Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri


  • @smesut çarsaf olmadıktan sonra başörtüsü sorun olmaz bence . benim bir arkadasım montanada basörtülü sempati duyuyorlar demişti

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Biz bir kere sorun yasadik... Yasadigimiz sorun basortusunden ziyade 'gocmen yada daha genis tabirle Beyaz Amerikali' olmadigimizdan kaynaklandi... Bir cok kisi de sorun yasiyor zaten ehliyet alirken ofislerde... Beyaz amerikali olunca cok kibar, gocmen gorunce sacma sapan davraniyorlar ozellikle siyah kardeslerimiz!!!... Houston da cok fazla musluman yasiyor... Turklerin nami digerlerine gore daha iyi gordugum kadariyla... Basortulu calisan cok, tipki Hintlilerin yerel kiyafetleriyle calisanlar gibi... Walmartta Kohl'S ta Marshall(rossta olabilir) da falan rastladim...

    Bunlari dert etmeyin... Turkiye de kapali, acik, dovmeli, kupeli, sakalli, gay vs ayrimi az degil malum...

    Genelde beyaz amerikalilarin yasadigi IOWA da da sorun yasadiklarini gormedim kapalilarin... Chicagoda da... Diger yerleri bilemiyorum...

    Yakinimda Arap marketi oldugundan ve araplarda yasadigindan arada carsaflilarida goruyorum... Sorun yasiyorlar mi bilemem ama varlar...


  • Nufus kayit ornegi vukuatlı mı olacak? Eşiminkini ben alabiliyor muyum?

  • ⭐⭐

    vukuatlı bilmiyorum ama almanya vizesi için bizden vukuatlı istemişlerdi ve eşimin belgesini bana vermediler vukuatlı die. normal nufüs kaydını veriyolar ama vukuatlıyı eşe vermiyorlar.


  • @gkhanfeez Avrupa hep vukuatlı istiyor schengen için. Ama amerika için ilk kez aldığımdan tereddüte düştüm.


  • Vukatlı nufüs kayıt örneği gerekiyor . Ancak kazanan kişinin alması yeterli oluyor . Ailesi içinde fotokopi gerekiyor diye biliyorum


  • @greenleo Gc aşamalarında Nüfus kayıt örneğinin vukuatlı olmasıyla ilgili bir bilgi anımsamıyorum. Yanlışım varsa @crazycells beni düzeltsin lütfen.


  • @schadow Vukuatli nufus kayit ornegi gerekiyor. Ama arkadaslarin da dedigi gibi sadece kazanan kisininki yeterli, diger aile fertleri icin kazanan kisinin kayit orneginin fotokopisini cekmeniz yeterli olacaktir.


  • Kesinlikle vukuatli istiyorlar belgeyi cunku e-devletten belge alirken alttaraf da su sekilde bir aciklama cikiyor ABD, Kanada, Çin, Moğolistan ülkeleri arşiv kaydı içeren belge istemektedir.

  • ⭐⭐

    @crazycells (ek bilgi amaçlı) Vukuatlı nüfus kağıdı sadece kazanın ailesini değil anne babasını da gösterir.Yani kazanın eşinin anne ve babası kazanan kişinin aldığı vukuatlı nüfus kağıdında gözükmez. yani eş durumundan kazanan kişinin anne babasının da bilgilerinin olduğu bir vukuatlı nüfus kağıdı örneği isteniyorsa sıkıntı olabilir yok yan talihlilerin anne babası istenmiyorsa sıkıntı olmaz hatta kazanan kişi alırken iki üç tane alabilir. nüfus dairesi birden fazla veriyor ve vukuatlı nüfus kağıdı sadece kişinin kendisine veriliyor yakın dönemde aldığım için emin olarak söylüyorum.


  • @crknms Kesinlikle vukuatli istiyorlar belgeyi cunku e-devletten belge alirken alttaraf da su sekilde bir aciklama cikiyor ABD, Kanada, Çin, Moğolistan ülkeleri arşiv kaydı içeren belge istemektedir.


  • Arkadaşlar yakın zamanda mülakata giden arkadaşlar şu konuyu kesin bir dille aydınlatabilir mi ? Biz nüfus müdürlüğünden '' Nüfus Kayıt Örneği '' aldık, konsolosluk talebi olduğunu da ileterek. Buradan yazılanlardan yola çıkarak e- devletten de az önce çıktı aldım ne olur ne olmaz diye. Yalnız iki evrağı karşılaştırdığımda Nufüs kayıt örneğinde anne-baba bilgilerimiz de yer alırken; Vukuatlı nüfus örneğinde anne-baba bilgilerimiz yer almamakta. Bunun dışında tek fark vukuatlı nüfus örneğinde '' olaylar ve tarihleri '' diye bir alanın yer alması. Burada da sadece ( bizimkinden örnekliyorum ) Ölüm, evlenme, boşanma gibi maddeler ve karşılıklarında da tarihleri yer alıyor. Şimdi vize mülakatı için hangi evrak geçerli ?


  • @crknms vukuatli olani gotureceksiniz. Belgede anne-baba bilgilerinin olmasi ya da olmamasi problem degil.


  • @crknms biz mülakata giderken ben ve eşim ayrı ayrı olarak e-devletten "arşiv kayıtlı adli sicil kaydı" aldık. nüfüs müdürlüğünden de talihli olan ben oldugum icin kendim "vukuatlı nufus kayıt örneği" aldım. eşimin ve cocugumuzun dosyasına fotokopisini ekledik.


  • Arşivli sicil kaydı e-devletten yeterli oluyor mu? Çünkü tercümeli isteniyor diye biliyorum


  • @maranty evet yeterli oluyor. konsolosluk türkçe ya da ingilizce OLMAYAN belgeler için tercüme istiyor.


  • @fbazer Çok teşekkürler. Vukuatlı nüfus örneğini E devletten alsak sorun olur mu? Bilginiz var mı ?


  • @crazycells Teşekkürler..


  • @crknms vukuatlı nufus kayıt örneği ıslak imzalı ve mühürlü olmalı. yani e-devletten almanız sorun olur.


  • @FBazer verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Peki vukuatlı nüfus kayıt örneğinde anne ve baba bilgileri ayrı ayrı birer satırlar da isteniyor mu?


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 17 Oy
    8k İleti
    918k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum