Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• Merhabalar.
    Dün itibariyle USCIS'ten ek kanıt talebi bildirimi aldık.
    Yani bizim dosyamıza sıra gelmiş.
    Bu bile sevindirici oldu.
    Başvuru yaparken 5-6 tane fotoğraf yüklemiştik. Yetersiz olmuş anlaşılan.
    Başka ne gibi kanıt yükleyelim? Daha fazla fotoğraf mı ya da ne olabilir?

• @myusuf
    whatsapp konusmalari , tatil biletleri , ikinize ait faturalar , banka hesaplari , dugun fotogralari , tatil fotograflari

• @nevermore, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@myusuf
    whatsapp konusmalari , tatil biletleri , ikinize ait faturalar , banka hesaplari , dugun fotogralari , tatil fotograflari

Teşekkürler.

• Biz evlilik cüzdanını İngilizce çeviri yapmadan yüklemiştik. Acaba bu yüzden ek kanıt istemiş olabilirler mi?
    Uscis bu çeviriyi istediğini bize belirtir mi?
    Eğer çeviri gerekirse nereden, nasıl çeviri yaptıralım? Güvenli online çeviri sitesini kullananlar var mı? Hangisi güvenli?
    Bu konuda bilgisi olan cevap yazarsa çok seviniriz.

• @myusuf nedenlerden biri olabilir . Turkiyedeyseniz , daha ucuza halledebilirsiniz .

• Çeviriye gerek yok bence. Biz de evlilik cüzdanını direkt yüklemiştik, her sayfa sonunda da belli başlı dillerde çeviriler mevcut olması lazım zaten başlıklar için. Bu şekilde. wasd.png

• @myusuf ben size avukatın başvuruyu yaparken istediğini söyliyeyim. Kendisi yeminli tercümana cevirtip gondermemizi istedi hatta tercümanda bu konuda tecrübeli olduğundan gönderdiğim sayfanın yanlış olduğunu söyleyip yönlendirmişti. Uscis her belgeyi yeminli tercümandan ingilizce istiyor demişti avukatımız. Böyle yükleyip sorun yaşayan duymadım bence muhtemelen sorun bu olmalı.

• Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
    Evet evlilik cüzdanının tercümesini ve doğum belgesini istemiş.
    Doğum belgesi nedir?

• @myusuf muhtemelen vukuatlı nüfus kayıt örneği olmalı biz onu yüklemiştik e devletten alıp yeminli tercümana cevirtmistik onuda

• @myusuf şimdi baktım tekrar gönderdiğim evraklara vukuatlı bile degil aslında sadece nüfus kayıt örneği göndermişiz e devletten barkodlu biz ama burada gerçekten önemli konu mutlaka yeminli tercümana cevirtip gönderin.

• @cesurcaner, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Çeviriye gerek yok bence. Biz de evlilik cüzdanını direkt yüklemiştik, her sayfa sonunda da belli başlı dillerde çeviriler mevcut olması lazım zaten başlıklar için. Bu şekilde. wasd.png

Biz sadece 3 sayfayı yüklemişiz. O yüzden kabul edilmedi. Tercüme istemişler.

• @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@myusuf şimdi baktım tekrar gönderdiğim evraklara vukuatlı bile degil aslında sadece nüfus kayıt örneği göndermişiz e devletten barkodlu biz ama burada gerçekten önemli konu mutlaka yeminli tercümana cevirtip gönderin.

Allah razı olsun.
    Pazartesi günü tercümana gideceğim.

• @myusuf bizim tanıdığımız tercüman arkadaş vardı. Bir hafta sonu işim acil olduğundan kendisine çeviri yaptıracağım belgeleri mail olarak pdf formatında göndermiştim kendiside sağolsun kırmayıp çevirileri evde yapıp pazartesi sabah ofisinde kaşe imzalayıp hemen mailime atmıştı bende hesabına online bankacılıktan ödemeyi göndermiştim. Müsait olduğum bir ara ofisine uğrayıp elden kağıt olarakta almıştım belgeleri bana gereken zaten pdf yeterliydi ama kendisi siz alın yine elinizde bulunsun demişti. Yazınca uzun olsada pratik ve hızlı bir yöntem bildiği yeminli tercümana acil ihtiyacı olan kişiler böylede yaptırabilir diye buraya yazmak istedim. Umarım biran önce onayınızı alırsınız.

• Ben aşağıdaki kişiye yaptırdım. E postayla gönderirseniz pdf olarak çevirip geri gönderiyor.fiyati da çok uygun.
    İzmit Çeviri Merkezi [email protected]

• Herkese teşekkür ederiz.
    Tercüman bulduk. Pazartesi erkenden gideceğim inşAllah.
    Evet biz de söyleyelim. Başvuru için tüm belgeleri İngilizce'ye çevirip öyle yükleyin. Daha sonra sorun çıkmasın.

• @myusuf siz nasıl öğrendiniz eksik belgeyi , mail mi gönderdiler USCIS den?

• @israfil, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@myusuf siz nasıl öğrendiniz eksik belgeyi , mail mi gönderdiler USCIS den?

Evet, USCIS ek kanıt talebi yaptı ve bu çevirileri istedi.

• Merhabalar. Eşim için yaptığımız F2A başvurumuz NOA1 da California Service Center da görünüyordu. Dosyamız nerede diye mail attığımda Texas Service Center seçip processing time i kontrol edin cevabı aldım ancak kontrol ettiğimde 39-50.5 ay arası gösteriyor 🥺 california da bekleme süresi çok derken şu an daha uzun bir süreyle karşı karşıyayayız 🥺 Daha önce teksas dan onay alan var mı acaba? Süre gerçekten bu kadar uzun mu?

• @wanderer, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Merhabalar. Eşim için yaptığımız F2A başvurumuz NOA1 da California Service Center da görünüyordu. Dosyamız nerede diye mail attığımda Texas Service Center seçip processing time i kontrol edin cevabı aldım ancak kontrol ettiğimde 39-50.5 ay arası gösteriyor 🥺 california da bekleme süresi çok derken şu an daha uzun bir süreyle karşı karşıyayayız 🥺 Daha önce teksas dan onay alan var mı acaba? Süre gerçekten bu kadar uzun mu?

Merhaba. Dosyamızın nerede olduğunu sormak icin hangi maili kullanıyoruz? Belirtmeniz mümkün mü acaba?

• @tugba uscis sayfasında kendi hesabınıza giriş yaptıktan sonra inbox a giderseniz orada + işareti var yeni mail başlatmak için o şekilde ilerleyip sorunuzu sorabilirsiniz. Cevap almam yaklaşık iki hafta sürdü.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k