Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

Emlak
535 177 82.0k 186

• Daha çok şans işi oluyor 3 ay önce yaşadığım yerde 1 senelik sözleşme istemeyen hiçbir ev sahibi bulamadım ancak en sonunda craighlist ten sözleşmesiz buldum craighlist , zillow yada yerel kiracılara bakarsanız istediğinizi bulabilirsiniz

• @sadriabi houston mecical center da 800-1000 arası 1+1 leri var. online tutunca da ilk ay bedava oluyor mu?

• @knnrn sizin kompleks'te 1+1 fiyatları nedir acaba?

• @schadow Green Card ile gelip ev kiralama hakkında önerileriniz nedir? içinde söyledi:

@sadriabi houston mecical center da 800-1000 arası 1+1 leri var. online tutunca da ilk ay bedava oluyor mu?

Sanmiyorum. Genel kural degil. Buradakilerin yaptigi bir kampanya idi. Ben Boston'dayim.

• Araştırdığım ve takip ettiğim kadarı ile ilgili kampanya apartman yönetimine ait olan bir karar.10+2,11+1 şeklinde uygulanabiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@schadow Bizim kaldığımız daire 1 yatak odası 1 çalışma odası 1 banyo şeklinde. Çalışma odasını çocuk odası yaptık.

Şu anda kiramız 1260 dolar ama Ocak ayında sözleşmemiz bitiyor, kira 1310 dolar olacak. İki yatak odalı daireye geçmek istedik ama 1700 dolar dediler, fazla geldi.

Houston'a gelecekseniz kısa süre için Aysun hanımın evleri daha uygun olur bence. Tüm eşyaları ve faturaları dahil olacak şekilde kiralıyor. Gelir gelmez, hiç otelde kalmadan yerleşebilirsiniz. İki yatak odası tek banyolu evleri 1500-1600 civarında veriyordu sanırım.

• @knnrn aysun hanım depozito aliyor mu ? veya önden 6 aylık kira ..

• @knnrn bana 800-1000 dolarlık bişey lazım ilk başta. 1 oda bile olsa olur

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yekta Facebook'tan kendisini bulup sorabilirsin. Alyson Dickens olarak geçiyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@schadow Muhtemelen tek yatak odalı yerleri de vardır. Uzun süreli bir sözleşme yapmadığı için aslında bu rakamlar çok iyi. Bizim oturduğumuz dairenin sözleşmesiz kirası 1650 dolar. 15 aylık sözleşme (lease) yaptığımız için bu fiyatı veriyorlar.

• Biz GC alır isek birde köpeğimiz olacak bizimle göçecek, Amerikada o kadar hayvansever olmasına karşın bir çok kiralık evde evcil hayvana izin verilmiyor. Neyse bizim oğlumuz(profil fotom) peluş oyuncak gibi bir şey bir şekilde idare ederiz...

Aslında GC'yi bir şekilde alsakta, tek sorunumuz ev kiralamak, araba almak olsa dimi ama :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

300 dolar geri odemesiz, 300 dolarda geri odemeli olmak uzere 600 dolar deposito ile ev kiraladim...

Kopek ve kedi icin 300 geri odemesiz depostio isteniyordu.

House a cikarsak bizde bir hayvan beslemek istiyoruz. Daha once cok besledim zaten... Oglum illaki kedi istiyor. Sanirim kedi olur...

• ⭐⭐

Leasing office olan tek kanaldan yonetilen apartment lar daha kolay kiralaniyor. Kredi gecmisim yokken sadece $400 depozito ile tutmustum. Aylik $1050 kira 2 bedroom 1,5 bathroom idi. Simdi ki evimi gene site icerisinde sahibinden ancak ozel bir emlak firmasiyla calisan birinden tuttum. Bu sefer credit history check yaptilar gelir gelir belgesi bank statement gibi bir cok belge istediler.

• Bende yeni foruma ancak uye olabildim bildiklerimi aktarayim istedim kisa bir ozetle. 6 ay once Denver a geldik. Ev arayisimiz genellikle leasing office olan yerleden baktik. Bizden istedikleri 3 sey
    -Income
    -Yoksa bankada para kiranin 3 katinin senelik miktari kadar ( yani diyelim ki 1000 dolarlik bi yer bakiyorsunuz 1000x3x12 en az 36 bin dolar bankada para olmasi gerekiyordu)
    -Referans
    Biz nasil cozduk meselesine gelince herhalde bir 30-35 yer gezdikten sonra canimiza tak etti artik biraz kurnazlik yapip evet calisiyoruz Turkiye`deki firmalarimizda dedik. Bir onceki aya kadar maaslarimiz yatmisti. Bu statement leri gosterdik bir miktar paramizi gosterdik ve ertesi gun onaylandi.

Bir cok yere 3-5 kira pesin depozito gibi seyler teklif etmemize ragmen hic birini kabul etmediler.

• houstonda fiyatı uygun okul puanı yüksek site öneriniz var mı? nisan ayı gibi gelmeyi planlıyorum.

• @schadow Green Card ile gelip ev kiralama hakkında önerileriniz nedir? içinde söyledi:

houstonda fiyatı uygun okul puanı yüksek site öneriniz var mı? nisan ayı gibi gelmeyi planlıyorum.

Merhaba you tube da video çeken bir aile var belki biliyorsunuzdur onlar Houston da spring bölgesinde Ravinia Apartmentte yaşıyorlar ve çocukları da o bölgede okuyor çok araştırmacı ve hoş bir aile kanallarının adı Ver elini Amerika oturdukları sitenin web sayfasından da bakabilirsiniz site hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz umarım işinize yarar. Yolunuz açık olsun

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@schadow Genelde merkez dışında evler güzel, kiralar düşük, okullar kaliteli oluyor. Örneğin Spring Branch ISD, Katy ISD, Pearland ISD.. Houston ISD bölgesinde iyi okulların bağlı olduğu yerler genelde pahalı.

Ben şahsen okul puanına çok fazla takılmayın derim. Bu puanlar genelde sınavlardan alınan notlara göre belirleniyor ve düşük puan her zaman kötü okul anlamına gelmiyor. Zaten "kötü" denen okullar bile Türkiye'deki pek çok özel okuldan daha iyi.

• @gözde Can Çolpanı Takip Ediyorum.

@knnrn Teşekkürler. bütçem ilk baştaki belirsizliklerden dolayı 1 oda ev için en fazla 900$ ama Ravinia dahil her yerde fiyatlar uçmuş görünüyor.

Yoksa ilk planım Ravinia

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Is neredeyse ev orada olmali...
    Bir süreden sonra yol cekilmez olur...

• ⭐⭐

@semavi Green Card ile gelip ev kiralama hakkında önerileriniz nedir? içinde söyledi:

Is neredeyse ev orada olmali...
    Bir süreden sonra yol cekilmez olur...

Cok dogru

Amerika=zaman=para

Benzer Başlıklar

• Amerika’da Mezarlık Karşısında Ev Kiralamak

Emlak
    36
    15 Oy
    36 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    @siraysessiz Degisik eyaletlerde vardir sanirim.
  • Amerika' da ev arkadaşı bulma

Emlak
    3
    0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    Ercan GeçginE
    @Edelweiss, içinde söyledi: Amerika' da ev arkadaşı bulma spareroom.com, roommates.com, roomster.com, craigslist.com Ancak en iyi cozum yasamayı düşündüğünüz yerin Facebook gruplarına katılıp bir gönderi paylaşarak aramak. Burada roomster.com sitesinde mesaj atabiliyorsunuz ama size gelen mesajları okuyabilmek için haftalık/aylık/yıllık şekilde ücretli paketler sunuluyor. Anladığım kadarıyla kullanımı ücretli, bakanlar ona göre araştırma yapsın. Bu arada henüz ben de ev bulmadım ama facebook - marketplace'de de güncel daireler bulunabiliyor.
  • Amerika'da Nasıl Kiralık Ev Bulabilirim?

Emlak
    64
    1
    1 Oy
    64 İleti
    38k Bakış
    E
    @oguzk https://yesilkartforum.com/forum/map
  • Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

Taşındı Emlak
    650
    7 Oy
    650 İleti
    117k Bakış
    smartcellsS
    @geçmiştengeleceğe, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak @smartcells merhaba, hayirli olsun eviniz. surec ilk andan imzaya kadar kac gun surdu acaba? Tesekkurler. Eve verdigimiz teklifin kabul edilmesinden imza atmaya kadar gecen sure 50 gun kadar. Bizden kaynaklanan bir 10 gun gecikme de oldu. Mortgage kredisi ile ev alindigi zaman islemler en az 1 ay suruyor. 1-1,5 ay normal sureler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k