Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @charon, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @mexido açıkçası bilmiyorum, ben gemiye gittim, kendisi de başka eyalete taşındı, konuşmadık bir daha.
    whatsappimda bile yok yani.
    lakin bu durum eb-3 diye geçiyor zannedersem ve baya uzun süren bir şey. Kendisi otp yapiyordu süreç bitene kadar. Bir de her sene 10.000 tane mi ne veriliyor ve doğduğun ülkeye göre kota koymuş adamlar.

    Doğrudur detaylı araştırma yapmak lazım. Adı biliyorsan sosyal medyadan bir yerden bulabilirsiniz belki bulursanız arkadaşlarında dedigi gibi son durumu nedir ne yapıyor ogrenebilirsek güzel olur. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @mexido @Erman-demirkıran Amazon dedin ben devreye gireyim burda @denizci10 müsaden olursa,

    bende bu işi yapıyorum ve bununla ilgili bir avukatla görüştüm, evet dediğin gibi daha az bir maddiyatla halletme olanağın daha yüksek ama bazı kurallar hala geçerli ve zor yanları da cabası,

    şirketi kurdun hesabını açtın mal alımı yapacaksın en az 10k $ sermaye göstermen gerek şirkete, yani amazon gelirin dışında kredi çekip hesabından para transferi yapıp ev araba sattım diyip sermaye göstermen gerek, 6 ay sonra bi 10k daha göstericeksin aynı şekilde amazondan gelmeyecek sermaye arttırımı olacak,amazondan milyonlarda kazansan kabul görmüyor önemli olan sermaye arttırımı, daha sonra bir depo tutacaksın ve yasal çalışma izni olan birini işe alacaksın bu işi de yaptıktan ortalama 6-9 ay sonra bir sermaye arttırımı ve gerekirse bir personel daha (unutma çok az sermayeyle giriyorsun o yüzden istihdamın fazla olmalı) ondan sonra turist vizesi ile amerikaya gidiyorsun ve diyorsun ki kardeşim benim böyle böyle bir yatırım planım var(avukatla bir plan çiziyorsunuz) şuan hali hazırda 2 çalışanım ve depom var gelip ben bunların başında durmak istiyorum. bu sürecin bu kadar uzamasının sebebi seninde dediğin gibi Amazon u normalde dünyanın her yerinden internetin olduğu sürece yapabilirsin adamı neden Amerika da yapman gerektiğine ikna etmek.

    yeterli açıklayabilmişimdir umarım sorun olursa tekrardan cevaplarım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tolgasatir estağfurullah ne müsadesi... güzel bir bilgilendirme oldu. Dediğiniz gibi en önemlisi ikna etmek.


  • @tolgasatir
    Teşekkürler bilgilendirme için hcam. Bu Türkiye'den başvuru için geçerli sanırım. Turist ile ABD de bulunduğumuz vakit nasıl olucak? ABD de turist ile okadar şeyi 6 ay a sığdıramayiz haliyle.


  • Tır şoförü olup h2b alıp green card almak en kolayi aslına bakilirsa :)) fakat tır surmekte zor. Gerçi bayan bir sürü tır şoförü var. İstedikten sonra süreriz herhalde. Sürmesi birşey değil de yolda kalınca tekerlek patlayınca koca tekerleği, arızayı nasıl halledicez en büyük problem bu. Yoksa parasida güzel 8-10k min.

  • ⭐⭐⭐

    @mexido aslında şöyle siz bu ilk başta bahsettiğim ilk 1-2 senelik süreci yürütüyorsunuz avukat veya danışman desteği ile en son turist vizesi alıp gidip orda diyorsunuz ki ben bugüne kadar bunları bunları yaptım gelecek planarımda bunlar şu kadar çalışanım ve depom var burdan işleri takip etmek istiyorum artık diyorsunuz. yani amerika içerisinden başvuru aslında son aşamada

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mexido tır şoförü olmak için ssn lazım yanlız. Ona dikkat edin planlama yaparken


  • @tolgasatir, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @mexido aslında şöyle siz bu ilk başta bahsettiğim ilk 1-2 senelik süreci yürütüyorsunuz avukat veya danışman desteği ile en son turist vizesi alıp gidip orda diyorsunuz ki ben bugüne kadar bunları bunları yaptım gelecek planarımda bunlar şu kadar çalışanım ve depom var burdan işleri takip etmek istiyorum artık diyorsunuz. yani amerika içerisinden başvuru aslında son aşamada

    Anladım hcam zaman alicak bir yol. Birde tr den almak daha zor diyorlar. Vakit para sabır gerekli birazda:) yine de baskalarina belki bir yol haritası olur kim bilir hcam. Teşekkürler tekrar.:)


  • @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @mexido tır şoförü olmak için ssn lazım yanlız. Ona dikkat edin planlama yaparken

    Allah Allah ilk kez duydum. Neden ki ? Ssn olmadan ehliyet alınabiliyor ?


  • @mexido tır ehliyeti için uzun dönem çalışma izni istiyorlar.ssn tek başına yetmiyor.wat yapanların ssn si var ancak cdl alamıyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mexido normal ehliyet alınabiliyor ama cdl alınamıyor.


  • @tolgasatir tabi ikna etmek acısından depo ve calısan gerekli zaten mantıken diğer türlü adam otur ülkende bilgisayar basında yap der=) evet sermaye her işte olduğu gibi önemli ama zaten depo ve 2 calısan olsun şeklinde bir iş planın varsa zaten dediğiniz gibi 10k-20k lar yetersiz kalır. belki e-bay pazarını da eklemek lazım cunku e-bay amazon gibi depo hizmeti sağlamıyor ya onun ıcın gercekten depon olması gerekiyor olasılığı artırabilir diye düşündüm. örneğin 3 senelik depo kira sözleşmesi yaptık bu yatırım tutarına dahil oluyor dimi ?

  • ⭐⭐⭐

    @Erman-demirkıran depo ve personel gideri gelir gider dengesinde zaten Amazondan kazandığın para bunlara harcanacak, sermaye olayı ticaret dışı yatırımdır aslında, yani ben bu işten para kazanıyorum ama bu işe de para yatırmaya devam ediyorum diyorsun aslında. Bana avukat tarafından açıklanan bu milyon dolarda kazansan mal alım satım ve depo personel giderleri ordan düşer E2 de sermaye ve yatırım planına bakılır dediler, belki de çok garanticiler avukatlar ondan böyle söylemiş de olabilir ama genel ticaret mantığına uyuyor bu açıklamalar.


  • @enemy
    @denizci10

    Ozaman sıkıntı. Şu ssn i bir alabilsek satılan birşey olsa da alsak 🙂
    Teşekkürler bilgi için.


  • Sozlukde rastladim sizinle de paylasmak istedim

    abd'de 2.5 yildir yasiyorum, 2. yilima yeni girmisken aslinda bu entry i yazacaktim, fakat hayat iste, araya birsuru sey girdi derken yazamadim. bu entry'i sanki 2. yilina yeni girmis gibi yazacagim, zira o konumdayken durumum su ankinden farkli.

    covid vurmadan once yeni tasinmisken boyle bir entry girmistim (bkz: #101920011)

    genel olarak bahsedecegim 2 konu olacak, 1 tanesi kariyer/ekonomi; digeri ise cografya.

    bu ulke ile yaptigim en iyi tespitlerden bir tanesi su oldu; yasayabileceginiz birsuru buyuk metropolu var. bundan dolayi da, kisisel zevkinize neler uyuyorsa, ona gore tasinabileceginiz birsuru sehir var. bununla ilgili kendi deneyimlerimi bu entry'nin ilerleyen zamanlarinda aktaracagim.

    asil bahsedecegim olay ulkenin ekonomik gucu ve bireysel olarak sizin bundan ne kadar faydalanacaginiz; bunda da tabiki kariyerinizin etkisi buyuk, ondan kariyer ile giris yapacagim. (evet tersten basliklari veriyorum)

    abd benim calistigim 3. ulke (tr haric). ozel sektorde islerin ilerlemesi, mudur/menajer-calisan iliskisi vs olarak abd digerlerinden cok daha farkli. zamanla fark ettigim cok onemli birsey su oldu; abd'de is iliskileriniz onemli olsa dahi, meritokrasi ciddi anlamda is hayatina yansimistir. sadece fazla calissaniz dahi sizi cokta fazla yukseltmiyor bu sistem. akilci bir sekilde calismaniz bekleniyor. isinizi cok iyi yaparsaniz, buna gore de birsuru kapi aciliyor, gerek terfi almaniz, gerekse maasiniza ciddi oranda zam gelmesi cok olagan durumlar.

    diger yasadigim ulkelerde, genel anlamda, sadece calistiginiz is degil; onun yaninda patron/mudur ile yakinlik kurma, ayni zamanda "hak etme" mentalitesinin yerlesme durumu mevcuttu. ornegin sizden daha once ise baslamis birisi, sizden daha iyi is cikarmasa dahi, o kisiye terfi vermeleri, bunun arka plandaki ana nedeninin ise, menajerin o kisinin sizden daha cok hak ettigini dusunmesi.

    iste abd'de boyle calismiyor bu sistem, saf kapitalizm. cok iyi is cikar, karsiligini al. basit bir denklem aslinda. sen iyi is cikar, firmana para kazandir, firman da sana para kazandirsin. bu nedenden oturu abd'yi seviyorum.

    turkiye'den bakinca buyuk ihtimalle abd vs diger bati ulkeleri benzer gorunuyor olabilir, fakat abd ciddi anlamda, eger is hayatiniza onem verip, yukselmek istiyorsaniz tek dogru secenek. asagida birazdan da kendimden ornek verecegim. bunu 3 nedenden oturu yapiyorum:

    1- insanlar bu tarz bilgiyi ayip veya dogru olmadigi icin paylasmiyor, fakat ben ise tam tersine inaniyorum, paylasalim ki insanlar dogru seyi yapsin
    2- internette insanlar ulkeleri duzgun kiyaslayamiyor. abd'de benim durumumda olan birsuru kisi tanidim, diger yasadigim ulkelerde ise hic tanimadim. sozlukte de diger ulkelerin basliklarini takip ediyorum fakat buna benzer deneyim sunan yok.
    3- keske diyorum, birisi bana 20 lerin basinda oturup bunlari anlatsaydi, hayatima ciddi anlamda cok deger katardi diye dusunuyorum.

    abd'de calismaya basladiktan sonra, her ay guzel para biriktirmeye basladim. abd bu konuda diger ulkelerden cok daha iyi para oduyor, hayat pahali dahi olsa, daha fazla para biriktirdiginiz bir gercek.

    parayi nereye yatirayim diye baktiginizda, vergiden kisacaginiz 401k (emeklilik) sistemi var, her sene 20 bin dolar buraya yatirmaya basladim. is verenim de buna belli bir para ekliyor ustune.
    buradaki fikir su, her sene 20 bin dolar yatirdiginiz, ve hisselerin her sene 10% arttigi sistemde 20 yil sonra hesabinizda 1.2 milyon dolar oluyor.
    ustelik bu yatirdiginiz tum paralar, gelir vergisine tabi olmuyor. ben yaklasik 40% civari gelir vergisi oduyordum, dolayisiyla buna yatirdigim para ciddi anlamda bana kazanc sagliyor. su an 3. yilimdayim ve hesapta biriken para yaklasik 80 bin dolar. tabiki hisseler bu sene dustugu icin bu sayi biraz dusuk. fakat fikri anladiniz, abd'de bi 15-20 yil daha calisirsam sadece buradan yaptigim para emeklilige yetecek.

    not: buradaki paralara emekli olana kadar dokunulmuyor, dokunulsa da cezasi var + gelir vergisi isliyor. fakat atiyorum 25 yasinda bunu yapmaya baslayan birisi 45 yasinda isterse emekli olabilir ve paraya erisebilir.

    401k in birde baska bir versiyonu var roth diye, buna para koymadim (2. yilimin basinda) cunku vizeyle ulkede kaliyordum ve vizem bir sekilde uzamazsa bu sisteme para koymak mantikli degildi.

    bunun disinda, buraya para koyduktan sonra, hisselere yatirim yapmaya basladim. o zamanlar bir yerden bir sekilde, enflasyon olacagini, buna karsi en iyi yatirimin ise ev almak oldugunu bir yerden okumustum.

    ev almak mantikli gelmiyordu hic bir zaman, cunku ekonomik olarak kira odemek hep daha mantikliydi. ta ki abd'de cashflow positive dedigimiz yatirim amacli evlerin kar getirdigi, ustelik bunlari mortgage ile alabildigimiz bir durumun oldugunu ogrenene dek.

    abd'de 1. yilimin sonunda yatirim amacli ev almaya baktim ve buldum. kredi skorunu da 1 yil icersinde 850 uzerinden 710 lara getirebilmistim. bu skor, cok mukemmel mortgage orani alamasaniz da, yine size iyi denilebilecek faiz oraniyla mortgage almanizi sagliyor.

    abd'de ev alirken, yaklasik olarak odeyeceginiz diger masraflar da cok yuksek degil, bunun ustune birsuru vergi avantaji geldigi icin; ev almanin mantikli oldugunu dusunere ilk evimi aldim.

    ilk evi alip, islemleri halledip kiraci koydugumda abd'de sadece 1.5 yildir yasiyordum, bu evi de tamamen abd'de kazandigim paralarla almistim. bu sistem cok hosuma gidince, 2. bir guzel ev daha buldum (3 ay sonra) ve o evi de aldim.

    evleri hep baska eyaletlerden aliyordum, zira yasadigim eyalet ve sehirde hem boyle bir sistem yoktu (kiradan para kazanmak) hemde evler asiri derece pahaliydi. ayni zamanda, covidden oturu evden calistigimdan, eyalet degistirmeye baktim.

    kafamda birsuru eyalet vardi, ve abd'nin cografi olarak cok iyi yanlarindan birisi buydu, tasinabileceginiz birsuru secenek var. havasi sicak olsun, az vergi odeyeyim, evleri nispeten ucuz olsun, hayat olu olmasin vs derken; miami de karar kildim. bunun ustune miami'de de guzel bir muhitten ev aldim.

    ev alirken, evin tipi ve siz mi yasayacaksiniz yoksa yatirim amacli mi olacagina gore, mortgage pesinati oduyorsunuz. ornegin normal mustakil ev ise, yatirim amacli aliyorsaniz min 20% pesinat odemeniz gerekirken; eger kendiniz yasayacaksa 3% e kadar az odeyebiliyorsunuz.

    durum boyle olunca abd'de 2. yil donumunde; miami'deki ev islemlerini hallediyordum. kisa bir zaman sonra da abd'deki 3. evime kavustum. o noktada abd'de totalde 30 ay bile gecirmemis, hala sadece calisma vizesinde olan bir bireydim.

    abd'nin ekonomisi cok guclu, bu evlerin hepsini ben 100% nakit odeyerek almiyorum, mortgage ile belli bir pesinat (25-15% arasi) odeyerek aliyorum; yani evin buyuk bir cogunlugunu devlet (kismen/nispeten) borc vererek aliyorum.

    peki abd'de sadece 2 yilini gecirmis birisi, ustelik kalici oturum izni olmayan, ertesi gun vizesini yenilemezse/yenileyemezse ulkeden gidebilecek potansiyelde olan birisi olarak, ne kadar borc alabildim?

    görsel

    iste bu ulkeyi bundan seviyorum 🙂 size ve ekonomisine guvenen ulke, gerektiginde borc parayi ekonomisini buyutmek icin veriyor.

    ben acikcasi baska bu kadar guclu bir ekonomiye sahip ulke bilmiyorum, hele bu parayi vatandasi olmayan birisine, sadece 2 yil ulkede yasamasina sunuyor.

    bu benim hikayem. ust duzey yonetici degilim, is sahibi degilim. isime onem verip iyi calisip iyi kazanan birisiyim. diger yasadigim hic bir ulkede ne boyle yatirim firsatlari mevcuttu (parayi yatirim olarak kullanmak icin) ne de boyle kariyer firsatlari.

    o yuzden sizlere abd'nin neden firsatlar ulkesi oldugunu aciklamaya calistim.

    onumuze gelirsek, artik abd'de uzaktan calismaya devam edip, buyuk ihtimalle her sene 1 tane ev alacagim, bunun nedeni; sistem buna izin veriyor + satin aldigim evleri kiraya verip ciddi anlamda kar edebiliyorum.

    bunun ustune abd'de buyuk ihtimal uzun donem yasayacagim icin, roth denilen sisteme de para koymaya baslayacagim ki; kazanclarim vergisiz olsun.

    emlaga geri donersek, evet dedigim gibi evler borcla alinmis durumda, su an 2 tane evi satip; en ucuzunun tamamen sahibi olabilirim; fakat bu finansal olarak mantikli degil. zira evlerin mortgage faiz orani yaklasik 3-3.5% yillik arasi ve 30 yillik, faiz oranlari sabit; ve su noktada emlak icin ayda cebimden cikan hic bir para yok (aldigim kiralar, kendi yasadigim yer ile kendini amorti ediyor).

    daha onceki yasadigim sehirde aylik kiram 2500 usd di, sadece finansal olarak buna baksaniz bile; yillik kira odemeyerek yaptigim kar 30000 usd; bu da benim 401k (emeklilik) fonum icin gidecek olan para. bunun disinda eyalet degistirdigim icin; california'ya odemeyecegim gelir vergimden kesilen 10% luk bir kisim daha var. yani sirf tasinmakla elde ettigim finansal gelir, benim emeklilige ulasmama ciddi bir ivme kazandiracak.

    burda simdi bir cizgi cekiyorum. sunlari belirtmemde fayda var:

    abd'ye geldikten sonra daha fazla calisir oldum, bu reddedilmeyecek bir gercek. cunku karsiligini aldiginiz bir sistem var. kimisine bu cennet kimisine bu cehennem. ben bireysel olarak bu calismamin karsiligini aldim (terfi olsun, zam olsun, is degisikligi olsun vs)

    bu sistemi genelde parali kolelik olarak gorenler var, fakat ben boyle gormuyorum. zira asil koleligin avrupa sistemi oldugunu dusunuyorum. evet avrupa'da calisma sartlari cok daha iyi (daha fazla izin, gunluk daha az calisma, ve daha rahat is temposu). fakat kariyerde yukselemiyorsunuz, az para kazaniyorsunuz. bu da sizi, zorunlu olarak emekli olma yasina kadar calistiriyor.

    soyle ornek vereyim. almanya'da emeklilik yasi 65 mis, 30 unda calismaya baslayan birisi 35 yil boyle calisacak.

    abd'de ise 30 unda olan birisi, 10 yil boyunca eger:
    401k sine 20 bin dolar + roth a 20 bin dolar yatirimda bulunup
    her sene 1 tane ev alip; o evden de aylik sadece 400 dolar kar ederse;
    10 yil sonunda:
    emeklilik hesabinda yaklasik 700 bin dolar
    aylik evlerden de elde edecegi kira geliri olarak 4000 dolar.
    700 bin dolari da qyld gibi nispeten guvenli bir temettu veren borsa kagidina yatirirsa, ordan da gunumuzde yaklasik olarak aylik 7 bin dolar para kazanacaktir.

    dolayisiyla bu kisi sadece 10 yil calisip, aylik geliri 11 bin dolar olacaktir.

    almanya'da ise 35 yil calisan birisinin bu seviyeye bile ulasip ulasamayacagi belli degil.

    o durumda sorarim size, hangi sistem asil kolelik? (bunun dogru bir cevabi yok). isin guzel yani, olaya bir turk gocmen olarak bakiyorsaniz, secim tamamen size ait.

    bu konuyuda soyle kapatayim, bu bahsettiklerim kendimden verdigim ornekler. abd'de benden cok daha iyi konumda olan turkler de var. gerek benimle ayni pozisyonda olsun, gerek benden ustun. olaya averaj olarak degil; ne kadar yuksege ulasabilirim ve ne kadar azimliyim olarak bakarsaniz, abd size ucsuz bucaksiz bir hayat sunuyor. sozlukte diger ulkelerin basliklarini da takip ediyorum, suserler hayatlarini ve neler elde ettigini o basliklarda da yaziyorlar, fakat hic birinde ben abd'deki gibi bir durum gormedim. diger ulkelerle karsilastirirken bunu da goz onunde bulundurmakta fayda var.

    son olarak, kariyer, para vs konularina degindim, hersey para mi diye dusunenler icin soyleyeyim; elbetteki degil. tasindigim yer konusuna ustun koru degindim yukarida; fakat miami ciddi anlamda tamamen bana uyan bir sehir. california'daki hava durumunu bir turlu begenememistim, hem soguk geliyordu hemde kurak. hayati da cok durgun bulmustum. bir ulkenin size sicak tropik bir iklim sunmasi zaten gayet ender birsey, boyle bir imkana ve onun getirdigi yasam tarzina sahip olabilmek cok iyi bir olanak. mesela hava musait oldugu zaman plaja gidip yuzebiliyorum. (ki yilin 8-10 ayinda boyle bir imkan var gibi) okyanus suyu fakat, hava durumu duzgun oldugu surece asiri dalgali bir durum yok. havasi cok iyi oldugu icin cok guzel meyveler yetisiyor, misal gecen gun birisi bana bahcesinden toplayabildigim kadar mango toplatti, eve 8 tane mango ile geldim.
    ha miami veya abd'nin 100% mukemmel bir sehri var mi? elbetteki yok, illa bana gore bir eksik veya baskasinin sevmedigi bir noktasi vardir. fakat duruma genel olarak baktigimizda pozitif yanlari cok ise, ve negatif yanlarina cokta takilmiyorsaniz o sizin hayattaki beklentinizi gayet iyi bir sekilde karsiliyor.

    sozlerimi de soyle bitireyim, abd batiyor, kotu, gitme vs diyenleri cokta ciddiye almayin. zira, batan abd ise cikan seyin ne oldugunu sorun, emin olun ki o cikan ulkede yasamak istemeyeceksinizdir 🙂 ben maalesef genc iken bu tarz deyimlere biraz inanip, olaya negatif olarak bakiyordum hep, daha sonra boyle bir bakis acim oldugu icin pisman oldum. belki birisi bana bu ustte yazdigim seyleri soyleseydi su anda emekli bile olabilirdim.

    not: yazim hatalari ve kopukluklar icin ozur dilerim.

    not2: 401k ve roth ile ilgili baya soru ve mesaj geldi. bunlar 100% vergi dusureceginiz seyler degil, oyle birsey de demek istemedim. bahsettigim olay vergi avantajinin yuksek oldugu yatirim araclarinin olmasi ve parayi burada buyutup oyle bir sekilde emeklilik olayini daha erken ve rahat yapabilmek. ozellikle benim gibi 40-45% gelir vergisi oduyorsaniz; odeyeceginiz az gelir vergisi her zaman daha faydali olacaktir


  • @celica Paylasim icin tesekkurler! 20 yildir burada yasayan birisi olarak, yazidaki bircok konuya katiliyorum ve dogru oldugunu dusunuyorum.

    Eklemek istedigim konu ise kiraya verdiginiz evlerden elde ettiginiz kira gelirinizin uzerinden yil sonunda vergi odeyeceksiniz.

    Bir de ozellikle birden fazla ev kiralamasi ile ugrasmak zor, o yuzden bir property management sirketi ile calismak daha uygun ve kolay olabilir. Onlar sizin adiniza kiralama isleri vb ile ugrasirlar. Siz kiracilarla direct olarak ugrasmazsiniz. Tabii ki bu sirkete her ay kiranin belli bir yuzdesini odersiniz. Ama kafaniz rahat olur. 😉

  • ⭐⭐⭐⭐

    @celica Süper bir paylaşım. Çok teşekkür ederim kendi adıma.


  • @MySea, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @celica Paylasim icin tesekkurler! 20 yildir burada yasayan birisi olarak, yazidaki bircok konuya katiliyorum ve dogru oldugunu dusunuyorum.

    Eklemek istedigim konu ise kiraya verdiginiz evlerden elde ettiginiz kira gelirinizin uzerinden yil sonunda vergi odeyeceksiniz.

    Bir de ozellikle birden fazla ev kiralamasi ile ugrasmak zor, o yuzden bir property management sirketi ile calismak daha uygun ve kolay olabilir. Onlar sizin adiniza kiralama isleri vb ile ugrasirlar. Siz kiracilarla direct olarak ugrasmazsiniz. Tabii ki bu sirkete her ay kiranin belli bir yuzdesini odersiniz. Ama kafaniz rahat olur. 😉

    Bir diger ekleme de retirement age, emeklilik yasi. Hem 401k hemde Roth IRA veya Roth 401k hesaplarinda emeklilik yasi 59.5 tur. Daha erken paranizi cekerseniz, penalty odersiniz.


  • Ozaman neden herkes 3-5 tane ev almıyor yada her yıl 1 ev almıyor veya senede 20bin ödeyip 10yil da emekli olmuyor? Bende bunları anlamıyorum açıkçası.


  • @mexido Bu işlere girişmek üzere olan biri olarak şöyle anlatayım; Yapabilen herkes ama herkes yapıyor zaten bunu aklı olan. Yapamayan niye yapamıyor; Yazıda bahsedildiği gibi, siz bankadan borç alabiliyorsunuz ama yatırım amaçlı her evin %20'sini + bir takım ücretleri cebinizden peşin ödemelisiniz. Yani örneğin: $500k bir ev için $100k Peşinat + $10-15k masraf yapabileceğiniz bir nakitiniz olmalı.

    Dolayısıyla yapan da kazandıkça üstüne ekleye ekleye gitmeye çalışıyor. Başta 1-2 tane sonra yılda yada iki yılda 1 tane gibi..
    İşin özü bunlar ülkenin çok bilinen ve popüler yatırım eylemleri. Yapanın yeni keşfettiği bir durum değil, çevrendeki 3-5 kişiden 1'inin mutlaka böyle bir kaç evi oluyor denk geliyorsun. Mantıklı eylemler..

    Hatta bu işin bir kaç trick'i ile ilgili duyumlar aldım ama henüz denemediğim için bilgi kirliliği yaratmayacağım. Gerçekleşirse aydınlatırım.

    Ayrıca @MySea abimizin adını zikrettiği "Property Management Şirketi" şeklinde E2 çıkarmaya çalışanlarda oluyor. Yüklü parası varsa kuruyor şirketini alıyor 5-10 tane ev, sonra bunları yönetiyorum diyor.


Benzer Başlıklar

  • 88
  • 16
  • 18
  • 28
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum