@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@ATS16 Gozlemlerime gore, ozellikle Hintliler birbirlerini destekleme konusunda cok iyiler. Hint marketleri ve restaurantlari var ve cogunlukla oralari kullaniyorlar. Hintlilerin sahibi oldugu isyerlerini, birbirlerini desteklemek adina cok kullaniyorlar. Bir de bu durum Yunanlilar ve Yahudilerde cok var. Diger milletlerde cok fazla bu kadar iyi bir destek yok.
Eski isyerindeyken ofisde Hintli bir kadin vardi. Kocasiyla birlikte, kendi kasabalarindan gelen bircok Hintliye yardim etmisler. Ilk defa gelenleri evlerinde birkac ay misafir etmisler, ev kiralamalarina, araba almalarina, ilk ise girmelerine falan hep yardim etmisler. Hatta ceplerine harclik bile koyardik derdi. Hintlilere ait olmayan yerlerden mecbur kalmadikca alisveris yapmayiz derdi.
Bir defasinda Miami ucusunda yanimda Israilli bir genc oturuyordu. Ilk defa Amerika'ya gidiyormus. Ne is yapacaksin, kalacak yerin var mi, tanidigin var mi diye sordum. Tanidigim yok ama hepsi ayarlandi, beni varinca karsilayacaklar dedi. Kimler diye sordum, oradaki Yahudi toplulugundan birileri diye cevaplamisti.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Erkand, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Günaydın
Yavaş yavaş yaz geliyorken burada bir tartil yapmak çok güzel olurdu..San Diego/Ocean Beach
Daha bir kaç hafta önce oradaydım. Cıvıl cıvıl valla. Güneşi de havası da çok güzel.
İstersen youtube linki bırakayım sen de git?

Videoyu sen çektiysen olur -
-
30 gün 6 saat
, Sabır diyorum artık -
Şu KCC'de tanıdıkları olanlar nerede yahu? Var mı bize de bi haber? Son 30 gün kala çoktan Orlando'ya gittiler mi naptılar?

-
@oznyldrm kalkmadı daha kesinlik yok. Fakat bir deli taş attı kırk akıllı çıkaramıyor. Sadece yerel mahkeme bozdu fakat ulusal mahkemeler kararı bozmadı ondan şimdilik devam ediyor. Eylül ayında açıklanan başvuru formunda belli olacak. O zamana kadar kimsenin dediğine inanma
-
@ayvalik10 Kalktı hocam. FAM kılavuzunda yayınlandı. Forumda konusu mevcut. Dv21-22 ve 23’den başvuradaki pasaport istenmeyecek diye yönerge var. Yani pasaport değiştiyse görüşmede sunamıyorsa ya da pasaportsuz başvuru yaptıysa kişi elenmeyecek. Bu şekilde vizesini alanlar oldu bile. Zaten ilgili karar durdurulması yönünde ve durdu. Yasanın yeniden en baştan olması gerektiği gibi çıkması gerekiyor.
Bunun için o kadar kişinin bir araya gelip uğraşacaklarını hiç sanmıyorum. Pasaport kuralı şimdilik kalktı.
-
@gamefry ben her zaman şunu bilirim eğer bu kural değiştiyse kimsenin dediklerine inanmam çünkü kimse amerika hükümetinde çalışmıyor. Ondan 2024 başvuru olan ekim ayından önce eylül de yayınlanan başvuru formunu beklerim.
-
@gamefry Kötü oldu bu. Trumph ın belkide tek olumlu icraatıydı .
-
@ayvalik10 Doğrudur. Fakat yayınlanan madde hükümetin websitesi ve kılavuzu.
Şöyle diyeyim mevcut durumda kalktı pasaport kuralı. Yeniden kuralın çıkması gerekiyor. Çıkarmak isterlerse 2024 için yetiştirirlerse yeniden çıkar. Yoksa uygulanmaz.
Bakalım görelim, nasıl olacak.
-
@adgercu Evet kötü oldu. Eskisi gibi başvuru sayıları artar.
Türkiye özelinde videolar, ekonomik durum vs. yüzünden genç kuşakta farkındalık ve ilgi greencard konusuna fazla. Gençlerin çok fazla başvurusu olur.
-
@madmizah safarideyiz, Timsah avlıyoruz Orlando da



-
Şu Orlando'yu diye diye işlediniz beynime iyice

E o zaman sormaya başlayayım. Oralarda gıda sektörü nasıl? Gördüğünüz, bildiğiniz gıda fabrikaları sayısı yüksek mi? Bizdeki Tuzla-Gebze veya Bursa gibi sanayi bölgeleri ile gıda sektörü geniş ve gelişmiş mi?
-
@gamefry bu sene kesinlikle almamız lazım gc. Bu çekiliş sizce random mu yapılıyor. Yoksa azıcık da olsa başvuranlarda bir kritere bakıyorlar mı acaba
-
@oznyldrm ispat edemem ama bence belirli bir kontenjan icin bellirli bir kritere bakiyor olabilir. Fakat resmiyette tamaman cekilis oldugunu soylemekte.
-
@gamefry youtube nin yaygınlaşmasıyla farkındalık çok arttı. Üstüne Türkiyenin içinde olduğu durumda düşünüldüğünde, %1 olarak hesaplanan şans %0,1 lere düşer heralde
-
@oznyldrm söylenene göre tamamen random ama benim şahsi fikrim belli kriterlere sahip olanların şansının artması için mutlaka bir şeyler yapılıyordur.
-
@oznyldrm Kendi şahsi görüşüm kesinlikle random. Çekilişin nasıl yapıldığını açıklayan bir konu vardı forumda, bakarsanız bulabilirsiniz.
Bilgisayar uygun başvurulardan rastgele seçiyor ve numara atıyor. Başvurunun doğru yapılması önemli (foto, tek başvuru vb.)
Yazılanları görüyorum internette, yok belli kesime vs. çıkıyor diye. Ama öyle bir şey yok. Kendi çevremden kazananlara ve forumdaki kazananlara bakarsanız uygun olan her yaştan, medeni durumdan, meslekten, eğitim durumundan talihli görebilirsiniz.
Lise mezunu olmayanlar mesleki durumu uygun olduğunda da alabiliyorlar. Aileden eşlerin aynı çekilişi farklı numaralarla kazandığını, baba oğulun aynı çekilişi kazandığını, üst üste 2-3 sene kazananları görebilirsiniz. Forumda hepsi mevcut.
Uygun başvuru ile tek kıstas şans

Herkese bol şans diliyorum.
-
Bugün günlerden San Diego (Kalifornia)

San Diego ABD’nin güney-batısında bulunan Kaliforniya Eyaleti’nin ikinci, ABD’nin ise 9. En büyük şehridir. Meksika ile sınırı olan bir sahil kentidir. Emekli nüfusunun yoğunluğu ve kumsallarıyla ünlüdür. Nüfusu ise 1.300.000’dir. ABD’nin Florida’dan sonra ki en popüler tatil şehri olan San Diego aynı zamanda denizcilik alanında da çok gelişmiştir. ABD’nin ana deniz filosu bu şehirde yer almaktadır.
San Diego ABD’nin güney-batısında bulunan Kaliforniya Eyaleti’nin ikinci, ABD’nin ise 9. En büyük şehridir. Meksika ile sınırı olan bir sahil kentidir. Emekli nüfusunun yoğunluğu ve kumsallarıyla ünlüdür. Nüfusu ise 1.300.000’dir. Şehir tatil otelleri, kumsalları, dünyaca ünlü tema parkları ve hayvanat bahçeleriyle dünyada büyük ün yapmıştır. Özellikle San Diego’ya en yakın şehir olan Meksika’nın Tijuana şehriyle arasında önemli bir turizm faaliyeti bulunmakla birlikte, ABD’nin doğu yakasında yaşayan birçok vatandaş tarafından kumsal tatili için tercih edilir. Bunun yanında emekliler şehri olarak da bilinen San Diego’nun nüfusu yaşlı vatandaşların yoğunluğuyla dikkat çekmektedir. San Diego saydığımız tüm özellikleriyle, çalışma hayatını bırakıp emekli olan birçok insanın hayallerindeki şehirdir.
San Diego gezip görülecek yerler bakımından da zengindir. Subtropikal iklimi ve konumu nedeniyle ülke içinden ve Meksika’dan daha çok turist çeken San Diego, yıllardır yaz tatilcilerinin popüler şehirlerinden biri olmuştur. Şehrin sloganı ise “Amerika’nın en güzel şehri” olarak bilinmektedir.

San Diego Amerika Birleşik Devletleri’nin güney-batısında, Kaliforniya eyaletinin ise güneyinde, Meksika sınırında bulunmaktadır.
San Diego’ya gidilecek en uygun zamanMayıs – Eylül aylarıdır. Bu aylarda sıcaklık genellikle 25 – 30 derece arasındadır. Subtropikal bir iklime sahip olduğundan mevsimler arası farklar çok azdır. Bunun yanında San Diego’nun gece ile gündüz sıcaklıkları arasında büyük farklar yoktur. Özetle yaz mevsimi San Diego’nun en güzel olduğu dönemdir.

San Diego’da Başlıca Gezilecek Yerler ;Downtown
San Diego’nun şehir merkezinde tarihi yapılarla çevrili Gaslamp Quarter denilen bölge en hareketli yerdir. Broadway’den San Diego Körfezi’ne kadar uzanan bu bölge mağazalar, restoranlar, kafeler ve sanat galerileri ile çok hareketli ve günün her saati canlıdır. Hortons Plaza Alışveriş Merkezi de şehir merkezindeki en hareketli yerlerden biridir.
Şehir merkezi’nin diğer güzel bölgesi ise Little Italy’dir. Buradaki restoranlar çok güzeldir ve akşam saatlerinde ise çok canlı olur.
Şehir Merkezi’nin deniz kenarında bulunan Seaport Village yürüyüş için ideal bir bölgedir. Bu alışveriş merkezi küçük hediyelik dükkanlarıyla beraber özellikle Pasifik Okyanusu’ndan çıkan balıkları deneyimleyebileceğiniz restoran ve çeşitli kafeleriyle muhakkak zaman geçirilmesi gereken çok keyifli bir yerdir.
Yine deniz kenarında önündeki ‘Sevdiğine Kavuşan Bahriyeli ‘ heykeli ile ünlü olan ‘Midway Museum’ şehir merkezinde görülmesi gereken noktalardan bir tanesidir. Bu heykel 2. Dünya Savaşı sonrası New York Times’daki öpüşen bir çiftin çekildiği fotoğraftan uyarlanmış bir heykeldir. Çiftler için ise bu heykelin önünde fotoğraf çektirmek San Diego’‘Midway Museum’ ise savaş uçaklarının sergilendiği bir gemi müzesidir.
Old Town
San Diego’da Old Town bölgesi’ni ziyaret ettiğinizde şehre göç eden ilk Meksikalıların kurduğu eski tip evleri görebilirsiniz. Buradaki tek katlı evler ve nostaljik çevre sizi geçmişe götürür. Bu bölge şehrin Latin ve Amerikan geçmişini yansıtır.
Old Town ‘ Old Town State ‘ parkı, Meksika restoranları ve yerel hediyelik eşya dükkanları ile size harika bir Meksika havası sunar.
Coronado Adası
Başrollerinde Marilyn Monroe’nın oynadığı ‘ Bazıları Sıcak Sever ‘ filmine ev sahipliği yapmış Coronado Adası ise San Diego’nun en büyüleyici yeridir. Bu adada daha çok San Diego zenginleri yaşamaktadır.
Coronada Adası’na köprü ile 10-15 dakikalık bir sürede karayolu ile gidilebileceği gibi adaya Downtown’dan feribotla da ulaşabilirsiniz. Feribottan indiğinizde kartpostallarda yer alan San Diego manzarasını karşıdan izleme fırsatına sahip olursunuz.
Her sene dünyaca ünlü zenginlere ev sahipliği yapan hayaletleriyle de ünlü ‘Hotel del Coronado ‘ adanın en meşhur yerlerinden biridir.
La Jolla
‘La Jolla’ bölgesi San Diego’nun kuzeyinde doğal bir koydan oluşmuştur ve şehrin en ünlü semtlerinden biridir. Sanat galerileri, lüks restoranları, geniş caddeleri, küçük butikleri, ünlü mağazaları ile şehrin en cazip bölgelerinden biridir.
Okyanus kıyısında harika bir yürüyüş yapmak için tercih etmeniz gereken yer La Jolla Cove’dur. Bu bölgede şehrin göbeğinde inanılmaz bir doğa ile içi içe zaman geçirebilirsiniz.
Burada aynı zamanda Deniz Aslanlarını da doğal ortamlarında gözlemleyebilirsiniz. Özellikle gün batımında La Jolla Cove’da harika bir manzara oluşur.
Prospect street La Jolla’nın ana caddesidir. Bunun yanı sıra Fey Avenue, Girard Avenue civarlarında da ise zevkle yürüyerek zaman geçireceğiniz caddelerdir. Bu bölgelerde ünlü markaların gösterişli mağazalarının yanı sıra küçük butikler, sanat galerileri, hediyelik eşyacılar bulunmaktadır.
Okyanus girmek için ise San Diego’nun içinde tercih edebileceğiniz en güzel plaj La Jolla plajıdır. Plajda ister okyanusa girerek, ister kumların üzerinde zaman geçirebilir ya da sahil yolunda nefis bir yürüyüş yapabilirsiniz. Tabi ki bu plaj tüm San Diego sahilleri gibi sörfçüler için de tercih edilir.
San Diego’nun bütün Pasifik sahil boyu harikadır ancak La Jolla kıyıları anne adaylarımızın günlük yürüyüşleri ve güneş banyosu yapmak için en fazla tercih ettikleri bölgedir.
Balboa Park
İçinde Natural History Museum, Air Space Museum, Art Museum gibi birçok müzeyi barındıran 14 dönümlük Balboa Park San Diego’da muhakkak ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi.
Müzeleri, inanılmaz bahçeleri, tarihi binaları ile harika bir atmosfer sunar bu kocaman park ziyaretçilerine.
Balboa Park’ın içinde Amerika’nın en büyük Hayvanat Bahçesi olan ‘ San Diego Zoo’ bulunmaktadır. Bu hayvanat bahçesinin en büyük özelliği dünyada görme fırsatını çok az yakalayabildiğiniz Pandalara ve Koalalara ev sahipliği yapmasıdır. Hayvanlara olabildiğince doğal ortamlarında yaşatma imkanı sunan bu hayvanat bahçesinde anı zamanda kangru, penguen gibi pek çok başka hayvan türlerini de görebilirsiniz.
Bolba Park hamile adaylarının en çok vakit geçirdiği yerlerden biridir. Günlük yürüyüşleriniz ve aktiviteler San Diego’da geçireceğiniz zamana büyük keyif ve renk katar.
Tema Parklar
Sea World: Su hayvanlarının eğlenceli şovlarını seyredebileceğiniz, sulu aktivitelere katılabileceğiniz özellikle çocuklarla çok güzel vakit geçirilen bir tema park. En özel şovu olan katil balina şovunu mutlaka izlenmelisiniz..
San Diego Safari Park: Safari tecrübesini yaşayabileceğiniz yien San Diego Hayvanat Bahçesi'ne ait bir aktivite.
Legoland: Lunaparkı, su parkı ve akvaryumu ile her yaş grubundan çocukların harika vakit geçirdiği bir park.

San Diego gece hayatı bakımından oldukça aktiftir. Gece hayatı genellikle bar ve kulüplerde yaşanmaktadır. Bu mekanlar ise genellikle Downtown, Gaslamp Quarter ve Pasifik Plajı’nda bulunur. Fiyat olarak da çok uygun olan mekanlarda bir şişe biranın fiyatı ortalama 4-5$’dan satılır. San Diego’da eğlence yerleri ise genellikle gece 2 ve sonrasına kadar açık olsa da saat 2’den sonra alkol satışı yasaktır. San Diego gece hayatı çok eğlenceli olduğu kadar çok dikkatte gerektirmektedir. Paranızı ve değerli eşyalarınızı yanınızda taşımamak bir turist olarak faydalı olacaktır.

San Diego'da görüşürüz forumdaşlar
-
@madmizah onu Orlando lulara sor. Ben henüz hayal kuruyorum

-
@gamefry Katılıyorum tamamen şans. Siz yolu yarılamışsınız, inşallah vizenizi alıp gitmek nasip olur.
Benzer Başlıklar
126
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum


️