Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı


  • Bu ileti silindi!

  • Gelsin Türk kardeşlerimiz, çoğalalım burada, kıskanmayın yahu, aynı tepkiyi haitililere de gösteriyor musunuz? 10.000 Türk girdi diye yandık bittik moduna girmişsiniz.


  • yasadisi gelen adami, bilhassa siginmaci olarak geleni, kimsenin kiskanacagini zannetmem. turkiyeye yasadisi girmeye gelenlerin mermi manyagi yapilmasina karsi olmadigim gibi abdye gelenede irk din gozetmeksizin mermi manyagi yapilmasina karsi degilim. sonucta hudut namusdur. dingonun ahirina ceviren pronoun manyagi demokratlar biraz bununla ilgilense iyi eder.


  • @Doncarleone siz amerikan vatandaşı oldunuz mu?


  • @ahmetkocyigit
    yok hayir ama 5 sene sonra nasip olursa olacagim.


  • @Doncarleone o zaman 5 sene sonra vatandaş olduktaktan sonra amerikanın hudutunu namusunu düşünseniz daha isabetli olur.


  • @ahmetkocyigit

    Uff ne harika bir cevap, ne super bir zeka! ne kadar da hazir cevap:!

    ailem ve akrabalarim vatandas onlar dusunuyor. Ayrica Vatandas olmaya gerek yok yasadigin yerin iyiligini dusunmeniz icin. Yasal olarak gocmen olup yasal olmayan ne oldugu belli olmayan insanlarin gelmesine karsi olmak gayet dogal.

    Ayrica klasik anadolu bosu yapmisiniz. Sundugum argumanlara antitez sunamayip sadece bos bir cevap vererek kendinizi tatmin etmeye calismisiniz.

    Hadi bilgeligini artirmak icin sana faydam olsun ad hominem nedir ne tarz cahiller yapar bir arastir 😉 Tesekkur etmene veya cevap vermene de gerek yok. Bundan sonra sizi de muhatap almama gerek yok.


  • Amerika seyahati için plan yaparken (olur da vize alıp gidebilirsem tabi) arkadaşım birkaç günlüğüne Meksiya'ya da gideriz diye plan yapıyodu. Şimdi bu haberlerden sonra vize olsa da problem olur mu olmaz mı diye düşünmeye başladım 😆

  • ⭐⭐⭐

    ABD vizesi olanlara sorun yaratmıyorlar eğer vizeye sahip olursanız bi problem olmuyor. Pasaport bomboş ise sorun yaratıyorlar. Schengen vizesi olanların bile problem yaratacaklarını dusunerek almıyorlar. Resmi olmayan kaynaklara göre meksika ile tr arasında ki vize muafiyet anlaşması ağustos ayının sonlarında iptal edilicekmiş. Böyle durumlarda dışişleri bakanlıgının da susup bu kadar vatandasını mağdur etmesi de tartışılır bi konu @madmizah


  • Bugün bir arkadaş aradı onun arkadaşının arkadaşı Meksika ya gitmiş. Kamp a almışlar tulum giydirmisler 2ay sonra salmislar kefalet ile 150bintl. Şuan ABD de çalışıyormuş. Günlük kazanç 150$mis.
    Söylenene göre bu işi yapan kişiler varmış. Türkiye'den planlamasını yapıyorlarmış.


  • Valla bunu bende yapacak hale geldim artkk. Türkiye şartları bizi buna zorluyor

  • ⭐⭐⭐

    Lütfen bu yola başvurmayın kamp süreci sanıldığı gibi bi durum değil. Akrabam gitti bu yolla çok çok pişman. Hala kampta tutuluyor salınmadı henüz… bunun yerine Polonya d vizesi hakkında bilgi toplayın 6.500 Euro’ya çalışma iznini yasal yollardan çıkaran kurumlar var (ödemeler vize çıktıktan sonra yapılıyor bu yüzden güvenilir diye dusunuyorum) sonrasında istediğin Avrupa ülkesine gidebilir orda çalışabilirsin. @tugba_nyc_love


  • Schengen vizesi başvurularında ret oranı artmis.


  • @waterman, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    Lütfen bu yola başvurmayın kamp süreci sanıldığı gibi bi durum değil. Akrabam gitti bu yolla çok çok pişman. Hala kampta tutuluyor salınmadı henüz… bunun yerine Polonya d vizesi hakkında bilgi toplayın 6.500 Euro’ya çalışma iznini yasal yollardan çıkaran kurumlar var (ödemeler vize çıktıktan sonra yapılıyor bu yüzden güvenilir diye dusunuyorum) sonrasında istediğin Avrupa ülkesine gidebilir orda çalışabilirsin. @tugba_nyc_love

    Aile olanlar çocuklu olanlar en erken salınan grup 2-3gun içinde salınıyor. Tek gidenler uzun süre kalabiliyor fakat oda biraz şans. 3-5 gün içinde çıkan da var 3-5-7 ay sonra cikanda. ABD ye geçince iş bitmiyor ordada iltica nedeni nedir sağlam ise ona göre kabul oluyor .
    Aynen bende duymuştum şirket bulup şirkete ödeme yapıp gidiyorsun fakat ilk etap da sözleşme imzaladığın yerde çalışma zorunluluğun var diye biliyorum. 3euro işlemler için 3bin euroda oraya gidince. 1 sene sonra sanırım oturum için başvuru da ekstra bir meblağ daha veriyorsun. Sonraki süreçleri bilmiyorum. Ne zaman vatandaş olursun vs. Fakat schengen ülkeleri arasinda sınırsız dolasim hakkı elde ediyorsun ama diğer schengen ülkelerinde çalışabiliyor musun oralarin vatandaşı olabiliyormusun bilmiyorum.


  • @tugba_nyc_love, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    Valla bunu bende yapacak hale geldim artkk. Türkiye şartları bizi buna zorluyor

    Bu aralar Meksika ya giden uçakları da geri gönderiyorlar diye duyuyoruz. Aileler için çok sıkıntı olmuyor da geri gonderilme konusunda tek başına gelen kişiler için sıkıntı bu aralar.
    Eskiden böyle şeyler duymazdik. Şimdi kimi görsek duysak meksidan ABD ye gidiyor . Sıradan birşey oldu. Dereyi geçenler kurtuluşa koşuyor:))

  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @waterman, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    Yok aslında olay şu şekilde gerçekleşiyor ilk etapta kurdukları şirket üzerinden işçi alımı yapıyorlar evraklarınızı toplayıp vize için başvuru yapıyorlar vize onayını aldıktan sonra ülkeye giriş yapılıyor sonrasında ise 6 ay Polonya’da kalma şartın var tabi orda bi düzen kurar kalırsın artık orası tamamen kişiye kalmış. 6 ay sonunda kalıcı oturum izni için başvuru yapılıyor başvuru onaylandığı an herhangi bir AB ülkesine geçiş yapılabiliyor. Vize ve sponsorluk ücretleri ortalama 1500 Euro tutuyor geri kalan tamamen şirketlerin aldığı ücret tabi değişkenlik gösterebilir… Bu yolu tercih eden çoğu Türk Almanya’yı tercih ediyor haliyle.. tamamen kişinin kabiliyet ve kalifiye özelliklerine bağlı.. teorikte yasal pratikte ne kadar yasal tartışılır. @mexido

    Doğrudur.
    7-8bin Euro Polonyaya harcayacagima ABD harcarim ben.:)


  • @mexido bende bunu isterdim ama yaşımdan dolayı work and travel programına kabul etmedikleri için avrupaya gidebilme yollarını araştırıyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar lutfen kurdugumuz cumlelere dikkat edelim, hicbir sey yanlis anlasilmasin.

    Hickimseyi yasal olmayan yollara tesvik etmeyelim veya bu yollara saplanmalarina yardimci olmayalim. Forumu takip eden pek cok genc arkadas var ve bu arkadaslarin aklinin bulanmasina neden olmamaliyiz.


  • @tugba_nyc_love, içinde söyledi: Meksika’dan ABD’ye kaçak geçen Türk vatandaşlarının sayısında rekor artış yaşandı

    @mexido bende bunu isterdim ama yaşımdan dolayı work and travel programına kabul etmedikleri için avrupaya gidebilme yollarını araştırıyorum

    Evt work and travel da yas var malesef. Turist yada f1 alabilirsiniz bunlarda yas problemi yok. Avrupa gayet iyi, gidebilirseniz tabiki. 50-55yasinda insanlar gidiyor bir sekilde yasa cok fazla takilmayin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum