Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan ''Amerika da görüşmek üzere'' basit bir cümle gibi görünse de içinde bir çok duyguyu barındırdıgına eminim.
    inşallah görüşmek üzere...


  • @ekop10 Yazını gülerek okudum çünkü bu yaşadıklarını bende yaşadım ve anılarım geldi aklıma 🙂 Hakkında hayırlısı olsun, öncelikle Amerika'da geçireceğin ilk aylar gerçekten çok önemlidir. Çünkü ilk aylarda psikolojin yerle bir oluyor ve ikilemde kalıyorsun niye geldim, ben ne yapıyorum burada, keşke Türkiye'de yapsaydım bunları vs. vs. gibi şeyler kafanı kurcalıyor. Öncelikle kendine tüm alınması gereken ID, Ehliyet ve SIM Kart gibi şeyleri al ve araba alacak imkanın yoksa Foothill Transit Station veya ne bilim Bus stationlarından akbilini al ve bomboş olan otobüslerin keyfini çıkart. Otobüslerle seyahat bana göre keyifliydi, boş ve sessizdir. Eğer ki her akşam eğlence modu ile gittiysen tabi ki mod sürekli düşecektir ama zamanla oraya alışınca işten kalan vakitlerinde eğlenmek için kendine güzel şeyler bulacağından eminim. Yemekler veya mutfak alışverişlerin içinde SUPER KING marketlerini öneririm, COSTCO veya SUPER KING tek geçerim 🙂 tecrübelerini bekleriz.


  • @ekop10 Hosgeldiniz! Ilk gunlerde boyle tuhafliklar olur. Zamanla alisirsiniz.

    Yemeklerdeki size tuhaf veya degisik gelen aroma, yemegi hazirlayip pisirirken kullandiklari soslardan ve etleri marinate ederken kullandiklari yine sos ve baharatlardan geliyor. Bir sure sonra yavas yavas alisirsiniz. Hatta birkac yil aradan sonra Turkiye'ye gittiginiz zaman, oradaki yemeklerin aromasi size farkli gelmeye baslayacak. Biz de aynen boyle olmustu ve hala bu sekilde. Turkiye'ye her gittigimizde, herseyin tadi cok farkli geliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ekop10 ilk olarak tebrik ederim, gözünüz aydın.artik resmi olarak yasla bir göçmensiniz. yemek işini de anladığım kadarıyla daha çok et, et ürünleri üzerinden yediğiniz için öyle oldu. sos + pişirme teknikleri biraz farklı gelebilir. dilerseniz marketten yine et ya da et ürünleri alarak pişirmeyi mümkünse kiraladığımız airbnb evinde yapmayı deneyin. bu sayede sizi rahatsız eden şeyin ne olduğunu da anlamış olursunuz. 🙂

    sonraki süreçte de bol şans diliyorum..


  • Merhaba herkese,
    30 Aralik tarihinde ilk girisimizi Kanada’dan yaptik. Ayni gun 3. doz asi biraz sersemlettigi icin anca yazabiliyorum.
    Ottawa’ya 40 dk. mesafedeki Prescott’tan Ogdensburg’a sabah 8 gibi arabayla gectik. Gumruk gorevlisi belgelerimizi ve pasaportlarimizi alip, yaklasik 20 dk. arabada bekletti. Sonra iceriye cagirdilar. 2 tane kadin officer iceride bizim belgelerimizle bogusuyordu. Biraz sohbet edince ilk defa immigration vizesi islemi yaptiklarini, havaalanini arayip yardim istediklerini soylediler. Yaklasik 30 dk ugrasip, 3 denemeden sonra islemlere baslayabildiler. O arada Kanada geri donuste PCR testi istedigi icin kasabada bulunan 3 otel ve test randevusu aldigimiz yer hakkinda sohbet edip, yollari tarif ettiler. 1 saatin sonunda islem bittigi sirada supervisorlari olan baska bir kadin geldi. Sadece ilk girisimizi yapmak istedigimiz icin geldigimizi ogrenince, isim ve soyisimlerimizle Amerika’ya girisimizi reddettiklerini ve ulkeye giris yapmadigimizi belirten bir form doldurdu. Bunu Kanada gumrugune verip, PCR yaptirmadan gecebilirsiniz dedi. Bir sorun yaratmaz mi girisimizle ilgili dedigimde; sistemden doldurdugu bir sey olmadigini, sadece fotokopi bir forma Kanada’ya direk girmemiz icin yazdigini soyledi. Kisacasi short cut bir hareket yapmis olduk. Kanada’nin bitmek bilmeyen burokrasilerinden sonra guzel bir sey oldu bizim icin. Officerin dedigi gibi u donusu yapip Kanada gumrugune geldik, formla beraber pasaportlarimizi verip gectik.
    Umarim henuz girisini yapmayanlar problemsiz bir sekilde, en kisa surede girislerini yapabilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kokyay sanırım DV ile abd girişini en kısa süreli yapan talihli siz oldunuz 🙂
    tebrik ederim.. umarım abd / kanada da nasıl bi hayat bekliyorsanız o şekilde hayalinize kavuşursunuz.

    bol şans.


  • @kokyay Merhabalar, öncelikle hayırlı olsun, umarım güzel günler sizi bekler.
    Ben mesajınızdaki " Amerika’ya girisimizi reddettiklerini ve ulkeye giris yapmadigimizi belirten bir form doldurdu." kısmını tam anlayamadım, bu kısmı açıklayabilirseniz deneyim paylaşımı açısından çok sevinirim.


  • @gucarslan evet, uzaktan bakip donmus gibi olduk. 😁


  • @kryptonite merhaba, bize bir kagit verdiler. Kagitta bizim USA’e giris talebimizi refuse ettikleri ve ulkeye giris yapmadigimiz yaziyor. Kayitlara gecirdiklari bir form degil. Ama teknik olarak Amerika’ya girmedigimiz icin Kanada’dan cikmamis sayiliyoruz. O yuzden PCR falan olmadan evimize geri donebildik.


  • @kokyay DV girişiniz hayırlı olsun. Bu arada gerçekten şanslıymışsınız akıllı ve pratik bir supervisor a denk gelmişsiniz.


  • @kokyay Süper olmuş 👍😊


  • @kokyay merhabalar, öncelikle hayırlı olsun. Bir tek olayı ben anlayamadım galiba, çok özür dileyerek; sizin amacınız Amerika’ya giriş yapmış olmaktı. Ama sonuç itibariyle teknik olarak amacınıza ulaşamamış oldunuz yani giriş yapmamış sayılıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla ortalama üç ay gb bir süreniz kaldı giriş yapmış olmak için çünkü.


  • @güler-özçelik Merhaba,
    U.S. acisindan giris yapmis sayiliyorum. Onlar sisteme verdikleri evrakla ilgili herhangi bir sey islemedi cunku. Pasaportlarimiza stamplerimizi basti. Kanada o evrakla geri dondugumuz icin, hic bir islem yapmadan gecisimize musade etti.


  • @kokyay benim için artık çok net 😅🙈 teşekkür ederim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan hallettim 👍


  • Mülakata gittiğinde konsoloslukta ds260 formunda düzeltme yaptıran oldumu hiç. Annemin soyadına kizlik soyadını yazacağıma evlilik soyadini yazdığımdan ds 260 formunu açtırmak yerine konsoloslukta düzeltirmem önerildi. Bu işlemi yapan varmi hiç konsoloslukta ds 260 formunu guncelleten

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @the-inception merhaba. dv kazananıysanız lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

    bahsettiğiniz bilgi için mülakat sırasında yetkiliye aktarın ve soruyu yanlış anladığınızı, dilerse düzletebileceğinizi söyleyin. onların direktifi doğrultusunda bunu rahatlıkla yapabilirsiniz.

    ama önce dediğim gibi sorun, belki gerek görmeyecekler.


  • Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • Herkese Merhaba,
    15 Ocak 2022'de Miami üzerinden ABD'ye ilk girişimizi gerçekleştirdik. Bu süreçte uçuştan 24 saat öncesinde PCR testimii yaptrıdık.(Medipol hastahanesi 12 saat içinde testin çıkma garantisini veriyor.) Eşim ve 2 yaşındaki kızım ile birlikte hava alanına geçtik 3 saat öncesinde alanda olmak yeterli olacaktır. Buradan çıkışta herhangi bir problem ile karşılaşmadan uçuşumuzu gerçekleştirdik ve Miami saati ile akşam saat 20:00 gibi uçak iniş yaptı. pasaport kontrolü sonrasında bizi bir odaya aldılar tüm meksikalı göçmenler ile beraber 🙂 o odada aşağı yukarı 2.5 3 saat kadar bankoya ters bir şekilde duvara bakarak bekledik. Kızım artık huysuzlanmaya başlayınca oradaki memur halimize acıdı ve sıramızı öne aldı. evrak bilgilerimizin PC'ye girişni yaptılar ve ve bir kağıt verdiler o kağıtta Green kartımızın 8 ay içerisinde geleceğini mevcut pasportumuz ile 1 yıl daha giriş çıkış yapabileceğimiz ve pasaportta bulunan allien dumarası ile SSN alarark çalışabileceğimiz bilgisini paylaştı ve pasportu alarak alandan ayrıldık. ilk girişte 10 gün kalıp Türkiye'ye tekrar dönüş yaptık. Eşimin kuzeninin orada yaşaması sebebi ile bizi alandan kendisi aldı. SSN numarası başvurusunda ofisi tel ile arayarak randevu almanızı istiyorlar ve ülkeye girişinizin üzerinenden 21 gün geçmemiş ise başvuruyu kabul etmiyorlar. Farumdan takip ettiğime göre DS 260 ile başvurduğumuz SSN numaraları çok geç geldiği için telefonda 40 takla attım ülkeden çıkacağım çok sıkıntı olacak gibi. randevuyu aldım ve SSN başvurusunu tamamladım 2 hafta içerisinde adresime geleceğini belirtti orada çalışan memur. ilk girişte güzel bir 10 günlük tatil yaptık ve tekrar Türkiye'ye döndük. Kesin gidişi Mayıs ayında yapmayı planlıyoruz. (Not: biz geldikten 1 gün sonra DS260 ile talep ettiğimiz SSN numaraları adresimize teslim edilmiş :))

  • ⭐⭐

    @nakrekan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Herkese Merhaba,
    15 Ocak 2022'de Miami üzerinden ABD'ye ilk girişimizi gerçekleştirdik. Bu süreçte uçuştan 24 saat öncesinde PCR testimii yaptrıdık.(Medipol hastahanesi 12 saat içinde testin çıkma garantisini veriyor.) Eşim ve 2 yaşındaki kızım ile birlikte hava alanına geçtik 3 saat öncesinde alanda olmak yeterli olacaktır. Buradan çıkışta herhangi bir problem ile karşılaşmadan uçuşumuzu gerçekleştirdik ve Miami saati ile akşam saat 20:00 gibi uçak iniş yaptı. pasaport kontrolü sonrasında bizi bir odaya aldılar tüm meksikalı göçmenler ile beraber 🙂 o odada aşağı yukarı 2.5 3 saat kadar bankoya ters bir şekilde duvara bakarak bekledik. Kızım artık huysuzlanmaya başlayınca oradaki memur halimize acıdı ve sıramızı öne aldı. evrak bilgilerimizin PC'ye girişni yaptılar ve ve bir kağıt verdiler o kağıtta Green kartımızın 8 ay içerisinde geleceğini mevcut pasportumuz ile 1 yıl daha giriş çıkış yapabileceğimiz ve pasaportta bulunan allien dumarası ile SSN alarark çalışabileceğimiz bilgisini paylaştı ve pasportu alarak alandan ayrıldık. ilk girişte 10 gün kalıp Türkiye'ye tekrar dönüş yaptık. Eşimin kuzeninin orada yaşaması sebebi ile bizi alandan kendisi aldı. SSN numarası başvurusunda ofisi tel ile arayarak randevu almanızı istiyorlar ve ülkeye girişinizin üzerinenden 21 gün geçmemiş ise başvuruyu kabul etmiyorlar. Farumdan takip ettiğime göre DS 260 ile başvurduğumuz SSN numaraları çok geç geldiği için telefonda 40 takla attım ülkeden çıkacağım çok sıkıntı olacak gibi. randevuyu aldım ve SSN başvurusunu tamamladım 2 hafta içerisinde adresime geleceğini belirtti orada çalışan memur. ilk girişte güzel bir 10 günlük tatil yaptık ve tekrar Türkiye'ye döndük. Kesin gidişi Mayıs ayında yapmayı planlıyoruz. (Not: biz geldikten 1 gün sonra DS260 ile talep ettiğimiz SSN numaraları adresimize teslim edilmiş :))

    Tebrikler. Aklıma takılan tek yer, diğer giren arkadaşlar 3 ay içinde greenkart almışlar ama size 8 ay denilmiş. Bunun sebebini söylediler mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum