileceğimi söyledi. Binada her yerde geniş oturma, dinlenme alanları, buralarda sıcak-soğuk içecekler var, Facebook ya da Google ofisleri gibi. İsteyen laptopunu alıp istediği köşede, istediği yerde çalışabiliyor bu alanlarda.

    Hemen bir internal eğitim programına alındım. Görev ve sorumluluk alacağım işlere ve ürünlere yönelik bütün eğitimler ve metaryaller temin ediliyor.

    İlk hafta içinde şirket desteği ve programı içinde kendim ve aile üyelerinin sağlık sigortası ve kendime ait 401K ememklilik ve hayat sigortalarını başlattım. İşyerine yakın iyi ve güvenli çok güzel bir mahallede 3 oda müstakil bir ev kiraladım. Trafik yok, çok kısa sürede gidip geliyorum. İşten çıktıktan 10 dk sonra evde oluyorum.

    İkinci hafta itibariyle söyleyebilirim ki oturup kendim nasıl bir iş ve işyeri olsa diye tasarlamaya kalksam ancak bu kadar olabilirdi.


  • @smartcells Hayirli olsun. Bol sans..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @smartcells hayırlı olsun. yeni işinizde başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @smartcells Başarılar dilerim, hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum