Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Gelir vergisi / beyani

Taşındı Vergi Sistemi
1.0k 200 76.5k 189

  • @orhan-cabarov Ben yıllardır Credit Karma Tax hizmetini kullandım, bu yıl satıldı ve Cash App Tax oldu. Şimdi Cash App Tax ile hesabımı açtım, bilgilerimi doldurmaya başladım. Tüm vergi formlarım henüz elime ulaşmadığı için beklemedeyim. Siz de acele etmeyin, geldikten sonra bu uygulama üzerinden kolayca yaparsınız. Başka uygulamalar da var, TurboTax, Tax Slayer vs gibi. Kendi iş yeriniz vs yoksa muhasebeciye para vermek bence anlamsız.


  • Aralık ayında 1 haftalık giriş çıkış yaptık. Eşimin SSN'i geldi fakat benim ve oğlumun gelmedi. Bu durumda vergi beyanı yapmamız gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa SSN'ler yokken nasıl yapabiilriz?


  • @srhnkskn Aralik ayinda giris yaptiginiz icin, 2021 yili icin tax return yapabilirsiniz. SSN olmadan yapamazsiniz. 18 Nisan'a kadar suresi var, bence acele etmeyin ve SSNler icin bekleyin.


  • @mysea Teşekkürler. SSN'ler muhtemelen gelmeyecek gibi 1 ay oldu. Peki gelmezse Nisan ayına kadar ne yapmalıyız?


  • @srhnkskn Daha yaklasik 3 ay var. Gelir diye olumlu dusunelim, evrene olumlu mesaj gonderelim😉

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @mysea Teşekkürler. SSN'ler muhtemelen gelmeyecek gibi 1 ay oldu. Peki gelmezse Nisan ayına kadar ne yapmalıyız?

    Bence de vergi dönemi bitmeden SSN gelir. Gelmezse de SSA'ya gidip en azından SSN numarasını öğrenmek için talepte bulunursunuz. SSN alma hakkı olanların ITIN alması da mümkün değil.


  • @knnrn teşekkür ederim. Fakat şuan Türkiyedeyim. SSN'ler gelmezse o zaman veremicez vergi beyanı yapacak birşey yok demekki. Bu arada ITIN nedir?


  • @MySea @knnrn Teşekkür ederim yardımlarınız için. Bu konuyu okuyup öğrenmeye çalışacağım. Şimdilik hiçbir şey bilmediğim için kafamı çok karıştırıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @knnrn teşekkür ederim. Fakat şuan Türkiyedeyim. SSN'ler gelmezse o zaman veremicez vergi beyanı yapacak birşey yok demekki. Bu arada ITIN nedir?

    SSN sahibi olmayan vergi mükellefleri için vergi kimlik numarası. Sizde (elinize ulaşmamış da olsa) SSN olduğu için bunu alamıyorsunuz.

    https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/taxpayer-identification-numbers-tin


  • @orhan-cabarov, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    @MySea @knnrn Teşekkür ederim yardımcılarınız için. Bu konuyu okuyup öğrenmeye çalışacağım. Şimdilik hiçbir şey bilmediğim için kafamı çok karıştırıyor.

    Burada ayrıntılı açıklamıştım: https://yesilkartforum.com/forum/topic/453/gelir-vergisi-beyani/184?_=1643233912995

    Adı değişse de sistem aynı, fazla bir değişiklik yok. Acele etmeyin. Çevrenizde vergi beyanı yapanlar ile konuşun. Burada paylaşılan bilgileri okuyun. Çok kolay olduğunu göreceksiniz.

  • knnrnK knnrn bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar,

    Forumdan anladığım kadarıyla standard deductiondan green cardlılar olarak biz de faydalanabiliyoruz. Lakin internetteki paycheck calculatorlara baktığım zaman neredeyse hiçbirinin standard deduction ı hesaba katmadığını gördüm. Bunun özel bilinen bir sebebi var mıdır? Teşekkürler.


  • @knnrn Teşekkürler cevaplarınız için. Artık bekleyeceğiz SSN'ler gelirse yaparız gelmezse kalacak napalım.

  • ⭐⭐⭐

    Vergi bildirimini geçen cuma günü (Ocak 21) elektronik olarak freetaxusa.com sitesi üzerinden yaptım. W2 çalışanıyım. Pazartesi (Ocak 24) kabul edildi ve dün (Ocak 26) iade miktarı onaylandı.

    Federal bildirimi ücretsiz, eyalet için $15 ödemesi var.

    Geçen seneden oğlumuz için alamadığımız son stimulus çeki ($1400) ve ayrıca çocuk parasını ($3600) alıyoruz. Bu iki ödemeyi oğlumuzun SSN numarası geç geldiği için geçen sene alamamıştık.

    Ek olarak bir kısım da iade olmuş ve onunla birlikte toplam $5288 federal iade olacak. Eyaletten ise $920 küsür alıyor olacağız. BC7578D2-C98E-4140-BF70-632CA41D6BDB.jpeg


  • @knnrn Çok teşekkür ederim. Bu forum sayesinde her şeyi sorarak okuyarak tek başıma yaptım. İyi ki varsınız.


  • @orhan-cabarov Hayırlı olsun. Hangi uygulamayı/siteyi kullandınız? Birde banka hesabı açmışmıydınız Amerikada?


  • @srhnkskn Merhaba. Henüz yapmadım hocam. TurboTax tavsiye ediliyor. Amerika'ya gidince hesap açıp yapmaya çalışacağım.

  • ⭐⭐⭐

    @freeworld Ben normalde TurboTax'den sürece başlamıştım ama TR'de 10,000 dolar altında banka hesabım bulunmasına rağmen, sanıyorum "yabancı banka hesabınız var mı?" sorusuna "evet" dediğim için 39 dolarlık Deluxe pakete geçmeden beyanı yapmıyor. TurboTax için "çok paragöz, bir yerden mutlaka para almaya çalışır" diye yorumlar duymuştum, doğruymuş sanırım.

    Ben de sizler gibi FreeTaxUSA'i kullanmayı düşünüyorum şu aşamada.

  • ⭐⭐⭐

    @sono Ben de sizin gibi bu sene TurboTax ile basladim ve bazi ekstra vergi iade talepleri yapmak zorundaydim (yatirim zarari vs).

    Herhangi bir ekstra islem icin hemen pahali paketi zorlamaya basladi. Hic ugrasmadan freetaxusa.com sitesinden yaptim ve oldukca memnun kaldim. Tavsiye ederim.


  • Tax konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

    1. Delivery işi yapıyorum ve yeni araba almıştım bunun içinde eyalet vergisi ödedim 700 civarında. Bunu masraf olarak gösterebiliyor muyum ? Ayrıca pc telefon vs de almıştım. Neleri göstererek iade alabiliyorum ?

    2. Borsa da 10 birim kar etmişim hisselerini sattığımda. Daha sonra tekrar aldim zarar ettim 8 birim bu zararı göstermek adına yıl sonunda sattım ve geri aldım hisseleri. Şuan zarara girdim bu durumda hala 2 bin karda mi gozekecegim.


  • @m-emir, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    Tax konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

    1. Delivery işi yapıyorum ve yeni araba almıştım bunun içinde eyalet vergisi ödedim 700 civarında. Bunu masraf olarak gösterebiliyor muyum ? Ayrıca pc telefon vs de almıştım. Neleri göstererek iade alabiliyorum ?

    2. Borsa da 10 birim kar etmişim hisselerini sattığımda. Daha sonra tekrar aldim zarar ettim 8 birim bu zararı göstermek adına yıl sonunda sattım ve geri aldım hisseleri. Şuan zarara girdim bu durumda hala 2 bin karda mi gozekecegim.

    1- Arac icin odediginiz eyalet vergisini tax return yaparken deduct yapabilirsiniz ama o takdirde itemized deduction yapmaniz gerekir. Eger home office veya bir business yapmiyorsaniz, PC veya telefon falan masraf olarak gosteremezsiniz.

    2- Borsa araci kurum size 2021 yili islemleri icin 1099 formu gonderecek veya siz websitelerinden print edeceksiniz ve orada yazanlara gore tax return yapacaksiniz.


Benzer Başlıklar

  • Zelle uzerinden alinan paranin gelir beyani nasil yapilir?

    Vergi Sistemi
    6
    0 Oy
    6 İleti
    269 Bakış
    vecihiV
    @MySea anladim,tesekkur ederim
  • Vergi ödemesi yapmalı mıyım ya da beyan?

    Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    236 Bakış
    M
    Merhaba, amerikaya 2023 Aralık ayında girdim, evraklarım ve sosyal güvenlik numaram gelmediği için iş bulamadım ve çalışmadım, sadece amerikada açtığım banka hesabıma türkiyeden getirdiğim parayı yatırdım. 2024 Nisan ayında vergi ödemesi ya da herhangi bir beyan yapmam lazım mı?
  • GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı

    Taşındı Vergi Sistemi
    24
    1 Oy
    24 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @uaa491, içinde söyledi: GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı Selamlar, Tax filing sezonuna girdik bildiginiz gibi. Bu sene ben ilk defa tax filing yapacagim ve dual-status alien olma konusunda teyide ihtiyacim var. Daha once Amerikada hicbir sekilde bulunmadim. 2022 Nisanda GreenCard ile geldim. Dual Status alien olmuyorum diye biliyorum ve dolayisiyla standard deduction yapabiliyorum. Greencard ile benim gibi Ameirkaya gelip daha onceden vergi bildirimi yapan arkadaslardan bilgi rica ediyorum. Tesekkurler Hayır, dual status değilsiniz. O durum örneğin J-1 ile ABD'de yaşarken green card aldığınızda oluyor. Normal bir şekilde vergi beyanı yapacaksınız.
  • 2018 Vergi Dilimleri (Gelir Vergisi)

    Taşındı Vergi Sistemi
    56
    5 Oy
    56 İleti
    6k Bakış
    MySeaM
    @sami-nur Yok o oyle degil. Oldukca detayli bir konu. Internetten arastirma yapin ve/veya ABD'de iseniz, calistiginiz yerden veya bankanizdan bilgi alabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum