Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
Amerika açısından düzenleme nasıl bilemem ama eğer kanda hiç antikorunuz yoksa veya aktif enfeksiyon geçmişiniz yoksa aşıları kendi sorumluluğunuzda yaptırın ne olursa olsun. Hepatit kapması kolay bir enfeksiyon sonuçları çok ağır. Belki bir yaştan sonra kızıl kızamık olma ihtimali azalır ama hepatit hep kapıda bekler! Olası bir enfeksiyon kapmanız dahilinde hastanede yatış ve sonrasında kullanılmak zorunda olan antiviral ilaçların maddi yükü ve karaciğer kaybını düşünecek olursak titreniz yasal sınıra gelen kadar kendi hayrınız için yaptırın. Bunu bir sağlık çalışanı olarak yazdım. Amerika veya Türkiye fark etmez. Zamanında aşı zincirinde olmayan aşılardan hepatit B aşısı ve sonradan sisteme dahil edildi. Benzer şekilde hepatit A aşısı da eğer antikorunuz hiç yoksa bunu da cebinizden alıp yaptırın. Bir fanusta yaşayamayacaksanız ileriki yaşlar için B kadar A da önemli. Nacizane kendi fikrimi yazdım USA yasal prosedürler için ilgili hekime sormak gerek sağlık muayenesinde. sağlıcakla kalın
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@mirach39 tebrikler.
-
@sfklkn34 Canım kardeşim çok teşekkür ederim. Hepimiz için şahane bi hayat olsun. Orada çalacağım bi kapı olduğunu bilmek çok güzel. Sen gitmeden mutlaka İstanbulda görüşeceğiz.
@Programmer Üstat güzel dileklerin çok teşekkür ederim. Darısı senin de başına olsun. Çok emeğin var. Umarım karşılığını alırsın.
-
@Barsamagic Abim çok teşekkür ederim. Bu süreci baştan sona birlikte yaşadık. Güldük, eğlendik yeri geldi üzüldük çok ama çok stres yaptık ama sonunda bu aşamaya geldik. ABD'de mutlaka görüşeceğiz zaten. Senin de yolun bahtın açık olsun. Her şey için tekrar teşekkürler.
-
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Darısı sizlerin de başına. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.
-
@icf Siz yine ufak bi kalp atışı ile atlattıysanız iyisiniz. Benim bitmek bilmeyen 40 dakikada kalbim çoktan bedeni terk etmişti

Biri de demedi ki illa numara sırayla gitmek zorunda değil
Bilsem bu stresi yaşamazdım boş yere. Neyse bu da benim tecrübem olmuş oldu. Ben yaşadım kimse yaşamasın. Sonuçta burası mülakat deneyimleri. -
@berke1998 Berkecim genç kardeşim ben teşekkür ederim. Bundan sonra da destek olmaya devam edelim umarım.
Bi gidelim de fotoğraf işi kolay. Hesabı büyütmek lazım sonuçta

-
Merhaba,
Mülakatı olumsuz sonuçlanan var mı?
Varsa bu kişiler de deneyimlerini paylaşabilir mi?
-
@myildirimoguz Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.
-
@yesilturk Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.
-
Merhabalar,
Ben de 3 Agustos 9:15 randevu detaylarini paylasayim.
Randevu bilgisini 28 Haziran'da 3 Agustos olarak aldim ve 3 gun sonra, 1 Temmuz'da Hollanda'da isbasi yaptim. Henuz Hollanda'da oturma izni sureci tamamlanmamis da olsa izin onaylandigi icin dosyami Amsterdam'a tasimaya calistim fakat oradan hicbir donus alamadim. Mulakattan bir onceki haftaya kadar bekledim ve bir gelisme olmayinca yeni isyerine benim bir 10 gun gitmem gerekiyor dedim ve Ankara icin yola ciktim.
Unganlar randevusu 1 Agustos saat 9'da idi. Paylasilan deneyimlerden sikintisiz olanlar ile ayni ilerledigi icin cok detaya girmeyecegim; parayi kartla yatirdim, ardindan formlari aldim ve once kan testi (bulasici hastaliklara bakiliyormus), ardindan ciger filmi ve en son da doktor gorusmesi seklinde ilerledi. Kan testini duyunca ac karnina gitmistim, gerek yokmus benim gibi ac ac dolasmayin bosuna:). Doktor gorusmesinde de doktor ilac kullaniyorm
-
Merhabalar,
28 Haziran'da vize mulakatinin 3 Agustos olarak ayarlandigi mailini aldim, bu mailden 1 gun sonra da 1 Temmuz'da da Hollanda'da isbasi yapmak uzere yola ciktim. Yeni iste 1 ayi bitirip 2 hafta izin almamak icin de dosyayi Amsterdam'a tasimak icin Amsterdam konsolosluguna mail attim. Bu asamada aslinda Hollanda'da oturma izin onayim bulunuyor olsa da burokrasi nedeniyle henuz oturma iznim yoktu ve bilemiyorum bundan midir Amsterdam'dan bir donus alamadim. Son ana kadar bekledim ve haber gelmeyince mecbur Ankara yoluna dustum.
Unganlar kisminda siradisi birsey yasamadigim icin kisa tutacagim; 1 Agustos saat 9'da iceri girdik. Once odemeyi kart ile yaptim ardindan da verilen forma gore once kan (sadece bulasici hastaliklara bakiliyormus, benim gibi kan alacaklar diye ac gitmenize gerek yok:)), ardindan ciger filmi ve sonrasinda doktor muayenesi seklinde sureci tamamladim. Form uzerinde idrar testi de yaziyordu fakat benden almadilar, neye gore oldugunu bilmiyorum. Muayenede ise hizlica basit sorular soruldu (ilac kullaniyor musun, alkollu arac kullandin mi, psikolojik sorunlarin var mi) ve ardindan giyinebilirsin dendi ve bitti. Ardindan ofisteki cok kibar ve yardimci hanimefendiler sonuclari bir sonraki gun 4 ila 5 arasi alabilecegimi soyledi. Ertesi gun gittigimde dosya hazirdi, hizlica aldim ve Unganlar macerasi bitmis oldu.
Vize mulakatim saat 9:15 olarak verilmisti. Saat 9'a dogru buyuk elcilik kapisi onunde siraya girdim. Oncesinde cantayi hemen sokagin karsisindaki Kebab 44'ten Fikri Bey'e biraktim. Ucret konusunda "gonlunuzden ne koparsa" politikasi izleniyor burada. Guvenlik 9:15 randevularini iceri aldi ve 5 kisi iceri girdik. Ilk masadaki hanimefendi sira numaralarimizi verdi ve ardindan salonda beklemeye koyulduk.
Ilk adim 330 dolar ucreti odemek oldu. Sira numaram yandiginda kart ile odemeyi gerceklestirdim. Sonra donup beklemeye devam ettim. Bir sonraki sefer numara yandiginda bu sefer evrak teslime gittim. Buradaki hanimefendi asagidaki belgeleri istedi;
- Diploma ve fotokopisi
- Adli Sicil Kaydi (e-devlet/Ingilizce)
- Ikametgah (e-devlet/Turkce)
- Askerlik Durum Belgesi (e-devlet/Turkce)
- Unganlar'dan teslim alinan zarf
- 6 Aylik Banka Durum Dokumu (Turkce almistim)
Sanirim burada mulakati Ingilizce mi Turkce mi yapmak istediginiz soruluyor, hanimefendi sizinki Ingilizce olur deyip evraklari aldi benden.
Diploma icin ben sadece son mezun oldugum diplomayi goturdum. Bir etkisi olmustur diye tahmin ettigim icin yaziyorum bu da Amerika'daki yuksek lisans diplomasiydi. Diger diplomalari goturmedim.
Banka dokumunde de 4.500 dolar, 2.000 euro ve 450 tl (ne olur ne olmaz:)) gosterdim. Buradaki tavsiyelere uyarak ruhsat ve tapulari goturdum yanimda. Belgeleri alan hanimefendiye ruhsat ve tapu da ekleyeyim mi diye sordum, gerek duyarsa ister dedi ve tekrar bekleme salonuna dondum.
Diger belgeler zaten belli olan belgeler.Benim sira numaram 224 idi. Vize gorusmesi icin son giren ailenin numarasi ise ya 213 ya da 214 idi yanlis hatirlamiyorsam. Onun icin de ben daha bana sira var diye rahat rahat otururken numaram yandi ve gulec yuzlu bir hanimefendinin bankosuna yoneldim. Benim kulaklarim pek iyi duymaz, basta birsey dedi hic duymadim ve sanirim megafon calismiyor dedim, ki calismiyordu, o da gulumseyerek biraz daha bagirayim o zaman dedi ve yemin ettirdi.
"I do" dedikten sonra nereye gideceksin diye sordu. "Wichita cunku bizim sektor ..." dememe kalmadan tebrikler diye gulumsedi, turist vizemi iptal etti ve belgelerini 1 hafta icerisinde alirsin diyerek diplomami geri verdi.
Forumda ve grupta da sormustum buraya da yazayim; Amerika'da 1 yildan fazla kaldiysaniz adli sicil ibraz etmenize gerek yok, kendileri goruyorlar.
Ugur Bey'e ve diger adini bilmedigim bu platformu karsilik beklemeden bugun oldugu hale getiren herkese tesekkur ediyorum.
Umarim ki hersey gonlunuzce olur.
Guncelleme: Anlam veremedigim bir sekilde 11 Agustos'a kadar herhangi bir bilgi/guncellenme yapilmadi ve 11 Agustos'ta statu refused olarak guncellendi ve ertesi gun de pasaportum PTT'ye teslim edildi. Su anda refused olarak bekliyoruz. Haftasonuna denk geldigi icin pasaportu alamadigimdan neden refused oldugunu bilmiyorum, posta ile bir aciklama gelecek mi onu da bilmiyorum. Guncellemelere buradan ve AP basliklarindan devam edecegim.
Guncelleme 2: Elcilikten pasaport ile gonderilen kagitta herhangi bir eksik belge isaretlenmemisti, sadece administrative processing yaziyordu. Ben de pasaportu alip beklemeye koyuldum. 11 Agustos'tan 19 Eylul'e kadar statu refused olarak devam etti. 19 Eylul'de administrative processingin bittigi ve pasaportumu elcilige posta yoluyla iletmem gerektigini bildiren maili aldim. 2 gun sonra PTT ile pasaportumu elcilige ulastirdim. Bundan 2 gun sonra statum administrative processing ertesi gun de issued oldu. PTT ile belirttigim adrese pasaport vize basili ve yaninda ucu yirtik zarfla beraber iletildi.
Mulakatta hayirli olsun dendikten sonra refused gelmesi cok sasirtmisti. Bekleme kismi da can sikici oldu ama sonrasinda surec bu sekilde tamamlanmis oldu. Ilave bir tesekkuru de AP grubundaki kisilere yapmak isterim. Duseni kaldiran, birbirine moral veren guzel bir grup oldu. Oradaki herkese de ayrica tesekkur ediyorum.
-
Vizesini alan herkesi tebrik ederim
Amerika'daki hayatınızda mululuklar. umarım her şey gönlünüzce olur 
-
@Ege35 Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.
-
@NSSR Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.
-
Merhaba ben de herkesle bu yoğun ve zor sürecin sonucunu paylaşmak isterim 4 Ağustos'ta mülakata girdim sabah 8:45'teydi sitede mülakatınızdan en erken 10 dakika önce geliniz yazıyordu o zamanda orda oldum ancak 11:30 gibi bana sıra geldi. Kapıda polisle karşılaşmadan önce sıra olabilir siz yine polise Green Card için randevunuz olduğunu söyleyin. İçeriye telefon alınmıyor haberiniz olsun. Önce numaranız 7. gişede yanıyor gidip 330 dolar vize ücretini yatırıyorsunuz. Ondan bir süre sonra başka bir gişede numaranız yanıyor tüm belgeleri teslim ediyorsunuz size İngilizce biliyor musunuz diye soruyorlar görüşme için. Eğer mülakatı Türkçe yapmak isterseniz bir süre daha bekleme ihtimaliniz var çünkü genelde tek kişi oluyor ve yoğun oluyor. Bir hanımefendiyle görüştüm açıkçası çoktan karar verilmiş gibiydi fazla incelemedi sadece yemin ettirip bir kaç soru sordu. Mülakatı İngilizce yaptık çok etkisi olduğunu gördüm açıkçası. Şuanda öğrenci misiniz dedi pasif öğrenciyim dedim o ne demek dedi kaydım duruyor ancak üniversiteye gitmiyorum dedim. Askerliğim tecilli ve hesabımda 9500 dolar gözüküyordu 3500 doları kredi borcu olarak (tabii ki düzenli ödediğim) buna dair hiç soru sormadılar büyük ihtimalle ben tek kişi gittiğim için. Amerika'da ne iş yapacaksınız dedi 3 hafta öncesine kadar ne iş yapıyoduysam onu yani restoran işine devam edeceğim dedim. * Restoranda Guest Relations Manager olarak çalışıyordum belki otelde veya restoranda çalışabilirim dedim. Hangi eyalete gitmeyi planlıyorsunuz dedi Texas veya Boston düşünüyorum henüz karar vermedim dedim. Görüşme yaklaşık 2 dakika sürdü onun sonucunda tamam dedi hanımefendi. Kabul edildim mi dedim Evet pasaportunuz 5 güne gelir dedi. Şuana kadar forumda fazla aktif olamadım çünkü çok yoğun tempolu bir işte çalışıyordum para benim için büyük sıkıntıydı ama bundan sonra elimden geldiği kadar herkese yardımcı olacağım. Sağlık testinde beklediğimden çok param gitti 430 dolar gibi bir rakam beni germişti açıkçası ama sorun olmadı şimdi yurtdışına sorunsuz geçebilecek miyiz ona bakacağız

-
Merhabalar şu anda okuduğunuz deneyim DV 2022 talihlisi olduğumu öğrendiğim ve 16 ay süren sürecimden bahsedeceğim.
2021 mayıs ayında kazandığımı öğrendikten sonra ilk işim (12.05.2021) tarihinde ds-260 formu doldurmak oldu.
Bu form( 2022 DV) sürecinin bel kemiği oldu. Mülakat dağıtımında ds-260 formunu erken gönderilenlere öncelik tanındı. Case number bakılmaksızın örneğin: CN: 6k sıralama. Cn:26k’dan sonra gönderdiyse 26k daha önce mülakat aldı.
Bu durum ilerleyen senelerde nasıl olur bilemiyorum bakarsın form gönderme değil case number sırasına göre dağıtırlar lakin benim yılımda böyle oldu.
30/08/2021 tarihinde evrak isteği maili aldım istedikleri evrakları mail üzerinden gönderdim.
15/10/2021 tarihinde evrak onayı maili aldım. Lakin dv22 de evrak isteği ve onayını Aralık ayında kaldırdılar. Direk mülakat planlanması olduğunda mail gelecek dendi.
Ve uzun bir bekleyiş başladı. Bu sürecin en önemli kısmı sabır, çünkü insan belirsiziğin içinde kalıyor. Türkiye de bir şey almak istese, ya gidersem boşa yatırım yaparım düşüncesi, evli olanlar ve çocuğu olanlar daha bir düşünce içerisinde oluyor.
Ben bekar ve 20 yaşındaydım o konu da şanslıyım
Ve bir yıl boyunca beklenen an 28/06/2022 tarihinde gelen bildirim üzerine 04/08/2022 tarihine mülakatım belli oldu.
Bu aşama da Uğur beyin yardımları ve tavsiyeleri üzerine sağlık muayenesi için https://www.doctorun.com/tr adresinden 28 temmuz için randevu aldım ve
PTT ais kaydı yaptım. Bu kayıt vize görüşmesinden sonra pasaportunuzu gönderecekleri ptt şubesi kaydı. Bunlardan sonra sadece istenilen evrakları hazırlamak kaldı.
O kadar güzel bir sistem kurmuşlar ki https://yesilkartforum.com/forum/ Sayesinde merak ettiğim her şeye cevap bulabildim. Paranızı boşuna avukatlara vermeyin
27 temmuz’da Unganlar Muayenesi için Isparta’dan Ankara’ya yola çıktım.
28 temmuz Unganlar deneyimi: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/3002?page=151 adresinden okuyabilirsiniz.
04-08-2022 Mülakat Deneyimim:
Görüşme saati 09:45’te idi
09:15 gibi konsolosluğun önündeydim kapının önünde sıra olmaya başladı.
Telegram grubundan dostlar da vardı. Yüz yüze tanışıp sohbet etme fırsatımız oldu.
Kapıda görevli pasaport ve isim kontrolünden sonra içeriye aldı.
İçeri de cebimizde ki her şeyi çıkarmanızı istiyorlar 2019 da öğrenci vizesi için daha önceden konsolosluğa girmiştim, eskiden edindiğim tecrübeyle kemer vesaire giymedim sadece 330 dolar ve belgelerımle gıttım o yüzden kısa sürede içeriye girdim.
İçeriye girdikten sonra size bir sıra numarası ve red alma sebeplerinin yazılı olduğu bir kağıt veriyorlar. Kağıdı okuduktan sonra geri istiyorlar. Kağıtta yazanlar dv sürecinin içerisinde olan herkesin bildiği şeyler: lise mezunu olman lazım değilsen iş deneyimi olması lazım, red alırsan ödediğin 330 dolar geri alamazsın yazıyordu.
236 numaram ile beklemeye başladım. İçerisi ana baba günü gibiydi, türk,iranlılar karışık bekliyorlardı. Mekan aynı Banka sistemi, hayalinizde ki gibi kapalı oda gibi şeyler düşünmeyin.
Sıra beklerken başkalarının mülakatını duyabiliyorsunuz ve gözünüzün önünde oluyor.
İçerde ki türklerin yanına gidip tanıştım, sıramızı beklerken sohbet ettık. Hepsi telegram grubundandı.
Konsolosluğun içerisinde Uğur Gucaslan tayfası oluşturduk adeta
236 numaram 3 kez yandı, 1.sinde pasaportum ve 330 dolar ücret istediler.
2.sinde evrak teslimi yaptım sırasıyla:
• 1. PASAPORT(ücret öderken alıyorlar, evrak teslimi sırasında ellerinde oluyor)
• 2.FOTOĞRAFLAR 2 adet 5x5
• 3.SAĞLIK RAPORU
• 4.DİPLOMA/ FOTOKOPISİ
• 5.NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ VUKUATLI
• 6. Askerlik durum belgesi
• 7.MALİ BELGELER( 6 aylık banka dökümü imza sirküleri ile birlikte)
• 8.Arşiv Kayıtli Adli Sicil Kaydı
• 9.ASKERLİK BELGESİ
• 10.FOTOĞRAFLAR
• Öğrenci belgesi ve transcript
Kişiye göre değişen ek olarak sunduğum belgeler:
• İş mektubu (noter onaylı pdf çıktısı verdim)
• İş tecrübesi olarak iş-kur eğitim sertifikası
• Sponsorluk belgesi I-134 formu
• Sponsorun banka dokümanları ve W-2 formları
Yanımda olup gerek yok dedikleri:
• Confirmation sayfası,
• Ais kaydı
• Öğrenci belgesi ve transcript (başkasından aldılar bana gerek yok dedı ama mutlaka yanınızda olsun evrak teslımı alan kışıye göre değişiyor aldıkları)
• 18-25 yaş arası erkekler için Ds-1810 formu (artık almıyoruz onu dedi) sız yine de yanınız da bulundurun
• 30/08/2021 Eski gönderdiğim belgelerin çıktısı
Evrak teslimi sırasında telaş yapmayın bekliyorlar, aksine hızlı davrandığım için 2 kere nazikçe uyardı. verdiğim evraklara bakarken, başka isteyecekleri evrakları vermek için hazırlanıyordum, hareket etme sen hareket edince burası karışıyor dedi.
Kaç yaşındasın?
Hiç evlendin mi?
Die sordu evrak teslimi yaparken, bende evlenmedim diyince belli zaten kıpır kıpırsın gibi bir şey söyledi.
Eğer bilgisayara bakıp bu niye böyle diyip, başka görevli çağırırsa, gelen görevli de bilmiyorum diyip suratınıza dıkkatlıce bakıp giderse panik yapmayın.
Bilgisayarları kötü, bilgilerimi safe yapamıyorlarmış biraz bekledikten sonra sorun çözüldü.
Buraya kadar sabırla okuyanlara teşekkür ederim
3. ve son mülakat sıramın yanmasını beklemeye başladım
Bu sırada 10 kişi ye yakın Uğur Gucaslan tayfası olarak herkes son aşamayı bekliyordu.
Sırasıyla içimizden birisinin numarası yanıyor, gidip vizesini alıp geliyor, herkesle tokalaşıp binadan ayrılıyordu. Binanın içerisinde tanıdığın kişinin vizesini almasının mutluluğu ve acaba ben ne olacağım merakı güzel bir duygu.
3. kez numaram yandığında, İlk önce sağ elinizi kaldırıp yemin ediyorsunuz doğru beyan verdiğinize dair, ikinci olarak parmak izi alındıktan sonra sözlü mülakat başlıyor
Sırasıyla sorduğu sorular:
• Daha Önce ABD’de bulundun mu?
• Nereye Gideceksin?
• Tanıdığın var mı? (burda teyzem olduğunu söyledim ve teyzemin mesleğini sordu)
• Daha once hiç vize basvurusu yaptın mı?
• Hiç evlendin mi?
• Burda napıyorsun?
• Orda napacaksın?
• Üniversite bitti mi?
• Ingilizce biliyor musun?
• Son olarak ingilizce abd gidince ne iş yapacaksın? die sordu
İngilizce bilmiyorsanız telaş yapmayın ben bilmiyorum dedim ve adeta Ağır çekim de gibi anlayabileceğim şekilde sordu.
Vizenizi onaylıyorum 1 hafta içerisinde pasaportunuzu göndereceğiz dedi
Teşekkür edip ayrıldım.
Bugün 6 ağustos ve pasaportumu ptt şubesinden teslim aldım.
Umarim bundan sonraki yıllarda kazanan arkadaslara az da olsa bilgi edinmelerini sağlamışımdır. Başta Uğur abi olmak üzere desteğini esirgemeyen herkese Çok teşekkür ederim. -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Beyin ve Hafıza
-
@NSSR Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun ve yolunuz açık olsun.
-
@Beyin-ve-Hafıza Hayırlı olsun. Umarım bize de gelir şu mülakat. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.
-
@mggunergok Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.
-
@Beyin-ve-Hafıza Güzel anlatımınız için teşekkürler. Darısı bize olsun.
Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.
Benzer Başlıklar
126
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum