Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @charon son 3 ay içinde 3 defa gidip geldim hocam. Girişte ve check-in sırasında kimse sormadı.


  • @ob16222 bilet alırken sorulmuyor ama ben haziranda abd giderken aşı kartı kontrol edildi,değiştiyse bilemem.


  • Bu randevulara nolmuş böyle. Artık bi turist falan başvuru yapayım derken ödemeyi yapmaz olaydım. Ağustos 14, 2023 öncesi randevu yok. 1 seneden öteye randevu mu verilirmiş 😠

  • ⭐⭐⭐

    Maalesef aşırı bi yoğunluk var. Aslında yakın konsolosluklara dosyaları gönderseler veya ankara içinde tekrardan göçmen olmayan vizeleri açsalar süreler yarı yarıya düşer tahminimce. Sonucunda tüm Türkiye’nin turist vizelerini İstanbul yüklenmiş durumda… @madmizah


  • daha önce yurtdışı çıkışım yok diye önce şengen alın diyorlar boşa para yatırmış olacaz gibi.


  • @Erdem-AKDEMİR benim de daha önce çıkışım yok ama elimiz yüzümüz düzgün, hırsız arsız değiliz, engel bişi yok. görüşmeyi yapan keyfe keder bişeye takılmazsa neden alamayalım vizeyi. alamazsak da en azından tecrübe olur


  • @madmizah agustos randevuları ya daha dün açıldı, 9 kasımdan ilerliyordu normalde. bir anda agustos ayını açtılar.


  • @madmizah, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Erdem-AKDEMİR benim de daha önce çıkışım yok ama elimiz yüzümüz düzgün, hırsız arsız değiliz, engel bişi yok. görüşmeyi yapan keyfe keder bişeye takılmazsa neden alamayalım vizeyi. alamazsak da en azından tecrübe olur

    Ben de aynı şekilde düşünüyordum, ret yemem 30 saniye sürdü. Umarım siz alabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @Samet-Ünlü profilinizden bahseder misiniz ve görüşmede neler soruldu siz ne cevap verdiniz red yemenizin nedeni evlilik durumunuz olabilir


  • @madmizah tamamen yanlış bir düşünce. en azından tecrübe olur kafasıyla başvurup red alırsanız dosyanızda ölene kadar durur.
    kanada reddim var hala önüme çıkıyor her abd başvurusunda. İngiltereye falan hiç başvurmadım, kesin orada da çıkar.

    ayrica abd vizesi almanın koşulu düzgün,hırsız arsız olmamak değil. Ülkene geri döneceğini kanıtlamak. Bunun da denklemi var.

    ayrica keyfi bir durum yok ortada. Siz vize memurunu ikna etmek zorundasınız profilinizle, vize memuru size vize vermek zorunda değil.


  • @charon ,
    Nasıl kanada reddi karşınıza çıkıyor?
    Ben ilk kanadadan red sonra F1 aldım.
    Sonra kanadadan tekrar red sonra B1 turist aldım. Hiç karşıma birşey çıkmadı.?


  • @waterman Ankara'da şu an göçmen vizeler ile ilgili ciddi bir backlog var. Bu durumda iken açabileceklerini sanmıyorum.

  • ⭐⭐

    @charon eski kanada vize reddedinin nasıl önünüze çıktığını anlatır mısınız? Ve keyfi bir durum olmaması konusu kesinlike yanlış bir düşünce çünkü memurun taktir hakkı yüzde yüz bu vize türünde aslında tamamen karşınıza çıkacak memura o anki ruh haline nasıl bir insan olduğu siyasi görüşü vb gibi faktörlerin etkisi çok yüksek, bir görüşme atmak istiyorum açıkça keyfi olduğu belli olan bir görüşme "2.sınıf öğrencisi @ibrahimorhan1 bugün Floransa'da maalesef saçma şekilde vize görüşmesinden red aldı. Tecrübesini aktarıyorum.

    "Herkese merhaba arkadaşlar ben Uludağ Üniversitesi 3. Sınıf öğrencisiyim.
    Not ortalamam 2.74
    21 Yaşındayım.

    Bugün 8de kapıya gittim 8.30 gibi 8.45 randevusu için içeri aldılar, görüşme yaklaşık 45 dakika sürmüştür toplamda. İlk gişedeki kadın parmak izimi ds-2019 belgemi pasaportumu ve transkript mektubumu açtırıp aldı sıramı bekledim.

    Kır saçlı orta yaşlı adamla görüşmeye girdim. Girer girmez selamlaştıktan sonra.

    Sorular şöyleydi;
    -housekeeping yapacaksın değil mi dedi evet dedim
    -Nerede okuyorsun dedi
    +Uludağ üniversitesinde mühendislik okuyorum (öğrenci belgemi uzattım gerek olmadığını söyledi)
    -(transkriptim onda olduğu için baktı direkt) başarılı bi öğrencisin transkriptin başarı bombası gibi diyip güldü
    +evet ders çalışmayı severim dedim güldük
    -tebrik ederim dedi teşekkür ettim
    -Ailenden bahset
    +Annemin devlette ziraat mühendisi olduğunu söyledim (agricultural kelimesine dilim dönmediği için güldü doğrusunu söyledi) babamın da inşaat sektöründe aile şirketi olduğunu abimin de inşaat mühendisi olup şirketi beraber yönettiklerini mezun olmam için beni beklediklerini söyledim
    Şanslısın tebrik ederim başarılar dedi teşekkür ettim

    Sonrasında pasaportumu verdi senin gitmeni istemiyorum dedi neden dedim yüzüme baktı cevap vermeden bilgisayara geri döndü.

    Floransa keyfi takılıyor gibi kumar yeri burası…

    Success / Greenheart öğrencisiyim."


  • @charon ikna olmak tamamen birkaç evrakla ilk birkaç dakikada bırakılan izlenime bakar sanıyorum. Çünkü ikna etmem için oturup seceremizi konuşmamız, her şeyi detay detay sohbet etmemiz gerek mülakatta. Bu da şimdiye kadar okuduklarım arasında gerçekleşmiş birşey değil. Heralde 30 sn ile 5 dk arasındadır mülakatlar.

    Adli sicilim iyi, mali durumum iyi, plan program mevcut ve geri döneceğim belli iken (belli olması benim tarafımdan kesin ama karşısı bilemez tabi) karar karşı tarafa kalıyor. Bunun için daha önce bir yere gitmemek eksi olmamalı. Gitmek tabi ki artı olabilir. Ama bir red almak (sıkıntılı bir sebepten değil ise) neden problem olsun. Denklemin girdileri çıktılarını belirleyen mülakatı yapan olduğundan karar o tarafta.


  • @madmizah, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @charon ikna olmak tamamen birkaç evrakla ilk birkaç dakikada bırakılan izlenime bakar sanıyorum. Çünkü ikna etmem için oturup seceremizi konuşmamız, her şeyi detay detay sohbet etmemiz gerek mülakatta. Bu da şimdiye kadar okuduklarım arasında gerçekleşmiş birşey değil. Heralde 30 sn ile 5 dk arasındadır mülakatlar.

    Adli sicilim iyi, mali durumum iyi, plan program mevcut ve geri döneceğim belli iken (belli olması benim tarafımdan kesin ama karşısı bilemez tabi) karar karşı tarafa kalıyor. Bunun için daha önce bir yere gitmemek eksi olmamalı. Gitmek tabi ki artı olabilir. Ama bir red almak (sıkıntılı bir sebepten değil ise) neden problem olsun. Denklemin girdileri çıktılarını belirleyen mülakatı yapan olduğundan karar o tarafta.

    Ben de dahil binlerce kişi de sizinle aynı fikirde fakat önemli bazı kriterler var. Yaşınız, medeni durumunuz, ülkeye sizi bağlayan önemli sebepler, uzun süredir çalıştığınız işiniz, iyi bir tatil planı, en az 1 2 vize gerektiren ülke seyahati gibi şeyler büyük etken. Ve Amerika uzmanı adıyla bilinen Gökçe hanımın çok duyduğum bir sözü, "boş pasaporta abd vizesi almak çok zor."


  • @kamile tamamen şans bu olay sizde kontrole denk gelmiş. Benim 3 gidişimde de soran olmadı. 15 gün sonra tekrar gideceğim sorarlarsa paylaşırım burada gelişmeleri.


  • @LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Samet-Ünlü profilinizden bahseder misiniz ve görüşmede neler soruldu siz ne cevap verdiniz red yemenizin nedeni evlilik durumunuz olabilir

    Başvuru yaptığımda evli değildim. İşsizdim ve pasaportum boştu. Abd'ye gitme nedenim Abd vatandaşı abimi ve yeğenlerimi ziyaret etmekti. Konsolosluk çalışanı, görüşme sırasında nereye ve neden gideceğimi, abimin Abd'ye nasıl gittiğini ve daha önce yurtdışına çıkıp çıkmadığımı sordu. Ret almam kaçınılmazdı zaten ama ben şansımı denemek istemiştim. Hiçbir evraka da bakmadılar.

  • ⭐⭐⭐

    Evet boş pasaportla almak biraz zor ama imkansız değil bence. Doğru ve dürüst yapılmış bi planla bu vizeyi almak bence çokta zor değil. Asıl önemli olan TR'ye gelişinizi kanıtlayacak belgeler. İnanın 160 dolar gözüme gelmese bi başvurup şansımı deneyeceğim ama malumunuz dolar kuru 😃


  • @waterman ben başvurdum. Pasaport boş, evli değilim, orada bir akrabam yok, amerikalı arkadaşımı ziyarete gideceğim, mali durum normal düzeyde, ,işimde gücümdeyim, dönmek için sebeplerimi işten aldığım yazı, araba gibi mal varlığı vs ile kanıtlamaya çalışacağım. sonucu paylaşırım. 30 sn de red mi yerim 5 dk da vize mi alırım bilemiyorum. Evet etkenlere bakınca muhtemel gibi durmuyor, ama olmaz olmaz diye de bir şey yok 🙂 (umarım alırım vizeyi tabi)


  • @madmizah, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @waterman ben başvurdum. Pasaport boş, evli değilim, orada bir akrabam yok, amerikalı arkadaşımı ziyarete gideceğim, mali durum normal düzeyde, ,işimde gücümdeyim, dönmek için sebeplerimi işten aldığım yazı, araba gibi mal varlığı vs ile kanıtlamaya çalışacağım. sonucu paylaşırım. 30 sn de red mi yerim 5 dk da vize mi alırım bilemiyorum. Evet etkenlere bakınca muhtemel gibi durmuyor, ama olmaz olmaz diye de bir şey yok 🙂 (umarım alırım vizeyi tabi)

    Şans sizinle olsun 😇


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

35
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum