[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Megatron sürekli forumda olup bu konuları bilmemek biraz garip geliyor bana :) Ya da her şeyi hazır beklemek gibi.
-
@gamefry ben kazanan değilim. Sadece askerlik belgesi istenmesi çok tuhafıma gitti onun için soruyorum sorulma sebebi nedir diye.. aklıma güvenlik soruşturması olabilir diye geldi aslında eğer görev yeri idlib gibi bir yerse diye tecil ile ilgili olduğunu çok sanmıyorum. Yukarda ki yönergeler de sadece İran vatandaşlarından askerlik belgesi istendiği yazıyor enteresan...
-
-
@Ai123, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Megatron iş mektubu ile sponsor mektubu aynı mı yoksa farklı mı? bende bunu merak ettim hangisi daha etkili sizce?
Sanırsam sponsorluk daha etkili
-
@Megatron hayır aynı değil ikisi farklı şeyler
-
@LordBolton . Sahsi gorusum askerligi yaptin ise nasil ve nerede yaptin onu degerlendiriyorlar olabilir burada amaci da ileridr usaya gittiginde kendileri icin potansiyel tehlike arz ediyormusun diye olabilir . Cunku bizim gibi askerlik hizmetinin zorunlu oldugu ulkelerde dogal olarak bireylerin cogu otomatik silah kullanimini ogrenmekte bilmekte hatta timlerde veya komando birliklerinde veya kisa donem olsa dahi doguya guneydoguya giden adam dahi hatiri sayilir derecede askeri egitim almaktadirlar . Bu sebeple cekinceleri olabilir arastirabilir diye dusunuyorum zamaninda doguda askerlik yaparken komutanimiz da sohbet esnasinda buna benzer durumdan da laf arasi bahsetmisti amerikalilarin bu islerde bu durumu gozonunde bulundurduklarini askerlik yapan adamlara yapmayanlara gore daha temkinli durduklarini bahsetmisti ama birseyler bildiginden dolayi mi yoksa sehir efsanesi seklinde mi dedi bilemem tabi
-
@eynar is teklifini noter tasdikli olmasada mail ile veren oldumu hiç acaba konsolosluğa. Bu sekilde bir faydası olurmu
-
@UzakyolSurucu evet özellikle idlibte askerlik yapan potansiyel tehlikedir.. ancak yönergeler de sadece İran vatandaşlarının askerlik belgesi getirmesi gerektiği yazıyor
-
@The-inception, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@eynar is teklifini noter tasdikli olmasada mail ile veren oldumu hiç acaba konsolosluğa. Bu sekilde bir faydası olurmu
Evet noter tasdiği olmadan, hatta gelen iş teklifi mailinin çıktısını gösteren arkadaşlar da var. Ama örneğin mail çıktısını gösteren arkadaşın teklif aldığı firmayla irtibata geçip teyit almışlar.
Noter tasdikli ifadesi o dökümanda geçtiği için belirttim ancak gerçekliği şüphe uyandırmayan bir iş teklifinin noter tasdiğine gerek olmadan kabul edileceğini düşünüyorum. -
@LordBolton Tuhaf değil açıkcası. Evrak listelerini istedikleri gibi güncelleyebilirler. Ne amaçla istediklerini kendileri açıklamadan bilemeyiz.
Evet bu seneye kadar Türk vatandaşlarından istenmiyormuş, fakat bu sene yazılan deneyimlere göre özellikle isteniyor.
-
@gamefry askerlik belgesine baktıklarında ne soruyorlar neye dikkat ediyorlar ona bakarak ne amaçla baktıkları anlaşılabilir
-
@LordBolton Henuz kazanan degilsiniz bu konuyu bu kadar niye merak ediyotsunuz.e devletten print edip goturun.vardir bir bildikleri. Bir suru konu varken sorulacak, taktiniz bir askerlik belgesine..Insallah bu sene kazanirsaniz boyle guzel bir karta sahip olacaksiniz ve dert ettiginiz seye bak. Askerlik subesinden veya e devletten alip goturun. Onlarin neye baktiklari ancak tahmin edilebilir. Kesin bilemezsiniz. Ben de oylesine yanimda goturmustum..istedi verdim.iyi ki yanimda goturmusum.birde eksik evraktan ugrasaktik.
-
@LordBolton Ayrıca söylemem lazım
Yanlış başlığa yazıyorsunuz.
-
@Ali-Yüksel sorduğum sorudan bu kadar rahatsız olmanıza gerek yok. İnsanlar farklı karakterdir herkes aynı şeyleri düşünüp aynı şeyleri merak edemez değil mi... Kimseye götürmeyin demiyorum isteniyorsa götürülür tabi ki. Ve yanlış başlığa da yazdığımı düşünmüyorum burada yazılanları bunca zaman okumadım ama kazanan yada ilgilenen arkadaşlar okuyor ve daha önce neden askerlik belgesinin istendiğine dair birşey bilen insanlarda buradalar doğal olarak vize mülakatında askelik belgesi istendiği için bu başlığa yazıp bilgi almak istemem gayet doğal bir şey .
-
Arkadaşlar merhaba. benim case no: 24000'lerde. Galiba mail gönderme olayı kalktı. Mülakata çağırma olayı nasıl oluyor. Mail mi gelecek yoksa bizim takip etmemiz gereken bir yer mi var? Bir de mülakat öncesi sağlık raporları falan isteniyordu. Nasıl bir aksiyon alamalıyız acaba?
-
@LordBolton Sorudan rahatsız olmadım.Ama bende istenmeyecegini biliyordum. Benim eşim kazandı sadece onun mezuniyet belgesini istiyorlardi. Hatta benden de isterler mi ki diye benimkini de yanımda hazır beklettim.Askerlik belgesinde olduğu gibi. Neden niye daha önce istemiyorlar şimdi neden istiyorlar olayına girince, adamların mülakatta söyle bir durumu var. Hersey normal olmasina ragmen ap ye bırakıyorlar ve niye bıraktıklarını bilmiyorsun.. Mantık arayamıyorsun.idari işlem yapılacak diyor sonra bekletiyor..Ben de diyorum ki ya benden bir belge mi istemiş, niye istemiş, ne yapacak mis, kurcalamaya gerek yok.Saglikli bir şekilde zaman kaybetmeden vizene kavuşmak mı istiyorsun.Belgelerini fazlasiyla hazır et, ver gitsin..Örneğin benim eşim Almanya doğumlu 4 yaşında almanyadan TR ye gelmiş. Almanyadan doğum belgesi aldık. Bir de sabıka kaydı aldık.Her an isteyebilirler diye.Cunku yazıyor TR den başka bir ülkede doğanlar oradan da sabıka kaydı almalılar diye..Fakat başka bir yerde 16 yasindan küçükse gerek yok diye, fakat daha önce istemişler bu sefer istemediler...isteseler diye hazir bulundurduk. Bulundurmasaydik bu sefer belki isteyeceklerdi. Amac vizeye kavuşmaksa gerisi teferruat.. Sevgiler
-
@mazlumty mülakatınız ayarlandığında mail alacaksınız, şuan bi' şey yapmanıza gerek yok.
sonrasına neler yapmanız gerektiği ile ilgili de bu iletiyi inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/post/201419 -
-
@Megatron sorulan sorular DV süreci ile alakalıysa, kişilerin DV talihlisi olmasına gerek yok.
yani sn. @LordBolton dv süreci ile alakalı sorularını bu başlıkta elbette ki sorabilir. -
@gucarslan dosya onayları CN hangi rakamlara geldi, bu hafta bizi update eder misiniz? Telegramda olmayanlar adına teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum