Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

• ⭐⭐

@Lenore, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@knnrn cevap icin teşekkürler fakat ABD'deymisim gibi bilgi vermeye calismiyorum aslında. N400'u 5 yıl requirement dolmadan 3 ay once submit etmeye calisiyorum. Tam tersi ne secmem gerekiyor onu bilmiyorum çünkü 4 yıl 9 aydır ABD'deyim diye bir seçenek yok. 5 yıldır ABD'deyim diye seçip, Turkiye adresi verirsem seçenek ve adres bilgisi arasında conflict olmayacak mi? Eğer geriye kalan diger secenegini secersem altta çıkan kutucukta açıklama olarak ne yazmak gerekiyor ve daha once 5 yıl dolmadan başvuranlar varsa ne yapmışlar onu merak ettim.

Greencard'in gonderilmesi icin verdiginiz adresden once Turkiye'deki adresinizi gireceksiniz (Turkiye'de iseniz). Daha greencardiniz yoktu o zaman zaten ABD'de olamazsiniz. Herhangi birsey sormayacaklar onunla ilgili. Siz mulakata girdiginizde zaten Turkiye adresi 5 yildan daha oncede kalmis olacak. O 3 ay icin Turkiye adresini girdik bizde. Hic birsey sormadilar. Sizede sormayacaklar, zaten 5 yilin dolmasina 90 gun kala basvuru yapma hakkini onlar veriyor size. Giris yaptiginiz gunden itibaren, green cardin gonderilmesi icin verdiginiz adresi gireceksiniz, oncesi icin Turkiye.

• Selam dün bir arkadaşıma sordum. 1 yıl önce başvurup vatandaşlığını almıştı. Bana evlilik cüzdanının ve doğum sertifikası için İngilizce çevirisine dair bir şey yapmadım. Sadece formdaki bilgileri doldurdum ve submıt ettim dedi. Acaba n400 formunda güncelleme mi yapıldı. .?

• @Ryback teşekkür ediyorum. Evet mantıksız olan bu hakkı verip şıkları net yapmamaları. Bu arada ben de internette fb grubunda birinin önerisi üzerine Avvo adlı sitede daha önce sorulan sorulara baktım ve ben de sordum hemen cevap yazdı bir kaç avukat. Gerçekten faydalı bir site. Bu bilgi de burada durmuş olsun. Belki aynı soru işaretleri olan birinin işine yarar. Amerika’da doldurduğum hemen her formda net olmayan bir şeyler oluyor zaten. Sadece göçmenlik değil. Bir çok form böyle…

• @Tugba nasıl olduysa bu yorumu kaçırmışım. Teşekkürler bilgi için. Ben de aynı şekilde doldurup göndereceğim. N400 formu N600 değil:) uyarı için teşekkürler yine de:)

• ⭐⭐

@nashville, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Selam dün bir arkadaşıma sordum. 1 yıl önce başvurup vatandaşlığını almıştı. Bana evlilik cüzdanının ve doğum sertifikası için İngilizce çevirisine dair bir şey yapmadım. Sadece formdaki bilgileri doldurdum ve submıt ettim dedi. Acaba n400 formunda güncelleme mi yapıldı. .?

Hatırladığım kadarıyla bu ikisi destekleyici doküman olarak yükleniyor. Biz konsolosluktan uluslararası evlilik cüzdanı ve birth extract aldık. Zaten ingilizce veriyorlar. Destekleyici doküman olarak yükledik. Mülakatta tekrar sormadılar diye hatırlıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Lenore Aslında benzer durumdayız. 2016 Ağustos'ta ilk girişi yaptık, Ekim'de ABD'ye taşındık. 2021 Haziran'da vatandaşlık başvurusunu yaptık. Ağustos-Ekim arasındaki süre için Türkiye'deki adresimizi yazdık. Herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Beş yıldır ABD'deyim gibi bir ifade hatırlamıyorum, belki göçmenlik aldıktan sonra beş yıl geçti mi diye sormuştur.

• @knnrn teşekkürler. 5 yıldır Abd’deyim diye bir ifade yok direkt olarak. “ I am at least 18 years of age and have been a lawful permanent resident of the United States for at least 5 years.” Tam olarak cümle bu ve 5 yıldır lawful permanent resident’ım demek 5 yılıdr ABD’de ikamet ediyorum demek çünkü. Lawful permanent resident olduğumuz tarih green card issue date yani green card üzerinde de yazan ABD’ye ilk giriş yaptığımız tarih. Formu 3 ay önce doldurduğum için bu cümledeki şartı sağlamıyordum ve çelişki yaratıyordu bu cümle ve 3 aylık tr adresi. Bunu netleştirmeye çalıştım. Sizin gibi daha önce bu şekilde gönderenler olmuş bunu öğrendim ve diğer yabancı sitelerde de aynı soruyu soranlar olmuş onlara verilen cevapları da inceledim. Kısacası bu cümleyi seçiyoruz doğru olmasa da. Çünkü 4 yıl 9 aydır LPR’ım diye bir şık yok.

• ⭐⭐

@knnrn teşekkürler. 5 yıldır Abd’deyim diye bir ifade yok direkt olarak. “ I am at least 18 years of age and have been a lawful permanent resident of the United States for at least 5 years.” Tam olarak cümle bu ve 5 yıldır lawful permanent resident’ım demek 5 yılıdr ABD’de ikamet ediyorum demek çünkü. Lawful permanent resident olduğumuz tarih green card issue date yani green card üzerinde de yazan ABD’ye ilk giriş yaptığımız tarih. Formu 3 ay önce doldurduğum için bu cümledeki şartı sağlamıyordum ve çelişki yaratıyordu bu cümle ve 3 aylık tr adresi. Bunu netleştirmeye çalıştım. Sizin gibi daha önce bu şekilde gönderenler olmuş bunu öğrendim ve diğer yabancı sitelerde de aynı soruyu soranlar olmuş onlara verilen cevapları da inceledim. Kısacası bu cümleyi seçiyoruz doğru olmasa da. Çünkü 4 yıl 9 aydır LPR’ım diye bir şık yok.

@Lenore @gizemyavuz92 Çelişki konusunda haklısınız. Bu çelişki, bizlere 90 gün öncesinden başvuru yapma hakkı verdikleri için ortaya çıkan ve devletin farkında olduğu bir çelişki. Yani 5 yılın dolmasına 90 gün kala başvuru yapılıp, o 3 ay için Türkiye adresi girilebilir sıkıntı yok.

• Aynen bu anlattığınız gibi aslında. Biz başvurumuzu yaparken tam 5 yıll doldurmuş olmamıza rağmen hala sarı uyarı varmış. Bugün eşim hatırlattı. O şekilde submit ettik ama çok şükür evraklarda ve diğer hususlarda sıkıntı olmadığı için süreci başarıyla tamamladık. Şu durumda 4 yıl 9 ay tezi biraz çürüyor aslında. Yani tam 5 yılın dolmuş olması gerekiyor. Sistem öyle hesaplıyor.

@knnrn teşekkürler. 5 yıldır Abd’deyim diye bir ifade yok direkt olarak. “ I am at least 18 years of age and have been a lawful permanent resident of the United States for at least 5 years.” Tam olarak cümle bu ve 5 yıldır lawful permanent resident’ım demek 5 yılıdr ABD’de ikamet ediyorum demek çünkü. Lawful permanent resident olduğumuz tarih green card issue date yani green card üzerinde de yazan ABD’ye ilk giriş yaptığımız tarih. Formu 3 ay önce doldurduğum için bu cümledeki şartı sağlamıyordum ve çelişki yaratıyordu bu cümle ve 3 aylık tr adresi. Bunu netleştirmeye çalıştım. Sizin gibi daha önce bu şekilde gönderenler olmuş bunu öğrendim ve diğer yabancı sitelerde de aynı soruyu soranlar olmuş onlara verilen cevapları da inceledim. Kısacası bu cümleyi seçiyoruz doğru olmasa da. Çünkü 4 yıl 9 aydır LPR’ım diye bir şık yok.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

bizim gorusmemizde 22 temmuz tarihinde belirlenerek 25 agustos olarak girilmis sisteme... Umarim sorunsuz bir sekilde atlatiriz :)

• ⭐⭐

@semavi, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

bizim gorusmemizde 22 temmuz tarihinde belirlenerek 25 agustos olarak girilmis sisteme... Umarim sorunsuz bir sekilde atlatiriz .

Bol sans :)

• Selam arkadaşlar,

Bir sorum daha var. N-400 formunda furlough’yu unemployment olarak bildirmemiz gerekiyor mu? Benim durum 2020’de Covid zamanı şirket tüm çalışanlarına 8 ay boyunca ayda 1 hafta furlough yaptırdı ama şirket çalışanı olmaya devam ettik. Yani 1 hafta furlough 3 hafta çalışma… Bu 1 haftalık işsizlikler için unemployment benefit aldım. İş durumunu belirtirken bunu 1 hafta işsiz 3 hafta aynı şirkette çalışan girince liste baya uzun oldu. Bir de emin değilim ben unemployed muyum yoksa hala çalışan mı kabul ediliyorum?

Bir de green card’ı yükledikten sonra additional evidence’ta yükleseniz iyi olur ama yüklemek zorunlu değil mülakatta da getirebilirsiniz belge diyor ama hangi belge olduğunu söylemiyor:) Buraya bir şey yükleyen olsu mu? Yüklemesek süreci etkiler mi? Ben pasaportun ilk sayfasını ve green card vizesinin olduğu sayfayı yükledim:) ehliyetimi yükleyecektim ama ehliyetimde hala bir önceki adresim olduğu için karışıklık yaratmasını istemedim. Evraklar yanlış adrese gider falan ne olur ne olmaz:)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Lenore Ben herhangi bir çelişki göremiyorum. O ifadede "Beş yıldır kalıcı göçmenim" diyorsunuz, ABD'de ikamet etmekle ilgili bir şey yok. Daha önce dediğim gibi, biz beş yıl dolmadan başvuru yaptık ve süreç başladı.

• ⭐⭐

@knnrn O anda 4 yıl 9 aydır kalıcı göçmensiniz ya. Çelişki dediğim kısım o.

• Merhaba, başka bir eyalete taşındım ve adress değiştirdikten sonra 2 ay kadar Türkiyedeydim. Bu, Son 3 ay kalmış olma maddesine etki ediyor mu? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim,şimdiden teşekkürler.

• @knnrn, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Lenore Ben herhangi bir çelişki göremiyorum. O ifadede "Beş yıldır kalıcı göçmenim" diyorsunuz, ABD'de ikamet etmekle ilgili bir şey yok. Daha önce dediğim gibi, biz beş yıl dolmadan başvuru yaptık ve süreç başladı.

Bu konu netlige kavustu aslinda forumu daha fazla mesgul etmek istemiyorum ama burada yanlıs bir bilgi vermissiniz duzeltmek istedim. 5 yıldır kalici göcmen olmak ABD'de ikamet etmek ile direkt alakalı çünkü kalici göcmen oldugunuz tarih green card uzerinde yazan ABD'ye ilk giriş yaptiginiz tarih. Dolayisiyla bizim uzerinde durduğumuz konu da bu adi ustunde 3 ay erken başvurmak demek 5 yıllik kalici gocmen sartini saglamıyoruz demek. Aslında ayni aciklamayi yukarıda yapmiştim ama yine benzer bir yorum gelmiş. Kısaca sorum netlesti, avukata sordugumda da 5 yıldır permanent resident degilsin ama o sikki sec diyor. Matematik basit.

Cevap veren ve benim soru isaretlerimi gideren arkadaslara tesekkürler tekrardan.

• ⭐⭐

@aliarmgn, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba, başka bir eyalete taşındım ve adress değiştirdikten sonra 2 ay kadar Türkiyedeydim. Bu, Son 3 ay kalmış olma maddesine etki ediyor mu? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim,şimdiden teşekkürler.

Siz yurtdışına gezi yapmış olsanız bile 3 aydır taşındığınız eyalette yaşıyorsunuz. Etkilemez diye düşünüyorum.

• @aliarmgn, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba, başka bir eyalete taşındım ve adress değiştirdikten sonra 2 ay kadar Türkiyedeydim. Bu, Son 3 ay kalmış olma maddesine etki ediyor mu? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim,şimdiden teşekkürler.

Yurtdışında bulunduğunuz sureleri tarihleriyle birlikte n400 doldururken zaten beyan ediyorsunuz.

• @aliarmgn bu konuda ben de emin olamadigim icin başvuru tarihine kadar bekledim. Kurallarda reside kelimesi kullanilmis. Bu ikametgahin başvurudan 3 ay oncesine kadar o eyalette olmasini mi kastediyor yoksa fiziken o eyalette mi bulunmak gerekiyor anlamadım ben de.

• @Lenore Benim 5 yıl dolalı baya oldu. Adres değişikliğinide Türkiye'ye gitmeden önce yapmıştım.Türkiyede 2 aydan fazla kalınca ister istemez bi şüphe oldu :) Bakalım önümüzdeki hafta başvurucam, umarım sıkıntı çıkmaz.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    23 İleti
    4k Bakış
    arnbltA
    @saulgoodman yok o anlamda degil. Turkiye ye girerken Turk pasaportu ile girebilirsiniz. Ama ABD pasaportu kullanmazsaniz bu ABD tarafinda sorun cikarabilir. Bildigim bir ornek var bu konuda. Alie dostumuzun isyerinden bir arkadasi ayni zamanda Cin vatandasi da olan bir yazilimci tatilde Cin pasaportunu kullandigi icin Clearence sertifikasinda bir hayli problem yasamis Bize de bu konuda uyarida bulundu arkadasim. Kendisi DC bolgesinde kontratli yazilimci idi. Selamlar.
  • Çifte Vatandaşlık Rehberi

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    5
    3 Oy
    5 İleti
    569 Bakış
    redsat2000R
    ABD ve Türkiye’de çifte vatandaşlığa sahip olabilir miyim? Hem ABD hem de Türkiye’de çifte vatandaşlığı tanımaktadır, dolayısıyla her iki ülkenin de vatandaşı olmak mümkündür. Halihazırda vatandaşı olmadığınız ülkenin vatandaşlığına geçme sürecinden geçmeniz gerekebilir. Çifte vatandaşlığa sahip olmanın bir dezavantajı var mı? Çifte vatandaşlığa sahip olmanın birkaç dezavantajı vardır. Her iki ülkenin vatandaşlarına uygulanan tüm yükümlülüklere tabi olursunuz, bu da her iki bölgede de askerlik hizmeti için kayıt yaptırmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca çifte vergilendirmeye tabi olabilirsiniz, ancak birçok ülkenin bunu önlemek için vergi anlaşmaları vardır. Statünüz, ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmak gibi belirli istihdam türlerine sahip olmanızı engelleyebilir. Çifte vatandaşlık Sosyal Güvenliği etkiler mi? Genel olarak, çifte vatandaşlığı olan biri Sosyal Güvenlik açısından ABD vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak, ABD'nin bazı ülkelerle uluslararası bir Sosyal Güvenlik anlaşması vardır ve bu genel kural çifte vatandaşlığı olanlar için geçerli değildir. Anlaşmanın şartları geçerli olacaktır. Çifte ABD ve Kanada vatandaşları ile çifte ABD ve İtalyan vatandaşları için de özel kurallar vardır. ABD'de yaşayan ve Kanada hükümeti için çalışan herkes, Kanada hükümeti işçiyi ABD'de işe almadığı sürece Sosyal Güvenlik'ten muaftır, bu durumda Sosyal Güvenlik vergileri uygulanır. ABD'de İtalyan hükümeti için çalışan çifte ABD ve İtalyan vatandaşları, ABD veya İtalya'nın Sosyal Güvenlik sistemine vergi ödemeyi seçebilirler. Çifte vatandaşlar her iki ülkede de vergi öderler mi? Çifte vatandaşlar vatandaşı oldukları her ülkenin vergi kurallarına uymak zorundadır. Bazı durumlarda bu, her iki ülkede de vergi ödemek anlamına gelebilir, ancak genellikle çifte vergilendirmeyi önleyen vergi anlaşmaları vardır. Örneğin, ABD vatandaşları yurt dışında kazandıkları gelirlerin önemli bir kısmını bu ülkede vergi dışı bırakabilirler. Çifte vatandaşlığın süresi doluyor mu? Çifte vatandaşlığın süresi dolmaz. Ülkelerden birinin vatandaşlığından özellikle feragat etmediğiniz veya vatandaşlık statünüzü kaybetmenize neden olan çok sınırlı sayıda eylemden birini gerçekleştirmediğiniz sürece, çifte vatandaşlığınızı süresiz olarak koruyacaksınız.
  • 0 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    C
    benim bildiğim abd elçiliği için 20 sene çalışırsanız green card hakkınız doğuyor.
  • ABD sinirlarindaki guvenlik uygulamalari

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    15
    1
    5 Oy
    15 İleti
    7k Bakış
    crazycellsC
    @SAVAS, içinde söyledi: ABD sinirlarindaki guvenlik uygulamalari @crazycells 10 gün kalıp dönecekler. lakin bende green card olması sıkıntı yaratırmı? sizce ayrı bankolara mı gitmeliyiz? Ailece giris yapacaginiz icin, farkedilirse bir sey saklamaya calistiginizi dusunebilirler. Eger neden ziyaret ettiklerini aciklayabilirseniz, tabii ki bir sorun olmaz. Onemli olan geri donecegine ikna olmalari. Eger ikna olmazlarsa kapidan geri gonderebilirler. Tum vizeleri amacina uygun kullandiginiza emin olmalisiniz. Buyuk bir havalimanindan giris yapiyorsaniz, iki ayri grup seklinde giris yapabilirsiniz sanirim, zaten Green Cardlilar ve ziyaretciler icin farkli siralar olmali... eger sorarlarsa daha erken gecip valizleri alip esinizi ve cocugunuzu beklemeyi planlandiginizi vs. belirtebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k