Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ricikli burada anladığım kadarıyla çekilişe katılma niyetiniz var henüz. Aslında bunları çıktıktan sonra etraflıca düşünmek lazım. Ancak sorunuza istinaden kendi fikrimi belirteyim izninizle. Bence çekilişi kazanan aileler birlikte gitmeli çünkü aileden ayrı gurbette olma faktörü unutulmamalı. Yalnızlık ve güvenebileceğiniz biri yoksa tutunmak mental olarak zor gelebilir. Erkekler genelde tek gidip düzen kurayım derken fazla yipranabilir. Işin maddi boyutu aslında bu sıkıntıya değer mi? Çünkü ailenin vizeyi aldiktan 6 ay içerisinde giriş yapması gerekiyor ki kartlarini alabilsinler aksi halde f2a süreciyle yaniniza alabilirsiniz ki oda çok uzun ve masraflı bir süreç. En az yılda iki kez giriş çıkışta yapmalilar tamamen yerleşene kadar ki kartları iptal edilmesin . Buda ayrı bir maddi külfet. Herşey hesaplandığında bence yapılan maddi kâr bunca sıkıntıya deymez gibi geliyor bana. Ayrıca zaten sizin tek başınıza calismanizdansa eşinizle çalışmanız standartlarinizi daha yükseltir. Yani özel durumunuzu bilemem herkesin durumu farkli ancak kendi kişisel fikrim bu. Herşey gönlünüzce olsun.


  • @ricikli velevki çekilişi kazanıp talihli oldunuz
    -eşiniz ve çocuklar için ds260 formunu doldurursanız mali yıl içerisinde onlarada konsoloslukta vize alabilirsiniz.

    -ben önce gitmek istiyorum onlar 1-2 yıl sonra gelsin derseniz. Ülkeye girer eş ve çocuklar için F2A başvurusunu yapar sürecin tamamlanmasını beklersiniz 1,5-2 veya 2,5 yıl sürebilir.

    Bonus seçenek eşiniz ve çocuklarınız için ds260 formu doldurup mali yıl içinde hep birlikte vizenizi alır. Vize aldıktan sonra sağlık raporunuzun geçerlilik süresi bitmeden (ki bu Amerikaya ilk giriş için verilen vize süresini belirler) ailece Amerikaya girer ya da ilk önce asıl talihli sonrada diğer aile üyeleri vize süresi bitmeden ülkeye girer. Aile üyeleri ülkede kalmak istemiyorsa onlar için Re-entry permit belgesi alınır. 2yıl boyunca ülkeye tekrar girmeseler bile greencardları korunmuş olur. Yani Re-entry permit bir tür izin, 2 yılın sonunda isterseniz tekrar başvurabilirsiniz.
    Şahsen F2A sürecinin bekleme süresi maliyeti ve belirsizliğini düşününce talihli olduğunuz mali yıl içerisinde dv vizesi almanın daha mantıklı olabileceğini düşünüyorum. Re-entry permit için ➡https://yesilkartforum.com/forum/post/218 bu başlığı inceleyebilirsiniz


  • @crazycells o zaman California USCIS ilgilenecek esimin vakasiyla ve bu da ortalama 25.5 ay demek oluyor yani, yanlis miyim? (bu noa 2 demek oluyor, degil mi)
    ve california uscis ile islemler bittikten sonra bir de Ankara'daki konsolosluktan haber gelmesini bekleyecegiz, oyle degil mi? yani toplamda en az 3,5 sene esimin amerika'ya gelememesi demek oluyor degil mi?


  • @mulus Dogrudur. Coronayla beraber sure cok artti ama bu sureyi azaltmaya calisiyorlar. Bence bu sure illaki azalacak. Belki bu size biraz moral olur. NO2 yi almadan ekstra belge isteyebilirler bu da bir kac ay suruyor(Benden vesikalik fotografimi istemislerdi). NO2 yi aldiktan sonra dosyaniz NVC ye gidecek. Su an icin NVC asamasi 3.5 ay civari suruyor. 3.5 ayin sonunda NVC ekstra belge isterse 2 ay civarinda uzayabilir. NVC onayladiktan sonra Ankara’dan mulakat gunu bekleyeceksiniz. Bu da su an icin 3-4 ay gibi bir sure.

    Eger saglik, emniyet yada maddi olarak bi sorununuz yada esinizin boyle bir sorunu varsa dosyanizin expedite edebilirsiniz. Bunu belgeli olarak yapmaniz lazim. Boyle bir durumunuz varsa sartlarina bakabilirsiniz. Bol sabir diliyorum.


  • @chemist cevabiniz ve sabir temenniniz icin tesekkur ederim.


  • @ricikli size GC çıkarsa eşiniz ve çocuğunuz da vize görüşmesine katılma ve vize alma hakkına sahip.

    1- Siz hayır ben yalnız alacağım vizeyi dersiniz, yalınız alırsınız, USA ya yerleştikten sonra eşimi çocuğumu yanıma alacağım dediğiniz gün 2.5 sene sonra yaklaşık yanınıza gelebilecekler.

    2- İlk GC card çıktığında Vize görüşmesine hep beraber girer, hep beraber vizelerinizi alırsınız ( ki doğrusu bu ) , eşiniz çocuğunuz giriş yapar, kartlarını alır, eğer USA ya hemen yerleşmeyeceklerse 6 aydan fazla USA dışında kalacaklarsa re-entry yaparlar, daha sonra yanınıza yerleşirler.

    Yani hepsinin çözümü var, öncelikle çekilişi kazanmanız, sonra bunları tekrar planlarsınız 🙂 Bol şans şimdiden


  • @chemist evraklarınızın potomaca transfer olduğunu nasıl Anladınız acaba?


  • @yasmin982 Surec cok uzayinca kendi bolgeme bakan congressman e email yolladim. Onlar benim adima USCIS e inquiry yolladilar. O zaman case imin Potomac a transfer oldugu bilgisini aldim. Gerci bu bilgi ve congressman bir ise yaramadi. Sadece her seyin yolunda oldugu ve beklemem gerektigi bilgisini verdiler.


  • @chemist inşaallah benimkinide transfer etmezler etseler de nebraskaya etmelerini çok isterim diğerler servicelerin bekleme süreleri çok uzun çocuklu olunca zman süreci geçmiyor hiç,sürekli bir merak araştırma dürtüsü o siteyi araştır youtubede yeni güncelleme varmı süreci hızlandırmaya yönelik ingilizce search yapmalar kafayı yicecek moda giriyor insan biliyorum benden önce başvuranlar var benimde onlarında tez zmanda mülakatlarını gerçekleştirip eşlerine kavuşmaları için duâ ediyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • @yasmin982 Aynı süreçlerden geçmiş bir insan olarak sizi çok iyi anlıyorum, bütün gün buna kafayı yoruyorsunuz normal ben de öyle yaptım. Ama geçiyor zaman ve o gün geliyor. Şimdi düşünüyorum da o bekleme sürecini keşke daha faydalı kullansaymışım, denklik sınavlarına hazırlansaymışım şimdi bunlarla bu kadar uğraşmazdım belki 🙂

    bekleyen herkese nacizane tavsiyem bu süreci kendi pozisyonuna göre kendileri veya çocukları için ön hazırlıklar yaparak geçirmeleri, hem oyanlanır kafanız dağılır hem geldikten sonrası için alt yapı yapmış olursunuz.

    • Lise mezunları GED sınavlarına hazırlanabilir
    • İngilizce çalışabilirsiniz ( her seviye için geçerli )
    • Denklik sınavlarına hazırlanmak
    • İş hayatı hakkında derin araştırmalar, nerde ne iş yapılır, maaşlar ne kadar, şartlar ne
    • Online mesleki sertifika programları vs.

    Yoksa zaman geçiyor, sizin için de geçecek merak etmeyin, Bol sabırlar.


  • Uscıs sayfasını 2 gündür açamıyorum bi sorun mu var acaba bilgisi olan varmı arkadaşlar


  • @crazycells merhabalar eş durumundan green card başvurusunu, green card sahibi olan eşim Aralık 2019 yılında ABD den yaptı. Ben kendim Türkiye de yaşıyorum ve hala devam ediyorum. Uzun bir süre bekledikten son NVC den sisteme yüklemek üzere bazı belgeler istediler ve yükledik Temmuz 2022 de. Şuan mülakat aşamasına kadar geldiğimi düşünüyorum. fakat sorum;
    1- Mülakat aşamasına bu belgeleri sisteme yükledikten ne kadar sonra sıra gelir?
    2- 2,5 yıldır her an haber gelir diye çalışamadım da girdi çıktı olmasın diye hiç bi yere. Ve artık çalışmak istiyorum ne zaman haber gelecek bilmiyorumda. Çalışırsam eğer sorun olurmu? Teşekkürler


  • @hulyaek işte benim için çok önemli maddeler bunlar bizim üniversite diplomalarımızı orda denklik almak için burdan kısmet olup gelmek nasip olduğunda neleri burdan getirmeliyiz deneyiminiz ve bu tür deneyimleri olan varsa paylaşırsa çok muylu.Ayrıca gelmeden çabuk iş bulabileceğimiz Türkiye’den bitirebileceğimiz sertifikalar var mı buna başlayan bitiren ve faydasını görenleri de merak ediyorum.


  • Ben de oğluma f2a ya başvurmadan önce turist vizesi almak istiyorum , sizce mümkün mü vermeleri? Hiç alan oldu mu sizlerden turist vizesi f2a sürecindeyken?


  • Ben de oğluma f2a ya başvurmadan önce turist vizesi almak istiyorum , sizce mümkün mü vermeleri? Hiç alan oldu mu sizlerden turist vizesi f2a sürecindeyken?


  • 2 gün önce dosya statusum
    Case is being actively reviewed olarak güncellenmiş.

    Bir sonraki güncellemeyi ne zaman beklemeliyim?


  • @calido hatirladigim kadariyla benim 1 hafta sonra falan gelmisti onay.


  • @yasmin982 Denklik konuları da çok değişken, kendi konumunuza göre araştırmanız gerekir. Bu başlığı takip ederseniz çok faydalı bilgiler bulacaksınız.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/206/amerikan-üniversiteleri-akreditasyonu


  • @calido bizim dosyamız 6 marttan beri aynı statude ancak henüz bir dönüş almadık. Bu statü bir sonraki adım için kesin bir bilgi vermiyor olabilir. Bu sadece bizim tecrübemiz tabiki.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum