Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • Herkese teşekkür ederiz.
    Tercüman bulduk. Pazartesi erkenden gideceğim inşAllah.
    Evet biz de söyleyelim. Başvuru için tüm belgeleri İngilizce'ye çevirip öyle yükleyin. Daha sonra sorun çıkmasın.


  • @myusuf siz nasıl öğrendiniz eksik belgeyi , mail mi gönderdiler USCIS den?


  • @israfil, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @myusuf siz nasıl öğrendiniz eksik belgeyi , mail mi gönderdiler USCIS den?

    Evet, USCIS ek kanıt talebi yaptı ve bu çevirileri istedi.


  • Merhabalar. Eşim için yaptığımız F2A başvurumuz NOA1 da California Service Center da görünüyordu. Dosyamız nerede diye mail attığımda Texas Service Center seçip processing time i kontrol edin cevabı aldım ancak kontrol ettiğimde 39-50.5 ay arası gösteriyor 🥺 california da bekleme süresi çok derken şu an daha uzun bir süreyle karşı karşıyayayız 🥺 Daha önce teksas dan onay alan var mı acaba? Süre gerçekten bu kadar uzun mu?


  • @wanderer, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhabalar. Eşim için yaptığımız F2A başvurumuz NOA1 da California Service Center da görünüyordu. Dosyamız nerede diye mail attığımda Texas Service Center seçip processing time i kontrol edin cevabı aldım ancak kontrol ettiğimde 39-50.5 ay arası gösteriyor 🥺 california da bekleme süresi çok derken şu an daha uzun bir süreyle karşı karşıyayayız 🥺 Daha önce teksas dan onay alan var mı acaba? Süre gerçekten bu kadar uzun mu?

    Merhaba. Dosyamızın nerede olduğunu sormak icin hangi maili kullanıyoruz? Belirtmeniz mümkün mü acaba?


  • @tugba uscis sayfasında kendi hesabınıza giriş yaptıktan sonra inbox a giderseniz orada + işareti var yeni mail başlatmak için o şekilde ilerleyip sorunuzu sorabilirsiniz. Cevap almam yaklaşık iki hafta sürdü.


  • @wanderer, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @tugba uscis sayfasında kendi hesabınıza giriş yaptıktan sonra inbox a giderseniz orada + işareti var yeni mail başlatmak için o şekilde ilerleyip sorunuzu sorabilirsiniz. Cevap almam yaklaşık iki hafta sürdü.

    Teşekkür ederim. Receipt number başlangıç harfleri ile nerede olduğu takip edilebiliyor ama bizim no IOE olduğu icin electronic sistemde işleniyor görünüyor. Fakat yine de evrakların illaki bir merkezde bulunması gerekiyor. Merak ettiğim de bu zaten. Tekrar teşekkür ederim 🙏


  • @tugba Ben belli aralıklarla USCIS üzerinden mesaj gönderiyorum. Sürekli aynı cevap geliyor işlenme zamanlarını kontrol edin diyor ve servis merkezinin bulunduğu yer belirtiliyor.


  • @wanderer o sürelere çok takılmayın hiç belli olmuyor. Şu ara nebraska dışında 20 aydan önce f2a 'dan onay alan duymadım. Hatta bir süredir onay alanda görmüyorum ilginç bir şekilde bizim dosyalar rafa kalkmış gibi sadece vatandaş eşlerinin dosyaları hızlıca onaylanıyor çok çok üzücü bu belirsiz uzun süreler.15 ay oldu basvurali fakat hiç gelişme yok


  • @ecom çok teşekkürler. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum gerçekten. Umarım bu sene içerisinde hızlanır, nasıl oluyor da insanların bu kadar uzun süreler eşlerinden ayrı kalmasını bekliyorlar anlam veremiyorum. Sadece rakamları görmek bile fazlasıyla moral bozuyor. Hepimize sabır diliyorum.


  • @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @wanderer o sürelere çok takılmayın hiç belli olmuyor. Şu ara nebraska dışında 20 aydan önce f2a 'dan onay alan duymadım. Hatta bir süredir onay alanda görmüyorum ilginç bir şekilde bizim dosyalar rafa kalkmış gibi sadece vatandaş eşlerinin dosyaları hızlıca onaylanıyor çok çok üzücü bu belirsiz uzun süreler.15 ay oldu basvurali fakat hiç gelişme yok

    Geçenlerde bi arkadaş yazmıştı buralarda, Haziran 2021 dosyalarına bakıyormuş uscis. Kim nasıl neye göre biliyor veya tahmin ediyor bilemiyorum. Bizim icin önemli olan green card değil, öncesinde gelecek olan work permit ve advance parole.

    Green card beklenir bir şekilde. Ama eşim artık çok sıkılıp bunaldı ve advance parole gelse inşallah bi deşarj olması gerekiyor. 😢


  • @tugba sizin süreciniz aos biraz daha iyi en azından birliktesiniz eşinizle kısmen daha kisada sürüyor diye biliyorum ama bizim gibi ayrı bekleyenler için gerçekten yıpratıcı. Neye göre tahmin ediliyor sürecin süresi değişken olsada, bir çok facebook sayfası ve lawfully isimli uygulamadan kesin degilsede fikir edinmeye çalışıyor insanlar. 2021 onay alabilen kişiler nebraskada dosyası olanlar şuan en hızlı servis ama forumda çoğu dosya ya california yada potomacta. hepimize bol sabır diliyorum.


  • @tugba yine de şanslısınız gerçekten eşiniz yanınızda. AOS süreci büyük bir şans. Bizim durumumuzda ben amerikadayım ve eşim türkiyede. Bültende yayınlanan rakamları görmek çok moral bozuyor. Umarım dediğiniz gibidir, umarım süreç hızlanmıştır. Güzel haberleri paylaşabilmek dileğiyle 🙏🏻


  • herkese selam, NVC Evrak aşamasındayım,USCIS verdiğim evrakların aynısını kullanabilirmiyiz?

    PD: 26.01.2021 (CSC)
    NO1: 03.03.2021 (nebraska dan Teksas Transfer)
    NO2: 06.01.2022
    Paid Fee: 12.01.2022
    DS:
    Additional Document Requested:
    DQ:
    Med:
    Visa Interview:
    Approved:


  • @seher-ertaş-karaaslan biz kullandik ve DQ olduk


  • @seher-ertaş-karaaslan merhaba sizin dosyanız f2a mı?


  • Merhabalar herkese . Randevular yine durdu qaliba . Randevu alan varmı bu aralar?


  • @ilkin001 lR1/CRl düzenli randevu vermeye devam ediyor gözüküyor F2A kategorisinden randevu bekleyen hiç yok mu ? Yani aynı hızda mi ilerliyor onu çok merak ediyorum .


  • Ben randevu bekliyorum gürcistan konsolosluğundan ama hiç bir haber yok malesef .


  • @ilkin001 Gurcistan dan biri mulakata yeni girmis ,PD 2019 Haziran ama DQ tarihini yazmamış F2A kategorisi yani baslamislar vermeye ,siz DQ oldunuz mu ?


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • Green card basvuru

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    831 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum