[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri
-
Kesinlikle vukuatli istiyorlar belgeyi cunku e-devletten belge alirken alttaraf da su sekilde bir aciklama cikiyor
ABD, Kanada, Çin, Moğolistan ülkeleri arşiv kaydı içeren belge istemektedir. -
@crazycells (ek bilgi amaçlı) Vukuatlı nüfus kağıdı sadece kazanın ailesini değil anne babasını da gösterir.Yani kazanın eşinin anne ve babası kazanan kişinin aldığı vukuatlı nüfus kağıdında gözükmez. yani eş durumundan kazanan kişinin anne babasının da bilgilerinin olduğu bir vukuatlı nüfus kağıdı örneği isteniyorsa sıkıntı olabilir yok yan talihlilerin anne babası istenmiyorsa sıkıntı olmaz hatta kazanan kişi alırken iki üç tane alabilir. nüfus dairesi birden fazla veriyor ve vukuatlı nüfus kağıdı sadece kişinin kendisine veriliyor yakın dönemde aldığım için emin olarak söylüyorum.
-
@crknms Kesinlikle vukuatli istiyorlar belgeyi cunku e-devletten belge alirken alttaraf da su sekilde bir aciklama cikiyor
ABD, Kanada, Çin, Moğolistan ülkeleri arşiv kaydı içeren belge istemektedir. -
Arkadaşlar yakın zamanda mülakata giden arkadaşlar şu konuyu kesin bir dille aydınlatabilir mi ? Biz nüfus müdürlüğünden '' Nüfus Kayıt Örneği '' aldık, konsolosluk talebi olduğunu da ileterek. Buradan yazılanlardan yola çıkarak e- devletten de az önce çıktı aldım ne olur ne olmaz diye. Yalnız iki evrağı karşılaştırdığımda Nufüs kayıt örneğinde anne-baba bilgilerimiz de yer alırken; Vukuatlı nüfus örneğinde anne-baba bilgilerimiz yer almamakta. Bunun dışında tek fark vukuatlı nüfus örneğinde '' olaylar ve tarihleri '' diye bir alanın yer alması. Burada da sadece ( bizimkinden örnekliyorum ) Ölüm, evlenme, boşanma gibi maddeler ve karşılıklarında da tarihleri yer alıyor. Şimdi vize mülakatı için hangi evrak geçerli ?
-
@crknms vukuatli olani gotureceksiniz. Belgede anne-baba bilgilerinin olmasi ya da olmamasi problem degil.
-
@crknms biz mülakata giderken ben ve eşim ayrı ayrı olarak e-devletten "arşiv kayıtlı adli sicil kaydı" aldık. nüfüs müdürlüğünden de talihli olan ben oldugum icin kendim "vukuatlı nufus kayıt örneği" aldım. eşimin ve cocugumuzun dosyasına fotokopisini ekledik.
-
Arşivli sicil kaydı e-devletten yeterli oluyor mu? Çünkü tercümeli isteniyor diye biliyorum
-
@maranty evet yeterli oluyor. konsolosluk türkçe ya da ingilizce OLMAYAN belgeler için tercüme istiyor.
-
@fbazer Çok teşekkürler. Vukuatlı nüfus örneğini E devletten alsak sorun olur mu? Bilginiz var mı ?
-
@crazycells Teşekkürler..
-
@crknms vukuatlı nufus kayıt örneği ıslak imzalı ve mühürlü olmalı. yani e-devletten almanız sorun olur.
-
@FBazer verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Peki vukuatlı nüfus kayıt örneğinde anne ve baba bilgileri ayrı ayrı birer satırlar da isteniyor mu?
-
@fbazer her ne kadar konsolosluk sayfasinda oyle belirtmese de, vukuatli kayit ornegini daha once e-devletten alan arkadaslar sorun yasamadilar. En azindan hickimse foruma, bu belgeleri tekrardan hazirlamamiz gerekti diye bir donuste bulunmadi, direkt vizeleri aldilar. Bilginize.
-
@road2america hayir, anne ya da babaya gerek yok, eger evliyseniz esiniz ve cocuklarinizin olmasi yeterli.
-
Herkese merhaba, ben halihazırda universite okumaktayım. Mülakat günü için transkripti mi kapalı zarf olarak mı almalıyım? Bazı arkadaşlar kapalı zarf falan demişler ancak kapalı zarf olarak alırsam, fotokopisini nasıl çekeceğim? Bir de lise mezuniyetimden kalma transkriptim var fakat lise diplomam üniversitede, lise transkriptimi de mülakata götüreceğim onun da kapalı zarf olması gerekiyor mu? teşekkürler.
-
@boss fotokopisini cekmenize gerek yok, universiteden alacaginiz kapali zarf transcript tek basina yeterlidir. Bu durumda lise diplomaniza ya da lise transcriptinize gerek duymayacaklardir.
-
@crazycells Çok teşekkürler eğitim belgesi için, öğrenci işlerinden "kapalı zarf transkript" istemek yeterliymiş o zaman. Sağ olun.
-
@road2america bizim aldığımız belgede anne baba bilgisi yoktu
-
@crazycells Mülakatım 5 aralık, asıl talihli eşim. Kendi üzerime olan hesap dökümünü kasım 2-3 gibi alsam sıkıntı olur mu?
-
@schadow sıkıntı olmaz. Aslında kendi üzerinizde kalması da sıkıntı yaratmaz. Tabi yine sizin tercihiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum