[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@10ursay her dakika her saat patt diye mail gelebilir ondan mail adresini sürekli kontrol et tarihi gördüğün an hemen doctorun sitesine girip mülakattan en geç 2 öncesine randevu almaya çalışacaksın ondan sonra pasaportun geleceği ptt şubesinin seçimi için de ais kaydını yapacaksın ama önce ilk iş doctorun ungan randevu olsun
-
@ayvalik10 çok teşekkürler. Eğer mail gelmez ise bültenden mi takip edeceğim ?
-
@ayvalik10 KCC'nin evrak talebinden bahsediyorum, GC başvurusundaki pasaportumu GC çıktığını öğrendikten sonra yeniledim ve DS-260 formunu yeni pasaportum ile doldurdum.
Normalde evrak talebi gelseydi, eski pasaportumu, yeni pasaportumu taratıp yanında da pasaport yenileme sebebimi yazdığım pdf dosyasını gönderecektim. Ancak şu an evrak talebi kaldırıldığı için zaten yollamayacağım.
Sorduğum soru, bu evrakları yollamak yerine mülakatta beyan edeceğim için acaba pasaportumu yenileme sebebinin yazılı olduğu bir kağıt da götürecek miyim yoksa sözlü olarak şu sebeple yeniledim diye beyan mı edeceğim?
-
@10ursay senin bülten geçeli 2 ay oldu. Ondan dolayı her an mail gelir.
-
@caganpaker hayır ya neden yenilediğini sorsunlar ki bu kısmı anlamadım. İstediğin şekilde pasaportunu yenilersin sadece ilk pasaportu yanında götüreceksin. Onlar senin bilgilerine önem veriyorlar yoksa şahsi hareketlerini umursamıyorlar. Zaten yenileme işini sadece sen yapmıyorsun ki 1 - 2 yıllık çıkaran kişi amerika da tekrar tekrar pasaport işi ile uğraşmasın diye 10 yıllık ile değiştiriyor. Kaldı ki 5 yıl sonunda vatandaşlık başvuru hakkın doğduğu için bu pasaport fazlasıyla yetiyor.
-
@10ursay DS-260'ı Eylül'de göndermişsiniz. Numarası current olan ve DS-260'ı 1 Haziran'dan önce gönderen arkadaşlara mülakat dağıtıldı. Size de yakında sıra gelecektir, şimdilik DS-260'ı Eylül'de göndermeniz dolayısıyla gelmemiş gibi gözüküyor.
-
arkadaşlar 2022 green card basım ücreti ne kadar ? (kesin bunada zam gelmiştir !)
-
@ayvalik10 teşekkür ederim iyi çalışmalar.
-
@stiff teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
-
Merhaba,
DS260 formunu doldurup onayladım ama evrak vs gondermedım. Ebvrak gondermemız gerekıyor mu? kalktıgı ıcın yollamadım ama cesıtlı yorumlar var bunuınla ılgılı ..Bılgısı olan var mıdır? -
@ayvalik10 peki, şu ara sayfada insanlar bu konuda çok fazla paylaşım yaptığı için karışmış olabilir. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
-
@güler-özçelik, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@ayvalik10 selamlar, ais ve unganların DV sürecindeki amaçlarını biliyorum. Tek muallak olan kısım mülakatta adres değiştirecek isem, ais ve ungalara Amerika’da bir adres belirtmek germiyor ise ( henüz girip deneme şansım olmadı mülakat alamadığımız için sadece yapılan yorumlardan biliyorum) ve ais ile unganlar mülakattan hemen önceki adımlar olduğuna göre düzelteler buradan başlaması gerekmiyor mu?
Ki ben de kısmet olursa mülakatta greencard için adres değiştirenlerden olacağım.Kesinleşmiş adres için en doğru zaman konsolosluktaki mülakat zamanıdır. Bu yüzden DS260'tan farklı bir adres bildirmek istiyorsanız bir dosya kağıdına büyük fontlarla sadece bu yeni ABD adresini yazın ve evrak teslimi sırasında bunu da verin. Ayrıca mülakat sırasında verdiğiniz yeni adresin sisteme girilip girilmediğini mülakat yapan konsolosluk görevlisine sorarak teyit ettirebilirsiniz.
-
@smartcells teşekkür ederim ☺️
-
@güler-özçelik, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@smartcells teşekkür ederim ☺️
Önemli bir ayrıntı: Vereceğiniz adresin başına adreste yaşayan kişinin adını önüne "C/O" veya "In Care Of"u ekleyerek adresin bir parçası olarak yazdırın kesinlikle. Çünkü adresteki posta kutusunda sizin adınız olmadığından gelen kartlarınızı kutuya bırakmadan geri götürebilirler.
Örnek:
C/O John Smith
12 Leeward NY
Zipcode -
@smartcells 👍🙏
-
S smartcells bu başlıktan bahsetti
-
-
-
@yalçın merhaba, öncelikle süreci imzanıza taşır mısınız? Böylece daha doğru yorum yapmak mümkün olacaktır. Sorunuzun cevabı ise şöyle: evrak gonderimi ve evrak onayı süreçleri artık yok. Evraklar direk mülakata götürülüyor.
-
Arkadaşlar dün akşam ais e kayıt yapmaya çalıştım. 4 kişi ekledim. ptt şubesini seçerken sonuca ulaşamadım. Yanlış yaptığımı zannederek hepsini sileyim, tekrar eklerim dedim. Ama olmadı. Kızımı tek kaydettim. Sonra yeni bir başvuru yaptım ona da eşim ve diğer kızımı ekledim. Sonra kendimi ekleyemedim. 1 gün boyunca yaşamadım desem yeri var. Tabii ne yaparsın sayın @gucarslan @smartcells yine hızır gibi yetiştiler. Yönlendirdiler beni. Biraz da çok paniklediğim için mantıksız sorularımla kızdırmış olabilirim onları. Beni yönlendirdiler. ais adresine mail attım. update ettiler herhalde anlamadım. az önce kendimi de ekledim. yani 3 ayrı başvuru kaydı oluşturdum. Bir ara çok korktum. ailemle ayrı zamanda mülakata girecem süreç uzayacak diye. İyi ki bu forumdayım. Çok teşekkür ederim.
-
Merhaba arkadaşlar bugün ben, eşim ve 2 çocuğum ile sağlık kontrolüne gittik. Ben ve eşimin aşı kartı yoktu. Çocukların aşı kartları olmasına rağmen eksik aşıları görünüyordu. (enabızdan aldığımız aşı kartına göre) Randevu saatimizden 30 dakika önce orada bulunduk ve erişkinlerden ve 12 yaş üstünden covid aşı belgesi ve 2 yaş üzeri tüm aile bireyleri için negatif pcr testi ve ds260 konfirmasyon belgesi istendi. Girdiğimizde, içeride bizden önce işlem yapan kişinin eksik evrakı dolsyısı ile gergin bir ortam vardı fakat gerginlik neyse ki bize yansımadı. Gerekli evrakları verdikten sonra düzen lab.na yönlendirildik ve kan alımı ve akciğer filmi için 95 dolar istendi. Öğleden sonra muayeneye gittiğimizde çocuklara ve bize farklı aşı uygulaması yapıldıktan sonra toplamda 1100 dolar ödeme yaparak. Ertesi gün saat 15 ila 17 arasında sonuçları alabileceğimizi belirttiler. Bazılarının sonuçlarının elçiliğe dijital olarak aktarılacağına şahit oldum ve bizim için de geçerli mi diye sorduğumda bizler yani green card talihlileri için geçerli olmadığını söylediler. Aşı kartı konusunda yurt dışı kaynaklı aşırı sahte aşı kartları dolayısı ile problem yaşadıklarını ve bu yüzden detaylıca incelediklerini belirttiler. Su çiçeği ve tetanoz aşısını dışarıda vurdurtmanız halinde resmi doktor imzalı ve belgede en ufak oynama olmaması halinde dikkate alınabileceğini belirttiler. Muayeneye büyükten küçüğe başlayarak girdik ve bu şekilde green card aşamamızın büyük bir aşamasını daha sorunsuz bir şekilde atlattık diye düşünüyorum. Diğer arkadaşlara da kendilerini çok fazla kasmamalarını tavsiye ediyorum. Rahat olun. Daha doğrusu en azından rahat olmaya çalışın...
-
Sayın @nurettin_ Deneyiminiz için ve tavsiyeniz için teşekkür.Normalde ilk ogrendigimde çok sakindim..İnsanların yaşadıklarını görüyorum, özellikle 2020 ler mülakata giremeyen dosyası hazır, 2021 ler de ki ilk 10K Ancak abd hayalini gerçekleştirmiş. Covid bir yandan 110K kazanan var.55K ya ancak vize verilecek. Abd ye ayak basana kadar hiçbir şey garanti değil. Bunları hergun okuyunca isini sağlama alma telaşıyla her an yanlış yapma potansiyeli oluşuyor. İnsan da kaygı başlıyor.. Bunu da iyi yönetmek gerekiyor..İlk zamanlar, olursa olur olmazsa olmaz diyorsun ama artık vizeye kavuşmak isteği ile sabirsizlaniyorsun..Ama olgun insanlarız. Bu heyecanlar geride tatlı bir anı kalarak herkesin vizelerine kavuştuğu nasıl yaşamak istiyorsa hedefine ulaştığı bir yaşamaya çok yakınız.. İnşallah herkes vizelerine kavuşur hedeflediği yaşama bir adım atarak hayal ettiği hayatı yaşamalarını canı gönülden dilerim.
-
@nurettin_ Darısı vize onayınıza :)
Ödemeyi neyle yaptınız? Unganlardaki TL/dolar kurunu hatırlıyor musunuz?
-
P Programmer bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum