Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • Çeviriye gerek yok bence. Biz de evlilik cüzdanını direkt yüklemiştik, her sayfa sonunda da belli başlı dillerde çeviriler mevcut olması lazım zaten başlıklar için. Bu şekilde. wasd.png


  • @myusuf ben size avukatın başvuruyu yaparken istediğini söyliyeyim. Kendisi yeminli tercümana cevirtip gondermemizi istedi hatta tercümanda bu konuda tecrübeli olduğundan gönderdiğim sayfanın yanlış olduğunu söyleyip yönlendirmişti. Uscis her belgeyi yeminli tercümandan ingilizce istiyor demişti avukatımız. Böyle yükleyip sorun yaşayan duymadım bence muhtemelen sorun bu olmalı.


  • Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
    Evet evlilik cüzdanının tercümesini ve doğum belgesini istemiş.
    Doğum belgesi nedir?


  • @myusuf muhtemelen vukuatlı nüfus kayıt örneği olmalı biz onu yüklemiştik e devletten alıp yeminli tercümana cevirtmistik onuda


  • @myusuf şimdi baktım tekrar gönderdiğim evraklara vukuatlı bile degil aslında sadece nüfus kayıt örneği göndermişiz e devletten barkodlu biz ama burada gerçekten önemli konu mutlaka yeminli tercümana cevirtip gönderin.


  • @cesurcaner, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Çeviriye gerek yok bence. Biz de evlilik cüzdanını direkt yüklemiştik, her sayfa sonunda da belli başlı dillerde çeviriler mevcut olması lazım zaten başlıklar için. Bu şekilde. wasd.png

    Biz sadece 3 sayfayı yüklemişiz. O yüzden kabul edilmedi. Tercüme istemişler.


  • @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @myusuf şimdi baktım tekrar gönderdiğim evraklara vukuatlı bile degil aslında sadece nüfus kayıt örneği göndermişiz e devletten barkodlu biz ama burada gerçekten önemli konu mutlaka yeminli tercümana cevirtip gönderin.

    Allah razı olsun.
    Pazartesi günü tercümana gideceğim.


  • @myusuf bizim tanıdığımız tercüman arkadaş vardı. Bir hafta sonu işim acil olduğundan kendisine çeviri yaptıracağım belgeleri mail olarak pdf formatında göndermiştim kendiside sağolsun kırmayıp çevirileri evde yapıp pazartesi sabah ofisinde kaşe imzalayıp hemen mailime atmıştı bende hesabına online bankacılıktan ödemeyi göndermiştim. Müsait olduğum bir ara ofisine uğrayıp elden kağıt olarakta almıştım belgeleri bana gereken zaten pdf yeterliydi ama kendisi siz alın yine elinizde bulunsun demişti. Yazınca uzun olsada pratik ve hızlı bir yöntem bildiği yeminli tercümana acil ihtiyacı olan kişiler böylede yaptırabilir diye buraya yazmak istedim. Umarım biran önce onayınızı alırsınız.


  • Ben aşağıdaki kişiye yaptırdım. E postayla gönderirseniz pdf olarak çevirip geri gönderiyor.fiyati da çok uygun.
    İzmit Çeviri Merkezi [email protected]


  • Herkese teşekkür ederiz.
    Tercüman bulduk. Pazartesi erkenden gideceğim inşAllah.
    Evet biz de söyleyelim. Başvuru için tüm belgeleri İngilizce'ye çevirip öyle yükleyin. Daha sonra sorun çıkmasın.


  • @myusuf siz nasıl öğrendiniz eksik belgeyi , mail mi gönderdiler USCIS den?


  • @israfil, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @myusuf siz nasıl öğrendiniz eksik belgeyi , mail mi gönderdiler USCIS den?

    Evet, USCIS ek kanıt talebi yaptı ve bu çevirileri istedi.


  • Merhabalar. Eşim için yaptığımız F2A başvurumuz NOA1 da California Service Center da görünüyordu. Dosyamız nerede diye mail attığımda Texas Service Center seçip processing time i kontrol edin cevabı aldım ancak kontrol ettiğimde 39-50.5 ay arası gösteriyor 🥺 california da bekleme süresi çok derken şu an daha uzun bir süreyle karşı karşıyayayız 🥺 Daha önce teksas dan onay alan var mı acaba? Süre gerçekten bu kadar uzun mu?


  • @wanderer, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhabalar. Eşim için yaptığımız F2A başvurumuz NOA1 da California Service Center da görünüyordu. Dosyamız nerede diye mail attığımda Texas Service Center seçip processing time i kontrol edin cevabı aldım ancak kontrol ettiğimde 39-50.5 ay arası gösteriyor 🥺 california da bekleme süresi çok derken şu an daha uzun bir süreyle karşı karşıyayayız 🥺 Daha önce teksas dan onay alan var mı acaba? Süre gerçekten bu kadar uzun mu?

    Merhaba. Dosyamızın nerede olduğunu sormak icin hangi maili kullanıyoruz? Belirtmeniz mümkün mü acaba?


  • @tugba uscis sayfasında kendi hesabınıza giriş yaptıktan sonra inbox a giderseniz orada + işareti var yeni mail başlatmak için o şekilde ilerleyip sorunuzu sorabilirsiniz. Cevap almam yaklaşık iki hafta sürdü.


  • @wanderer, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @tugba uscis sayfasında kendi hesabınıza giriş yaptıktan sonra inbox a giderseniz orada + işareti var yeni mail başlatmak için o şekilde ilerleyip sorunuzu sorabilirsiniz. Cevap almam yaklaşık iki hafta sürdü.

    Teşekkür ederim. Receipt number başlangıç harfleri ile nerede olduğu takip edilebiliyor ama bizim no IOE olduğu icin electronic sistemde işleniyor görünüyor. Fakat yine de evrakların illaki bir merkezde bulunması gerekiyor. Merak ettiğim de bu zaten. Tekrar teşekkür ederim 🙏


  • @tugba Ben belli aralıklarla USCIS üzerinden mesaj gönderiyorum. Sürekli aynı cevap geliyor işlenme zamanlarını kontrol edin diyor ve servis merkezinin bulunduğu yer belirtiliyor.


  • @wanderer o sürelere çok takılmayın hiç belli olmuyor. Şu ara nebraska dışında 20 aydan önce f2a 'dan onay alan duymadım. Hatta bir süredir onay alanda görmüyorum ilginç bir şekilde bizim dosyalar rafa kalkmış gibi sadece vatandaş eşlerinin dosyaları hızlıca onaylanıyor çok çok üzücü bu belirsiz uzun süreler.15 ay oldu basvurali fakat hiç gelişme yok


  • @ecom çok teşekkürler. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum gerçekten. Umarım bu sene içerisinde hızlanır, nasıl oluyor da insanların bu kadar uzun süreler eşlerinden ayrı kalmasını bekliyorlar anlam veremiyorum. Sadece rakamları görmek bile fazlasıyla moral bozuyor. Hepimize sabır diliyorum.


  • @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @wanderer o sürelere çok takılmayın hiç belli olmuyor. Şu ara nebraska dışında 20 aydan önce f2a 'dan onay alan duymadım. Hatta bir süredir onay alanda görmüyorum ilginç bir şekilde bizim dosyalar rafa kalkmış gibi sadece vatandaş eşlerinin dosyaları hızlıca onaylanıyor çok çok üzücü bu belirsiz uzun süreler.15 ay oldu basvurali fakat hiç gelişme yok

    Geçenlerde bi arkadaş yazmıştı buralarda, Haziran 2021 dosyalarına bakıyormuş uscis. Kim nasıl neye göre biliyor veya tahmin ediyor bilemiyorum. Bizim icin önemli olan green card değil, öncesinde gelecek olan work permit ve advance parole.

    Green card beklenir bir şekilde. Ama eşim artık çok sıkılıp bunaldı ve advance parole gelse inşallah bi deşarj olması gerekiyor. 😢


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    919 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    468 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum