Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Evet ben bişey demeden onlar direk sordular ve şok oldum ben de görebiliyorlarmış demek ki


  • @ahsenaydgdu pasaport bilgileriniz , doğum tarihiniz ve diğer bilgiler ile eşleştirmeleri çok kolay hocam. Zor bişey değil.

  • ⭐⭐⭐

    @ob16222 ozaman ama asıl niyet kabak gibi ortada işte ben green carda başvuruyorum yerleşmek niyetim hayır diyince elim ayağıma dolanır benm yalan atamam inş bana sormazlar 🥺 @ipeksedaa kaç kere green carda başvurmuştunz


  • @ahsenaydgdu green card a başvurdunuz mu diye sorduğunda dürüstçe ne ise onu söyleyin. Ama vizeyi almanız sadece bununla bağlantılı değil , neden bilmiyorum ama insanlarda bu vizeyi almak imkansız gözüyle bakılıyor benim şahsi düşünceme göre , AB vizeleri ve İngiltere’den kat ve kat kolay.


  • @ahsenaydgdu iki kez başvurdum sadece bence de önemli olan karşı tarafa dürüst olduğunuzu göstermek

  • ⭐⭐⭐

    @ob16222 ab ye aldık schengen ben ondan korkuyordum ama bütün evraklar tamdı onlar evrağa göre verdiği için olur diye düşünüyodum biraz korku olsada içimde ama bu amerika yüz yüze ve ben genelde ilk başta açılamayan biri oldupum için tutuk tutuk kalıpta alamazsak diye endişeleniyorum bu yüzden de danışman tuttum işte hazırlanabilelim diye


  • @ipeksedaa sizden 1 gün sonra randevum vardı, görüşmeden 1 gün sonra PTT den telefona mesaj geldi, gönderiniz kabul edildi diye. Siz başvuru ücreti ödeme esnasında PTT gönderim ücreti ödemiş miydiniz?


  • @ahsenaydgdu şöyle ki bana göre burada ki en önemli olay memur size ne sorarsa ona cevap vermek ne eksik ne fazla örneğin schengen vizesini neden aldınız diye sorduğun da , turistik gezi amaçlı aldım deyip net olmak. Bu soruya şu şekilde cevap verirseniz mesala vizeyi aldım 5 gün şurada gezeceğim ama 3 günde kalabilirim emin değilim derseniz. Verdiğiniz bu cevaba göre sizi irdelemeye başlayacak 5 gün kalıcam dediniz ama 3 de olabilir diyorsunuz kararsız kaldınız sanırım diye cevap vermesi muhtemel. Doğal olarak memur şöyle düşünecek “ ABD vizesine başvurdu bu kişi oraya gidince belki fikrini değiştirip kalabilir o yüzden uygun görmeyecek kafasında sizi” sorulara net ve dürüst cevaplar önemli. Sizi sorduğu kısmı kadar cevap vermeniz işinizi çok kolaylaştırır. 2018 yılında kendi vize görüşmemde ingiltere ye ne için gittin diye sormuştu bana bende iş amaçlı bir ziyaret için gittiğimi belirttim. Ondan sonra kaç gün kaldığımı ve iş ziyaretin bittikten sonra gezmedin mi diye sordu. 3 gün kaldım ve vaktim olmadığı için geri işime döndüm dedim. Sonra o meşhur cümle. Vizeniz onaylanmıştır iyi yolculuklar ☺☺


  • Arkadaşlar biz neden bukadar strese giriyoruz (bende dahil)? Amerika’dan başka gezilecek ülke yok mu? Japonya ve Güney Amerika’ya vizesiz giriş yapabiliyoruz mesela. Sanki cennete bize alıyormuş gibi davranıyoruz.

  • ⭐⭐

    @ipeksedaa size green cardı soran yani görüşme yaptığınız vize memurunu tarif eder misiniz siyahi biri miydi yoksa düz saçlı gözlüklü bir hanfendi miydi? Ve size neden green carda başvurdun taşınmak mi istiyorsun dedi sizde sadece turistik olarak gitmek istiyorum dediniz ve onaylandı dedi bu kadar mı? Başka bir diyalog olmadı mı çünkü yanlış anlamayın lütfen bu sorunun cevabı değil tam olarak o yüzden soruyorum


  • @Umutcum ABD Büyükelçilik sitesinde açıkça yenileme şartları yazıyor:

    -Bir önceki A.B.D. vizesi hala geçerli olmalı ya da bitiş tarihinin üzerinden 48 aydan fazla süre geçmemiş olmalıdır.

    Sizin vizeniz ne geçerli ne de bitmiş olduğundan tekrar görüşmeye çağırmaları normal. Çünkü vizenizin tarihi bitmiş değil, iptal edilmiş. Hatta ben sistem üzerinden gönderebilmek için form alabilmenize bile şaşırdım açıkçası.

    Ayrıca önceki mesajlarında ek belge gönderdiğinizi söylemişsiniz. Sadece ABD değil, bütün vizelerde yapılan en büyük hatalardan biri de bu; ekstra, gereksiz belge / bilgi vermek. Büyükelçilik sitesinde 2 kere "lütfen ek belge göndermeyin" yazmış. Hala ek belge koymanın ne gibi bir faydası olacağını düşünüyorsunuz ki? Bırakın faydayı, günde onlarca dosya ile uğraşan görevlileri sinir bile edebilir.


  • image.png


  • Merhaba,
    Dün akşam eşimle birlikte vize randevusu aldık 15 Şubat 2023 tarihine verdi. Bazı arkadaşlarım sürekli gir bak mutlaka çok erkene alırsın bana da aynı tarihleri verdi ama her gün girdim baktım ve 2 ay sonraya çekebildim dedi. Bu doğru mu ?


  • @Erdem-AKDEMİR korona filan hikaye. TR'ye karşı bir yokuş yapma eğilimleri var. Ufacık ada ülkelerinde bile 75 gün max tüm vize türlerinde. bence 2024 te filan vize vermeyecekler hiç. yavaş yavaş önünü yapıyorlar gibi.


  • @dkn biz eşim ile 2 Aydır uğraşıyoruz ama ekim 2022 den önceye hiç boşluk açılmadı.
    Sanırım bunu yapanlar ocak ayında randevu alanlardı

  • ⭐⭐⭐

    @almene şubat 15 te randevu aldım, 4 ekim 2023 verdi sonra kendileri 10 gün sonra mail attı yani 25 şubatta 19 eylüle çekti.
    Başka bir arkadaşlar ocakta alıyo 5 eylül 2023 e veriyolar ilk randevuyu sonra mail geliyor mart 2022 de nisan 2022 ye mülakat verilmiş vize aldılar
    Bu durumu yani öne çekme ileri çekme durumunu da karıştırdılar bakalım nolucak 4 ay 20 gün var bekliyorum. İlk günden hesaplarsam mülakata 7 ay vardı nerdeyse


  • @almene, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @dkn biz eşim ile 2 Aydır uğraşıyoruz ama ekim 2022 den önceye hiç boşluk açılmadı.
    Sanırım bunu yapanlar ocak ayında randevu alanlardı

    Aynen ekimden önce açılmıyor bence de.Kesin iptal eden olmuştur ama açmıyorlar


  • Turist vizesi için randevu alanların planları neler ? ben aile ziyareti gezme(tampa,washinton dc, şikaga newyork) ve uygun fiyata teknojik ürünler için istiyorum.


  • Biz de randevumuzu 26 Aralık 2021'de almıştık, 2023 senesi Mart ayına idi ama 28 Nisan 2022'ye yani bugüne çektiler. Vize vermediler o başka konu tabi 😕

  • ⭐⭐⭐

    @sgt-sergey aaaa çok üzüldüm geçmiş olsun neler oldu kimle görüştünz biraz detay paylaşabilir misiniz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum