Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

• Merhaba, cidden oldum bittim ya, dv 2022 bizimkisi

• bugün sistemden baktığımda
    vize onaylanmış görünüyor
    bekleyem arkadaşların da inş en kısa sürede çıkar

• @murat-avcı gözünüz aydın ne güzel .. ne kadar süredir bekliyordunuz acaba? Bir de vize türünüz neydi?

• @yilmazz teşekkür ederim turist vizesiydi 3 haziranda mulakata girmiştim

• Arkadaşlar birşey sormak istiyorum, kafama çok takıldı. 1 Haziran konsolosluk randevum vardi bizimkisi K1 nişanlılık vizesi. Neredeyse 5 günde bir haftada bir bazen 3 günde bir güncelleme alırdım, fakat 25 Temmmuz'dan bu yana hiç bir güncelleme almadım. Bir YouTube videosunda onay alan kadında da aynısı olmuş, sürekli güncelleme alıp, bir anda durmus ve 2 hafta içinde email almış. Acaba benimkisi de öyle olur mu diye sormak istedim bunu tecrübe edenler varsa öğrenmek isterim. Çok teşekkürler.

• @dolcederya Vala aynen kardeşim, bende öyle hissediyorum. Çok bunaldım artık. Böylesine teknoloji çağında, bu kadar beklemek cidden çok kötü ve çok mağdur olduk.

• Merhaba öncelikle bu can sıkıcı süreci yaşayan herkese sonsuz sabır diliyorum. Gerçekten zor bir süreç.
    Benim sizler kadar hayati olmasa da kendi çapında önemli iş vizem de (B1) 3 Ağustos çarşamba günü ap’de takıldı.
    Görüşmem Nick ile oldu. Gidiş nedenimi anlattım. Almanya’da nereye gittiğimi sordu söyledim. (Formumda ziyaret ettiğim ülkelerden birisiydi.) Sonrasında eşimin adını sordu bir süre bekletti. Ardından g 221 madde gereği ap’de olduğumu belirten yeşil/mavi kağıttan verdi. Eşimin b1/b2 turist vizesi var ancak başka bir iş vizesinden (e2) red aldı yakın zamanda. Ondan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyoruz.
    Pasaportunu geri vermemişti. Bu sabah gelen mailde pasaportumla birlikte evrak yolladıklarını, ileteceğim evrakla birlikte pasaportumu geri iletmem istenmiş. Gelişmelerle ilgili yazacağım…

Vize tipi: B1/B2
    Mülakat tarihi: 03 Ağustos 2022
    AP tarihi: 03 Ağustos 2022
    Mail ile evrak talebi: 5 Ağustos 2022

• @rashcarter orada kuracagim hayata odaklanip harekete gecemiyorum, olacak mi olmayacak mi diye kalakaldik, elim kolum baglandi :(

• @dolcederya en kötüsü de bu zaten. Ne buraya odaklanabiliyorsunuz ne oraya.. plan yapamıyorsunuz hiçbir şekilde. Basacakları bir tuşa bağlandı geleceğimiz! Allah bildiği gibi yapsın ne deyim ..

• Tekrar merhaba,
    Bugun pasaportumun PTT'ye verildiği, istenen eksik evrakımla birlikte pasaportumu geri yollamam gerektiğine dair bir mail almistim.
    Ardından da doldurmam gereken ds 5535 oldugunu anladigim dosya mailde iletildi. 15 yilimi tek tek tarayarak doğrular bir sekilde doldurdum ve az önce formla ilgili verilen adrese mail attim.

PTT'den de postamın yola ciktigi bilgisi geldi. Hem mail ile hem posta ile evrak istenmesini çok anlayamasam da vukuatlı nüfus adli sicil vb olabileceğini zannediyorum. Hazırsa yarin ne oldugunu Levent PTT'ye gidip öğreneceğim. Bugun biraz hızlı gecti yani.

Evraklarimi ve pasaportu yollarken sistemden alacağım cikti disinda bana verilen yeşil ap mazisini da postama eklemeli miyim acaba?

Vize tipi: B1/B2
    Mülakat tarihi: 03 Ağustos 2022
    AP tarihi: 03 Ağustos 2022
    DS 5535 mail ile istendi ve yollandı: 5 Ağustos 2022
    Posta ile evrak talebi: 5 Ağustos 2022

• @shalimar Size ds5535 dosyasını mail olarak attılar..Onu doldurup mail ile gönderdiniz.. Ardından onlarda olan pasaportları size boş olarak gonderdilerse, göndermiş olduğunuz ds5535 dosyasındaki bilgiler ile dosyanız idari işlemini tamamlanınca tekrar size mail atacaklar o zaman pasaportları tekrar gonderecksiniz ve vizenizi basıp gönderecekler. Ben bunu anladım.

• @AYSY33 çok teşekkürler.
    gelen mailde şu yazıyor. sanırım paketi alınca göreceğim.

Sayın Başvuru Sahibi, Pasaportunuz seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilmiştir. Pasaportunuzu teslim aldıktan sonra lütfen istenen belgeler ile bize geri gönderiniz.

Bilginize,

• @shalimar aynısı bana da oldu
    ilk mail istediler 2004 ten bu yana yurt içi seyahatlerim le ilgili baya bi sayfa pdf hazırladım mail gönderdim. daha sonra ptt den pasaportum geri geldi hazırladığım pdf dosyası ile beraber pasaportu geri gönderdim 2 gün sonra sistemden baktığımda onaylandı yazısı geldi dün ise pasaport kargoya verilmiş
    büyük ihtimalle sizin işlemde böyle olacak

• Telegrama katilmak istiyorum. Bulamadim nasil olacagini, yardim rica ediyorum. @crazycells @gucarslan

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @murat-avcı inşallah inşallah umutlanmayayım ben yine ama ah keşke :)

• @dolcederya sorunuzu özel mesaj yoluyla cevapladım.

• Merhabalar aranızda konsolosluğu dava eden varmı? Varsa kaç gün içinde vizenizi aldınız?

• Merhabalar,
    Öncelikle İdari işlem’de bekleyen herkese şimdiden sabır diliyorum.

15 Kasım 2021 Tarihinde Abim ile ABD Turistik vize başvurusu için konsolosluğa gittik. Yaklaşık 30 saniye süren mülakatın ardından ikimize’de Vizeniz Onaylandı Kağıdı verildi. Tabi o zaman mutluluktan uçmuştuk çünkü 30 saniyede resmen 10 yıllık abd vizesine sahip olmuştuk. Ardından ertesi Gün Abimin Pasaportunun PTT’ye verildiğine dair mesaj aldık. Dedik pasaportlar geliyor. 2 gün sonra PTT Şubesine gittik Paketin içinden abimin pasaportu Çıktı benimki yoktu ve vizesi basılmıştı. Ve o zamana kadar benim pasaporttan haber yoktu sonra CEAC sitesine vizemin hangi aşamada olduğunu görmek için girdim ve o zaman hayal kırıklığına uğradım. Koskocaman Ekranda
    ( Adminstirave Processing ) yazıyordu ertesi gün pasaportumun PTT’ye teslim edildiğine dair mesaj aldım. Sonra şubeye gittim teslim almak için paketi açarken ulan acaba vize basılı diye mi açtım sonra bi baktım Sarı Kağıt. Araştırdım sordum idari işleme kaldın dediler ama ( Merak etme uzun sürmez ) demişlerdi. Tamam dedim her işte bir hayır vardır. Ertesi gün konsolosluk bir mail attı idari işlem formunu doldurmam için aynı günden doldurdum yolladım. Aradan 1 Ay geçti sonra Turkey-Visasupport Center diye bi yerden 2 mail aldım ( İlk mail de Annenin herhangi bir göçmen olma durumu var mı veya herhangi bir suça bulaşmış doğum tarihi yeri gibisinden sorular sordular ) ( İkinci mail de yine aynı sorular ama bu sefer babam içindi ) istenilen bilgileri doldurdum yolladım ve mailin başında şöyle bir şey yazıyordu. İdari işlemini bitirebilmemiz için bu bileğilere ihtiyacımız var en kısa sürede dönüş yapılacaktır yazıyordu. Veeeee
    Aradan 9 Ay geçti 270 Gün geçmesine rağmen hiçbir haber yok. Pasaportumu aldım konsolosluğa gittim halen idari işlem devam ediyor dediler. Yüzlerce mail attım sürekli aynı Cevap.

Yani Arkadaşlar sizce ne zamana kadar devam edecek bu olay? Bu konuda ne yapmam gerekiyor. Yani artık keşke red alsaydım da tekrardan başvursaydım diyorum artık. Cidden çok sıkıcı bi durum . Ve Olay şu Ailemdeki herkesin ( ABD Turist vizesi var )
    Ben de halen idari işlemdeyim :)))

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k