Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 9 Mart 2022 Mulakat deneyimim

    08.45 randevum icin 8 gibi alana intikal ettim kaktus kafede diger mulakata girecek olan arkadaslarla biraz vakit gecirdikten sonra konsolosluga siraya girdim burada biraz bekledikten sonra gorevli isim kontrolunun ardindan xray kontrolunun oldugu kisima yonlendirdi burayi da gectim ve ardindan kapilarla gurestikten sonra mucadelenin galibi olarak iceriye girdim burada bilindigi uzere ilk olarak pasaportun arkasina basilan bandrol ve sira numarasi verildi odemeyi yapip ardindan belgeleri teslim ettikten sonra mulakat icin cagrilmayi bekledim kisa sure sonra cagrildim ilk olarak parmak izlerim alindi ve ardindan konsolos soyleyeceklerimin dogru olduguna dair sag elimi kaldirip yemin etmemi istedi sonrasinda sorular basladi ilk olarak bolumum ve kac yil kaldigini sordu bilgisayar muhendisligi dedim voov good tarzinda bir yanit verdi nereye/kimin yanina gidecegimi sordu new york smithtown’a dayimin yanina gidecegimi soyledim onlarla mi kalacaksin dedi evet dedim ailemi mesleklerini ve hesabimdaki paranin kaynagini sordu ailemin destegi oldugunu soyledim new york icin 14.450 dolar gosterdim ve vizem onaylandi. Surec boyunca destegini bilgisini ilgisini esirgemeyen basta ibrahim abi (smartcells) olmak uzere herkese minnet esliginde tesekkur ediyorum iyi ki bu olusumda bulundum yesilkartforum gercekten buyuk bir nimet

    simdi de 29 Nisan 18.30’da JFK havalimanina ucuyorum ayni ucusu kullanacak olan varsa havalimaninda gorusebiliriz ekstra olarak new york’a gelecek olan insanlar bana ulasabilir elimden geldigince yardimci olmaya calisirim yani en azindan sonradan gelenler icin

    Saglicakla


  • Arkadaşlar mülakata girip AP ye kalanlar neden apye kaldıklarını açıklarlarsa bizler için çok faydalı olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aberkkocak şimdiden hayırlı olsun hayırlı yolculuklar gidince new york @Orhan-Cabarov buluşabilir misin. Forumdan gelen aile bireyinin desteği kendisine iyi gelecektir.


  • Bildiğim kadarıyla;
    Doğum yerini yanlış seçme, diploma/iş tecrübesi olmaması, aile bireylerini eksik/fazla beyan etme ve yalan bilgi gibi konular refused sebepleri.
    Eksik evrak, maddi yetersizlik, sabıka kaydı, isim benzerliği veya şüpheli evrak durumu gibi konular da AP sebepleri.
    Doğru mudur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sametbzks ilgili başlıkta bütün detayları bulabilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/post/218974


  • DV 2022 İtalya/Napoli Sağlık Muayenesi-Mülakat Deneyimi :

    İlerleyen zamanlarda Napoli/İtalya’da mülakata girme ihtimali olan arkadaşlar için deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

    Sağlık Muayenesi (26/04/2022) :

    Muayene için Varelli sağlık merkezine konsolosluk tarafından mülakatınızdan 1 gün önceye otomatik randevu oluşturuluyor. Sabah 07:00 da orada olmanız isteniyor,tam burada bir uyarı yapmak istiyorum 🙂 Napoli’de google maps ile otobüs beklemeyin saatleri tutmuyor 😕 Mümkün olduğunca erken yola çıkın ki diğer seçenekleri (Metro vs) değerlendirme şansınız olsun,benim gibi otobüs yüzünden geç kalırsanız muayene süreniz uzar çünkü çok sıra vardı,ilk gelen ilk numarayı kapar. Sağlık merkezine ulaşınca bir beyefendi herkese sıra numarası verip teker teker işlemlerine yardımcı oluyor. Önce kan tahlili ardından X-Ray’e girdim. 25 yaşından büyük olduğum için idrar tahlili alınmadı. Daha sonra formları doldurmak ve ödeme yapmak için çağrıldım. Bu esnada veznedeki kadın aşı kartımı sordu, çocukluktan kalma aşı kartımı Türkçe haliyle telefondan kendisine gösterdim , google translate açıp tek tek baktı ve sadece 1 aşının süresi geçmiş dedi. Muayene (200) + bir adet aşı (45) + Vergi (2)olmak üzere 247 euro nakit ödeme yaptım.Bu aşamadan sonra doktor muayenesine aldılar, bağımlılık ile alakalı sorulardan sonra tansiyonum ölçüldü, ciğerim ve kalbim dinlendi. Boy-kilo ölçümünden sonra gidebilirsiniz dediler ve muayene kısmını saat 11:30 gibi bitirmiş olduk.

    Mülakat (27/04/2022) :

    Mülakatım saat 08:30 olarak ayarlanmıştı.08:15 gibi kapıya geldim önümde 2 kişi vardı. Covid için form doldurup içeri geçtik,güvenlik kontrolünden sonra sıra numaramızı verip 2. kata çıkmamızı istediler. 2. Katta oturup çağrılana kadar bekledim.Sıra bana gelince bir hanımefendi önce sağlık randevumdan gelen CD ve aşı belgemi bana teslim etti bunları Amerika'ya girişte teslim edin dedi.Sonra evraklarımı tek tek aldı , evraklar :
    NVC Mektubu , Doğum belgesi,çevirisi ve bir kopyası, askerlik belgesi , Türkiye ve İtalya için adli sicil kayıtları ,diploma (kontrol etti sonra fotokopisini aldı) , master yaptığım okuldan öğrenci belgem, 2 adet fotoğraf.
    Daha sonra 330 dolar vize ücretini ödedim , 5 dk geçmeden görüşmeye çağrıldım, güler yüzlü bir beyefendi ile 1 dk süren bir mülakat gerçekleştirdik, nereye gideceksin ne yapacaksın tarzında sorular gelmeden vizeniz onaylandı tebrikler dedi bende teşekkür ettim çıktım.
    Şimdi sadece pasaportumun teslimini beklemek kaldı:)
    Bekleyen herkesin en kısa sürede vizesine kavuşmasını dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mustafa-Hakkı-Karahan tebrikler!
    sonraki süreçte de bol şans diliyorum sizlere.

    yolunuz açık olsun.


  • @aberkkocak yeni hayatınızda sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilerim. Şans sizinle olsun 💐


  • @Mustafa-Hakkı-Karahan yeni hayatınızda bol şans 💐


  • @aberkkocak Tebrikler. ABD'deki yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.


  • @icf @gucarslan Teşekkür ederim 🙂


  • @Stiff biz de 16binlerdeyiz. Umarım ümit ile bekleyen herkes mutlulukla göç eder.


  • @sametbzks Merhaba, sakıncası yoksa sormak isterim.Sizin numaranız 15binlerde midir? Ne zaman email aldınız acaba? Bir de Türkiye'de yaşıyorsunuz değil mi- diğer arkadaşlar gibi yurtdışı yok..
    Teşekkürler.


  • @Gkhn91 Merhaba , kıdemli yazılımcıyız biz de. İş bulma konusunda neler tavsiye edersiniz ? Platform/eyalet/şehir tavsiyelerine çok ihtiyacımız var.
    Yardımcı olursanız seviniriz.


  • @gucarslan ben yanıtınızı görmedim ama bugün buradan da gördüm. Tüm testleri yazmışlar.

    DV talihlisi değilim merakımdan sormuştum.


  • @Mustafa-Hakkı-Karahan hayırlı olsun yeni yaşamınızda başarılar, Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SkyNet bu video size yol gösterir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    forum ailemizden @OrlandoGücü yakını olan 3 yaşındaki kız çocuğu vefat etti bir günlükte olsa destek olması için resmimizi bu şekilde yapabilir miyiz.

    20211228-sanliurfada-vefat-eden-vatandaslarimiz-983644-7e9938c91c032dc59a8a.jpg



  • @SkyNet Austin gerçekten mükemmel bir yer. SF, NY gibi yerlerde yaşanmaz. Bekar adam bile dayanamamış ki evli ve çocuklulara hiç önermem. Bu arada ne yazıyorsunuz? Backend, frontend, ios, android? Java, php? Zaten uzaktan sf'de çalışıp texasta yaşarsınız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

34
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum