Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @robbie ok, o halde yanlışlıkla verdiler evrağı bu çok normal.
    ceac'dan statünüzü kontrol edin, bir kaç güne Issued olarak göreceksiniz.
    bir maillerinizi kontrol edin, herhangi bir mail gelirse buradan haber verin lütfen.

  • ⭐⭐⭐

    @Onder Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Onder gözün aydın, vizen hayırlı olsun kardeşim.
    inanıyorum ki abd'deki hayatında çok başarılı ve mutlu olacaksın.
    yolun da bahtın da açık olsun.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @robbie elbette hayır, o belge eğer üzerinde herhangi bir işaret yoksa size yanlışlıkla verildi.
    vizeniz basılı pasaportunuzu teslim aldığınızda hiçbir sorun yaşayamayacaksınız.


  • @Onder tekrar ve tekrar çok tebrik ediyorum güzel abim 😇🙏 yolun bahtın açık olsun, mutluluk dolu bir hayatın olsun..İstanbul’da görüşemezsek bile bir kaç hafta içinde şüphesiz ki yollarımız kesişecek elbet oralarda😇tebrikler, saygılar, sevgiler…

  • ⭐⭐⭐

    @Onder Hayırlı ve uğurlu olsun ! Yolun ve bahtın açık olsun. Yeni hayatında başarılar dilerim.


  • @Şeyda @iyilikyapveiyilikbul @Erkan-Gürsoy

    Mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Darısı sizlerin de başına.


  • @gucarslan Üstat sana ne kadar teşekkür etsem az gelir. Hakkın ödenmez. Çok teşekkür ederim her şey için. Umarım bir gün yollarımız kesişir.

  • ⭐⭐⭐

    @nalantutar Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • 4 Ağustos Mülakat deneyimim
    09.15deki mülakat için saat 8.30 da elçiliğin kapısındaydım. Kapıda beklerken tanıştığım Yeşilkartforum dan arkadaşlarla beraber bekledikten sonra saat 08.50gibi içeri aldılar. İçeride güvenlikten geçtikten sonra karşılamada Türk birisi vardı o bize numaralarımızı verdi. İlk numaramın yanmasını 45dk kadar bekledim içeride. Numaramın yandığı banknot a gittiğimde ilk önce pasaportumu istedi ondan sonra 330dolar ödemedi istedi. Bu arada bu veznedeki arkadaş da Türk idi. Daha sonra tekrar beklemeye başladım pasaportlar ödeme yapılan veznede kalıyor. Bir süre sonra tekrar numaram yandı ve bu sefer belgelerimi istediler. Burda bana değişik gelen şey benle beraber başka birisini daha çağırdılar banknoya, görevli yaşlı kadın ikinizin evraklarını beraber alacağım dedi. O arkadaşla beraber verdik evraklarımızı. Görevli bayana adres değişikliği yapmak istediğimi söyledim. 'Ver adresi' dedi bende daha önceden print aldığım kağıdı uzattım tamam dedi. Tam ayrılacakken İngilizce biliyormusun diye sordu, evet biliyorum dedim. Tamam ozaman deyip döndü arkasını. Bu sefer başladık mülakat görüşmesini beklemeye. En uzun beklediğim süre buradaydı. Beklemekten heyecan da kalmadı en son bitse de gitsek diye bekliyorum. Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra numaram tekrar yandı ve görüşme için banknoya gittim yine. Güleryüzlü genç bir amerikalı bayan vardı banknoda. O beni "Hi' diye karşıladı bende merhaba dedim 🙂 İngilizce konuşabiliyor musun diye sordu normalde İngilizcem iyidir baya ama yine de heyecandan falan birşey olur konuşamam diye evet konuşabiliyorum ama çok iyi değil dedim, tamam ozaman böyle devam edelim olmazsa bir tercüman çağırırız dedi ve mülakata başladı.
    (K: Konsolos çalışanı B:Ben)

    K: Please raise your right hand..
    (burada ds formuna yazdığım bilgilerin doğru olduğuna ve şimdi söyleyeceğim bilgilerin doğru olduğuna yemin ettirdi)
    K:Where are you live in the u.s
    B:New jersey
    K: Why New jersey?
    B: My Mothers cousin live in there
    K: Okay. Did you graduate from a university?
    B: Yes i am. I am also a student from another university.
    (diplomamı ve öğrenci belgelerimi vermiştim zaten evrak tesliminde. Soruyu sorduktan sonra gördü diplomamı 'oh yes assosiate degree gibi birşey demişti)
    K:Did you Marriage before
    B:No
    K:Your English very good
    B::)) Thank you
    K:Everything seems okay. I approve your visa. will arrive at your address within 5 working days
    B:Thank you so much have a great day.

    Toplamda 5dk bile sürmeyen bu konuşmada vizemi onayladılar. Mülakatı yaptığım bayan çok güler yüzlüydü, vizemi onaylıyacağını konuşma sırasında anlamıştım.
    Tüm adımları buradan aldığım yardımlarla yaptığım için bu platforma teşekkürü borç bilirim. Umarım bekleyen herkes vizesine en kısa sürede kavuşur.
    Selametle


  • @Onder hayırlı uğurlu olsun nurdan da yazayım gördüm tebrik etmeden geçmem bundan sonraki hayatında şans hep seninle olsun dürüst dost iyi bir insansın seni bu mecrada tanıdığım için çok mutlu oldum iyi dost iyi arkadaş tekrar tebrikler 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @axl7x Yeni hayatınızda mutluluklar.Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @axl7x Hayırlı uğurlu olsun. Aynı duyguları yaşamak dileğiyle.


  • @Onder vizeniz hayırlı olsun. ABD deki hayatınızda başarılar. 🇺🇲🇺🇲


  • @axl7x Hayırlı olsun, şanssız talihli 21 kazananı olarak 22 de kazanmanızda güzel bir ayrıntı 🙂


  • @Onder hayırlı olsun çok sevindim umarım bütün vize bekleyenler mutlu sonla karşılaşır.Ben de bu yıl 11. başvuruda kazandım


  • @Onder Bizim numaramıza sıra geldiğinde tamamen 0000 olarak yanmıştı, orada sıra numarası veren kişiye sorduk hatalı numara basmış olabilirler hemen bakalım dedi ve tam o sırada doğru numaramız yandı. Ama ufak bi kalp atışı yaşamadık değil 🙈
    Tekrardan hayırlı olsun tebrikler 💐


  • Herkese merhaba. 21.07.2022 tarihindeki Unganlar ve 04.08.2022 tarihindeki vize mülakatı deneyimimizi paylaşmak istedik.

    Unganlar deneyimimiz:
    Saat 11:15 deki randevumuz için eşim ile beraber 05:30 gibi İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktık. Tabi 4 saate geldiğimiz için randevu saatimizden oldukça erken gelmiş olduk. Tecrübelerini paylaşan arkadaşlara da teşekkürler. Bu platform üzerinden paylaşılan bilgilere göre sanki daha önce gelmiş gibi bulduk ilk gideceğimiz yeri. Hatta bizden önce gelenler danışmadaki kişiye sorarken biz direkt ilerledik. 4. Kattaki 45 numaralı kapıdan girdikten sonra ayrı ayrı pasaportlarımızın arasına barkodlu aşı kartımızı, ds260 confirmation sayfasını, ayrıca benim çocuklukta yaptırdığım aşılarımın yazılı olduğu kartı ekleyip görevliye teslim ettik. Ardından görevli sırayla seslenip eşim ile benim fotoğraflarımızı çekti. Kısa bir beklemenin ardından evraklarımızı aldık ve öncelikle 5. Katta kan vermeye gittik. Bu aşamada hem kan tahlili hem de röntgen iki kişi için 95 usd ödeme yaptık. Tcmb döviz alış kuru dikkate alınmakta. Röntgen çekimi için ise 3. Kata indik. Kan ve röntgen çekimi sonrası 12:15 te geri gelmek üzere çıktık. 12 gibi geri döndük. Sırayla muayene için odaya alındık. İkimize de toplamda 2 adet aşı yapıldı. Çok fazla soru sorulmadı. Daha önce Amerika’ya gittiniz mi, ameliyat geçirdiniz mi, kronik rahatsızlık var mı, sigara içiyor musunuz vs gibi sorular soruldu. Muayene ikimiz içinde 10 dk civarında sürdü. Ve bu aşamada da toplam 570 usd ödeme yaptık. Sağlık raporumuzu mülakattan önce alabileceğimiz için Ankara’da kalmamayı tercih ettik. Saat 13:00 gibi tüm işlemleri bitirdik.

    Mülakat deneyimimiz:
    08:15 teki randevumuz için saat 07:15 te konsolosluk önünde sıraya girdik. 07:45 gibi içeriye 5 er kişi olacak şekilde almaya başladılar. Üstümüzü ve pasaportlarımızı kontrol ettikten sonra tek tek X-Ray den geçip bekleme yerine aldılar. İlk girişte sıra numarası ve süreç hakkında bilgilendirme kağıdı veriliyor. Okuyup geri vermeniz isteniyor. Bizim için süreç; numara ilk yandığında evrak teslimi, ikinci yandığında ödeme ve en sonda mülakat olacak şekilde ilerledi. Ancak bu sıralama gözlemlediğimiz kadarıyla farklılık gösteriyor. Bazıları ödemeyi, evrak tesliminden önce yaptı. Evrak tesliminde mülakatı türkçe mi ingilizce mi yapmak istediğimiz soruldu. Biz ingilizce yapabileceğimizi belirttik. Evrak tesliminde bir problem yaşamadık. Mülakata gelecek olursak, ilk etapta sağ ellerimizi kaldırıp yemin ettik. Daha sonra önce asıl talihli olan eşimin, peşine benim parmak izlerimiz alındı. Sorulan sorular aslında forumda bahsedilenden farklı değildi. Ağırlıklı olarak eşim konuştu. Görevli, eşimin ne iş yaptığını, nereye gideceğimizi vs sordu. Aynı zamanda benim ne iş yaptığımı da bana sordu. Toplamda 10 dk civarında sürdü. En sonunda duymayı sabırsızlıkla beklediğimiz “your visa is approved” cümlesini duyduk. Ve pasaportlarımızın 1 hafta içinde geleceği söylendi.

    Deneyimimizi okuyan, ayrıca süreç boyunca desteklerini esirgemeyen ve mülakat sırasında tanıştığımız herkese teşekkürler.


  • Merhaba arkadaşlar,
    Bugün mülakatımızı tamamladık.
    Öncelikle @gucarslan beye ve forumda yazıları ve yorumları ile birbirimize destek olan herkese teşekkür ederim. Son bir yıl, hayatımın en sinir bozucu yılıydı. Bu forum sayesinde muhabbet ettik, Excel uzmanı olduk hepimiz 😀

    8:45'te olan mulakatimiza 8:30'da içeri alındık, ancak sıra saat 10'a doğru geldi. Kazanan talihli eşim olmasına rağmen belgeleri ben verdim, çocuk olduğu için eşimin belgeleri verirken gelmesine gerek olmadığını söyledi. Iki çocuğum var, küçük kızım abd'de doğduğu için ona vize almadık. Girişte onun listede adı yoktu, neden yok diye sordu, us pasaportunu gösterip gerek olmadığını söyledik, tamam dedi.
    Belgeler arasında onun da doğum belgesi vs. hazırlamıştım ama istemediler. Mülakatta asyalı bir kadın girdi. Türkçe konuşmaya başladı, sonra İngilizce devam etti. En çok kızımın hastane masraflarının ödenip ödenmediğini sordu. Faturası var mı dedi. Yok dedik. 4-5 sefer ödediniz di mi, siz mi ödediniz diye sordu. Bildiğim kadarıyla orada hastaneye fatura ödemeden çıkan çok oluyor. O yüzden çok irdeledi. Böyle bir durumu olan varsa hastane fatura ve ödeme belgelerini de alsınlar yanlarına. Onun haricinde abd'de hiç bulundunuz mu, nereye gideceksiniz ve ne iş yapacaksınız vs. gibi klasik soruları da sorup onayladı. Eski vizelerimizi iptal etti.

    Ankara'ya gelmek daha önce hiç bu kadar heyecan verici olmamıştı. 😀

    Hepinize tekrar teşekkür ederim, en umutlarımı yitirdiğim anda bile destek oldunuz.

    Saygılarımla.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum