Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• Mülakata gittiğinde konsoloslukta ds260 formunda düzeltme yaptıran oldumu hiç. Annemin soyadına kizlik soyadını yazacağıma evlilik soyadini yazdığımdan ds 260 formunu açtırmak yerine konsoloslukta düzeltirmem önerildi. Bu işlemi yapan varmi hiç konsoloslukta ds 260 formunu guncelleten

• @the-inception merhaba. dv kazananıysanız lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

bahsettiğiniz bilgi için mülakat sırasında yetkiliye aktarın ve soruyu yanlış anladığınızı, dilerse düzletebileceğinizi söyleyin. onların direktifi doğrultusunda bunu rahatlıkla yapabilirsiniz.

ama önce dediğim gibi sorun, belki gerek görmeyecekler.

• Bu ileti silindi!
  • ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti

• Herkese Merhaba,
    15 Ocak 2022'de Miami üzerinden ABD'ye ilk girişimizi gerçekleştirdik. Bu süreçte uçuştan 24 saat öncesinde PCR testimii yaptrıdık.(Medipol hastahanesi 12 saat içinde testin çıkma garantisini veriyor.) Eşim ve 2 yaşındaki kızım ile birlikte hava alanına geçtik 3 saat öncesinde alanda olmak yeterli olacaktır. Buradan çıkışta herhangi bir problem ile karşılaşmadan uçuşumuzu gerçekleştirdik ve Miami saati ile akşam saat 20:00 gibi uçak iniş yaptı. pasaport kontrolü sonrasında bizi bir odaya aldılar tüm meksikalı göçmenler ile beraber 🙂 o odada aşağı yukarı 2.5 3 saat kadar bankoya ters bir şekilde duvara bakarak bekledik. Kızım artık huysuzlanmaya başlayınca oradaki memur halimize acıdı ve sıramızı öne aldı. evrak bilgilerimizin PC'ye girişni yaptılar ve ve bir kağıt verdiler o kağıtta Green kartımızın 8 ay içerisinde geleceğini mevcut pasportumuz ile 1 yıl daha giriş çıkış yapabileceğimiz ve pasaportta bulunan allien dumarası ile SSN alarark çalışabileceğimiz bilgisini paylaştı ve pasportu alarak alandan ayrıldık. ilk girişte 10 gün kalıp Türkiye'ye tekrar dönüş yaptık. Eşimin kuzeninin orada yaşaması sebebi ile bizi alandan kendisi aldı. SSN numarası başvurusunda ofisi tel ile arayarak randevu almanızı istiyorlar ve ülkeye girişinizin üzerinenden 21 gün geçmemiş ise başvuruyu kabul etmiyorlar. Farumdan takip ettiğime göre DS 260 ile başvurduğumuz SSN numaraları çok geç geldiği için telefonda 40 takla attım ülkeden çıkacağım çok sıkıntı olacak gibi. randevuyu aldım ve SSN başvurusunu tamamladım 2 hafta içerisinde adresime geleceğini belirtti orada çalışan memur. ilk girişte güzel bir 10 günlük tatil yaptık ve tekrar Türkiye'ye döndük. Kesin gidişi Mayıs ayında yapmayı planlıyoruz. (Not: biz geldikten 1 gün sonra DS260 ile talep ettiğimiz SSN numaraları adresimize teslim edilmiş :))

• ⭐⭐

@nakrekan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Herkese Merhaba,
    15 Ocak 2022'de Miami üzerinden ABD'ye ilk girişimizi gerçekleştirdik. Bu süreçte uçuştan 24 saat öncesinde PCR testimii yaptrıdık.(Medipol hastahanesi 12 saat içinde testin çıkma garantisini veriyor.) Eşim ve 2 yaşındaki kızım ile birlikte hava alanına geçtik 3 saat öncesinde alanda olmak yeterli olacaktır. Buradan çıkışta herhangi bir problem ile karşılaşmadan uçuşumuzu gerçekleştirdik ve Miami saati ile akşam saat 20:00 gibi uçak iniş yaptı. pasaport kontrolü sonrasında bizi bir odaya aldılar tüm meksikalı göçmenler ile beraber 🙂 o odada aşağı yukarı 2.5 3 saat kadar bankoya ters bir şekilde duvara bakarak bekledik. Kızım artık huysuzlanmaya başlayınca oradaki memur halimize acıdı ve sıramızı öne aldı. evrak bilgilerimizin PC'ye girişni yaptılar ve ve bir kağıt verdiler o kağıtta Green kartımızın 8 ay içerisinde geleceğini mevcut pasportumuz ile 1 yıl daha giriş çıkış yapabileceğimiz ve pasaportta bulunan allien dumarası ile SSN alarark çalışabileceğimiz bilgisini paylaştı ve pasportu alarak alandan ayrıldık. ilk girişte 10 gün kalıp Türkiye'ye tekrar dönüş yaptık. Eşimin kuzeninin orada yaşaması sebebi ile bizi alandan kendisi aldı. SSN numarası başvurusunda ofisi tel ile arayarak randevu almanızı istiyorlar ve ülkeye girişinizin üzerinenden 21 gün geçmemiş ise başvuruyu kabul etmiyorlar. Farumdan takip ettiğime göre DS 260 ile başvurduğumuz SSN numaraları çok geç geldiği için telefonda 40 takla attım ülkeden çıkacağım çok sıkıntı olacak gibi. randevuyu aldım ve SSN başvurusunu tamamladım 2 hafta içerisinde adresime geleceğini belirtti orada çalışan memur. ilk girişte güzel bir 10 günlük tatil yaptık ve tekrar Türkiye'ye döndük. Kesin gidişi Mayıs ayında yapmayı planlıyoruz. (Not: biz geldikten 1 gün sonra DS260 ile talep ettiğimiz SSN numaraları adresimize teslim edilmiş :))

Tebrikler. Aklıma takılan tek yer, diğer giren arkadaşlar 3 ay içinde greenkart almışlar ama size 8 ay denilmiş. Bunun sebebini söylediler mi?

• @uzaysan 8 aya kadar yazıyor paylaşmış oldukları kağıtta 3 ay içerisinde de gelebilir. 8 ayı geçerse bizim ile iletişime geçin dediler.

• @nakrekan gözünüz aydın, sonrası için de bol şans.

• @misirgevregi telefon hattı almadınız mı o fatura olurdu

• @ayvalik10 evet bamkadaki kadın da aynısını söyledi ama sanırım adres vermemiştim T-mobileda. Ama pazartesi o şekilde halledeceğim sanırım.

• @misirgevregi Hocam biraz zorunlu bir tecrübe olmuş ama çok can sıkıcı olmadan halletmişsiniz, geçmiş olsun. Bundan sonraki sürecinizde her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...

• Herkese iyi dilekleri icin cok tesekkur ederim 🙂 Umarim dilekler tutar ve bir an once is bulurum 😃

• Bu ileti silindi!

• @ali-yüksel, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@belmasarvan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Bu arada doğum eğer sezeryan ise onu da eklemenız gerekli.

Merhaba, unganlarda muayene de eşim doğumlarını sezeryanla yaptığı için herhangi bir belge sunmasına gerek var mı?

Merhaba burası DV2021 tahlillerinin mülakat durumlarının konuşulduğu yer, siz DV2022 talihlisisiniz.
    Sorunuzu aşağıdaki başlıklarda sormanız cevap almanız açısından daha doğru olacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri?page=1

• @dytmelek tesekkurler

• Bu sene mail üzerinden belge gönderimi işlemi iptal edildiğinden dolayı, mail üzerinden gönderilmesi planlanan belgeleri de bu sene mülakata götürmemiz gerekecek değil mi? Ayrıca, bir şey daha sormak istiyordum. Eğer mülakatımız başarlılı sonuçlanırsa, green card'ı belirli bir süre boyunca dondurma hakkına sahip miyiz? Eğer böyle bir hakkımız varsa neler yapmalıyız, kısaca bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.

• @baha-0 Merhaba, sürecinizi imzanıza taşırsanız daha hızlı ve net cevap alabilirsiniz.

• @baha-0 DV2022 kazananıysanız sorularını doğru başlıklarda sormalısınız

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları/8714?page=436

• @baha-0, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Bu sene mail üzerinden belge gönderimi işlemi iptal edildiğinden dolayı, mail üzerinden gönderilmesi planlanan belgeleri de bu sene mülakata götürmemiz gerekecek değil mi? Ayrıca, bir şey daha sormak istiyordum. Eğer mülakatımız başarlılı sonuçlanırsa, green card'ı belirli bir süre boyunca dondurma hakkına sahip miyiz? Eğer böyle bir hakkımız varsa neler yapmalıyız, kısaca bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.

sorularinizi ilgili basliklarda sormalisiniz. Su basligi da incelemeyi unutmayin:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/

• Bu ileti silindi!

• 2021EU00015XXX
    DOSYA GÖNDERİMİ 21.01.2021
    MULAKAT TARİHİM AÇIKLANMADI. NE YAPMAM GEREKİYOR. TEŞEKKÜR EDERİM

Forumda yasal olmayan paylaşımlar yapmak, ya da yasal olmayan konularda tavsiye aramak yasaktır. Forumu kullanmaya devam etmeden önce forum kurallarını okuduğunuzdan emin olun.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/14/forum-kuralları

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells , bu başlığın sabitliğini kaldırdı

Benzer Başlıklar

• Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 17 Oy
    2k İleti
    280k Bakış
    crazycellsC
    @nilfersev, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? Gecen yıldan farklı bir şart yok o zaman değil mi ? hayir, yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k