Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Umutcum anladığım kadarıyla ABD'de havalimanında vizeniz iptal edildi size bir şey söylenmeden

  • ⭐⭐

    @ea7 oldukça şanslı bir onayınız var tebrik ederim şanslı dedim çünkü göçmenlik formunu doldurmuş olmanız orada akrabalarınızın olması ve yeşilinizin olduğü halde daha önce hiç yurtdışına çıkmamış olmanıza rağmen onay almanız çok şaşırtıcı diyebilirim tekrardan tebrik ederim ama staj olayını da anlamadım turisti vizesi ile staj yapılamaz ki


  • @ea7 acaba nerede staj yapıcam şeklinde gösterdiniz


  • @LordBolton Teşekkürler. B1 vizesiyle observership yapılabiliyor.


  • Merhaba Arkadaşlar,

    Eşim ile birlikte amerika vizesine başvurduk. Konsolosluk randevu günümüzü beklemekteyiz. Eşimin daha önce schengen vizesi vardı. Fakat benim pasaportumda hiç giriş çıkış olmadığından red yersin diyorlar. Bende eşimle beraber randevu gününden önce schengen bölgesi için bir tatil planı yaptık. DS160 formunu doldururken yurtdışına çıktınızmı sorusuna çıkmadım diye cevap verdim. Bu tatilimizden sonra tekrar bir DS160 formu doldurmam gerekiyor mu ?

  • ⭐⭐⭐

    @Umutcum güncelleniyor diye biliyorum. Mesela kapalıyken randevu alanlar oldu 2020 de mülakata 2022 de girdiyse bu insanlar 2 senede olanı biteni güncellemeden mi girdiler 😣ben danışmanla çalıştığım için formu açmadım doldurmadım burdan okuduğum bilgiler doğrultusunda yorumumu yapabiliyorum, kendisi başvuran birileri daha net bilgi verebilir


  • @Yonca-Alkan en son DS formunu gittiğiniz ülkeleri ekleyerek güncelleyin ve görüşmeye yanınızda götürün, kapıdaki görevlilere söyleyince orada hemen güncelleniyor, yeni DS formuna göre işlem yapılıyor.


  • @Yonca-Alkan Merhaba , siz eşiniz ile bir tatil planı yaptınız ve vize için başvurdunuz . Eşiniz daha önce vize almış olabilir ve sizinde ilk vizeniz olucak. Pasaportunuzda bir schengen vizesi olması avantajdır ama olmamasıda siz vize alamayacağınız anlamına gelmez. Sonuçta eşiniz bir tatil planı yapmış , daha önce avrupaya gitmiş ve şimdide sizinle bir Amerika seyahati planlıyor. Bundan daha doğal birşey olamaz. Siz bir ds 160 formu doldurunuz ve randevunuzu aldınız , şimdi yeni bir ds 160 formu doldurup o yeni form ile mülakata gidebilirsiniz fakat muhtemelen eski formunuz da orda görülecek ve bu mülakat yapan görevlinin dikkatini çekicek. İki form arasında ki farkı inceleyecektir ve büyük ihtimal ile formda güncelleme nin sadece yurt dışı çıkış bölümünde olduğunu fark edip dikkat çekicektir ve bunun pasaportunuzda vize göstermek için yapılmış bir hareket olduğunu anlayacaktır ve buda dikkat çekicektir. Bence bu tarz hareketlere hiç gerek yok. Konsolosluk çalışanları bu konuda eğitim almış insan sarrafı olmuşlar. Göz temasından kaçınmayın , verdikleri sorulara tereddütsüz cevabınızı verin , verdiğiniz cevaplar ds 160 formu ile tutarlı olsun yeterli olur.


  • @Yonca-Alkan tabi tatiliniz sonrası yeni bir ds-160 doldurun girip çıktıgınız görülsün hemde doğru bilgi vermiş olun


  • @mistralcoo bence iki formu acipta nerde ne degistirdi diye aramazlar.


  • @Yeşilkart-Forum hocam aile olarak ds160 doldurduysak ödeme tek kalemde mi ödeniyor ? yoksa ayrı ayrı üyelik açıp kişi başı 160$ mı ödemeliyiz ?


  • @air_technic merak ettiğim şimdi randevuyu 1 sene sonraya veriyorlar. Kamu kurumundan nasıl izinli olduğuma göre evrak alabilirim. sadece yurtdışına çıkma izin evragi veriliyor o yeterli mi ? o tarihte çıkmazsam daha sonra gidişimde sorun olur mu ?


  • @Erdem-AKDEMİR denizci10 profilindeki yazıları okumalısın.


  • Rahatsızlık veriyorum ama aklıma takılan bir kaç soru var . 13 yıllık memurum yeşil pasaport alma hakkım eylülde ama boş kadro yok diye şimdilik verilemiyormuş. eşimde 4 yıllık sgk lı bir çalışan devlet hastanesinde sözleşmeli. ayrıca aslen Suriyeli ve evlenmeden önce Türk vatandaşı oldu. 20 aylık bir kızım var. Daha önce eski pasaporta kayıtlı 1 yurtdışı gezisi, kimlik ilede Gürcistan ziyaretim.

    1-) Tek başıma mı vizeye başvurmalıyım. Yoksa aile olarak mı ? (Tek vize alıp ailemi ekletmem daha mı iyi olur ?) Red alırsam 480 yerine 160 dolar yanar 🙂
    2-) Aile olarak ise ödeme kısmını tam anlamadım. 480 $ öderken nasıl yapılacağına dair ayrıntılı bir anlatım videosu veya yazısı bilen var mı ?
    3-) işyerimden yurtdışına çıkış izni veriliyor o belge iş görür mü ? (geri geldiğinde devam edecek gibi bir yazı yok bizim kurumda)
    4-) Eşimin amcası ,dayısı ve teyzesi abd vatandaşı 1 tane davetiye almam yeterli mi? yoksa 3 tane olursa daha mı iyi veya kötü olur ? Davetiye hiç almazsak daha mı doğru olur ?

    tek korkum yurtdışı çıkışım pek yok yeşil pasaport olsa niyetim varda ayrı ayrı vizelerle uğraşmak istemedim. büyük ihtimal red alacak isem yeşil pasaportu mu beklemeliyim.


  • @Erdem-AKDEMİR Merhaba , kendinizin ve eşinizin DS 160 formunu doldurduktan sonra ais.usvisa-info.com adresine üyelik yapıyorsunuz ve sizin formunuz ekrana düşüyor. Yukarıda sağ üstte + butonuna basıp eşinizin DS 160 numarasını giriyorsunuz ve ikinizin başvurusu alt alta çıkıyor. Randevu almak için vize ücretini yatırmanız istiyor 160 doları kredi kartı ile yatırıyorsunuz sizi randevu alma bölümümüz açılıyor. Aynı şekilde eşiniz içinde vize ücretini yatırıyorsunuz ve onunda randevu al butonu aktif oluyor. Tek tek yatırıyorsunuz ikiniz aynı ais kaydında gurup olarak gözüküyorsunuz. Çok basit bir işlem . Bebeğiniz için de aynı şekilde yapıyorsunuz . Çok basit ve karışık olmayan bir işlem.


  • Arkadaşlar merhabalar ben geçen hafta Salı günü b2 vizem onaylandı ancak hala pasaportum gelmedi mesaj vs de gelmedi acaba yakın zamanda onay alıp pasaportu gelen var mı


  • @ipeksedaa ceac sitesinden durumu kontrol edebilirsiniz

  • ⭐⭐⭐

    @ipeksedaa selamlar vize görüşmenizden ve profilinizden bahsedebilir misinz


  • 3 yıldır call center olarak çalışıyorum ortalama asgari ücret bir gelirim var. kardeşim sponsor olmuştu daha öncede j1 vizem vardı.
    neden gitmek istediğimi, nereye gideceğimi, kaç gün kalacağımı ve neden greencard a başvurduğumu taşınmak mı istediğimi sordular ben de sadece turistik amaçlı gezmeye gitmek istediğimi söyledim ve vizeniz onaylandı dediler.

  • ⭐⭐⭐

    @ipeksedaa green cardı siz bişey demeden bilgisayara bakıp onlar mı sordu nasıl yani bunu görebiliyorlar ozaman , hayırlı olsun bu arada vizeniz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum