Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mirach39 tebrikler.


  • @sfklkn34 Canım kardeşim çok teşekkür ederim. Hepimiz için şahane bi hayat olsun. Orada çalacağım bi kapı olduğunu bilmek çok güzel. Sen gitmeden mutlaka İstanbulda görüşeceğiz.

    @Programmer Üstat güzel dileklerin çok teşekkür ederim. Darısı senin de başına olsun. Çok emeğin var. Umarım karşılığını alırsın.


  • @Barsamagic Abim çok teşekkür ederim. Bu süreci baştan sona birlikte yaşadık. Güldük, eğlendik yeri geldi üzüldük çok ama çok stres yaptık ama sonunda bu aşamaya geldik. ABD'de mutlaka görüşeceğiz zaten. Senin de yolun bahtın açık olsun. Her şey için tekrar teşekkürler.


  • @deniz1791 @Darwin

    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Darısı sizlerin de başına. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.


  • @icf Siz yine ufak bi kalp atışı ile atlattıysanız iyisiniz. Benim bitmek bilmeyen 40 dakikada kalbim çoktan bedeni terk etmişti 😁

    Biri de demedi ki illa numara sırayla gitmek zorunda değil 😱 Bilsem bu stresi yaşamazdım boş yere. Neyse bu da benim tecrübem olmuş oldu. Ben yaşadım kimse yaşamasın. Sonuçta burası mülakat deneyimleri.


  • @berke1998 Berkecim genç kardeşim ben teşekkür ederim. Bundan sonra da destek olmaya devam edelim umarım.

    Bi gidelim de fotoğraf işi kolay. Hesabı büyütmek lazım sonuçta 😉 🙌


  • Merhaba,

    Mülakatı olumsuz sonuçlanan var mı?

    Varsa bu kişiler de deneyimlerini paylaşabilir mi?

  • ⭐⭐⭐

    @myildirimoguz Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @yesilturk Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • Merhabalar,

    Ben de 3 Agustos 9:15 randevu detaylarini paylasayim.

    Randevu bilgisini 28 Haziran'da 3 Agustos olarak aldim ve 3 gun sonra, 1 Temmuz'da Hollanda'da isbasi yaptim. Henuz Hollanda'da oturma izni sureci tamamlanmamis da olsa izin onaylandigi icin dosyami Amsterdam'a tasimaya calistim fakat oradan hicbir donus alamadim. Mulakattan bir onceki haftaya kadar bekledim ve bir gelisme olmayinca yeni isyerine benim bir 10 gun gitmem gerekiyor dedim ve Ankara icin yola ciktim.

    Unganlar randevusu 1 Agustos saat 9'da idi. Paylasilan deneyimlerden sikintisiz olanlar ile ayni ilerledigi icin cok detaya girmeyecegim; parayi kartla yatirdim, ardindan formlari aldim ve once kan testi (bulasici hastaliklara bakiliyormus), ardindan ciger filmi ve en son da doktor gorusmesi seklinde ilerledi. Kan testini duyunca ac karnina gitmistim, gerek yokmus benim gibi ac ac dolasmayin bosuna:). Doktor gorusmesinde de doktor ilac kullaniyorm


  • Merhabalar,

    28 Haziran'da vize mulakatinin 3 Agustos olarak ayarlandigi mailini aldim, bu mailden 1 gun sonra da 1 Temmuz'da da Hollanda'da isbasi yapmak uzere yola ciktim. Yeni iste 1 ayi bitirip 2 hafta izin almamak icin de dosyayi Amsterdam'a tasimak icin Amsterdam konsolosluguna mail attim. Bu asamada aslinda Hollanda'da oturma izin onayim bulunuyor olsa da burokrasi nedeniyle henuz oturma iznim yoktu ve bilemiyorum bundan midir Amsterdam'dan bir donus alamadim. Son ana kadar bekledim ve haber gelmeyince mecbur Ankara yoluna dustum.

    Unganlar kisminda siradisi birsey yasamadigim icin kisa tutacagim; 1 Agustos saat 9'da iceri girdik. Once odemeyi kart ile yaptim ardindan da verilen forma gore once kan (sadece bulasici hastaliklara bakiliyormus, benim gibi kan alacaklar diye ac gitmenize gerek yok:)), ardindan ciger filmi ve sonrasinda doktor muayenesi seklinde sureci tamamladim. Form uzerinde idrar testi de yaziyordu fakat benden almadilar, neye gore oldugunu bilmiyorum. Muayenede ise hizlica basit sorular soruldu (ilac kullaniyor musun, alkollu arac kullandin mi, psikolojik sorunlarin var mi) ve ardindan giyinebilirsin dendi ve bitti. Ardindan ofisteki cok kibar ve yardimci hanimefendiler sonuclari bir sonraki gun 4 ila 5 arasi alabilecegimi soyledi. Ertesi gun gittigimde dosya hazirdi, hizlica aldim ve Unganlar macerasi bitmis oldu.

    Vize mulakatim saat 9:15 olarak verilmisti. Saat 9'a dogru buyuk elcilik kapisi onunde siraya girdim. Oncesinde cantayi hemen sokagin karsisindaki Kebab 44'ten Fikri Bey'e biraktim. Ucret konusunda "gonlunuzden ne koparsa" politikasi izleniyor burada. Guvenlik 9:15 randevularini iceri aldi ve 5 kisi iceri girdik. Ilk masadaki hanimefendi sira numaralarimizi verdi ve ardindan salonda beklemeye koyulduk.

    Ilk adim 330 dolar ucreti odemek oldu. Sira numaram yandiginda kart ile odemeyi gerceklestirdim. Sonra donup beklemeye devam ettim. Bir sonraki sefer numara yandiginda bu sefer evrak teslime gittim. Buradaki hanimefendi asagidaki belgeleri istedi;

    • Diploma ve fotokopisi
    • Adli Sicil Kaydi (e-devlet/Ingilizce)
    • Ikametgah (e-devlet/Turkce)
    • Askerlik Durum Belgesi (e-devlet/Turkce)
    • Unganlar'dan teslim alinan zarf
    • 6 Aylik Banka Durum Dokumu (Turkce almistim)

    Sanirim burada mulakati Ingilizce mi Turkce mi yapmak istediginiz soruluyor, hanimefendi sizinki Ingilizce olur deyip evraklari aldi benden.
    Diploma icin ben sadece son mezun oldugum diplomayi goturdum. Bir etkisi olmustur diye tahmin ettigim icin yaziyorum bu da Amerika'daki yuksek lisans diplomasiydi. Diger diplomalari goturmedim.
    Banka dokumunde de 4.500 dolar, 2.000 euro ve 450 tl (ne olur ne olmaz:)) gosterdim. Buradaki tavsiyelere uyarak ruhsat ve tapulari goturdum yanimda. Belgeleri alan hanimefendiye ruhsat ve tapu da ekleyeyim mi diye sordum, gerek duyarsa ister dedi ve tekrar bekleme salonuna dondum.
    Diger belgeler zaten belli olan belgeler.

    Benim sira numaram 224 idi. Vize gorusmesi icin son giren ailenin numarasi ise ya 213 ya da 214 idi yanlis hatirlamiyorsam. Onun icin de ben daha bana sira var diye rahat rahat otururken numaram yandi ve gulec yuzlu bir hanimefendinin bankosuna yoneldim. Benim kulaklarim pek iyi duymaz, basta birsey dedi hic duymadim ve sanirim megafon calismiyor dedim, ki calismiyordu, o da gulumseyerek biraz daha bagirayim o zaman dedi ve yemin ettirdi.

    "I do" dedikten sonra nereye gideceksin diye sordu. "Wichita cunku bizim sektor ..." dememe kalmadan tebrikler diye gulumsedi, turist vizemi iptal etti ve belgelerini 1 hafta icerisinde alirsin diyerek diplomami geri verdi.

    Forumda ve grupta da sormustum buraya da yazayim; Amerika'da 1 yildan fazla kaldiysaniz adli sicil ibraz etmenize gerek yok, kendileri goruyorlar.

    Ugur Bey'e ve diger adini bilmedigim bu platformu karsilik beklemeden bugun oldugu hale getiren herkese tesekkur ediyorum.

    Umarim ki hersey gonlunuzce olur.

    Guncelleme: Anlam veremedigim bir sekilde 11 Agustos'a kadar herhangi bir bilgi/guncellenme yapilmadi ve 11 Agustos'ta statu refused olarak guncellendi ve ertesi gun de pasaportum PTT'ye teslim edildi. Su anda refused olarak bekliyoruz. Haftasonuna denk geldigi icin pasaportu alamadigimdan neden refused oldugunu bilmiyorum, posta ile bir aciklama gelecek mi onu da bilmiyorum. Guncellemelere buradan ve AP basliklarindan devam edecegim.

    Guncelleme 2: Elcilikten pasaport ile gonderilen kagitta herhangi bir eksik belge isaretlenmemisti, sadece administrative processing yaziyordu. Ben de pasaportu alip beklemeye koyuldum. 11 Agustos'tan 19 Eylul'e kadar statu refused olarak devam etti. 19 Eylul'de administrative processingin bittigi ve pasaportumu elcilige posta yoluyla iletmem gerektigini bildiren maili aldim. 2 gun sonra PTT ile pasaportumu elcilige ulastirdim. Bundan 2 gun sonra statum administrative processing ertesi gun de issued oldu. PTT ile belirttigim adrese pasaport vize basili ve yaninda ucu yirtik zarfla beraber iletildi.

    Mulakatta hayirli olsun dendikten sonra refused gelmesi cok sasirtmisti. Bekleme kismi da can sikici oldu ama sonrasinda surec bu sekilde tamamlanmis oldu. Ilave bir tesekkuru de AP grubundaki kisilere yapmak isterim. Duseni kaldiran, birbirine moral veren guzel bir grup oldu. Oradaki herkese de ayrica tesekkur ediyorum.


  • Vizesini alan herkesi tebrik ederim 😊 Amerika'daki hayatınızda mululuklar. umarım her şey gönlünüzce olur 💐

  • ⭐⭐⭐

    @Ege35 Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @NSSR Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.


  • Merhaba ben de herkesle bu yoğun ve zor sürecin sonucunu paylaşmak isterim 4 Ağustos'ta mülakata girdim sabah 8:45'teydi sitede mülakatınızdan en erken 10 dakika önce geliniz yazıyordu o zamanda orda oldum ancak 11:30 gibi bana sıra geldi. Kapıda polisle karşılaşmadan önce sıra olabilir siz yine polise Green Card için randevunuz olduğunu söyleyin. İçeriye telefon alınmıyor haberiniz olsun. Önce numaranız 7. gişede yanıyor gidip 330 dolar vize ücretini yatırıyorsunuz. Ondan bir süre sonra başka bir gişede numaranız yanıyor tüm belgeleri teslim ediyorsunuz size İngilizce biliyor musunuz diye soruyorlar görüşme için. Eğer mülakatı Türkçe yapmak isterseniz bir süre daha bekleme ihtimaliniz var çünkü genelde tek kişi oluyor ve yoğun oluyor. Bir hanımefendiyle görüştüm açıkçası çoktan karar verilmiş gibiydi fazla incelemedi sadece yemin ettirip bir kaç soru sordu. Mülakatı İngilizce yaptık çok etkisi olduğunu gördüm açıkçası. Şuanda öğrenci misiniz dedi pasif öğrenciyim dedim o ne demek dedi kaydım duruyor ancak üniversiteye gitmiyorum dedim. Askerliğim tecilli ve hesabımda 9500 dolar gözüküyordu 3500 doları kredi borcu olarak (tabii ki düzenli ödediğim) buna dair hiç soru sormadılar büyük ihtimalle ben tek kişi gittiğim için. Amerika'da ne iş yapacaksınız dedi 3 hafta öncesine kadar ne iş yapıyoduysam onu yani restoran işine devam edeceğim dedim. * Restoranda Guest Relations Manager olarak çalışıyordum belki otelde veya restoranda çalışabilirim dedim. Hangi eyalete gitmeyi planlıyorsunuz dedi Texas veya Boston düşünüyorum henüz karar vermedim dedim. Görüşme yaklaşık 2 dakika sürdü onun sonucunda tamam dedi hanımefendi. Kabul edildim mi dedim Evet pasaportunuz 5 güne gelir dedi. Şuana kadar forumda fazla aktif olamadım çünkü çok yoğun tempolu bir işte çalışıyordum para benim için büyük sıkıntıydı ama bundan sonra elimden geldiği kadar herkese yardımcı olacağım. Sağlık testinde beklediğimden çok param gitti 430 dolar gibi bir rakam beni germişti açıkçası ama sorun olmadı şimdi yurtdışına sorunsuz geçebilecek miyiz ona bakacağız 🙂


  • Merhabalar şu anda okuduğunuz deneyim DV 2022 talihlisi olduğumu öğrendiğim ve 16 ay süren sürecimden bahsedeceğim.
    2021 mayıs ayında kazandığımı öğrendikten sonra ilk işim (12.05.2021) tarihinde ds-260 formu doldurmak oldu.
    Bu form( 2022 DV) sürecinin bel kemiği oldu. Mülakat dağıtımında ds-260 formunu erken gönderilenlere öncelik tanındı. Case number bakılmaksızın örneğin: CN: 6k sıralama. Cn:26k’dan sonra gönderdiyse 26k daha önce mülakat aldı.
    Bu durum ilerleyen senelerde nasıl olur bilemiyorum bakarsın form gönderme değil case number sırasına göre dağıtırlar lakin benim yılımda böyle oldu.
    30/08/2021 tarihinde evrak isteği maili aldım istedikleri evrakları mail üzerinden gönderdim.
    15/10/2021 tarihinde evrak onayı maili aldım. Lakin dv22 de evrak isteği ve onayını Aralık ayında kaldırdılar. Direk mülakat planlanması olduğunda mail gelecek dendi.
    Ve uzun bir bekleyiş başladı. Bu sürecin en önemli kısmı sabır, çünkü insan belirsiziğin içinde kalıyor. Türkiye de bir şey almak istese, ya gidersem boşa yatırım yaparım düşüncesi, evli olanlar ve çocuğu olanlar daha bir düşünce içerisinde oluyor.
    Ben bekar ve 20 yaşındaydım o konu da şanslıyım 
    Ve bir yıl boyunca beklenen an 28/06/2022 tarihinde gelen bildirim üzerine 04/08/2022 tarihine mülakatım belli oldu.
    Bu aşama da Uğur beyin yardımları ve tavsiyeleri üzerine sağlık muayenesi için https://www.doctorun.com/tr adresinden 28 temmuz için randevu aldım ve
    PTT ais kaydı yaptım. Bu kayıt vize görüşmesinden sonra pasaportunuzu gönderecekleri ptt şubesi kaydı. Bunlardan sonra sadece istenilen evrakları hazırlamak kaldı.
    O kadar güzel bir sistem kurmuşlar ki https://yesilkartforum.com/forum/ Sayesinde merak ettiğim her şeye cevap bulabildim. Paranızı boşuna avukatlara vermeyin
    27 temmuz’da Unganlar Muayenesi için Isparta’dan Ankara’ya yola çıktım.
    28 temmuz Unganlar deneyimi: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/3002?page=151 adresinden okuyabilirsiniz.
    04-08-2022 Mülakat Deneyimim:
    Görüşme saati 09:45’te idi
    09:15 gibi konsolosluğun önündeydim kapının önünde sıra olmaya başladı.
    Telegram grubundan dostlar da vardı. Yüz yüze tanışıp sohbet etme fırsatımız oldu.
    Kapıda görevli pasaport ve isim kontrolünden sonra içeriye aldı.
    İçeri de cebimizde ki her şeyi çıkarmanızı istiyorlar 2019 da öğrenci vizesi için daha önceden konsolosluğa girmiştim, eskiden edindiğim tecrübeyle kemer vesaire giymedim sadece 330 dolar ve belgelerımle gıttım o yüzden kısa sürede içeriye girdim.
    İçeriye girdikten sonra size bir sıra numarası ve red alma sebeplerinin yazılı olduğu bir kağıt veriyorlar. Kağıdı okuduktan sonra geri istiyorlar. Kağıtta yazanlar dv sürecinin içerisinde olan herkesin bildiği şeyler: lise mezunu olman lazım değilsen iş deneyimi olması lazım, red alırsan ödediğin 330 dolar geri alamazsın yazıyordu.
    236 numaram ile beklemeye başladım. İçerisi ana baba günü gibiydi, türk,iranlılar karışık bekliyorlardı. Mekan aynı Banka sistemi, hayalinizde ki gibi kapalı oda gibi şeyler düşünmeyin.
    Sıra beklerken başkalarının mülakatını duyabiliyorsunuz ve gözünüzün önünde oluyor.
    İçerde ki türklerin yanına gidip tanıştım, sıramızı beklerken sohbet ettık. Hepsi telegram grubundandı.
    Konsolosluğun içerisinde Uğur Gucaslan tayfası oluşturduk adeta 
    236 numaram 3 kez yandı, 1.sinde pasaportum ve 330 dolar ücret istediler.
    2.sinde evrak teslimi yaptım sırasıyla:
    • 1. PASAPORT(ücret öderken alıyorlar, evrak teslimi sırasında ellerinde oluyor)
    • 2.FOTOĞRAFLAR 2 adet 5x5
    • 3.SAĞLIK RAPORU
    • 4.DİPLOMA/ FOTOKOPISİ
    • 5.NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ VUKUATLI
    • 6. Askerlik durum belgesi
    • 7.MALİ BELGELER( 6 aylık banka dökümü imza sirküleri ile birlikte)
    • 8.Arşiv Kayıtli Adli Sicil Kaydı
    • 9.ASKERLİK BELGESİ
    • 10.FOTOĞRAFLAR
    • Öğrenci belgesi ve transcript
    Kişiye göre değişen ek olarak sunduğum belgeler:
    • İş mektubu (noter onaylı pdf çıktısı verdim)
    • İş tecrübesi olarak iş-kur eğitim sertifikası
    • Sponsorluk belgesi I-134 formu
    • Sponsorun banka dokümanları ve W-2 formları
    Yanımda olup gerek yok dedikleri:
    • Confirmation sayfası,
    • Ais kaydı
    • Öğrenci belgesi ve transcript (başkasından aldılar bana gerek yok dedı ama mutlaka yanınızda olsun evrak teslımı alan kışıye göre değişiyor aldıkları)
    • 18-25 yaş arası erkekler için Ds-1810 formu (artık almıyoruz onu dedi) sız yine de yanınız da bulundurun
    • 30/08/2021 Eski gönderdiğim belgelerin çıktısı
    Evrak teslimi sırasında telaş yapmayın bekliyorlar, aksine hızlı davrandığım için 2 kere nazikçe uyardı. verdiğim evraklara bakarken, başka isteyecekleri evrakları vermek için hazırlanıyordum, hareket etme sen hareket edince burası karışıyor dedi.
    Kaç yaşındasın?
    Hiç evlendin mi?
    Die sordu evrak teslimi yaparken, bende evlenmedim diyince belli zaten kıpır kıpırsın gibi bir şey söyledi.
    Eğer bilgisayara bakıp bu niye böyle diyip, başka görevli çağırırsa, gelen görevli de bilmiyorum diyip suratınıza dıkkatlıce bakıp giderse panik yapmayın.
    Bilgisayarları kötü, bilgilerimi safe yapamıyorlarmış biraz bekledikten sonra sorun çözüldü.
    Buraya kadar sabırla okuyanlara teşekkür ederim
    3. ve son mülakat sıramın yanmasını beklemeye başladım
    Bu sırada 10 kişi ye yakın Uğur Gucaslan tayfası olarak herkes son aşamayı bekliyordu.
    Sırasıyla içimizden birisinin numarası yanıyor, gidip vizesini alıp geliyor, herkesle tokalaşıp binadan ayrılıyordu. Binanın içerisinde tanıdığın kişinin vizesini almasının mutluluğu ve acaba ben ne olacağım merakı güzel bir duygu.
    3. kez numaram yandığında, İlk önce sağ elinizi kaldırıp yemin ediyorsunuz doğru beyan verdiğinize dair, ikinci olarak parmak izi alındıktan sonra sözlü mülakat başlıyor
    Sırasıyla sorduğu sorular:
    • Daha Önce ABD’de bulundun mu?
    • Nereye Gideceksin?
    • Tanıdığın var mı? (burda teyzem olduğunu söyledim ve teyzemin mesleğini sordu)
    • Daha once hiç vize basvurusu yaptın mı?
    • Hiç evlendin mi?
    • Burda napıyorsun?
    • Orda napacaksın?
    • Üniversite bitti mi?
    • Ingilizce biliyor musun?
    • Son olarak ingilizce abd gidince ne iş yapacaksın? die sordu
    İngilizce bilmiyorsanız telaş yapmayın ben bilmiyorum dedim ve adeta Ağır çekim de gibi anlayabileceğim şekilde sordu.
    Vizenizi onaylıyorum 1 hafta içerisinde pasaportunuzu göndereceğiz dedi
    Teşekkür edip ayrıldım.
    Bugün 6 ağustos ve pasaportumu ptt şubesinden teslim aldım.
    Umarim bundan sonraki yıllarda kazanan arkadaslara az da olsa bilgi edinmelerini sağlamışımdır. Başta Uğur abi olmak üzere desteğini esirgemeyen herkese Çok teşekkür ederim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Beyin ve Hafıza Beyin ve Hafıza 
  • ⭐⭐⭐

    @NSSR Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun ve yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Beyin-ve-Hafıza Hayırlı olsun. Umarım bize de gelir şu mülakat. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @mggunergok Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Beyin-ve-Hafıza Güzel anlatımınız için teşekkürler. Darısı bize olsun.

    Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum