[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
Herkese merhaba,
Ben de green card çekilişini kazananlardanım, 9 martta randevum var. eşim ve çocuğumla gideceğiz. Banka hesap dökümünü benim adıma olması şart mı? eşimin banka hesap dökümünü göstersek sorun olur mu? bu konuda bilgisi olan var mı? veya bu durumu yaşayan biri var mı? şimdiden teşekkür ederim. -
Merhabalar, sağlık muayenesi ve mülakatımla ilgili deneyimlerimi aşağıda bulabilirsiniz. Genelde deneyimlerde çok detay yazılmadığını gördüm, belki aynı durumları yaşayacak kişiler olur ve yazdığım detaylar birilerine yardımcı olur diye biraz detaylı yazmak istedim. Direkt olarak merak ettiğiniz kısımları başlıklardan bulabilirsiniz.
Sağlık Muayenesi Deneyimi
Randevu Rezervasyonu
Muayene randevusunu, mülakat tarihine son 2 hafta kala alma fırsatı buldum. Mülakat tarihimden 3 gün öncesine çok rahat saat ve tarih bulabileceğimi düşünmüştüm ancak neredeyse saat ve tarih kalmamıştı, bu yüzden bu randevuyu alma konusunda hızlı olunmasını tavsiye ediyorum.Klinikteki İlk İşlemler
Muayenenin yapıldığı binanın 4. katındaki Ungan kliniğinin kapısının önünde bir sıra vardı ve kimse içeri çağırılıp çağırılmayacağını bilmediğinden kapının önünde bir süre beklendi, ancak içerde direkt doktor yok, belgeleri vereceğiniz, ödemeleri yapacağınız kişiler, randevu hakkında bilgi alacağınız kişiler içeride bulunmakta. En dış kapıda doktorun isminin yazması sizi yanıltmasın diye bilgilendirmek istedim.İçeriye girdim, gerekli evrakları teslim ettim ve beni hemen başka bir kata kan tahlili için yönlendirdiler, burada ücreti ödeyip kan verdikten sonra beni başka bir kata akciğer röntgenine yönlendirdiler. Bu süreç, sıra olduğu için 30-40dk sürdü. Sonrasında tekrar ilk gittiğim yere yani kliniğe geri döndüm. Bana yaklaşık olarak 2 saat sonra buraya gelin doktor muayeneniz olacak dendi. O 2 saati nasıl değerlendirdiğiniz size kalmış ancak böyle bi durum olabildiği aklınızda bulunsun, ben bilmiyordum, biletlerinizi buna göre ayarlayın.
Doktor Muayenesi
Doktor muayenesinde, birkaç aşı yapılmakta. Eğer bu aşıları zamanında olduğunuzu belgeyle kanıtlayamazsanız, sözlü beyan kabul etmedikleri için aşıları yapıyorlar. E-devlet’te olduğunuz aşılar gözüküyor, benim e-devlet’imde bi hata oluşmuştu o sıra, o yüzden çocukluğumda olduğum aşılarımın yazdığı eski bir belgeyi bir şekilde buldum ve onu gösterdim, kabul ettiler. Tetanoz aşısı da yapıyorlar, yakın zamanda olduysanız ve olmak istemiyorsanız bunu kanıtlayan bi belge de götürmeniz gerekli.Muayeneden hemen önce üstünüzü iç çamaşırınız kalana kadar çıkarmanızı ve verdikleri önlüğü giymenizi istiyorlar. Üstünüzü değistirdiğiniz yerde doktor gelip sizi muayene ediyor. Muayenede daha önce ameliyat olup olmadığınız, psikolojik bir rahatsızlığınızın olup olmadığı gibi sorular soruluyor ve doktor vücudunuzu dinliyor. En sonda aşılarınız (eğer eksik varsa) yapılıyor. Bu aşamadan sonra ödemeyi, belgeleri verdiğiniz kişilere yapıyorsunuz.
Muayene Sonrası
Bana belgeleri yarın alabilirsiniz dendi ancak Cumartesi’ye denk geliyordu ve bi aksilik olursa Pazartesi’ye kalır dendi, isterseniz mülakatınızdan 1 gün önce de alabilirsiniz dendi. Ben de bu şekilde yapmayı daha mantıklı buldum ve o gün evime dönüp, mülakat günümden 1 gün önce sağlık raporumu teslim aldım.Sağlık Muayenesi Raporunun Teslim Alınması
Sağlık muayenesi raporumu mülakat tarihimden bir önceki gün saat 11.00-13.00 aralığında alabileceğimi söyledikleri için Ankara’ya 2 gün önceden gittim (bana alabileceğiniz en geç tarih bu şekilde dendi, daha erken de alabilirsiniz). Konsolosluğa ve Ungan kliniğine yakın, temiz ve merkezi bir otel olan Best Western Plus Center otelinde kaldım, eğer bir otel ihtiyacınız olursa öneririm. Konsolosluğa yürüme 10 dk, kliniğe ise yürüme 15-20 dk mesafede.Sağlık raporumu, pasaportumu gösterdiğimde hemen verdiler ve ertesi günü bekledim. Raporun üstündeki kağıtta yazsa da burdan da aklınızda bulunsun diye söylemek isterim; teslim aldığınız zarfı asla açmayın ve yırtmayın, üstündeki CD’yi iyi saklayın ve diğer zımbalı olan özet rapordan 2-3 adet çoğaltın.
Mülakat Deneyimi
Konsolosluktaki İlk İşlemler
Mülakatım sabah 09.15’deydi. Tam bu saatten biraz önce kapının önündeydim, daha önce böyle bir mülakata girmediğim için bir bilgim yoktu ve 09.15’de görüşmem olacağını sanmıştım. Ancak 09.15 mülakat saati olan herkesi o saatte içeri alıyorlar ve içerden bir sıra numarası alıyorsunuz. Sıra numaramın gelmesi yaklaşık 45 dk sürdü, numaram ekranda gözüktüğünde ekranda yazan numaralı kısma 330 dolarlık ücreti ödemeye gittim.Ödeme
Yanımda dolarla gitmek yerine banka kartımla gitmeyi tercih etmiştim ancak kartımdan tam hatırlamadığım bir nedenden çekemediklerini söylediler ve bana konsolosluğa tekrar sıra beklemeden girmem için bir kart verdiler, dışardan nakit olarak dolar çekip getirmemi söylediler. Bu kartı güvenliğe göstererek konsolosluğun hemen arkasındaki İş Bankası şubesinden işlemimi halledip tekrardan rahatça konsolosluğa giriş yaptım ve tekrar numaramın yanmasını beklemeden direkt ödeme kısmında boş bi an bekleyip ödemeyi gerçekleştirdim. Eğer bir şey olur da benzer bi durum yaşarsanız para çekme işlemini hızlı yapmaya çalışın çünkü konsolosluğa tekrar girdiğim esnada sıra numaram için 2. ışık yanmıştı, biraz daha geç kalsaydım ışığın tekrar yanması için biraz daha bekleyecektim muhtemelen.Belgelerin Teslimi
2. kez sıra numaram için ışık yandığında belgelerimi teslim edeceğim kısma gittim. Garanti olsun diye gerekli gereksiz bir sürü belgeyi kopyalarıyla ve çevirileriyle birlikte götürmüştüm ancak hatırladığım kadarıyla diploma hariç hiçbir belgenin kopyasını istemediler tabi yanlış hatırlıyor olabilirim siz yine garantiye alabilirsiniz benim gibi. İngilizce bilip bilmediğimi sordular ve ben de bildiğimi söyledim. Sizi çağıracaklar lütfen bekleyin dediler ve bekleme salonuna tekrar geçtim.Görüşme
3. ışık yandığında görüşme kısmına gittim, görüşmeyi İngilizce yaptım ve hatırladığım kadarıyla İngilizce-Türkçe olarak aşağıya konuşmayı yazdım.-Good morning. (Günaydın.)
+Good morning. (Günaydın.)
-What is your job? (Mesleğiniz nedir?)
+My profession is … , and working at … company. (Mesleğim ... , ... şirketinde çalışmaktayım.)
-What are you planning to do in USA? (ABD'de ne yapmayı planlıyorsunuz?)
+My plan is to work in USA, to find a job in my profession. (Planım ABD'de çalışmak, kendi mesleğimle alakalı bir iş bulmak istiyorum.)
-Where are you planning to stay in the USA? (ABD'de nerede kalmayı planlıyorsunuz?)
+I’m planning to stay with my friend in USA. (ABD'de arkadaşımın yanında kalmayı planlıyorum.)
-Will you stay in your friend’s house when you first arrive to USA? (ABD'ye ilk vardığınızda arkadaşınızın evinde mi kalacaksınız?)
+Yes. (Evet.)
-Congratulations, your visa has been approved. (Tebrikler, vizeniz onaylandı.)
+Thank you very much, is there anything else I need to do? (Teşekkürler, yapmam gereken başka bir şey var mı?)
-No, that's all. (Hayır, hepsi bu.)Deneyimlerim bu şekilde oldu, umarım birilerine yardımı dokunur. Herkese bol şans.
-
@smartcells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@smartcells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
KCC dosya onay işlemlerinde bu akşam itibariyle 93XX'lü dosylara ulaştı (Teyitli).
Dün 91XX'ti. Günde 200 dosya işlemeye devam ediyorlarDosya işleme onaylarında 95XX onay haberi geldi.
Bugün de 200 dosya daha ilerlediler.Bugün CN'i 97XX olan 2 arkadaşımızın dosyaları onaylandı ve mülakata hazır hale geldiler.
Günde 200 dosya onayına tam gaz devam. :ok_hand: -
@imahnet, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Herkese merhaba,
Ben de green card çekilişini kazananlardanım, 9 martta randevum var. eşim ve çocuğumla gideceğiz. Banka hesap dökümünü benim adıma olması şart mı? eşimin banka hesap dökümünü göstersek sorun olur mu? bu konuda bilgisi olan var mı? veya bu durumu yaşayan biri var mı? şimdiden teşekkür ederim.Öncelikle imzanızı aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi düzenleyin
LINK >>> https://bit.ly/3cIMFIwPara asıl talihlinin veya ortak bir hesapta olması lazım. Ona göre ayarlamanızı yapıp öyle hesap ekstresi alın. Mülakatınızda bol şanslar.
-
@altay, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhabalar, sağlık muayenesi ve mülakatımla ilgili deneyimlerimi aşağıda bulabilirsiniz.
-Congratulations, your visa has been approved. (Tebrikler, vizeniz onaylandı.)
+Thank you very much, is there anything else I need to do? (Teşekkürler, yapmam gereken başka bir şey var mı?)
-No, that's all. (Hayır, hepsi bu.)Deneyimlerim bu şekilde oldu, umarım birilerine yardımı dokunur. Herkese bol şans.
Yani hayatınızda sağlık ve mutlulular. Yolunuz da bahtınız da açık olsun
-
@Mandrake
Merhabalar, geçmiş olsun. Özellikle çocuklarınız için. Ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum. Dilerim vize görüşmeniz tam tersine çok kolay ve keyifli geçsin. Benim merak ettiğim husus konsolosluğa normalde çanta almıyorlar fakat bebekli aileler içeride ihtiyaç olabilecek bebek malzemeleri için bebek çantası İle girebilir mi? Bunu deneyimlemeniz durumunda paylaşırsanız çok sevinirim. Çanta yerine bebeğin eşyalarını şeffaf bir poşete falan koysak acaba kabul ederler mi? -
Merhaba. Mülakatım başarılı geçti. Darısı bekleyen arkadaşlarıma. Sağolun varolun. Yönlendirmeleriniz çok kıymetli. Bu fplatformda her page önemli. Hepsini okudum hem aşamalaır hem mülakat deneyimleri. Mülakat sırasındakilerle sohbet imkanım oldu. Herkes yesilkartforum takipçisi. Bu forumda herkes yardımsever. Özelllikle @GUCARSLAN , @SMARTCELLS ve @CRAZYCELLS aşırı ilginiz için sağolun varolun. Daha bitmedi süreç biliyorum. Ama buraya kadar teşekkür ederim
-
@coffee1 merhabalar, vizeniz hayırlı olsun. Öncelikle bu denli detaylı anlatım için çok teşekkürler. Bebek arabası İle ilgili bir tecrübeniz oldu mu. Sonuçta çok uzun süre beklemek gerekebiliyor, arkadaşların paylaşımlarına göre anladığım, bebekli ailelere insiyatif tanıyorlar mı?
Şimdiden teşekkür ederim. -
Bu arada Arkadaşların deneyimlerine benziyor benimki de. Şunu söyleyebilirim. Rahat olmakta fayda var. Konsolosluktaki personel çok nezaketli insanlar. Evrakları teslim alma birimindeki görevli Türk arkadaş emrivaki konuşmalarla biraz irite etti. Ama bu da normal sanırım. Gün içinde birsürü insanla muhatap oluyorlar. Bie de bence mülakatı İngilizce ya da Türkçe yapmanızın çok bir katkısı yok. İngilizcem var ama türkçe istedim. İyi ki öyle yapmışım. Mikrofon hopörlör kalabalık sesi vs. teknik ortamlar duyma da sıkıntı yaşatabilir kanaatimce. Anadilinizde yapmak daha mantıklı. Hatta birkaç mülakatı gözlemledim. Personel Türkçe konuşuyor. Çok anlaşılmadığında içerdeki Türk görevlileri çağırıp tercüme ettiriyor. Neyse bekleyenlere bol şans dilerim.
-
@Mirali-Doğan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhaba. Mülakatım başarılı geçti.
Gözünüz aydın, hayırlı olsun.
Yeni hayatınızda sağlık ve mutluluk dilerim. -
@imahnet hesabı ortak hesaba çevirirseniz bir problem yaşamazsınız. Daha önce yapanlar oldu.
-
@Güler-Özçelik Deneyim yazan arkadaşlardan birinin tecrübesine göre, bebekli aileler bebek eşyaları ile giriyor, fakat çanta girişteki personelde duruyor.
-
@Sevipekcan Teşekkür ederim. Evet evet aynen oydu.
-
@gokhanbagatur çok teşekkürler...
-
@smartcells aynen abi sabırsızlıkla bekliyorum...
-
@EzgiLera çok teşekkürler...
-
@gucarslan Telegramda da yazdım burada da yazayım senin de abd geleceğine inancım tam. Oraya geldiğinde mutlaka coloradoya bekliyorum misafirim olacaksın içkiler benden...
-
@muhendisbey cevabınız için teşekkür ederim
-
@smartcells Cevap için teşekkürler
-
Unganlar Deneyimim
Herkese merhabalar, iyi hafta sonları.
burada daha önce anlatılmışlara benzer bir deneyim aktaracağım ancak farklı ve işe yarayabilecek yönlendirici detaylar vermeye çalışacağım. Burada bir open source ortamı oluşturarak bildiklerini paylaşmaktan ve yardım etmekten hiçbir şekilde imtina etmeyen herkes için deneyimimi paylaşarak yardımcı olabilirsem ne mutlu :)
Sabahki randevum için 8.45 civarı Unganların ofis katındaydım. Taksiyle gidip Atatürk Bulvarı'nda Macaristan Büyükelçiliği önünde inip karşıya geçtim ve Kızılay tarafına yürüdüm. Bu yönde yürürseniz çok az ilerde A4 Kahve'yi göreceksiniz; Unganların ofisleri hemen A4 Kahve'nin aradaki kısa yolun sonundaki iş hanının 4. katında. Bu katta kayıt/işlem odası, muayene odaları ve bekleme odası bulunuyor. Kayıt kabul 9.00'da başladığı için bekleme odasında bekleniyor. Bekleme odası merdivenlerden çıkınca hemen sağdaki oda (ben asansöre binmediğim için bu şekilde belirtiyorum :) ) Ayakta koridorda beklemenize gerek yok, görevli gelip bekleme odasından sizi çağırıyor ancak sıranızı kaçırmamak için arada bir kalkıp etrafı bir kolaçan etmeniz faydalı olabilir "ya ismim okunduysa ve duyamadıysam!" endişesi olursa :) Bekleme odası diğer tüm ortamlar içinde en kasvetli ve loş olanı (kötü bir yer değil bu arada, diğer ortamlarla karşılaştırdığımda bana bu şekilde gözüktüğü için böyle belirttim. Laboratuvarlar ışıl ışıl, kayıt bürosu hareketli ama bunun adı üstünde bekleme odası, o yüzden böyle :) ) tavsiyem - tüm mekanlar için - mümkün olduğu kadar diğer insanlardan uzak boş bir yer bulup oturmanız ve bulduğunuz yerde gerekli hissettiğinizde el dezenfektanı kullanmanız (özellikle akciğer grafisi çekilen yerde laboratuvar görevlilerinde çift maske olduğunu gözlemledim, herkes tedbirini almalı sonuçta). Bekleme odasındayken Iraklıların ve İranlıların bizim vatandaşlara göre çoğunlukta olduğunu gözlemledim. Kayıt/işlem odası ise bu kattaki ilk demir kapılı oda, tıklattığınızda zile basıp açıyorlar eğer açık değilse. Ben koridorda ismim okunduktan sonra görevli ile birlikte içeri girdim; burası da bir nevi bir bekleme odası gibi aslında, işlemleri yakın olanları içeri alıyorlar burda bekletiyorlar kısa süreli. İlk olarak evraklarım talep edildi burada: Pasaportumu, PCR testi sonucumu ve aşı sertifikamı verdim. DS-260 confirmation page i istemediler sadece case number ı sordular; söyledim. Sonra hemen görevlinin yanındaki sandalyeye oturdum ve webcamle fotoğrafımı çektiler. Pasaportun arasına koydukları evrakla birlikte 5. kata kan tahlili yaptırmaya ve sonrasında 3. kata akciğer grafisi çektirmeye gittim (ya da tam tersi, katları karıştırmış olabilirim :) ). İlk ödemeyi kan tahlilinden önce yaptım: $47.5 (bunun gibi küsüratlı ve düşük bir meblağ ise kartla ödemenizi tavsiye ederim; hiç uğraşmayın para üstü vs.). Akciğer grafisi de çekildikten sonra tekrar 4. kata kayıt ofisine döndüm. Görevli ilk olarak beni bekleme odasına yönlendirdi; en geç 1 saate kadar muayeneye girebileceğimi belirtti. 1 saat dolmadan tekrar kayıt odasına alındım; burda da kısa bir süre bekledikten sonra içeride muayene odalarından birine geçtim. Üzerimde sadece alt iç çamışırım kalacak şekilde soyunup verilen önlüğü giymemi söyledi bir diğer görevli. Sonra Dr. Hanım geldi; yüzümü görebilmek için maskemi çıkarmamı rica etti; sonra da sedyeye uzanmamı. Muayeneyi yaparken burada daha önce belirtilen klasik soruları sordu farklı bir soruyla karşılaşmadım. Toplamda 3 adet aşı yaptı sonrasında da. Muayene bittikten sonra ikinci ödemeyi gerçekleştirdim: $250 nakit olarak ödedim. Görevli sonrasında erişilebilir olmamı, aynı gün 17:00'a kadar aranmazsam sonraki gün saat 15:00 - 17:00 arası gelip raporumu alabileceğimi iletti ve faturamı mail ile ilettiğini belirtti. Pasaportumu ve PCR test sonucumu geri aldıktan sonra Unganlardan ayrıldım. Ayrılmadan pasaportunuzu ve yanınızda getirdiğiniz önemli belgeleri kontrol etmenizi öneriririm her hangi bir karışıklık olması, düşürmeniz, unutmanız vs. gibi olasılıklara karşılık. Bunun için, herşeyi içine koyabileceğiniz kilitli compact bir dosya götürmeniz faydalı olabilir; all in one olmasından mütevellit kafanız rahat olur :) Son olarak çıkışta da meşhur C'viz'de oturup birşeyler yiyip içerek kendimi ödüllendirdim ve o günkü questimi tamamlamış oldum :)
Sonraki gün belirtilen saatte tekrar gidip raporun olduğu kapalı zarfı ve üzerine iliştirilmiş aşı dokümanını ve cd yi teslim aldım. Aşı dökümanı ve cd yi ayırıp sadece raporu mülakata götürmemi özellikle belirttiler. Bir de ekstradan tek sayfadan oluşan bir bilgilendirme dokümanı verildi. Aynı gün aşı dokümanı mail ile de iletildi çoğaltılabilmesi amacıyla.
Yanlış bir şey yaparım, yanlış bir yere girerim/saparım endişeniz kesinlikle olmasın. Görevliler her şeyi açıklıyor ve sizi yönlendiriyor; herkes oldukça nazik bir şekilde size yardımcı oluyor; her işlem straightforward akıyor; o yüzden rahat olun ve kendinizi yersiz endişelere kaptırmayın :) Tedbirli olmakta her zaman fayda var; obsesyona dönüştürmemek şartıyla :)
Umarım açıklamalarım yol gösterici ve yardımcı olur ve herkes tüm süreçlerini kolaylıkla hallederek hedeflerine ulaşır.
Kendinize iyi bakın; selamlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum