Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, 29 Haziran’da Anne ve Babam Turistlik vize görüşmesine girmiş görüşme sonunda idari işleme kaldıkları söylenmişti. Yaklaşık 4 gün sonra konsolosluktan bir idari işlem formu e-maili aldık ve doldurup hemen geri gönderdik idari işleme kalanın babam olduğu bilgisi yer alıyordu. Formu doldurup gönderdiğimiz tarih 4 Temmuz ve resmi tatildi ayrıca hemen peşine kurban bayramı başlıyordu. 20 Temmuz’da konsolosluk formun ulaştığına dair e-mail gönderdi. Ve bugün başka bir e-mail aldık 2 Ağustos ( İdari işlem tamamlanmıştır Vizeniz pasaportlarınıza basılabilir. ) Araya giren resmi tatiller vs hepsini toplasanız süreç 29 günün sonunda tamamlandı. İdari işleme kalan herkese bol şanslar diliyorum. 🙏🏼

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enderguness gözünüz aydın, tebrikler.


  • @enderguness ne güzel bu kadar kısa zamanda hem de resmî tatil sürecinde sonuçlanmış.. gözünüz aydın gerçekten .. darısı bizlere olsun 🙂


  • @enderguness Gözünüz aydın. Çok sevindim adınıza. Darısı tüm bekleyenlere inşallah.


  • @enderguness Gözünüz aydın. gerçekten çok sevindim adınıza. Darısı tüm bekleyenlerin başına umarım en yakın zamanda.


  • Ben gercekten cok bunaldim ya, 26 mayistan beri bekle bekle.... mail attim ona da donmediler


  • @dolcederya Bende 1 Hazirandan beri bekliyorum, harbi bu bekleyiş çok bunalttı beni de, cevap alsak keşke artık bir ön önce. Her gün defalarca siteye bakmaktan çok yoruldum. 9-10 aydır bekleyenler var, onlara da cidden sabır diliyorum umarım hepimiz en yakın zamanda alırız ve Sizin vize türü neydi acaba?


  • Merhaba, cidden oldum bittim ya, dv 2022 bizimkisi


  • bugün sistemden baktığımda
    vize onaylanmış görünüyor
    bekleyem arkadaşların da inş en kısa sürede çıkar


  • @murat-avcı gözünüz aydın ne güzel .. ne kadar süredir bekliyordunuz acaba? Bir de vize türünüz neydi?


  • @yilmazz teşekkür ederim turist vizesiydi 3 haziranda mulakata girmiştim


  • Arkadaşlar birşey sormak istiyorum, kafama çok takıldı. 1 Haziran konsolosluk randevum vardi bizimkisi K1 nişanlılık vizesi. Neredeyse 5 günde bir haftada bir bazen 3 günde bir güncelleme alırdım, fakat 25 Temmmuz'dan bu yana hiç bir güncelleme almadım. Bir YouTube videosunda onay alan kadında da aynısı olmuş, sürekli güncelleme alıp, bir anda durmus ve 2 hafta içinde email almış. Acaba benimkisi de öyle olur mu diye sormak istedim bunu tecrübe edenler varsa öğrenmek isterim. Çok teşekkürler.


  • @dolcederya Vala aynen kardeşim, bende öyle hissediyorum. Çok bunaldım artık. Böylesine teknoloji çağında, bu kadar beklemek cidden çok kötü ve çok mağdur olduk.


  • Merhaba öncelikle bu can sıkıcı süreci yaşayan herkese sonsuz sabır diliyorum. Gerçekten zor bir süreç.
    Benim sizler kadar hayati olmasa da kendi çapında önemli iş vizem de (B1) 3 Ağustos çarşamba günü ap’de takıldı.
    Görüşmem Nick ile oldu. Gidiş nedenimi anlattım. Almanya’da nereye gittiğimi sordu söyledim. (Formumda ziyaret ettiğim ülkelerden birisiydi.) Sonrasında eşimin adını sordu bir süre bekletti. Ardından g 221 madde gereği ap’de olduğumu belirten yeşil/mavi kağıttan verdi. Eşimin b1/b2 turist vizesi var ancak başka bir iş vizesinden (e2) red aldı yakın zamanda. Ondan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyoruz.
    Pasaportunu geri vermemişti. Bu sabah gelen mailde pasaportumla birlikte evrak yolladıklarını, ileteceğim evrakla birlikte pasaportumu geri iletmem istenmiş. Gelişmelerle ilgili yazacağım…

    Vize tipi: B1/B2
    Mülakat tarihi: 03 Ağustos 2022
    AP tarihi: 03 Ağustos 2022
    Mail ile evrak talebi: 5 Ağustos 2022


  • @rashcarter orada kuracagim hayata odaklanip harekete gecemiyorum, olacak mi olmayacak mi diye kalakaldik, elim kolum baglandi 😞


  • @dolcederya en kötüsü de bu zaten. Ne buraya odaklanabiliyorsunuz ne oraya.. plan yapamıyorsunuz hiçbir şekilde. Basacakları bir tuşa bağlandı geleceğimiz! Allah bildiği gibi yapsın ne deyim ..


  • Tekrar merhaba,
    Bugun pasaportumun PTT'ye verildiği, istenen eksik evrakımla birlikte pasaportumu geri yollamam gerektiğine dair bir mail almistim.
    Ardından da doldurmam gereken ds 5535 oldugunu anladigim dosya mailde iletildi. 15 yilimi tek tek tarayarak doğrular bir sekilde doldurdum ve az önce formla ilgili verilen adrese mail attim.

    PTT'den de postamın yola ciktigi bilgisi geldi. Hem mail ile hem posta ile evrak istenmesini çok anlayamasam da vukuatlı nüfus adli sicil vb olabileceğini zannediyorum. Hazırsa yarin ne oldugunu Levent PTT'ye gidip öğreneceğim. Bugun biraz hızlı gecti yani.

    Evraklarimi ve pasaportu yollarken sistemden alacağım cikti disinda bana verilen yeşil ap mazisini da postama eklemeli miyim acaba?

    Vize tipi: B1/B2
    Mülakat tarihi: 03 Ağustos 2022
    AP tarihi: 03 Ağustos 2022
    DS 5535 mail ile istendi ve yollandı: 5 Ağustos 2022
    Posta ile evrak talebi: 5 Ağustos 2022


  • @shalimar Size ds5535 dosyasını mail olarak attılar..Onu doldurup mail ile gönderdiniz.. Ardından onlarda olan pasaportları size boş olarak gonderdilerse, göndermiş olduğunuz ds5535 dosyasındaki bilgiler ile dosyanız idari işlemini tamamlanınca tekrar size mail atacaklar o zaman pasaportları tekrar gonderecksiniz ve vizenizi basıp gönderecekler. Ben bunu anladım.


  • @AYSY33 çok teşekkürler.
    gelen mailde şu yazıyor. sanırım paketi alınca göreceğim.

    Sayın Başvuru Sahibi, Pasaportunuz seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilmiştir. Pasaportunuzu teslim aldıktan sonra lütfen istenen belgeler ile bize geri gönderiniz.

    Bilginize,


  • @shalimar aynısı bana da oldu
    ilk mail istediler 2004 ten bu yana yurt içi seyahatlerim le ilgili baya bi sayfa pdf hazırladım mail gönderdim. daha sonra ptt den pasaportum geri geldi hazırladığım pdf dosyası ile beraber pasaportu geri gönderdim 2 gün sonra sistemden baktığımda onaylandı yazısı geldi dün ise pasaport kargoya verilmiş
    büyük ihtimalle sizin işlemde böyle olacak


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum