Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @serkankilinc01 caps lock un açık olmasına dikkat edin noktalı harfleri kullanmayın,kopyala yapıştır yapmayın,adres bilgisi girerken aralara tire,nokta vs.hic bi noktalama işaretini kullanmayın.Sadece mailinizi yazarken noktalama işareti ve küçük harfi kabul ediyo.Kolay gelsin


  • üç ayrı şirketi ve bu şirketlere bağlı restoran kafe barlarları olan 10 şubenin kasaları bana bağlı, paraları ben topluyorum, ödemeleri ben yapıyorum, ön muhasebesi bana bağlı ve benim üstümde müdür yok. şirketler asıl patronun üstüne değil. sgk kaydım da garson olarak gözüküyor hiç garsonluk yapmadım. meslek olarak form da nasıl belirtmem gerekiyor. listede yok.


  • @Tuğberk-Önder bu konunun ilk sayfasında gerekli yönlendirme var.


  • @Ender-Tanrıkulu yeni pasaportunuz ile DS-260 doldurabilirsiniz. Eski pasaportunuzu saklayın ve mülakata götürmeniz gerekecektir.


  • Merhaba, sıra numaran 29binlerde sizce mülakat gelme ihtimali nedir? Tahminen ne zaman için gelir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zeynomistan ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

    son deneyimler gösterdi ki, diploma aslı en önemli belgelerden. bulmaya çalışmanızı, eğer hiçbir şekilde mümkün değilse, bahsettiğiniz gibi temin etmenizi tavsiye ederim.


  • lise başlayış ve bitiş tarihini diplomamı bulamam sebebiyle tahmini olarak yazdım fakat uni diplomam var bu sorun oluşturur mu bunun için form açtırmama gerek var mı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @justbasketbol (5) numarali seçeneği seçebilirsiniz.


  • Ds 260 formunu doldurucam önceden turist vize reddim var ben annem ve kardeşlerim için başvurmuştuk . Red kisimda neden diye bir sekme açılıyor galiba oraya ne yazmalıyım ? @crazycells @gucarslan

  • ⭐⭐

    @Famel, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Ay Ezgi hanim benim 2 tane universite okuyacak cocugum var ve formda ne is yapmayi dusunuyorsunuz kismini ogrenci olarak sectik. Acikcasi amacimizda bu zaten baslangicta universite olmasada kolej olabilir. Sizce bu durum bizim hesabimizda gosterecegimiz paraya ne kadar daha ek gerektirir 🙈

    Ne kadar olacağını tabi ki ben bilemem, konsolosluk takdiri ancak şu an ilkokul-lise çağında ve gider gitmez de üniversiteye başlamayacaklarsa sorun yok. Sorarlarsa "Üniversiteye gidip gitmemek kendi verecekleri bir karar" tarzında bir şey söylersiniz. Sormazlarsa dillendirmeye gerek 🙂

  • ⭐⭐

    @berivan-Alptekin, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba ikametgahımın hiç olmadığı adresleri de yazmalı mıyım?

    İkametgahı taşıyıp taşımadığınızdan bağımsız, yaşadığınız adresleri yazmalısınız.

    Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

    https://bit.ly/3cIMFIw

  • ⭐⭐

    @MuratA, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gamefry Sağolun. "Beklemek," derken bir eposta mı bekleyeceğim, yoksa belirli bir tarihte konsolosluk sayfasını mı takip edeceğim?

    Mail gelecek eğer atmayı unutmazlarsa 🙂
    Tabi siz sürecin takipçisi olursanız, mail size gelmese de mülakatınızdan haberiniz olur.
    Sürecin takipçisi olun ve sabırla bekleyin.


  • Hocam selamlar, hayırlı forumlar. DS-260 formunu doldururken heyecandan annemin doğum yerini yanlış girdim, sorun olur mu? Değiştirmek için formu doldurmaya gittiğimde değiştirme seçeneklerinin inaktif olduğunu gördüm, değiştirmem gerekirse ne yapmalıyım?


  • Merhabalar dv2023 ü kazandım

    şuan ds 260 formunu doldurmaya çalışıyorum

    Önceden gezdiğim ülkeler kismina

    (Avrupa içi pasaport damgası olmadığı için )

    pasaportta damgası olmayan fakat gezdiğim yerleri eklemeli miyim ?

    Bu yaz work and travel ile amerikaya gideceğim ve vize mülakatına gitmeden önce ds 160 diye bir formda da önceden gittiğiniz ülkeleri sormuşlardı.

    O kısımda damga olmayanları ekledim mi eklmemedim mi tam hatırlamıyorum .

    İnşallah kendimi ifade edebilmişimdir
    bu durumda ne yapmam mantıklı olur ? @gucarslan @crazycells

  • ⭐⭐

    @Ömer-Can-Duman, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba ,
    DS260 Formunu doldururken eşimin pasaportu evlenmeden önce çıkartılmış doğal olarak evlenmeden önceki soyadı yazıyor, onun bilgilerini girerken evlenmeden öncekimi yoksa sonrakı soyadını mı girmemiz gerekiyor ?

    Güncel soyadı bilgilerini forma girin. Pasaport ile ilgili kısımları pasaportta yazıldığı şekilde doldurun.

    Eğer pasaportun süresi var ise, defter bedeli karşılığında pasaportu yenileyip, kalan süreyi yeni pasaport için kullanabilirsiniz.

    Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen!

    https://bit.ly/3cIMFIw

  • ⭐⭐

    @Şeyda, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Tekrar merhaba @EzgiLera Ezgi hanım, adres kısmını hala geçemedim ben 🤦🏻♀️ 15 dk dır aktif olmadığınızdan sayfa kapanacaktır devam etmek için ok basın diyor ben tamam diyorum ama bütün sayfa yine de sıfırlıyor 😔 Böyle sürekli formda deneme yapmam bir sıkıntı yaratır mı acaba?

    Sıkıntı olmaz. Ama işiniz bu kadar uzun sürüyorsa adresleri önce bir belgeye yazın, oradan kopyala yapıştır yaparak ilerleyin. Böylece safyadan atılmazsınız. Ya da sürekli adres ekledikçe save edin, tarih güncelleyerek gidin.

  • ⭐⭐

    @blanx, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba, Öncelik ile tüm kazananları kutluyorum.
    Benim sorum, çok yakın bir zaman içerisinde bebek bekliyoruz, buradaki yorumları okuyarak bebeğimizin gelişini beklemeden formu doldurup gönderdik, bu arada Kanada’da kalıcı oturum statusü ile yaşıyoruz (1 yıl önce express entery ile aldık), malum yurt dışında ki pasaport bekleme süresi bir tık daha uzun olduğu için bekleme riski hiç alamadık.
    Bebeğin doğumundan sonra onu da sürece dahil edebilmek için izlememiz gerek adımlar nelerdir (interview tarihini beklemeli miyiz herhangi bir bilgilendirme yapmak için) ve buna benzer bir olayı yaşayan var ve bizim ile paylaşırsa çok sevilirim.
    Son olarak Kanada içerisinden başvuru yapacaklar benim ile iletişime geçerse belki oluşabilecek güncellemerden birbirimizi haberdar edebiliriz.
    Şimdiden çok teşekkürler.

    Bebeğiniz için tebrik ederim 🥳😍 Kısmetiyle gelir umarım.

    Mülakattan önce doğum olacak anladığım kadarıyla? Eğer öyleyse mülakat tarihiniz belli olduğunda dosyanızın olduğu konsolosluğa mail atıp, bebeğiniz için yeni bir form oluşturmalarını isteyeceksiniz ve kendi formlarınızı da açtırıp güncelleyeceksiniz.
    Bebeğiniz doğar doğmaz onun için pasaport çıkartmayı ihmal etmeyin 🙂

  • ⭐⭐

    @zeynomistan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. Case number 25 binlerde. Ama ben başka bişe sorcam. Benim diplomamın aslı yok. Kayıp. E devletten noter onaylı aslını alsam ya da üniversiteden aslı gibidir falan yaptırsam kabul edilir mi acaba? Diplomayı bulamıyorum çok stres oldum.

    Üniversite diplomanızın aslı yok?
    Peki onun üstüne başka bir eğitim aldınız mı?
    Ya da lise diploması aslı var mı?

    *Ayrıca sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen!

    https://bit.ly/3cIMFIw

  • ⭐⭐

    @malissahin, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, öncelikle tüm Dv2023 talihlilerine tebrikler ve bol şanslar. Bilgilerini paylaşan değerli arkadaşlara çok teşekkür ederim.
    Benim sorum "Daha önce vize reddi aldınız" mı sorusuyla ilgili. Üniversite öğrencisi iken-2010 yılında- Work and Travel programı için vize başvurusunda bulunmuştum ve başvurum redd olundu. Bana geçerli spesifik bir sebep söylendiğini hatırlamıyorum. Dolayısıyla vize reddi aldınız mı sorusunda "evet" kutucuğunu işaretlediğimde açılan açıklama kısmına ne yazacağımı kestiremedim. Bu konuda bilgisi ve tavsiyesi olan varsa, yardımcı olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

    Merhaba. Evet işaretleyin ve size söylenmediği için sebebini bilmediğinizi veya söylendiyse de hatırlamadığınızı yazın.

  • ⭐⭐

    @Gökhan-Öz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba
    Aile üyeleri dahil çoklu form dolduran bir kişi bu formların bazılarını unlock talebınde bulunur ve submıt tarihi değişir ise interview için referans değişiklik yapılmayan diğer formlar ın submıt tarihi mi oluyor acaba
    Yani ben 1 ay sonra onay maili değil unlock yapsam da referans yine değişiklik yapılmayan formların submıt tarihi midir
    Bilgisi olan varsa paylaşabilir misiniz
    Tşk

    Çoklu formlardan en erken tarihli olan submit baz alınıyor. Ama açık bir form varsa talep/onay/mülakat mailleri gelmiyor.
    En azından dv22'de böyleydi. Dv23'te bunu değiştirirlerse bilemiyoruz. Bu yüzden formları submit edin ve açtırmayın diyoruz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum