Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Megatron iş mektubu ile sponsor mektubu aynı mı yoksa farklı mı? bende bunu merak ettim hangisi daha etkili sizce?


  • @LordBolton Bu sene her nedense askerlik belgesi istiyorlar mülakatta.

  • ⭐⭐

    @AYSY33 peki askerliği yapıp yapmamış olmak yada tecilsiz olmak bir sorun yaratıyor mu?


  • @LordBolton Ben askerliği yapmadım hocam bir problem çıkmadı vizede. Belki istatistiksel anlamda bir veri toplamaya çalışıyorlardır. Kaç kişi yaptı kaç kişi yapmadı gibisinden. Tabi sadece tahminim bu.

  • ⭐⭐

    @gorgias yani tecilli miydiniz yada tecil yok muydu yoklama kaçağı olup alan oldu mu vizeyi biliyor musunuz


  • @Ai123, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Megatron iş mektubu ile sponsor mektubu aynı mı yoksa farklı mı? bende bunu merak ettim hangisi daha etkili sizce?

    Pek bilgim yok bu konuda bilenler yardımcı olursa öğreneceğiz 🙂

    @gucarslan


  • Bu ileti silindi!

  • @LordBolton Siz DV2022 kazandınız mı? İmzanızda göremedim ondan sordum.

    Burada bir üye arkadaşımız daha aynı durumdaydı. Tecili yok, yoklama kaçağı. Bildiğim kadarıyla kendisi görüşmeye gitmedi henüz.

    Yoklama kaçağı olmak yurtdışına çıkmaya engel değil. Fakat DV görüşmesi için askerlik kağıdı isteniyor. Eğer bunu sunamazsanız ve sizin görüşmenizde üzerinde çok durulursa AP’ye kalma olasılığınız var. Bu durumda askerlik durum belgesi olmadan vize basılmaz.

    Yoklama kaçağı nedeniyle E-Devlet üzerinden askerlik durum belgesi alamıyorsanız buradaki kimse yardımcı olamaz. Bu durum kişiye özeldir. Mevcut yollardan askerlik durum belgenizi alacaksınız.


  • @Ai123, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Megatron iş mektubu ile sponsor mektubu aynı mı yoksa farklı mı? bende bunu merak ettim hangisi daha etkili sizce?

    Sponsor mektubu dediğiniz şey, yani mülakata götürebileceğiniz veya mülakat sonucunda istenen sponsor belgesi I-134 formu. Şu başlık altında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Özetle ABD'de halihazırda yaşayan, Green card sahibi ya da ABD vatandaşı bir kişinin gerekli şartları sağlıyorsa bu formu doldurması ve size kefil olması gerekiyor.

    İş mektubu ise herhangi bir firmanın sizin o firmada çalışmanızı istediğine dair antetli kağıda yazılmış, gerçekliği noter tarafından tasdiklenmiş *noter onaylı bir belge.

    *"noter onaylı" ifadesi aşağıdaki yönerge dökümanında geçse de noter onayına gerek kalmadan sadece antetli kağıtta iş teklifini gösteren, hatta gelen iş teklifi epostasının çıktısını gösteren ve bu belgesi kabul edilen kişiler de var. Yine de belgelerimizi yapabildiğimiz kadar gerçekliği şüphe uyandırmayacak ve işimizi AP'ye kalmadan çözdürecek şekilde toparlamak en garanti yol.

    Her ikisiyle alakalı bilgiler bu dökümanda çok daha net ve açık ifadelerle belirtilmiş:


  • @Megatron sürekli forumda olup bu konuları bilmemek biraz garip geliyor bana 🙂 Ya da her şeyi hazır beklemek gibi.

  • ⭐⭐

    @gamefry ben kazanan değilim. Sadece askerlik belgesi istenmesi çok tuhafıma gitti onun için soruyorum sorulma sebebi nedir diye.. aklıma güvenlik soruşturması olabilir diye geldi aslında eğer görev yeri idlib gibi bir yerse diye tecil ile ilgili olduğunu çok sanmıyorum. Yukarda ki yönergeler de sadece İran vatandaşlarından askerlik belgesi istendiği yazıyor enteresan...


  • @Stiff

    Bu konuda birkaç soru sorsam takılıp kalacaksın.

    İşine bak güzel kardeşim 🙂


  • @Ai123, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Megatron iş mektubu ile sponsor mektubu aynı mı yoksa farklı mı? bende bunu merak ettim hangisi daha etkili sizce?

    Sanırsam sponsorluk daha etkili


  • @Megatron hayır aynı değil ikisi farklı şeyler


  • @LordBolton . Sahsi gorusum askerligi yaptin ise nasil ve nerede yaptin onu degerlendiriyorlar olabilir burada amaci da ileridr usaya gittiginde kendileri icin potansiyel tehlike arz ediyormusun diye olabilir . Cunku bizim gibi askerlik hizmetinin zorunlu oldugu ulkelerde dogal olarak bireylerin cogu otomatik silah kullanimini ogrenmekte bilmekte hatta timlerde veya komando birliklerinde veya kisa donem olsa dahi doguya guneydoguya giden adam dahi hatiri sayilir derecede askeri egitim almaktadirlar . Bu sebeple cekinceleri olabilir arastirabilir diye dusunuyorum zamaninda doguda askerlik yaparken komutanimiz da sohbet esnasinda buna benzer durumdan da laf arasi bahsetmisti amerikalilarin bu islerde bu durumu gozonunde bulundurduklarini askerlik yapan adamlara yapmayanlara gore daha temkinli durduklarini bahsetmisti ama birseyler bildiginden dolayi mi yoksa sehir efsanesi seklinde mi dedi bilemem tabi


  • @eynar is teklifini noter tasdikli olmasada mail ile veren oldumu hiç acaba konsolosluğa. Bu sekilde bir faydası olurmu

  • ⭐⭐

    @UzakyolSurucu evet özellikle idlibte askerlik yapan potansiyel tehlikedir.. ancak yönergeler de sadece İran vatandaşlarının askerlik belgesi getirmesi gerektiği yazıyor


  • @The-inception, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @eynar is teklifini noter tasdikli olmasada mail ile veren oldumu hiç acaba konsolosluğa. Bu sekilde bir faydası olurmu

    Evet noter tasdiği olmadan, hatta gelen iş teklifi mailinin çıktısını gösteren arkadaşlar da var. Ama örneğin mail çıktısını gösteren arkadaşın teklif aldığı firmayla irtibata geçip teyit almışlar.
    Noter tasdikli ifadesi o dökümanda geçtiği için belirttim ancak gerçekliği şüphe uyandırmayan bir iş teklifinin noter tasdiğine gerek olmadan kabul edileceğini düşünüyorum.


  • @LordBolton Tuhaf değil açıkcası. Evrak listelerini istedikleri gibi güncelleyebilirler. Ne amaçla istediklerini kendileri açıklamadan bilemeyiz.

    Evet bu seneye kadar Türk vatandaşlarından istenmiyormuş, fakat bu sene yazılan deneyimlere göre özellikle isteniyor.

  • ⭐⭐

    @gamefry askerlik belgesine baktıklarında ne soruyorlar neye dikkat ediyorlar ona bakarak ne amaçla baktıkları anlaşılabilir


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

178
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum