@ayvalik10, içinde söyledi: ABD İş Alanları (Deneyimli- Deneyimsiz)
@vermaynen en güncel video çeken kişi
Teşekkürler izleyeceğim 😉
Klima Santrali Ustası Aranıyor
Çalışma Yeri: Phoenix, Arizona, ABD
İş Tanımı
Firmanin Phoenix, AZ’de bulunan fabrikasında görevlendirilmek üzere; klima santralleri (AHU),
havalandırma sistemleri ve mekanik tesisat alanında deneyimli Klima Santrali Ustası aramaktadir.
Görev ve Sorumluluklar
Başvuru ve İletişim
Başvurularınızı özgeçmişiniz ile birlikte aşağıdaki iletişim bilgilerine gönderebilirsiniz.
E-posta: [email protected]
Web sitesi: www.gmcair.com
Amerikaya geldiğin zaman ben ne iş olsa yaparım kafasında olanlar hepsi ben burada yapamıyorum alışamadım deyip geri dönüyorlar. Her zaman diyoruz el emeği işlerini Türkiye de iken öğrenin amerika da kimse işsiz kalmaz. Türkiye de armut uygulaması gibi bir uygulama var. Taskrabbit uygulaması marangozluk uygulaması insanların el becerisi yok demonte eşyaları sen birleştiriyorsun. Saatlik ücretini sen kendin yazıyorsun uygulamaya.
açıklaması
Taskrabbit, Inc. (Taskrabbit olarak da bilinir), serbest çalışan iş gücünü yerel taleple eşleştiren ve kişisel yardım, mobilya montajı, taşıma, teslimat ve tamirci işleri gibi görevlerde yardım bulmayı sağlayan çevrimiçi bir pazar yeri işletmektedir.
@Ozzyy Kisaca bildigim kadariyla ozetleyeyim:
LLC icin oncelikle fiziksel Texas adresi gerekiyor. LLC de vergilendirme pass-through seklindedir, yani sirket olarak kurumlar vergisi odenmez, kar veya zarar kisilerin gelirine yansir. Texas da eyalet gelir vergisi yok. Self-employment tax (medicare ve social security) kesilir. Sirketin borclarinda sirket sahipleri kisisel olarak sorumlu degildir. Kucuk olcekli isletmeleri, e-ticaret ve danismanlik gibi isler icin daha uygundur.
C-Corp veya S-Corp icin sirket ayri tuzel bir kisiliktir. C-Corp da cifte vergilendirme vardir, kurumlar vergisi ve hissedarlarin temettu vergisi. S-Corp da pass-through vergilendirme uygulanir. LLC lere gore biraz daha karmasiktir. Bunlar genelde buyume hedefi olan, ileride halka arz yapmayi planlayan sirketler icin daha uygundur. Hissedarlar sirkete yaptiklari yatirim oraninda sorumluluk tasirlar.
Forum kullanıcısi @semavi’nin paylaşımlarına göz atabilir, kendisi profesyonel olarak bu meslek işle uğraşıyor. Kendisinin YouTube kanalı da mevcut.
Amerika'ya yerleşme ve yaşam videoları paylaşmaya çalışıyorum. Amacım yeni göçmenlere saf bilgi aktarabilmek. Popüler olmaya çalışan, sadece izleyici sayısını artırma ya da Türkiye'ye hava atarcasına videolar çeken birisi değilim. Bu tarz videoların faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum... ...
Amerika'da iyi bir iste "beyaz yakali" olarak calismak istiyorsaniz, tek sart var ingilizceniz cok iyi olacak. Yani minimum C1 seviyesinde olmali. Yas filan onemli degil:)
Not: Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamiyorum. Kusura bakmayin lutfen.
Merhaba arkadaşlar bir sorum var. Türkiye'de kombi tesisatı ile uğraşan bir usta Amerika'da rahatça iş bulabilir mi? Kendi işini yapabilir mi? Kombi işi oralarda nasıl ilerliyor ev ısıtmaları nasıl oluyor? Kısaca Türkiye'den kombi ustası olarak çıksam gelsem geçinebilir miyim?
Türkiye'de iyi kazandırır, ben Amerika kısmını merak ediyorum.
@begumm selamlar, ben de hep bunu merak ediyordum. Forumda genelde okuduğum tecrübeler hep uzun yıllar sektör tecrübesi olan kişilerdi. Kendi tecrübemle birlikte 30 yaşını geçmemiş, 2-3 senelik sektör tecrübesi ile de daha Amerika'ya gitmeden iş bulunabildiğini öğrendim. Tabi ki burada da bahsedildiği gibi SSN ve çalışma izni çok önemli 🙂 Onun haricinde bana da diplomam vs. sorulmadı. Kendi iş tecrübemi karşı tarafa doğru bir şekilde aktararak Jr. pozisyonda kendi alanımda bir işe kabul aldım.
Merhaba Arkadaşlar,
Herkese selamlar!
Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı.
Bugün Amerika – New Jersey’deki 18. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım.
Şimdi, esas konuma gelecek olursam, şu anda 3. haftamdayım ve burada öğrendiğim en önemli şeylerden biri: Bir şey yapmak veya bir şeyle uğraşmak, hiçbir şey yapmamaktan kesinlikle daha iyidir! Rizeliyim ve köy hayatını severim, sessizliğini ve sakinliğini. Burada, o köy hayatından biraz izler bulabiliyor, bir yandan da büyük arabalar ve yolları görünce İstanbul’daki hayatın bazı yanlarını da deneyimlemiş oluyorsunuz.
Buraya gelmeden önce, önceliğim İngilizceydi. Yaklaşık 6 aylık bir Youtube ders serüvenim ve İstanbul’daki işim sayesinde İngilizcemi oldukça geliştirdim. Cambridge Üniversitesi’nin sınavına online olarak katıldım ve ChatGPT’den de sınav yapması için yardım aldım. İngilizce seviyem şu an B1-B2 arasında ve genel olarak B seviyesinde diyebilirim.
İngilizcemi daha da geliştirebilmek için, gelmeden önce yaşadığımız evin yakınlarında bir İngilizce kursu araştırdım ve yarın görüşmeye gideceğim, aynı zamanda sınav için bir tarih de alacağım.
Amerika’daki yollar oldukça büyük ve araba kesinlikle bir ihtiyaç. Her yer merkezi değil ve burada merkezi kavramı farklı. Bu nedenle sosyal hayata dahil olma konusunda biraz zorluk yaşıyorum.
Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var. En son 2020 yılında, daha iyi fırsatlar yaratabilmek için firmamdan ayrıldım ve sonrasında ciddi bir işsizlik dönemi yaşadım. Ailem bir diş kliniği açtı ve anlaşmış olduğumuz dijital ajansla birlikte Dijital Pazarlama, web tasarımı ve SEO optimizasyonu konularında tecrubem var. Networkum, okula gitmemiş olmam nedeniyle oldukça düşüktü. Ancak 2021-2024 yılları arasında bu sektörde çalışmaya devam ettim.
Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, saygın firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum.
Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim! 😊
@Ben-Batur valla hocam referans gitti ama siz gelene kadar yenisi gelirse size yazarım
İstanbul Universitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu - İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi mezunuyum. Yaklaşık 5 senelik sektörümde tecrübem var. İstanbul'dan Amerika'ya (NJ) gideceğim. Dosyalarım sertifikalarım için burada yapmam gerekenler hakkında bir kaç sorum olacak;
1-Türkiye'den Apostil ve Noter onayı almam gerekiyor mu? (Tarih itibariyle çok pahalı)
2-Orada diplomalarım ve sertifikalarımın geçerli olabilmesi için nerelere başvuru yapabilirim?
3-İş arama sitelerinde birden fazla diploma ve sektörde tecrübelerim var. Bunlar için hepsinde aynısı mı yapacağım? (Noter,Apostil vs.)
4-Burada eskiden bir İklimlendirme ve Soğutma alanında Amerika Menşeli bir firmada çalıştım. Oradan çalıştığıma dair alacağım belge iş görür mü?
5-Gerek Enerji Mühendisliği gerekse Makine Mühendisliğine diplomamı tamamlayabiliyor muyum? Tamamlanabiliyorsa izlemem gereken adımlar nelerdir?
6-İş yeri açma belgem var. Orada sizce işe yarar mı?
Bu sorular hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Herkese çok teşekkürler !
merhaba ,
Amerikada eşimin kuzeni ve kardeşim yaşıyor. Daha gideli 1 ay oldu. ben ve ailem çekilişe girmeden direkt gitme yolları arıyoruz : ) ikimiz de beyaz yakayız . ben ek olarak protez ( jel ) tırnak uzmanlığı yapıyorum. Türkiyede ki mesleki yeterlilik sertifikası amerikada iş bulmama yada iş teklifi almama yardımcı olur mu ?
Soru cevapta kalmış başlık malesef. Ben de Türkiye’den tedarik edeceğim çarşaf, yastık kılıfı vs gibi tekstil ürünleri satmak istiyorum. Marshallsta vs gördüğüm havlu tekstil ürünleri hep Türkiye’den. Bir yerden başlamak istiyorum. Ticaret geçmişim yok en mantıklı nerden adım atabilirim?
@Sunrise2024 @MySea yazmis ayrica sunu belirteyim, isyeri buyuk bir firma ise size normal market price dan daha uygun saglik sigortasi almanizi sagliyor. Eger geliriniz dusuk ise devlet destekli sigortalarda mevcut, dusuk gelirlilere uygulanan programlar var. Bulundugunuz eyaletteki social service ofisinden yardim alabilirsiniz.
@Darko Merhaba ağabey güzel dileklerin için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Orda da sertifika programlarına baktım gayet de ideal fiyatlarda lakin İngilizcemin iyi olduğunu düşünsem de uzun saatlerde ve resmi konuşmalarda fazla bir şey anlayacağımı sanmıyorum, o yüzden buradan ders almak benim için daha iyi maalesef. Tek dileğim oraya geldiğimde sizin gibi oraya alışmış oranın yaşamını bilen ve bana yol gösterecek birini bulmak. Dediğin gibi sonrasında zaten yeteri kadar çalışmayla her şey olur. Teşekkürler.
H1b vizesi ile aktif calisma olarak ek gelir elde edilmiyor. Benim de online satis ve danismanlik islerine ilgim var. Passive investor olarak LLC sahibi olabilirsiniz ya da partnership ile falan denmis. Bu sekilde kar elde edebilirsiniz diye yaziyor. Nette gordugum kadariyla TR'deki birisi llc kurabiliyor. Bende arkadasimla %90 ben %10 ortaklik kurup llc acmak istesem sizce boyle bir sey mumkun mu? Ben passive investor olarak kalirim o da online operasyonlari yonetibilir. Fakat oradan da gelirim olur. Ne dusunuyorsunuz? Tecrubesi olan, fikir sahibi olanlar donerse sevinirim
Amerika'da kendi işimizi yapabilmek için hangi bölümler iyidir?
Merhaba tüm foruma selamlar. Amerika'ya yakın vadede değil de burada bir üniversite bölümü bitirip gitmek gibi düşüncem var bunu nasıl yapabilirim? hangi bölümlerden mezun olursak ya da hangi işlerde tecrübemiz olursa Amerika'ya gittiğimiz zaman o işi yapabiliriz?
Yani demem o ki gittiğimde kendi edindiğim mesleği yapmak için hangi meslekte donanım ve bilgi kazanmam gerekir?
@diclemre
Bir filtre yok, tek tek bakacaksınız. İlanın üstüne tıklayınca sağ tarfata detayların çıktığı yerde APPLY NOW çıkıyorsa Indeed üzerinden kendi CV'nizle başvuruyorsunuz.

Eğer APPLY ON COMPANY SITE gösteriyorsa sizi şirket sayfasına gönderecek. Önce orada hesap açıp sonrasında full CV doldurmanız gerekecek demektir.

Çoğunlukla copy paste ilerlesiniz de çok sayıda bbaşvuru yapınca tekrar tekrar her şirkete CV girişi yapmak bir süre sonra yorucu olmaya başlıyor. İş tanımı size uyuyorsa ve başvurmak istiyorsanız yapmaktan başka çare yok.
@smartcells Detaylı bilgi için çok sağolun. Cuma günü yaptım başvuruları ve bugün itibarıyla 1-2 görüşme talebi geldi
Hocam detaylı bilgi paylaşımınız için sağolun. Türkiye' den yaptığınız iş başvuruları sırasında geçerli bir çalışma izniniz var mıydı? Vize süreçleriniz nelerdir? Müsait bir zamanda paylaşabilirsiniz çok faydalı olur bence.
@smartcells oldukca faydalı bir paylaşım, detaylı anlatım için teşekkürler. Hangi aşamada SSN sordular?
Merhaba. Vize mülakatından önce iş başvurusu yapmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Profil ve tecrübeme çok uygun bir iş buldum ve 2 gün içinde başvurmayı düşünüyorum. 50 - 100 kişilik, uzun zamandır bildiğim bir start-up 'a ait Ticari satış pozisyonu ve fully remote. Vize mülakatım 13 Eylülde ve 21/22 Eylül gibi Amerika'da olabilirim.
1- Elimde SSN olmadan, vize bile olmadan... başvuru yapsam kaybedeceğim bir şey var mı? En kötü "Amerikaya giriş yapınca / SSN ulaşınca tekrar dönüş yapın" mı derler? (Yoksa bekleyip sonra başvurmayı mi tavsiye edersiniz?)
2- Normalde SSN ilk aşamalarda sorulmayabiliyor sanırım. Ancak kariyer geçmişimden Türkiyede çalışıldığı & Amerikada çalışılmadığı elbette anlaşılacak, ve US'e ne zaman geldiğim sorulacaktır. Bu durumda ne demeli? Olduğu gibi anlatıp "daha vizem ve SSN'im yok" deyince başvurumu askıya almasından korkuyorum.
(Not: LinkenIn lokasyonumu da US yaptim bugün). Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler
Mülakat surecini de şöyle belirtmişler:
@smartcells Yazınızı okurken heyecanlandım, pasaport vize basılı olarak elime ulaşana kadar herhangi bir iş başvurusunda bulunmamıştım. Yaşamış olduğunuz tecrübe beni hem heyecanlandırdı, hemde kendi alanımda iş bulma ümidimi arttırdı. Umarım herşey gönlünüzce olur.
@fly_me_to_the_moon, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
Merhaba. Vize mülakatından önce iş başvurusu yapmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Profil ve tecrübeme çok uygun bir iş buldum ve 2 gün içinde başvurmayı düşünüyorum. 50 - 100 kişilik, uzun zamandır bildiğim bir start-up 'a ait Ticari satış pozisyonu ve fully remote. Vize mülakatım 13 Eylülde ve 21/22 Eylül gibi Amerika'da olabilirim.
1- Elimde SSN olmadan, vize bile olmadan... başvuru yapsam kaybedeceğim bir şey var mı? En kötü "Amerikaya giriş yapınca / SSN ulaşınca tekrar dönüş yapın" mı derler? (Yoksa bekleyip sonra başvurmayı mi tavsiye edersiniz?)
2- Normalde SSN ilk aşamalarda sorulmayabiliyor sanırım. Ancak kariyer geçmişimden Türkiyede çalışıldığı & Amerikada çalışılmadığı elbette anlaşılacak, ve US'e ne zaman geldiğim sorulacaktır. Bu durumda ne demeli? Olduğu gibi anlatıp "daha vizem ve SSN'im yok" deyince başvurumu askıya almasından korkuyorum.
(Not: LinkenIn lokasyonumu da US yaptim bugün). Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürlerMülakat surecini de şöyle belirtmişler:
- Ekibimizdeki bir İşveren ile 30 dakikalık bir telefon görüşmesi.
- İşe alma müdürüyle 45 dakikalık bir görüşme. Takımda nereye uyduğunuzu görmek için teknik becerilerinizi değerlendireceklerdir.
- İşe alım ekibindeki üyelerle tanışın. Tipik olarak sanal görüşmeler yaklaşık 4 saat sürer ve ekip ve burada ne yaptıkları hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlar.
- Referans kontrolleri ve teklif.
Bence basvurun, ama 4. asamaya kadar vize/SSN dan hic bahsetmeyin. Ise baslama tarihi olarak 1 ekim gibi bir tarih verin. Sormazlarsa US disinda oldugunuzdan da bahsetmeyin. Konu acilirsa da " I will be back in the States in mid-September" gibi bir sey soyleyip hemen bir sonraki konuya atlayin. Normalde is gorusmesinden is teklifine kadarki sure zaten 1 ay surerbilir. Benim ki 2 ay surmustu.
Ilk insan kaynaklari phone screening yapar, onlarin her sorduguna olumlu cevap verin (bir ay sonra green card olacaksa, green card varmis gibi konusun mesela). Hiring managerla konusurken de isi nerde yaptiginizdan cok, is ilanindaki her bir aranan ozellikle alakali olan tecrubenize yogunlasin (Amerikada tecrubeniz olmadigini gizlemeyin ama acikca sormadiklari surece de cok gundeme getirmeyin, ya da TR deki tecrubenizi "experience with diverse customer base" gibi bir sekilde arti olarak ifade edin. STAR interview method'i arastirin.
Zaman kazanmak icin, mulakat icin her aradiklarinda bir sonraki haftaya anlasin, 3 gorusme 3-4 haftada ancak sonuclanir zaten.
Iyi sanslar.
@fly_me_to_the_moon SSN ne kadar sürede çıkıyor hatırlamıyorum ama green card elinizde olmasa bile pasaporttaki vizeyi geçerli çalışma vizesi olarak sunabilirsiniz. Resmi teklif yaparlarsa muhtemelen 2 gün içinde cevap beklerler.
@Senay-Sirin ve @haleluja cevaplarınız için cok teşekkür ederim. Hazırladığım Resume & Cover Letter 'a bakıp feedback verecek biri çıksa ne de güzel olur aslında 
@fly_me_to_the_moon ben bakabilirim resume ve cover letter'a
@Senay-Sirin teşekkürler. Mesajla email adresinizi paylaşırsanız email atabilirim
@fly_me_to_the_moon, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
Merhaba. Vize mülakatından önce iş başvurusu yapmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Profil ve tecrübeme çok uygun bir iş buldum ve 2 gün içinde başvurmayı düşünüyorum. 50 - 100 kişilik, uzun zamandır bildiğim bir start-up 'a ait Ticari satış pozisyonu ve fully remote. Vize mülakatım 13 Eylülde ve 21/22 Eylül gibi Amerika'da olabilirim.
1- Elimde SSN olmadan, vize bile olmadan... başvuru yapsam kaybedeceğim bir şey var mı? En kötü "Amerikaya giriş yapınca / SSN ulaşınca tekrar dönüş yapın" mı derler? (Yoksa bekleyip sonra başvurmayı mi tavsiye edersiniz?)
2- Normalde SSN ilk aşamalarda sorulmayabiliyor sanırım. Ancak kariyer geçmişimden Türkiyede çalışıldığı & Amerikada çalışılmadığı elbette anlaşılacak, ve US'e ne zaman geldiğim sorulacaktır. Bu durumda ne demeli? Olduğu gibi anlatıp "daha vizem ve SSN'im yok" deyince başvurumu askıya almasından korkuyorum.
(Not: LinkenIn lokasyonumu da US yaptim bugün). Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürlerMülakat surecini de şöyle belirtmişler:
- Ekibimizdeki bir İşveren ile 30 dakikalık bir telefon görüşmesi.
- İşe alma müdürüyle 45 dakikalık bir görüşme. Takımda nereye uyduğunuzu görmek için teknik becerilerinizi değerlendireceklerdir.
- İşe alım ekibindeki üyelerle tanışın. Tipik olarak sanal görüşmeler yaklaşık 4 saat sürer ve ekip ve burada ne yaptıkları hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlar.
- Referans kontrolleri ve teklif.
@fly_me_to_the_moon
Merhaba, ben green card kazandıktan sonra başvurulara başladım. resumemin başına koyu tonla "selected for green card" şeklinde bir ifade yazdım. Bir çok firma dönüş yaptı mülakatlara girdim. ve mayıs ayından beri elimde offer letter var bir firmadan. Daha vize mülakatına bile girmemişken böyle olumlu dönüşler aldım ben. Kesinlikle başvurun, Sürecinizden bahsedin olumlu karşılarlar büyük ihtimalle.
@agaslan teşekkür ederim, çok faydalı oldu ve rahatlattı mesajınız. Pozisyon neydi, ve offer letter veren firmanın büyüklüğü nedir?
@fly_me_to_the_moon Elektrik mühendisiyim ben, 30.000+ çalışanı var firmanın.
@fly_me_to_the_moon Onların süreci de dediğiniz şekilde işlemişti.son aşamada 11 kişi ile görüştüm ve 4,5 saat sürdü görüşme 
@fly_me_to_the_moon, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
@Senay-Sirin teşekkürler. Mesajla email adresinizi paylaşırsanız email atabilirim
Eger Google Drive da ise "share" settinglerini degistirip, link de gonderebilirsiniz burdaki chat yoluyla.
Job offer ile verilen start date... genelde ne kadar sonrası için oluyor?
Bunun bir veya iki hafta kadar ertelenmesini istemek nasıl karşılanır?
selam amerikada lazım olabilecek bir sürü link vardı iş arama ev arama gibi bulamıyorum yardımcı olacak birisi var mı
@Erkan-Gürsoy teşekkür ederim
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum