Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @güler-özçelik, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells teşekkür ederim ☺

    Önemli bir ayrıntı: Vereceğiniz adresin başına adreste yaşayan kişinin adını önüne "C/O" veya "In Care Of"u ekleyerek adresin bir parçası olarak yazdırın kesinlikle. Çünkü adresteki posta kutusunda sizin adınız olmadığından gelen kartlarınızı kutuya bırakmadan geri götürebilirler.

    Örnek:

    C/O John Smith
    12 Leeward NY
    Zipcode


  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   smartcells smartcells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   smartcells smartcells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   smartcells smartcells 

  • @yalçın merhaba, öncelikle süreci imzanıza taşır mısınız? Böylece daha doğru yorum yapmak mümkün olacaktır. Sorunuzun cevabı ise şöyle: evrak gonderimi ve evrak onayı süreçleri artık yok. Evraklar direk mülakata götürülüyor.


  • Arkadaşlar dün akşam ais e kayıt yapmaya çalıştım. 4 kişi ekledim. ptt şubesini seçerken sonuca ulaşamadım. Yanlış yaptığımı zannederek hepsini sileyim, tekrar eklerim dedim. Ama olmadı. Kızımı tek kaydettim. Sonra yeni bir başvuru yaptım ona da eşim ve diğer kızımı ekledim. Sonra kendimi ekleyemedim. 1 gün boyunca yaşamadım desem yeri var. Tabii ne yaparsın sayın @gucarslan @smartcells yine hızır gibi yetiştiler. Yönlendirdiler beni. Biraz da çok paniklediğim için mantıksız sorularımla kızdırmış olabilirim onları. Beni yönlendirdiler. ais adresine mail attım. update ettiler herhalde anlamadım. az önce kendimi de ekledim. yani 3 ayrı başvuru kaydı oluşturdum. Bir ara çok korktum. ailemle ayrı zamanda mülakata girecem süreç uzayacak diye. İyi ki bu forumdayım. Çok teşekkür ederim.


  • Merhaba arkadaşlar bugün ben, eşim ve 2 çocuğum ile sağlık kontrolüne gittik. Ben ve eşimin aşı kartı yoktu. Çocukların aşı kartları olmasına rağmen eksik aşıları görünüyordu. (enabızdan aldığımız aşı kartına göre) Randevu saatimizden 30 dakika önce orada bulunduk ve erişkinlerden ve 12 yaş üstünden covid aşı belgesi ve 2 yaş üzeri tüm aile bireyleri için negatif pcr testi ve ds260 konfirmasyon belgesi istendi. Girdiğimizde, içeride bizden önce işlem yapan kişinin eksik evrakı dolsyısı ile gergin bir ortam vardı fakat gerginlik neyse ki bize yansımadı. Gerekli evrakları verdikten sonra düzen lab.na yönlendirildik ve kan alımı ve akciğer filmi için 95 dolar istendi. Öğleden sonra muayeneye gittiğimizde çocuklara ve bize farklı aşı uygulaması yapıldıktan sonra toplamda 1100 dolar ödeme yaparak. Ertesi gün saat 15 ila 17 arasında sonuçları alabileceğimizi belirttiler. Bazılarının sonuçlarının elçiliğe dijital olarak aktarılacağına şahit oldum ve bizim için de geçerli mi diye sorduğumda bizler yani green card talihlileri için geçerli olmadığını söylediler. Aşı kartı konusunda yurt dışı kaynaklı aşırı sahte aşı kartları dolayısı ile problem yaşadıklarını ve bu yüzden detaylıca incelediklerini belirttiler. Su çiçeği ve tetanoz aşısını dışarıda vurdurtmanız halinde resmi doktor imzalı ve belgede en ufak oynama olmaması halinde dikkate alınabileceğini belirttiler. Muayeneye büyükten küçüğe başlayarak girdik ve bu şekilde green card aşamamızın büyük bir aşamasını daha sorunsuz bir şekilde atlattık diye düşünüyorum. Diğer arkadaşlara da kendilerini çok fazla kasmamalarını tavsiye ediyorum. Rahat olun. Daha doğrusu en azından rahat olmaya çalışın...


  • Sayın @nurettin_ Deneyiminiz için ve tavsiyeniz için teşekkür.Normalde ilk ogrendigimde çok sakindim..İnsanların yaşadıklarını görüyorum, özellikle 2020 ler mülakata giremeyen dosyası hazır, 2021 ler de ki ilk 10K Ancak abd hayalini gerçekleştirmiş. Covid bir yandan 110K kazanan var.55K ya ancak vize verilecek. Abd ye ayak basana kadar hiçbir şey garanti değil. Bunları hergun okuyunca isini sağlama alma telaşıyla her an yanlış yapma potansiyeli oluşuyor. İnsan da kaygı başlıyor.. Bunu da iyi yönetmek gerekiyor..İlk zamanlar, olursa olur olmazsa olmaz diyorsun ama artık vizeye kavuşmak isteği ile sabirsizlaniyorsun..Ama olgun insanlarız. Bu heyecanlar geride tatlı bir anı kalarak herkesin vizelerine kavuştuğu nasıl yaşamak istiyorsa hedefine ulaştığı bir yaşamaya çok yakınız.. İnşallah herkes vizelerine kavuşur hedeflediği yaşama bir adım atarak hayal ettiği hayatı yaşamalarını canı gönülden dilerim.

  • ⭐⭐

    @nurettin_ Darısı vize onayınıza 🙂

    Ödemeyi neyle yaptınız? Unganlardaki TL/dolar kurunu hatırlıyor musunuz?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Programmer Programmer 

  • @Nurettin_ Hocam ilk aşamayı sorunsuz halletmeniz güzel bir motivasyon olmuş -bize de rahatlatıyor-, tecrübenizi paylaştığınız için Teşekkürler. Mülakat sürecinizde aynı rahatlıkta geçmesi dileğiyle...


  • @ezgilera ödemeyi TL olarak yaptım. Ödedikten sonra hesaplamasını yapmıştım TL ile ödemek daha avantajlıydı.


  • @melcem Teşekkürler, umarım hepimiz sorunsuz bir şekilde süreci tamamlayabiliriz.


  • @nurettin_ unganlara götürülen belgelerde case number (ds-260) gibi birşey yazıyordu o ne demek onu nasıl götürdünüz? Bir de hes kodunun çıktısı mı alınıyor yoksa orada mı gösteriyorsunuz?


  • @nurettin_ merhaba size kaç aşı çocuklara kaç aşı yapıldı birde size yapılan aşıların isimleri ne idi???


  • @mahmut-martin Tebrik ederim. Hayırlı uğurlu olsun.


  • Vizelerini alan herkesi tebrik ederim umarım herşey gönüllerince olur ❤


  • @gucarslan cevabınız için teşekkür ederim bahsettiğiniz cevap konsolosluğa götüreceğim otomatik gelen cevap değil değil mi?

    Thank you for your inquiry. Please read this email in its entirety to find answers to commonly asked questions.

    Due to COVID-19 precautions, access to Mission Turkey facilities is limited to individuals who have been physically present in Turkey for at least 10 days. In addition, if you have had cold or flu-like symptoms in the past 14 days, such as a fever, shortness of breath, or a persistent cough you must reschedule.

    Current Operations:
    U.S. Embassy Ankara is processing all categories of immigrant and fiancé(e) (K1 and K2) visas. As a result of the suspension of routine visa services associated with the COVID-19 pandemic, there is a backlog in all types of visa categories.

    Also, we are providing limited USCIS services which includes returning resident visa appointments (DS-117), follow-to-join refugees and asylees (V92 and V93) interviews and delivery of USCIS travel documents received at post. Please be aware that we are not providing DNA testing and ink fingerprinting services.

    For additional information regarding visa processing at the U.S. Embassy in Ankara, please refer to our website:  https://tr.usembassy.gov/visas/

    *K-1 appointment slots are available at https://ais.usvisa-info.com/ and applicants should monitor this website for appointment availability and to schedule their appointment.

    Important Note on Visa Interviews: Interviews are conducted in English, Turkish and Persian. An applicant must bring a certified interpreter if he or she does not speak English, Turkish or Persian well enough to participate unassisted in the visa interview. If you need to conduct your interview in another language, please contact us at [email protected] with your language preference and we will provide you further instructions on how to proceed with your application.

    If your file is currently at the National Visa Center (NVC) and is documentarily qualified, you will receive a notification when the appointment is scheduled. Due to a backlog in scheduling, there is a delay between when your case is documentarily qualified at NVC and when your case is scheduled for an appointment.
    ...
    cevap maili bu mu başka mail gelicekmi?


  • @i̇brahi̇m ds260 formunun onay belgesi. Hes kodu gerekmiyor. Pcr testi ve covid aşı belgesi ek olarak aşı kartınız varsa onu götürüyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eliff3 bu mail attığınızda gelen otomatik cevap, sorunuzun cevabı olarak görmeyin bunu.
    ama dediğim gibi direkt mülakata götürün eski + yeni pasaportunuzu yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nurettin_ gözünüz aydın, darısı mülakata 🙂


  • @gucarslan çok teşekkür ederim. İnşallah


  • Sağlık raporu randevusu almak için sisteme girdik fakat tüm tarihlerin üzerinde x işareti var ve tüm saatler dolu görünüyor. Görüşmemiz 9 Mart tarihinde ve o tarihe kadar hiç bir şekilde alınmıyor. Bizden kaynaklanan bir problem mi? Ne yapmam gerekiyor. Bir de sağlık raporunu Immigrant olarak seçiyoruz değil mi yanlışlık yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum