• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. bionicks
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 2
    • İleti 31
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

bionicks

@bionicks

19
    İtibar
    97
    Profil Görüntülemeleri
    31
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

bionicks Takip etme Takip Et

bionicks tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhabalar,

Re netry permit sürecim tamamlandı. Bu konuyla ilgili bilgilendirmede bulunmak istiyorum.
      1- Biometricten sonra gelen onay mektubunun geldiği tarihin üzerine 4-5 ay koyun öle bekleyin belgeyi, ben 22 nisan da almıştım. 22 eylülde sıra geldi.
      2- Ancak bu sıra geldi olayınıda açmak istiyorum. Burada da ara ara bahsedildiğini gördüm. Ancak Konsoluk sizinle iletişime geçmiyor en azından bana öle olmadı. Ben takip ettim tüm süreci.
      3- Son ve en önemli nokta ise Re entry permit dosyanızı türkiyeye İstanbul konsolosluğuna istediyseniz. İnternet üzerinde Abd büyüklçiliği sitesindeki iletişim formundan size yardımcı olmuyorlar çünkü orası Ankara Büyükelçiliğine bağlı ve sürekli elimizde size ait belge bulunmamaktadır. Hata olduğunu düşünüyorsanız USCIS le görüşün diye bilgilendirmede bulunuluyor.
      4- İstanbuldan bilgi almak için [email protected] adresine durumunuzu açıklayan mail atın. Ben bu şekilde hemen dönüş aldım ve konsolosluğa çağrıldım.
      Umarım bu konuda sorun yaşayanların işine yarar.
      iyi forumlar.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      B
      bionicks
    • USCIS Hesaplarında "Göçmenlik İşlem Süresi" Güncellemesi

Bugun Sn. @crazycells ile forumda yazisirken farkettigim bir hususu aciklamak icin bu basligi olusturuyorum. USCIS online accountlarda artik Her case ozelinde processing time i gorebilmek mumkun tek yapmaniz gereken accountunuza girip Processing time kismina tiklamak.
      Umarim verilen sureler dogrudur. Bekleyip gorecegiz.
      Yararli bir sekme olacagini dusunuyorum.
      Tum foruma hayirli olmasini dilerim.

e058cc33-64c3-4604-a4a0-a0eddac3a6ce-image.png

B
      bionicks
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Herkese merhaba , USCIS in bugun farkettigim yeni guncellemesinden bahsetmek istiyorum. Artik USCIS accountunuzdan kendi caseniz ozelinde Processing time i gorebilmeniz mumkun. Kendi Casemi ornek olarak paylasiyorum. Umarim bu bilgiler dogru cikar. Hayirli olsun.

image.png

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      B
      bionicks

@haleluja, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@bionicks

Rica etsem,

• Biyometrik randevu tarihi(22 nisan oluyor herhalde),
      • ABD'den çıkış tarihi,
      • Permitteki başlangıç bitiş tarihlerini

yazabilir misiniz?

@haleluja

• biyometrik tarihi (12 nisan) değil biyometriği verdikten sonra gelen onay mektubunun tarihi yaklaşık bi 10 gün sonrası

• Biyometriği verdikten sonraki gün

• permit başlangıç tarihi= biyometrik tarihi (12 nisan 2019) bitiş= 2 sene sonrası 11 nisan 2021

B
      bionicks
    • RE: Bireysel Vergi Kimlik Numarası (ITIN)

Aos surecindeki esim icin ITIN surecini ozetleyeyim.

Oncelikle amerika icindeki SSN numarasi alamayacak esiniz icin IRS i arayarak randevu alip IRS ofisine gidiyorsunuz. Randevuya esinizle birlikte ve TAx return formu ve W7 formunu ve tabiki ssn i olmayan esin pasaportu getiriyorsunuz. Tum islemleri oradaki agentler sizin icin yapip belgeleri sizden alip IRS texas a gonderiyorlar herhangi bir ucret odemiyorsunuz. Hatta tax return formlarinida uygulama yardimiyla doldurabilirsiniz. Sadece burdaki arkadasin anlattigi yontemi uygulamaniz yeterli olacaktir. https://yesilkartforum.com/forum/topic/6227/h1b-ile-tax-return/4?lang=en-US
      Biz bu sekilde 30 Martta islemlerimizi tamamladik. Bugun (9 haziran) ITIN number elimize ulasti.
      Ancak bir sorum var. Biz Tax return file i da IRS e teslim ettik. Belgelere bi kase vurup gonderdiler kaseli belgenin bir kopyasida bana verildi ve agent a sordugumda siz tax returnu file etmis oldunuz dedi. Ama herhangi bir yerde bir borc bilgisi bulunmuyor. IRs den kontrol ettigimde hala tax return is not processed uyarisi bulunmakta, Benim tax borcum cikmisti bu islemlerin sonuclanmasini bekledigim icin herhangi bir odeme gerceklestirmedim. Simdi ITIN de onaylandigina gore odeme yapmaliyim diye dusunuyorum. Ama nasil nereye yapacagim. Gelen ITIN number mailinde herhangi bir instruction ya da tax payment ile ilgili bir bilgilendirme yok. Bu konuyla ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. @crazycells @FreeWoRLD @MySea @knnrn sizlerin ayrica bilgisi var mi? Cok tesekkurler

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      B
      bionicks

@mulus, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@bionicks paylaşımınız için teşekkürler, gerçekten çok aydınlatıcı oldu.

biometric randevuya başvuru yapmanızdan ne kadar süre sonra çağırılmıştınız? biometric randevunuzdan ne kadar süre sonra bu onay mektubunuz geldi?

bir de, biometric randevuya gidip gerekli işlemleri yaptırdıktan sonra tekrar görüşme gibi birşey oluyor mu? yani, neden re-entry permit istediğimizi bir de bizden dinleme gibi bir durum?

teşekkürler

@mulus
      biometriği verdikten 10 gün sonra onay mektubu geldi

biometriği verip çıkıyorsunuz. herhangi bir görüşme veya mülakat olmadı.

B
      bionicks

@haleluja, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@bionicks, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@mulus, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@bionicks paylaşımınız için teşekkürler, gerçekten çok aydınlatıcı oldu.

biometric randevuya başvuru yapmanızdan ne kadar süre sonra çağırılmıştınız? biometric randevunuzdan ne kadar süre sonra bu onay mektubunuz geldi?

bir de, biometric randevuya gidip gerekli işlemleri yaptırdıktan sonra tekrar görüşme gibi birşey oluyor mu? yani, neden re-entry permit istediğimizi bir de bizden dinleme gibi bir durum?

teşekkürler

@mulus
      biometriği verdikten 10 gün sonra onay mektubu geldi

biometriği verip çıkıyorsunuz. herhangi bir görüşme veya mülakat olmadı.

Bahsettiğiniz onay mektubu biyometrik randevu tarihinin olduğu mektup mu yoksa randevudan sonra başka bir mektup daha mı geliyor?

Bahsettiğim biometrikten sonra gelen başvurunuz onaylandı. 21 - 30 gün sonra postanızı kontrol edin ya da teslim alacağınız konsoloslukla iletişime geçin ibareleri yer alan mail.

B
      bionicks
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@crazycells, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@bionicks, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@crazycells yani re entry permit 2 sene boyunca girmek zorunda olmamak için alınıyor. Haliyle bu sürede giriş yapmadım. Sonra zaten pandemi patladı. Evden bile çıkamadık. Sonuç olarak 3. Dalga muhabbetine biraz endişede duyuyorum. Bu süreçte bu konularda bir tolerans sağlanıp sağlanmadığını sormak istemiştim.

Maalesef sorunuzun cevabini bilmek mumkun degil, giris sirasinda tamamen sizinle gorevli arasindaki iletisim bunu belirleyecek. Eger 2 yili gecirecekseniz (ki tavsiye etmem), elinizde olmayan nedenlerle bunun gerceklestigine dair belgeler ile girmenizi tavsiye ederim. Anlayis gostermelerini kolaylastirir...

Sayin @knnrn 'in da belirttigi gibi, ABD normal bir yaz gecirmeye hazirlaniyor. Mayis sonuna kadar tum yetiskinleri asilamayi hedefliyorlar. Eger pandemi konusunda endiseleniyorsaniz size tavsiyem ABD'ye girip asi olmaniz yonunde.

@crazycells dönüşünüz için teşekkürler. ABD ye girip aşı olma süreci nasıl oluyor. Bu konuda bilginiz var mı?

B
      bionicks
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@Deniz-Harman, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba, DV Lottery ile ilgili olarak I-485 formunu Chicago Lockbox'a mı yoksa USCIS sayfasında oturduğumuz adreslere göre belirlenmiş merkezlere mi göndereceğiz?

Değerli forum üyeleri, 2023 DV kazanları içinde AOS başvurusu yapan ve bu soruya güncel bilgilerle cevap verebilecek hiç kimse yok mu?

Hem sizin sorunuza hem de genel olarak bir bilgi vermek gerekirse. Asagidaki linkteki hangi eyaletden basvuru yapiyorsaniz ona karsilik gelen adrese belgelerinizi gondermeniz gerekmektedir.

Eki 11, 2024

USCIS Lockbox Filing Locations Chart for Certain Family-Based Forms | USCIS

Use this table to determine which USCIS lockbox you should send certain family-based forms based on your reason for filing, eligibility category, and where you live.

B
      bionicks

Merhabalar,
      Green Card sahibiyim ve esimle birlikte Mayis 2022 de Consular Processinge basladik. Esim bu arada yuksek lisans egitiminin son asamasini da tamamlayip Turkiye'den yanima geldi. ilk dusuncemiz okul tezler bitene kadar bu surecleri tamamlayip Amerikada GC ile devam etmekti. Ancak CP surecinin processing time i bu Fiscal year da 6 aya dusurulecek denmesine ragmen hala 22 aylarda. Esimin B2 vizesi mevcut ve onumuzdeki sene icin amerikada ki okullarla gorusme halinde ve olumlu sonuclanmasini beklediklerimiz var. Ancak burada bir belirsizlik icerisinde kaybolmaya basladik.
      Ilk olarak suan CP surecinin onumuzdeki egitim yilina yetisememe ihtimali devam etmekte ve hayli yuksek malum 22 aylik biriken surecin eritilmesi ne derece mumkun?
      Arastirmalarim sonucunda onumuzde bir kac secenek oldugunu gormekteyim. Ancak bana en mantikli gelen CP yi AOS a cevirmek bu surec icin yapilmasi gerekenler nedir ve surede bir kisalma saglamasi mumkun mudur? Gordugum ve duydugum kadariyla AOS surelerinde ciddi iyilesmeler yasanmakta 6-7 ayda tamamlayanlari buradada sikca goruyorum. Bir diger merak ettigim ise B2 vizesi oldugu icin burada dikkat edilmesi gereken hususlar tam olarak nedir? Malumunuz uzere B2 vizesi bu is icin biraz kritik. AOS surecine dondurebilirsek burada out of status olmamasi icin i-485 in i-94 formundaki sureden once mi onaylanmasi gerekiyor?
      Simdiden yorumlariniz ve cevaplariniz icin tesekkurler?
      @crazycells

B
      bionicks

bionicks tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Başak-Ayhan Burda olmadiginiz donem icin size ait bir ev olup olmadigimi soruldu yoksa o zamanki ikametgah yerinizi mi sordular sadece?

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      B
      bionicks
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Başak-Ayhan Merhabalar benimde aslinda sizinkine yakin bir durumum var. 2015 den beri greencardliyim ama 2019 -2021 yillari arasinda re entry permit almistim. Okul icindi ancak sonrasinda pandemi patladi malum. 2021 ocaktan beri amerikadayim bu sene sonu vatandasliga basvurmayi dusunuyorum. Sizin durumunuzda ilk 10 ay icin ne gibi bir surec yasandi cok takildilar mi? Tesekkurler

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      B
      bionicks

@Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@bionicks Saglik Raporunu sure bitmeden posta ile gonderin . Gonderi tarihiniz esas aliniyor zaten . Digerinide ayni pakete koyabilirsiniz . RFE ye donusler genelde 60 icinde olur , sorun olmaz merak etmeyin ve evet mulakatsiz olacaktir buyuk ihtimalle .

@Figen hanim bu surecten sonra rfe was recieved yazisini aldik. Ve tam bir senedir surecin tamamlanmasina 5 hafta var yazisi sabit kalarak I-485 onayi appointment kisminda beklemekte. Bugun seneyi devriyesi oldugu icin aklima geldi. bu konuda yapilabilecek birsey var midir.?

B
      bionicks

Merhabalar GreenCardliyim ameriakdaki esim icin Aos basvurusunda son asamada Saglik rapori I-693 ve I-864 icin rfe aldik. Aldigimiz mektupta Summit adresine belgelerin postalanmasi gerektigi yaziyordu. Buraya kadar tum islemleri halletik. Sorum su sekilde belgeleri postaladik ilgili adrese ulastigini biliyorum. Ancak 10 gun olmasina ragmen rfe responded mesaji almis degiliz. Uscis websitesinde online respond bulunuyor ancak buraya I-693 eklemem mumkun degil diye biliyorum. Respond due date a 2 gun kaldigi icin sormak istedim. Suan yapilabilecek bir sey var mi? Ayrica Saglik raporu posta ile istendigine gore bu interview olmadan islemlerin sonuclandirilabilecegi sonucunu mu doguruyor. @Figen @crazycells

B
      bionicks

Merhabalar AOS surecinde parmak izi alinamamasindan dolayi iki kez red olursa sonraki surec nasil oluyor. Biometricteki gorevli merak etmeyin bu cok sik yasanan bi durum size ulasacaklar dedi ancak 2. appointmentan sonra da 3 hafta gecti hala gelen giden yok. Ayrica EAD karti onaylanmasina ragmen SSN kartida gelmedi. Daha once boyle bir durum yasayan var midir? @crazycells @Figen

B
      bionicks

Aslinda sorum su,

ITIN number icin basvururken Esimle Joint olarak formlari doldurduk. Ancak Formlari doldururken Esimin SSNi henuz olmadigi icin xxxx olarak doldurduk. ITIN icin ise yaradi ve numaramizi alabildik. Ancak formu gercekten IRS tax return olarak kabul etti mi? Yoksa Ben gelen ITIN ile tekrar form doldurup, gondermem mi gerekiyor. Bu ikilemden cikamadim. Bilgisi olan? @crazycells

B
      bionicks

Aos surecindeki esim icin ITIN surecini ozetleyeyim.

Oncelikle amerika icindeki SSN numarasi alamayacak esiniz icin IRS i arayarak randevu alip IRS ofisine gidiyorsunuz. Randevuya esinizle birlikte ve TAx return formu ve W7 formunu ve tabiki ssn i olmayan esin pasaportu getiriyorsunuz. Tum islemleri oradaki agentler sizin icin yapip belgeleri sizden alip IRS texas a gonderiyorlar herhangi bir ucret odemiyorsunuz. Hatta tax return formlarinida uygulama yardimiyla doldurabilirsiniz. Sadece burdaki arkadasin anlattigi yontemi uygulamaniz yeterli olacaktir. https://yesilkartforum.com/forum/topic/6227/h1b-ile-tax-return/4?lang=en-US
      Biz bu sekilde 30 Martta islemlerimizi tamamladik. Bugun (9 haziran) ITIN number elimize ulasti.
      Ancak bir sorum var. Biz Tax return file i da IRS e teslim ettik. Belgelere bi kase vurup gonderdiler kaseli belgenin bir kopyasida bana verildi ve agent a sordugumda siz tax returnu file etmis oldunuz dedi. Ama herhangi bir yerde bir borc bilgisi bulunmuyor. IRs den kontrol ettigimde hala tax return is not processed uyarisi bulunmakta, Benim tax borcum cikmisti bu islemlerin sonuclanmasini bekledigim icin herhangi bir odeme gerceklestirmedim. Simdi ITIN de onaylandigina gore odeme yapmaliyim diye dusunuyorum. Ama nasil nereye yapacagim. Gelen ITIN number mailinde herhangi bir instruction ya da tax payment ile ilgili bir bilgilendirme yok. Bu konuyla ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. @crazycells @FreeWoRLD @MySea @knnrn sizlerin ayrica bilgisi var mi? Cok tesekkurler

B
      bionicks

Merhaba, DV Lottery ile ilgili olarak I-485 formunu Chicago Lockbox'a mı yoksa USCIS sayfasında oturduğumuz adreslere göre belirlenmiş merkezlere mi göndereceğiz?

Değerli forum üyeleri, 2023 DV kazanları içinde AOS başvurusu yapan ve bu soruya güncel bilgilerle cevap verebilecek hiç kimse yok mu?

Hem sizin sorunuza hem de genel olarak bir bilgi vermek gerekirse. Asagidaki linkteki hangi eyaletden basvuru yapiyorsaniz ona karsilik gelen adrese belgelerinizi gondermeniz gerekmektedir.

Eki 11, 2024

Use this table to determine which USCIS lockbox you should send certain family-based forms based on your reason for filing, eligibility category, and where you live.

B
      bionicks

@gembruce acikcasi SSNi olmayan Vatandas ve Greencard sahibi esleri icin ITIN number alma sansi bulunuyor. W7 formu ve o yilki tax return formu ile basvuru yapabilirsiniz. Esiniz amerika disina oldugu icin ayrica turkiyede bu konuda uzman bir muhasebeciden ( Irs sitesinde ilgili kisilerin listesi bulunuyor) yardim almaniz gerekecek muhtemelen ancak aradaki vergi iade farkina bakilirsa kesinlik goz onunde bulundurmalisiniz bence

B
      bionicks

Herkese merhaba , USCIS in bugun farkettigim yeni guncellemesinden bahsetmek istiyorum. Artik USCIS accountunuzdan kendi caseniz ozelinde Processing time i gorebilmeniz mumkun. Kendi Casemi ornek olarak paylasiyorum. Umarim bu bilgiler dogru cikar. Hayirli olsun.

image.png

B
      bionicks