Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

Sabitlendi Yolculuk
263 119 44.6k 128

• @arkben hepimiz ayni tecrubeleri yasadik, forumda bunlari paylasmaya calisiyoruz zaten. Sizin sordugunuz gibi durumlarin tek bir cevabi yok, bir kac yonden dusunup bir tercih yapmak gerekiyor, suphesiz ki en dogru tercihi kendiniz icin siz yapacaksiniz.
    Simdiden iyi yolculuklar!!!

• @sigmoidalmammal teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

Yıllarca bavulu yanlış hazırlamışız. Tepeleme üst üste yerleştirmişiz eşyaları. Aradığımız bir şeyi altlardan çıkarmaya çalışınca bütün eşyaları darmadağın etmişiz.

• Aşağıdaki gibi hazırlanırsa aradığınız her neyse direk ulaşırsıznız ve bavul düzeni hiç bozulmaz.
    • Havalalanlarında polis aramasında polis de bavuldan eşya çıkarmadan bavulu altüst etmeden rahatça arama yapabilir. Aramdan sonra eşyaları yeniden bavula yerleştirmekle uğraşmazsınız.
      .
      image_2021-07-31_211250.png

• @arnblt bu sorulanı deneyimleyen olmamış
    galiba, şimdi araba tipi falan seçebiliyoruz sanırım.

• Merhaba, soruyu doğru başlığa mı soruyorum bilmiyorum daha uygun bir başlık varsa yönlendirebilirsiniz. Ben valizde kuru kayısı ve kuru incir, kuru üzüm koymak istiyorum daha önce sorun yaşayan var mı merak ediyorum anne malatyalı olunca kayısı götürmemek imkansız olur 😄

• @dreamfairy35_44 tohumluk goturmediginiz surece bir sorun olmaz. Amerika girisinde valizinizde kuru meyve oldugunu beyan edin.

• Biz de 2021 aralık sonu Washington’dan giriş yaptık. Sadece giriş-çıkış yapmak amaçlı yaptığımız bu yolculuğun valiz kısmı ile ilgili deneyimimizi anlatayım, belki biri faydalanır;
    2 yetişkin 1 bebek olarak sadece 1 büyük valiz, 2 sırt çantası, 1 puset ile gitmiştik. Puseti uçağa kadar kullanıp uçağa girerken teslim ettik, yalnız uçaktan inmeden önce pusetleri nereden alacağınızı sormakta fayda var. El bagajımıza 750ml su aldık, kontrolde bebeğin mi diye sordular sadece. Yiyeceklere zaten bakmadılar. AMA Ameriya’ya bardığımızda, sarı zarflarımız kontrol edildikten sonra mutlu mutlu valizimizi almaya giderkeeen, bir polis köpeği bizim sırt çantamızı koklamaya başladı, başındaki polis memuru da hemen sorular sorup notlar almaya başladı; meye, et, tohum gibi birkaç şey saydı bunlardan var mı diye sordu. Ben de kızıma iki tane muz koymuştum, onu gösterdim. Not aldı sonra hepimizi valizlerle bir alana götürdü (az önce sarı zarflarımız da orada kontrol edilmişti). Burada başka bir polis memuru kadına teslim etti bizi. Burada daha detaylıca sorular sordular şu var mı bu var mı, tekrar notlar alındı (bu arda arama yapan bu ikinci polis kadın oldukça kibardı ve tane tane konuluyordu :)) bagajlarımız tarandı, sonra açılıp bir de manuel arama yaptılar.. meğersem abd’ye sokulması yasak bir sürü şey varmış, haberimiz yoktu tabi.. meyve, kırmızı et, tohum, toprak, canlı veya ölü hayvan (buna ayrıca şaşırdık, insanlar meler neler getiriyormuş), ve daha hatırlamadığım bir sürü şey.. bizim muzlara ve kıymalı böreklerimize el koydular 😅
    Biraz uzun oldu kusura bakmayin ama paylasmak istedim, belki kopek kokusunu almasa oylece gcip gidecektik, ama eger bu sekilde arama bolumune girerseniz ve valizinizde yasak olan bir sey varsa muhtemelen el koyarlar.
    Sözün özü şu: Siz yine de gitmeden resmi sitelerden Abd’ye neleri sokmak yasak bir bakın derim :)

• ABD'ye giderken harici harddisklerime bakılır mı diye merak ediyorum. Bilgisayarımı muhtemelen burada satacağım için fotoğraflarımı ve tüm verilerimi harici disklerde götürmeyi düşünüyorum. 3 tane harici harddisk olunca acaba "hayırdır, aç şunları bir bakalım" derler mi ? :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@stiff @semavi ilk gittiği zaman da elinde ne kadar hdd varsa götürdü diye anlatmıştı. akşamüstü müsait olursa gelir ozaman kendisi çok daha detaylı anlatır

• @stiff, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

ABD'ye giderken harici harddisklerime bakılır mı diye merak ediyorum. Bilgisayarımı muhtemelen burada satacağım için fotoğraflarımı ve tüm verilerimi harici disklerde götürmeyi düşünüyorum. 3 tane harici harddisk olunca acaba "hayırdır, aç şunları bir bakalım" derler mi ? :)

Eski tip 3.5 inch hdd tasirsan hayirdir niye kendine yuk ettin diyebilirler. Hakkkinizda ihbar yada supheli bir durum yoksa kisiel bilgileriniz arayamazlar. Harddisk icindeki veriler ucus guvenligi ile ilgili degildir. Benim 5 tane harddisk tasidigim oldu. Iciniz rahat olsun.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Ben getirdim, sorun olmadi... sorun olan bir sey mi bilemiyorum artik.

• Valizde parfüm sıkıntı çıkarır mı? 3-4 adet sevdiğim kokuyu yanıma almayı düşünüyorum.

• @ahmetty parfum sorun olmaz. Iyi destekleyin yolda kirilmasin yeter.

• Arkadaşlar merhaba. THY direk uçuşlarda bagaj hakkı 2x23 kg bagaj+8 kg kabin bagajı okey.

Bunların haricinde ebatları 40x35x15 cm geçmeyecek şekilde el çantasına izin var mı yok mu acaba?

Yani 23+23+8+El çantası mı? Yoksa 8kg kabin bagajı veya el çantası tercihli mi? Tam netleşmedi kafamda bu konu.🤔 gidenler yardımcı olabilir mi?

• @Mandrake 23+23+8+kisisel esya (canta-laptop cantasi-kamere antasi vb.)

• @smesut ayrıntılı bilgilendirme için teşekkür ederiz lakin elektrikten anlamadığım için sormak istiyorum. Siz 120-220-240V giriş voltajlı olması gerekiyor diye yazmışsınız. Bizim aletlerde 220-240V yazıyor. Bu oraya uygun olmadığı anlamına mı geliyor ? Ütümü ve blendırımı götürmek istiyorum ama uymuyorsa boşuna götürmüş olmak da istemiyorum.
    Şimdiden teşekkürler :)

• Bu ileti silindi!

• @vikki_yaan Merhaba, başlık paylaşılmış ancak kısaca evet boşuna götürmüş olursunuz. Cihazın üzerinde AC(~) voltaj aralığı 110-240V ve frekans aralığı 50-60Hz olmayan cihazlarınızı, manevi veya maddi değeri çok yüksek değilse götürmeyin. Mis gibi daha ucuza yenilerini alırsınız. :)

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    335 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • B1/B2 Vizesi ile ABD'ye Seyahat & Deneyimler

Yolculuk
    26
    16 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    mesut1905M
    teşekkür ederim arkadaşlar @T-C-Kubilay-Dikici @gizemk @MySea
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

Sabitlendi Yolculuk
    286
    117 Oy
    286 İleti
    68k Bakış
    akaraA
    @akara ilave yapayim fafsanin kabul ettigi asagiya linkini biraktigim adresdeki firmalara once mail attim. Durumu anlattim uluslararasi kisi ve ogrenciler ile daha cok calisan firmalar zaten türk lise diplomasını biliyor. Bu firmalar orjinali gondermek şartı ile yapariz dediler. Burada translate ve noter yaptira bilirsiniz. Benim buldugum firma apostille bilgimiz var kabul ederiz dedi. Baska bir firma ile isleme baslamistik fakat firma benden bir suru bilgi isteyince iptal ettim. Ucretide sorgusuz sualsiz geri iade ettiler. https://naces.org/members/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k