Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @asag tebrikler yeni hayatınızda mutlulukla sağlıkla nice güzel günleriniz olsun 💐

  • ⭐⭐⭐

    @ismre
    @Samet-Doğan
    @gokaplan
    @begummfulya
    @Ahmet-Aydın-0
    @coffee1
    @asag
    @Yusuf-Üstünbaş

    Hepinize tebrikler arkadaşlar.
    Yeni kıtada yeni bir ülkede hayallerinizin peşinde koşacağınız yeni hayatlarınızda sizlere sağlık ve mutluluklar diliyorum.
    Yolunuz açık ve şans bundan sonra da hep yanınızda olsun.


  • Mülakatı başarılı geçen herkesi tebrik ederim. Yeni hayatınız sağlıklı ve başarılı olur umarım.

    Bir sorum olacak, sitede avrupa bölgesinden 27 Refused case gözüküyor. Onaylanan caselerin statüleri öncelikle Refused olarak geçtiği için, data çekilirken bu statülere denk gelindiği için mi bu sayı bu kadar fazla acaba? Çok özel değilse, Refused olan caselerin neden reddedildiğinin bilgisi var mı sizlerde? @smartcells @gucarslan


  • Unganlar deneyimimiz
    Unganlar saglik muayenesinden ciktik, saat 9 15 randevusu idi ve 10.15 civarinda çıktık. Esimle beraber gittik. Normalde ben 1 ine o 4 une randevu almisti ama 1 hafta oncesinden arayip randevuya beraber gelebilir miyiz diye sordugumda yardımcı oldular. Normal aile hekiminize gittiğinizde olması gereken gibi bir fizik muayene yapılıyor, yara izleri, dövme kronik rahatsızlık, psikiyatrik öykünüz sorgulanıyor. Dr beye aşılar konusunda durumun neden kafa karıştırıcı olduğunu sordum ve gecen senelerde giden ve amerikada kızamığa yakalananlar olmuş bu sebeple biz iran vs gibi 3. Dünya ülkelerinin asi takvimini artik ciddiye alamadıklarını o sebepli profilaktik olarak yapıldığını öğrendim. Yani hepimize en az 2 ya da 3 asi yapılıyor. (çocukluk asilarimiz tam olsa bile)Kan idrar tahlilleri yapiliyor ve akciğer grafisi cekiliyor. Çalışanlar gayet yardımcı olmaya çalışıyor yoğun bir kalabalık yok. Unganların ofisini 15 20 metre geçtikten sonra sağa dönüş var ve orda ücretli otopark var saatligi 25 TL gibi bir rakam. Muayene 250 dolar tahliller ve rontgen 85 dolar civarı olup 2 kişi toplam 665 dolar odedik. Ayni binanın zemin katında çıktı ve fotokopi alabileceğiniz bir dükkân var 2 sayfası 5 TL ye yardımcı oluyorlar erken saatte açık idi. Herkese şimdiden kolaylıklar diliyorum


  • Merhaba vizesi onaylanaları tebrik ederim. Bu arada AP' e kalanların sayısı da biraz fazla gibi acaba kısaca neden AP' e kaldığınızı da paylaşma şansınız olur mu?


  • Merhaba, sağlık muayenesinde çocuklarda muayene oluyormu ? yoksa belli bir yaş sınırımı var?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetdacic her ikisi de olabilir ama 27 çok yüksek bir refused sayısı değil.
    red sebepleri başvuru sırasında yalan beyan verilmesi (pasaport kuralı hariç), başvuru sahibinin adli sicil kayıtları ve elbette konsolosluk takdiri..

  • ⭐⭐⭐

    @caner-memiş gözünüz Aydın hayırlı olsun, umarım bundan sonrasında da herşey yolunda gider 🙏🏻


  • @gucarslan Tesekkür ederim, darısı başınıza.


  • @asag Merhaba, çok tebrik ederim, yolunuz da bahtınız da açık olsun.
    kısacık bir soru endeksa.com dan aldığınız elektronik değerleme raporu muydu ? Çok teşekkürler.


  • Herkese merhaba,
    Ben de green card çekilişini kazananlardanım, 9 martta randevum var. eşim ve çocuğumla gideceğiz. Banka hesap dökümünü benim adıma olması şart mı? eşimin banka hesap dökümünü göstersek sorun olur mu? bu konuda bilgisi olan var mı? veya bu durumu yaşayan biri var mı? şimdiden teşekkür ederim.


  • Merhabalar, sağlık muayenesi ve mülakatımla ilgili deneyimlerimi aşağıda bulabilirsiniz. Genelde deneyimlerde çok detay yazılmadığını gördüm, belki aynı durumları yaşayacak kişiler olur ve yazdığım detaylar birilerine yardımcı olur diye biraz detaylı yazmak istedim. Direkt olarak merak ettiğiniz kısımları başlıklardan bulabilirsiniz.

    Sağlık Muayenesi Deneyimi

    Randevu Rezervasyonu
    Muayene randevusunu, mülakat tarihine son 2 hafta kala alma fırsatı buldum. Mülakat tarihimden 3 gün öncesine çok rahat saat ve tarih bulabileceğimi düşünmüştüm ancak neredeyse saat ve tarih kalmamıştı, bu yüzden bu randevuyu alma konusunda hızlı olunmasını tavsiye ediyorum.

    Klinikteki İlk İşlemler
    Muayenenin yapıldığı binanın 4. katındaki Ungan kliniğinin kapısının önünde bir sıra vardı ve kimse içeri çağırılıp çağırılmayacağını bilmediğinden kapının önünde bir süre beklendi, ancak içerde direkt doktor yok, belgeleri vereceğiniz, ödemeleri yapacağınız kişiler, randevu hakkında bilgi alacağınız kişiler içeride bulunmakta. En dış kapıda doktorun isminin yazması sizi yanıltmasın diye bilgilendirmek istedim.

    İçeriye girdim, gerekli evrakları teslim ettim ve beni hemen başka bir kata kan tahlili için yönlendirdiler, burada ücreti ödeyip kan verdikten sonra beni başka bir kata akciğer röntgenine yönlendirdiler. Bu süreç, sıra olduğu için 30-40dk sürdü. Sonrasında tekrar ilk gittiğim yere yani kliniğe geri döndüm. Bana yaklaşık olarak 2 saat sonra buraya gelin doktor muayeneniz olacak dendi. O 2 saati nasıl değerlendirdiğiniz size kalmış ancak böyle bi durum olabildiği aklınızda bulunsun, ben bilmiyordum, biletlerinizi buna göre ayarlayın.

    Doktor Muayenesi
    Doktor muayenesinde, birkaç aşı yapılmakta. Eğer bu aşıları zamanında olduğunuzu belgeyle kanıtlayamazsanız, sözlü beyan kabul etmedikleri için aşıları yapıyorlar. E-devlet’te olduğunuz aşılar gözüküyor, benim e-devlet’imde bi hata oluşmuştu o sıra, o yüzden çocukluğumda olduğum aşılarımın yazdığı eski bir belgeyi bir şekilde buldum ve onu gösterdim, kabul ettiler. Tetanoz aşısı da yapıyorlar, yakın zamanda olduysanız ve olmak istemiyorsanız bunu kanıtlayan bi belge de götürmeniz gerekli.

    Muayeneden hemen önce üstünüzü iç çamaşırınız kalana kadar çıkarmanızı ve verdikleri önlüğü giymenizi istiyorlar. Üstünüzü değistirdiğiniz yerde doktor gelip sizi muayene ediyor. Muayenede daha önce ameliyat olup olmadığınız, psikolojik bir rahatsızlığınızın olup olmadığı gibi sorular soruluyor ve doktor vücudunuzu dinliyor. En sonda aşılarınız (eğer eksik varsa) yapılıyor. Bu aşamadan sonra ödemeyi, belgeleri verdiğiniz kişilere yapıyorsunuz.

    Muayene Sonrası
    Bana belgeleri yarın alabilirsiniz dendi ancak Cumartesi’ye denk geliyordu ve bi aksilik olursa Pazartesi’ye kalır dendi, isterseniz mülakatınızdan 1 gün önce de alabilirsiniz dendi. Ben de bu şekilde yapmayı daha mantıklı buldum ve o gün evime dönüp, mülakat günümden 1 gün önce sağlık raporumu teslim aldım.

    Sağlık Muayenesi Raporunun Teslim Alınması
    Sağlık muayenesi raporumu mülakat tarihimden bir önceki gün saat 11.00-13.00 aralığında alabileceğimi söyledikleri için Ankara’ya 2 gün önceden gittim (bana alabileceğiniz en geç tarih bu şekilde dendi, daha erken de alabilirsiniz). Konsolosluğa ve Ungan kliniğine yakın, temiz ve merkezi bir otel olan Best Western Plus Center otelinde kaldım, eğer bir otel ihtiyacınız olursa öneririm. Konsolosluğa yürüme 10 dk, kliniğe ise yürüme 15-20 dk mesafede.

    Sağlık raporumu, pasaportumu gösterdiğimde hemen verdiler ve ertesi günü bekledim. Raporun üstündeki kağıtta yazsa da burdan da aklınızda bulunsun diye söylemek isterim; teslim aldığınız zarfı asla açmayın ve yırtmayın, üstündeki CD’yi iyi saklayın ve diğer zımbalı olan özet rapordan 2-3 adet çoğaltın.

    Mülakat Deneyimi

    Konsolosluktaki İlk İşlemler
    Mülakatım sabah 09.15’deydi. Tam bu saatten biraz önce kapının önündeydim, daha önce böyle bir mülakata girmediğim için bir bilgim yoktu ve 09.15’de görüşmem olacağını sanmıştım. Ancak 09.15 mülakat saati olan herkesi o saatte içeri alıyorlar ve içerden bir sıra numarası alıyorsunuz. Sıra numaramın gelmesi yaklaşık 45 dk sürdü, numaram ekranda gözüktüğünde ekranda yazan numaralı kısma 330 dolarlık ücreti ödemeye gittim.

    Ödeme
    Yanımda dolarla gitmek yerine banka kartımla gitmeyi tercih etmiştim ancak kartımdan tam hatırlamadığım bir nedenden çekemediklerini söylediler ve bana konsolosluğa tekrar sıra beklemeden girmem için bir kart verdiler, dışardan nakit olarak dolar çekip getirmemi söylediler. Bu kartı güvenliğe göstererek konsolosluğun hemen arkasındaki İş Bankası şubesinden işlemimi halledip tekrardan rahatça konsolosluğa giriş yaptım ve tekrar numaramın yanmasını beklemeden direkt ödeme kısmında boş bi an bekleyip ödemeyi gerçekleştirdim. Eğer bir şey olur da benzer bi durum yaşarsanız para çekme işlemini hızlı yapmaya çalışın çünkü konsolosluğa tekrar girdiğim esnada sıra numaram için 2. ışık yanmıştı, biraz daha geç kalsaydım ışığın tekrar yanması için biraz daha bekleyecektim muhtemelen.

    Belgelerin Teslimi
    2. kez sıra numaram için ışık yandığında belgelerimi teslim edeceğim kısma gittim. Garanti olsun diye gerekli gereksiz bir sürü belgeyi kopyalarıyla ve çevirileriyle birlikte götürmüştüm ancak hatırladığım kadarıyla diploma hariç hiçbir belgenin kopyasını istemediler tabi yanlış hatırlıyor olabilirim siz yine garantiye alabilirsiniz benim gibi. İngilizce bilip bilmediğimi sordular ve ben de bildiğimi söyledim. Sizi çağıracaklar lütfen bekleyin dediler ve bekleme salonuna tekrar geçtim.

    Görüşme
    3. ışık yandığında görüşme kısmına gittim, görüşmeyi İngilizce yaptım ve hatırladığım kadarıyla İngilizce-Türkçe olarak aşağıya konuşmayı yazdım.

    -Good morning. (Günaydın.)
    +Good morning. (Günaydın.)
    -What is your job? (Mesleğiniz nedir?)
    +My profession is … , and working at … company. (Mesleğim ... , ... şirketinde çalışmaktayım.)
    -What are you planning to do in USA? (ABD'de ne yapmayı planlıyorsunuz?)
    +My plan is to work in USA, to find a job in my profession. (Planım ABD'de çalışmak, kendi mesleğimle alakalı bir iş bulmak istiyorum.)
    -Where are you planning to stay in the USA? (ABD'de nerede kalmayı planlıyorsunuz?)
    +I’m planning to stay with my friend in USA. (ABD'de arkadaşımın yanında kalmayı planlıyorum.)
    -Will you stay in your friend’s house when you first arrive to USA? (ABD'ye ilk vardığınızda arkadaşınızın evinde mi kalacaksınız?)
    +Yes. (Evet.)
    -Congratulations, your visa has been approved. (Tebrikler, vizeniz onaylandı.)
    +Thank you very much, is there anything else I need to do? (Teşekkürler, yapmam gereken başka bir şey var mı?)
    -No, that's all. (Hayır, hepsi bu.)

    Deneyimlerim bu şekilde oldu, umarım birilerine yardımı dokunur. Herkese bol şans.

  • ⭐⭐⭐

    @smartcells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    KCC dosya onay işlemlerinde bu akşam itibariyle 93XX'lü dosylara ulaştı (Teyitli).
    Dün 91XX'ti. Günde 200 dosya işlemeye devam ediyorlar

    Dosya işleme onaylarında 95XX onay haberi geldi.
    Bugün de 200 dosya daha ilerlediler.

    Bugün CN'i 97XX olan 2 arkadaşımızın dosyaları onaylandı ve mülakata hazır hale geldiler.
    Günde 200 dosya onayına tam gaz devam. 👌

  • ⭐⭐⭐

    @imahnet, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba,
    Ben de green card çekilişini kazananlardanım, 9 martta randevum var. eşim ve çocuğumla gideceğiz. Banka hesap dökümünü benim adıma olması şart mı? eşimin banka hesap dökümünü göstersek sorun olur mu? bu konuda bilgisi olan var mı? veya bu durumu yaşayan biri var mı? şimdiden teşekkür ederim.

    Öncelikle imzanızı aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi düzenleyin
    LINK >>> https://bit.ly/3cIMFIw

    Para asıl talihlinin veya ortak bir hesapta olması lazım. Ona göre ayarlamanızı yapıp öyle hesap ekstresi alın. Mülakatınızda bol şanslar.

  • ⭐⭐⭐

    @altay, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar, sağlık muayenesi ve mülakatımla ilgili deneyimlerimi aşağıda bulabilirsiniz.

    -Congratulations, your visa has been approved. (Tebrikler, vizeniz onaylandı.)
    +Thank you very much, is there anything else I need to do? (Teşekkürler, yapmam gereken başka bir şey var mı?)
    -No, that's all. (Hayır, hepsi bu.)

    Deneyimlerim bu şekilde oldu, umarım birilerine yardımı dokunur. Herkese bol şans.

    Yani hayatınızda sağlık ve mutlulular. Yolunuz da bahtınız da açık olsun


  • @Mandrake
    Merhabalar, geçmiş olsun. Özellikle çocuklarınız için. Ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum. Dilerim vize görüşmeniz tam tersine çok kolay ve keyifli geçsin. Benim merak ettiğim husus konsolosluğa normalde çanta almıyorlar fakat bebekli aileler içeride ihtiyaç olabilecek bebek malzemeleri için bebek çantası İle girebilir mi? Bunu deneyimlemeniz durumunda paylaşırsanız çok sevinirim. Çanta yerine bebeğin eşyalarını şeffaf bir poşete falan koysak acaba kabul ederler mi?


  • Merhaba. Mülakatım başarılı geçti. Darısı bekleyen arkadaşlarıma. Sağolun varolun. Yönlendirmeleriniz çok kıymetli. Bu fplatformda her page önemli. Hepsini okudum hem aşamalaır hem mülakat deneyimleri. Mülakat sırasındakilerle sohbet imkanım oldu. Herkes yesilkartforum takipçisi. Bu forumda herkes yardımsever. Özelllikle @GUCARSLAN , @SMARTCELLS ve @CRAZYCELLS aşırı ilginiz için sağolun varolun. Daha bitmedi süreç biliyorum. Ama buraya kadar teşekkür ederim


  • @coffee1 merhabalar, vizeniz hayırlı olsun. Öncelikle bu denli detaylı anlatım için çok teşekkürler. Bebek arabası İle ilgili bir tecrübeniz oldu mu. Sonuçta çok uzun süre beklemek gerekebiliyor, arkadaşların paylaşımlarına göre anladığım, bebekli ailelere insiyatif tanıyorlar mı?
    Şimdiden teşekkür ederim.


  • Bu arada Arkadaşların deneyimlerine benziyor benimki de. Şunu söyleyebilirim. Rahat olmakta fayda var. Konsolosluktaki personel çok nezaketli insanlar. Evrakları teslim alma birimindeki görevli Türk arkadaş emrivaki konuşmalarla biraz irite etti. Ama bu da normal sanırım. Gün içinde birsürü insanla muhatap oluyorlar. Bie de bence mülakatı İngilizce ya da Türkçe yapmanızın çok bir katkısı yok. İngilizcem var ama türkçe istedim. İyi ki öyle yapmışım. Mikrofon hopörlör kalabalık sesi vs. teknik ortamlar duyma da sıkıntı yaşatabilir kanaatimce. Anadilinizde yapmak daha mantıklı. Hatta birkaç mülakatı gözlemledim. Personel Türkçe konuşuyor. Çok anlaşılmadığında içerdeki Türk görevlileri çağırıp tercüme ettiriyor. Neyse bekleyenlere bol şans dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba. Mülakatım başarılı geçti.

    Gözünüz aydın, hayırlı olsun.
    Yeni hayatınızda sağlık ve mutluluk dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum