Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri


  • @doki-arlington Yo, daha önce çalışmamıştım. Otel deneyimim vardı ama ABD'de J-1 ile çalışmıştım. Bir otelde resepsiyonda çalışıp orda kalacağım. Siz giriş yaptınız mı bu arada JFK'de tansiyon nasıl?


  • @Rahim-Ghoroubi, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Arkadaşlar merhaba😊

    Ben ve eşim 27 ekimde giriş çıkış yaptık ve kartlarının bir kaç gün önce verdiğimiz adrese ulaştı
    Şimdi bir soru sormak istiyorum.
    İlk girişten sonra ilk 6 aysa giriş yapmayı miyiz? 2022 nin 7 ayın başlarında giriş yaparsak sorun olur mu?
    Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim

    Genel tavsiye 6 aydan fazla kalmamaniz yonunde. Ama eger daha once giremiyorsaniz dediginiz sekilde de yapabilirsiniz. Ilk yil olacagi icin sorun olmaz.


  • @pistolstar, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @doki-arlington Yo, daha önce çalışmamıştım. Otel deneyimim vardı ama ABD'de J-1 ile çalışmıştım. Bir otelde resepsiyonda çalışıp orda kalacağım. Siz giriş yaptınız mı bu arada JFK'de tansiyon nasıl?

    Jfk’den çok rahat geçtim ben birşey demeden polis You were visiting your family in Turkey right? dedi bende yes dedim okey dedi gönderdi.


  • Merhaba arkadaşlar ufak bir sorum var. Green Card ile Amerika'ya giriş yapınca, US citizen gişelerine mi gitmeliyiz yoksa Other yazan gişelere mi gitmeliyiz ? Green Card ile US citizen yazan gişelere girebilir miyiz ? Diğer ülke vatandaşlarının olduğu gişelerde çok sıra oluyor ve işlemleri uzun sürüyor. O sebeple sordum.


  • @Orhan-Cabarov Greencard ve vatandaslar bir tarafa diger vizeler diger tarafa diye ayrilir zaten. Cok kararsiz kalirsaniz orada kesin bir gorevli oluyor. Greencardliyim hangi tarafa gireyim diye sorarsiniz.


  • Green Card’imi alip 1 ay US’de kaldiktan sonra Turkiye’ye donmustum, 7 ay sonra tekrar giris yaptim ve memur beni tabiri caizse hasladi.Biz sana bunu burada yasaman icin verdik falan dedi Turkiye’de islerimi sonlandirmam gerektigini falan soyledim.Boyle bir olay deneyimledim bu konuda.Yani skntili gorunuyor dikkat etmek lazim


  • @sigmoidalmammal Teşekkür ederim. O zaman bundan sora us citizen yazan gişelere giderim. JFK de sadece us citizen yazıyordu, green card ve us citizen yazmıyordu. Ya da ben görmemiş olabilirim. Teşekkür ederim. :)


  • @erdemgui merhaba geçmiş olsun öncelikle.
    hangi havalimanından giriş yaptınız?


  • @erdemgui @gucarslan ve ne zaman oldu bu olay?


  • @gucarslan 2021 inde Subat ayinda Abd’den cikis yaptim bir ay sure kaldiktan sonra 3 eylul gunu Chicago O’Hare havalimanindan giris yaptim.


  • @erdemgui muhtemelen biraz ters bir memura denk geldiniz. ama her zamam dediğiniz gibi, 6 ayı gecen her giriş bir risk taşır. bu da onlardan biri olmuş..


  • @gucarslan Evet acikcasi benim olumsuz bir dusuncem ve bilgimde yoktu aslinda geri donerken,sadece birinden 1 sene falan disari da Khalistan sknti olur gibi bilgim vardi.Memur asya asilli orta yasli bir erkekti biraz aksi birine benziyordu acikcasi tekrar tekrar uyardi bende ona gerekce sunup uyumlu davrandim,damgayi basip belgelerimi geri verdi.Insiyatif durumunu bilmiyorum belki vardi belki yoktu.Iyi seviyede ingilizcem olmadigi icin fazla soru soramadim.


  • 14 ay 3 hafta sonra bugün sorunsuz giriş yaptım. JFK’de önümdeki sadece 15 gün dışarıda kalmış 2 Pakistanlıya memurun sorduğu ahiret sorularını duyup bir arkalarında ecel terleri döktükten sonra sıram geldi. Ne kadar dışarıda kaldığımı sordu, 14 ay dedim. Neden bu kadar dışarıda kaldın dedi. Covid movid tam bir şeyler sallayacaktım 5 saniye konuşturmadan çantanda alkol falan var mı dedi. Dedim yok. Dedi yiyecek var mı. Dedim o da yok. Dedi peki geç :) ama sisteme not alıyorum bir daha yapma falan filan. Yaşasın JFK. Daha da orta doğuya dönmem.


  • Merhaba ben de başımdan geçenleri paylaşayım.
    İlk girişimi yapıp 1 hafta kaldıktan sonra Türkiye’ye döndüm.1 sene 3 ay sonra Dulles havalimanından ABD ye Ocak ayında tekrar giriş yaptım niye yoksun yapma etme dediler işlem vs yapılmadı geçirdiler.Niyetim 6ay kalmaktı fakat 2 ay kalıp TR ye döndüm. Geçtiğimiz salı günü tekrar ABD ye geldim bu sefer ofise çektiler sorgu yaptılar İngilizceniz yoksa burada çok terlersiniz :) nazik bir kadın ilgilendi benimle anlattım durumları iş yok para yok başvuruyorum dönmüyorlar pandemi var evlenicem ondan sonra gelicem falan sonra bir form doldurdu Facebook adresime kadar sordu. Re-entry permit doldurmamı istedi bende tamam dedim saldı beni. Ama re-entry permit doldurmak da 600dolar. Onu şu an veremeyeceğim için bir dahaki gelişimde büyük ihtimal deport edileceğim. Bakalım hayırlısı :)

  • ⭐⭐⭐

    @Orco34 Turkiye’ye git gel yapmak maddi acidan daha zorlayici degil mi?


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba arkadaşlar ufak bir sorum var. Green Card ile Amerika'ya giriş yapınca, US citizen gişelerine mi gitmeliyiz yoksa Other yazan gişelere mi gitmeliyiz ? Green Card ile US citizen yazan gişelere girebilir miyiz ? Diğer ülke vatandaşlarının olduğu gişelerde çok sıra oluyor ve işlemleri uzun sürüyor. O sebeple sordum.

    Eger "Permanent Residents" icin ayri bolum varsa oradan giris yapabilirsiniz, eger yoksa oradaki gorevlilere sorabilirsiniz. :thumbs_up:


  • @Orco34, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba ben de başımdan geçenleri paylaşayım.
    İlk girişimi yapıp 1 hafta kaldıktan sonra Türkiye’ye döndüm.1 sene 3 ay sonra Dulles havalimanından ABD ye Ocak ayında tekrar giriş yaptım niye yoksun yapma etme dediler işlem vs yapılmadı geçirdiler.Niyetim 6ay kalmaktı fakat 2 ay kalıp TR ye döndüm. Geçtiğimiz salı günü tekrar ABD ye geldim bu sefer ofise çektiler sorgu yaptılar İngilizceniz yoksa burada çok terlersiniz :) nazik bir kadın ilgilendi benimle anlattım durumları iş yok para yok başvuruyorum dönmüyorlar pandemi var evlenicem ondan sonra gelicem falan sonra bir form doldurdu Facebook adresime kadar sordu. Re-entry permit doldurmamı istedi bende tamam dedim saldı beni. Ama re-entry permit doldurmak da 600dolar. Onu şu an veremeyeceğim için bir dahaki gelişimde büyük ihtimal deport edileceğim. Bakalım hayırlısı :)

    Eger bu kadar uzun ABD disinda kalacaksaniz ve yakin zamanda yerlesmeyi dusunmuyorsaniz; bu durumda ben de re-entry permit almanizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi


  • Merhaba, Benim de bir sorum var.

    ABD 'ye ilk girisimi yaklasik iki ay once yaptim. 10 gun kalip geri dondum. Kanuna gore tasindiktan sonra 10 gun icinde yeni adresi bildirmek gerekiyor. ABD'de verdigim adreste kalan tanidiklarim oradan tasindilar. Ben de su anda ABD disindayim.

    ABD disinda oldugum bu gecici surede ABD icinde yeni bir adres belirtmek gerekir mi? Adres degisiklik formunda sadece sehir ve eyalet secilebiliyor. Anladigim kadariyla ABD disinda bir adres belirtmek mumkun degil. Su anda orda olmasam da ABD icinde yeni bir adres belirtmemi onerir misiniz?


  • @arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhabalar, 19 Ekim günü JFK dan girişimizi yaptık. 1 haftalık bir süreden sonra 26 Ekim günü Türkiye’ye tekrar döndük. Dönüşte pasaportlara herhangi bir damga vurulmuyor. Bir dahaki gidişte çıkış tarihimizi nereden görüyorlar. Yani ABD den ne kadar ayrı kaldığımızı görmeleri veya bizim vatandaşlık işlemlerimiz açısından bu çıkışa ait kayıtları nereden görüyorlar veya biz nasıl kanıtlayabilceğiz.
    Selamlar

    Pasaportunuzu okutuyorlar sisteme, damga olmasa da olur.
    Biz daha yeni başvuru yapmaya çalışıyoruz vatandaşlık için. Giriş çıkış tarihlerini soruyorlar, onlara göre de Amerika dışında kalış sürenizi hesaplıyorlar siz de görüyorsunuz. Mesela bizim 355 günmüş dışarıda kalış süremiz, biraz daha aşsaydık süreç sıfırlanacakmış. Bunu kimse tecrübe olarak yazmamış, biz de daha yeni tecrübe ettik. Yani Amerika dışında kaldığınız sürelere çok dikkat edin. Ekran zaten uyarı veriyor! Biz formu doldurduk ama submit edemedik, 5 yılın dolmasını bekliyoruz, öbür aya başvuracağız.

  • ⭐⭐

    @Vito, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba, Benim de bir sorum var.

    ABD 'ye ilk girisimi yaklasik iki ay once yaptim. 10 gun kalip geri dondum. Kanuna gore tasindiktan sonra 10 gun icinde yeni adresi bildirmek gerekiyor. ABD'de verdigim adreste kalan tanidiklarim oradan tasindilar. Ben de su anda ABD disindayim.

    ABD disinda oldugum bu gecici surede ABD icinde yeni bir adres belirtmek gerekir mi? Adres degisiklik formunda sadece sehir ve eyalet secilebiliyor. Anladigim kadariyla ABD disinda bir adres belirtmek mumkun degil. Su anda orda olmasam da ABD icinde yeni bir adres belirtmemi onerir misiniz?

    Green Card'inizin gelmesi icin adres beyan etmistiniz zaten. Amerika'ya tasininca belirtirsiniz yeni adresi. Su an baska bir adres bildirmenize gerek yok.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 33 Oy
    11k İleti
    783k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 15 Oy
    4k İleti
    493k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum