@crazycells yanıtınız için çok teşekkür ederim haklısınız gerçekten nüfus müdürlüğünü arayıp konuyu söylediğimde bir kaç kişiye telefonu aktarıp kapattılar sürekli. Kısa süre içerisinde şikago konsolosluğu ile iletişime geçeyim ben o zaman
-
-
@ATS16 Tesekkurler! Seyahat etmeden once bakmistim bu durumumuza internetten ve bir yerde okudum ceza ihtimalini ama hatirlayamiyorum tam olarak. Sonrasinda zaten telas olup foruma sormustum. 2 ayi astigi icin hatirlayamiyorum hic. Chatgpt'ye de sordugumu hatirliyorum. Orda okumus bile olabilirim. Kafa bulandirmak istemem kusura bakmayin!
-
@Cannavaro1903 tamam ozaman gidersin yabancıdan yabancıya satış yapılır daha sonra araç için sigorta yaptırırsın ancak bu sigorta 6 ay kadar oluyor bilgin olsun
-
@Serapp, içinde söyledi: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek
@erenotti, içinde söyledi: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek
@Serapp E devlet kendi içinde nasıl bir sistem güncellemesi yaptı son yıllarda emin değilim ama ben 2014 yılında adresimi yurtdışına aldırmıştım, o tarihten sonra da Türkiye’de sigortam kesilmişti, sonra bir ara E Devleti kontrol edeyim dediğimde 2018 yılıydı sanırım, 4 senelik bir GSS borcu biriktiğini gördüm, sonrasında bir ara Türkiye’ye gittiğimde SGK’ya uğrayıp, oturum ve çalışma izinlerimi, yurtdışı giriş çıkış kayıtlarımı göstererek biriken borcu sildirdim.
En son Türkiye seyahatimde de (Ağustos sonu) SGK’ya tekrar uğradım, ben ikametimi 2022 yılında yeniden Türkiye’ye aldırmıştım ama sigortam ödeniyordu. 2023 Ocak’ta sigortam kesildi ama 2023 Kasım’da Amerika’ya taşındım, adres bildirim işlemimi mi de biraz üşengeçlikten 2025’te yaptım, 2023-2025 arası haliyle GSS borcu birikti, lakin memur bu borcu silmedi, konsolosluktan yazı getir dedi, peki bundan sonra işleyecek mi diye sordum, bundan sonra işlemeyecek ben burdan durdurdum, ama geçmiş borcunu silemem, o tarihte de orda yaşadığını veya sigortalı olduğuna dair konsolosluluktan yazı getir ancak öyle işlem yapabilirim dedi, hatta bana o yazının örneğini de verdi, barkodlu da bir belge. (Sanırım son birkaç senede bu sisteme geçilmiş)
Özetle benim memurla olan diyaloğumdan ve başıma gelenlerden anladığım şu; eğer adresinizi yurtdışına aldırmadan önce hali hazırda bir GSS yükümlüsü iseniz, yurtdışı adres bildirimi yaptığınızda da sistemden otomatik düşmüyorsunuz, orda sayaç dönmeye devam ediyor. Illa bir mudahale gerekiyor. İnşallah yanılıyorumdur.
2014 yılında adresinizi yurtdışına aldığınızda e-devletten kontrol etmiş miyidiniz acaba? Çünkü oğlum TR'de çalışıyordu, istifa etti, göç edince adresini değiştirdi, e-devletten kontrol sağlayıp emin olduk. 2 yıla yakındır ara ara kontrol ediyorum, borcu yok. Yani otomatik olarak düşmüş oldu. Daha bir kaç ay önce bakmıştım borcu yoktu, sizin yazınızı okuyunca girip bakayım dedim, GSS borcu sorgulama sayfasını iki aşamalı giriş yapmışlar 😞 bakamadım. Neyse bunun bir çaresini bulacağım. Kontrollere devam. Paylaşımınız için çok teşekkürler.
Rica ederim, evet tabiki. 2014 yılında adresimi Ukrayna’ya aldırdım e devletten de teyit ettim ama o dönem GSS nedir bilmiyordum, sonrasında 4 senelik bir birikmiş borç görünce bende şaşırmıştım. Bilemiyorum ama bana öyle denk geldi. Belki de GSS’ye düşmeden adresinizi yurtdışına aldırdığınızda işlemiyordur. Zamanlama ile alakalı sistemsel bir problem sanırım. Yüzde yüz de hakim değilim, bu devlet işlerini başımıza geldikçe öğreniyoruz, deneyimliyoruz ☺️
-
Merhaba bu soruyu sormak istedim oldukça aklıma takılan bir soru olduğu için diyelim Amerikaya taşındık Türk ehliyetimizi Amerikan ehliyeti ile değiştirdik Ehliyetimize Amerikada El koydular.
T.C. Konsolosluğuna adres bildirimi yapmadık Adresi TR'de bıraktık Türkiyeye döndüğümüzde T.C. ehliyetimiz Hala sistemde aktif olur mu? Diyelim ki aktif kayıp diyerek yeni bir Türk ehliyeti alıp Amerikaya dönünce Adresimizi Amerikada beyan etsek bu noktada Türk ehliyeti iptal olur mu kısacası
Amerika Ve T.C. Ehliyetini ikiside aktif olucak şekilde taşıyabiliyormuyuz yoksa T.C. Ehliyeti iptal mi oluyor oluyorsa bu hangi aşamada gerçekleşiyor bilgilendirirseniz sevinirim
-
@akerm, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Eşya Kargolamak (gümrük işlemleri)
Merhabalar. Yakın zamanda başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Çocuğum ve eşim için Amerika'dan Türkiye'ye 1 koliyi USPS de gift olarak hazırladım ve gönderdim. Fakat TR de kolinin içinde oyuncak ve giyim eşyası olduğu halde, ve bir üründen iki adet olmadığı halde, ve kargo eşten eşe yani aynı soyadını taşıdığı halde ticari sayıldığını iddia edip bizi gümrük müşavirlerine yönlendirdiler. Tabi gümrük müşavirleri.. ağzımı bozmayacağım siz anladınız hislerimi.. 27 bin tl masraf çıkardılar. Sorduğumda dilekçe ve uygulama bedeli adını vermişler. içinde en fazla 200 dolarlık hediyelerimi mecburen iade edilmesini istedim ve bekliyorum hala. Eğer benim gibi bir hata yapıp TR yi buraya benzetip iyi niyetle birşey göndermeyi düşünürseniz bu yazımı okuyun. Ve eğer birinin bagajının yanında ücreti mukabilinde gönderim yapabilirsem yapacağım. Sanırım başka da bir yolu yok.
Ne yazikki ne yollarsaniz yollayin ürünün çok üstünde gümrük çıkıyor. Eğer gift alacaksanız Türkiyedeki amazon vs kullanip oradan alabilirsiniz (şayet ürünler türkiye dede var ise) onun dışında dediğiniz gibi ya birisi bagajında götürüp teslim edecek yada siz. Artik kargo ile ticari olmasa dahil uçuk vergiler mevcut. Vergiyi hesaplarken ürünün kargo ücretininde vergisini çıkartiyorlar düşünün ne kadar saçma bir sistem...
-
@SansizSansli merhaba, tc vatandasi almadan devam edebildiniz mi? Özel saglik sigortasi yaptirmak istedik ama tc kimlik gerekli dediler. Boyle bir sey olmamasi lazim. Tecrubesi olan varsa paylasabilir mi?
-
Amerika pasaportunuz varsa surersiniz. Fakat her cevirmede pasaport gostermeniz gerekiyor. O sekilde bile bas agrisi olabiliyormus. Tabi bu surecte belli zamanlarda yurt disi cikis giris de yapmaniz gerekiyor.
Amerika ehliyetini Turkiye ehliyetine ceviremiyorsunuz. Ehliyet kursuna gidip lisansinizi almak zorundasiniz.
-
@us_dream_12
Garanti bankasi ve diger bankalar surekli bana mail atiyor Fatca formu doldur diye. Bi bakayim dedim SSN gibi bilgiler istiyor. Pek guvenemedigim icin ve zaten gemileri coktan yaktigim icin doldurmadim 😂 Eger boyle birsey doldurduysan verilerine erisebilirler.FATCA Nedir? Yabancı Hesaplar Vergi Uyum Yasası (FATCA), ABD kişilerinin (ABD vatandaşı ya da ABD vergi mukimi) vergiye tabi kazançlarının adil olarak vergilendirilmesi için ABD dışındaki Yabancı Finansal Kuruluşlara ve diğer finansal aracı kuruluşlara çeşitli yükümlülükler getiren ülkeler arası bir anlaşmadır.
-
@ipek1907, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek
Arkadaslar merhaba
22 mayista 3 ayligina chicago dan turkiye ye gidecegim. Kedimi de goturmek istiyorum ama gerekli belgeler nelerdir bilemedim.her yerde farkli yaziyor kuduz titre isteniyor mu? Isteniyorsa 1,5 ayda yetisir mi 🥹simdiden cok tesekkurlerMerhaba, sadece tarım bakanlığının sitesinde yer alan yönergeleri takip etmenizi öneririm. Ekli evrakta detaylar yer alıyor, ne yazık ki ABD’ye evcil hayvan getirmek, Türkiye’ye götürmekten daha kolay. İlgili dokümanı paylaşıyorum, 3. evrak için USDA onaylı veteriner hekimleri tercih etmelisiniz, 1,5 ayda yetişebilir ancak bunu veteriner hekimle görüşerek netleştirebilirsiniz. Bol şanslar!
-
@ali-atasoy, içinde söyledi: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler
Merhabalar,
Türkiyeye almanya'dan aktarmalı olarak geleceğim. Transit vizeye ihtiyaç var mı?
Green card sahibiyseniz gerek yok. Lufthansa ile Frankfurt veya Münih aktarmalı uçuşlarda sorun çıkmıyor.
-
-
-
Merhabalar, bu sene içerisinde mezun oldum ve mezun olmadan önce ailemle beraber Pasaport çıkarttım. Harç bedeli ödemeden sadece defter bedeli ödedim.
Liseden mezun olunca öğrencilik hayatım bitti ama pasaportum geçerliliği devam ediyor mu? Başvuru yaparken 17 yaşında olduğum için 5 yıllık pasaport aldım. 5 yıl boyunca sorun yaşar mıyım? Türkiye'de üniversite kaydı yaptırayım mı? GreenCard çekilişini bekliyorum.
-
Bir önceki mesajımda “kaynak” olarak ilettiğim link’i okudunuz mu? “iki telefon sahiplerinin bu düzenlemeden nasıl etkileneceği kesin olarak bilinmiyor” ama aktif olarak kullanıyorsanız iki telefonunuzu da sorun olmayacaktır diye düşünüyorum mantıken.
Bahsi geçen düzenleme vergisi ödense dahi ticari kar elde etmek için getirilen ve satılması planlanan telefonların yurtdışından getirilmesinin önüne geçmek için yapılan bir düzenleme
-
@sametkaragoz, içinde söyledi: Amerika'dan aldığım blokeli telefon hattını Türkiye'de kullanabilir miyim?
Konuya hakim bi arkadaş acil iletişime geçebilirmi benimle aynı sorunu yaşıyorum 14promax verizon sim kilitli diyor açtırmam için ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz
Verizon politikası eğer hala değişmediyse 60 gün o telefonda Verizon hat kullandıktan sonra unlocked olacak telefon ve istediğiniz hatla kullanabileceksiniz.
Ya da telefonun full ödemesini yaparak da Verizon’dan açtırabiliyorsunuz.
-
Merhaba arkadaşlar
Abdli erkek arkadaşımla Türkiyede evlenmek istiyoruz fakat çok merak ettiğimiz bir durum var.Konsolosluktan randevu almak ne kadar sürüyor?
Evlilik dairesinden randevu almak ne kadar sürüyor?
Abdli erkek arkadaşım devlet hastahanesinden randevu alabilmesi kaç gün sürer?
Bütün bunları Türkiyede kalacağı zamanı hesaplayabilmek için soruyorum lütfen yardımcı olun. Ona göre bütçe ayarlayacağız ve işinden izin alacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim -
Selamlar, bir soru sormak istiyorum.
Benim de halihazırda 2 adet bordo pasaportum bulunmakta. Arnavutluk’a girerken 10 yıllık pasaportumla giriş yaptım fakat şimdi bu pasaportu vize başvurusu için konsolosluğa vereceğim. Ülkeden çıkarken aynı pasaportla çıkmak zorundayım sanırım. Bunu sormak istedim. Farklı bir pasaportla çıkmak istediğimde sorun yaratılar mı? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. -
Yurtdisi cikis harci 3000 TL olabilir. Ve her yil guncelleme.
Redirect Notice
Türkiye'de ev kiralama
-
Merhabalar herkese Türkiye'de ev kiralamak hakkında önemli önerilerinizi merakla bekliyorum bugüne kadar hiç kirada oturmadım neye dikkat edilmeli ne yapılmalı tüm önerilerinize açığım yazan herkese teşekkürler şimdiden

-
Selam, Giriş kat veya 1. kattan alırsan alt kat boş olursa ev ısınmayabilir, ayakların kışın donar bu bir.
2. Evin yakınınıda yürüme mesafesinde iyi bir süper market olmak zorunda arabayla alıp gelmek bir çile.
3. Toplu taşıma duragına en azından 10dk mesafede olmalı.
4. Apartman depreme dayanıklılık raporu almış olmalı
5. Duvarlarda ısı ve ses yalıtımı olmalı
6. Otopark olmalı kesinlikle yoksa sıkıntı.
7. Binada ev saHİBİNİN baska akrabası oğlu vs oturmamalı.
8. Çöp konteynırı yakın olmalı.
9. Kombi cok eski olmamalı, mümkünse alttan ısıtma olmalı
10. Camlar soguk geçirmemeli.
11. Çocuk parknıın dibinde olursa yazları sabah uyuyamazsın, çocuklar sabahın 7 sinde parkta cıldırıyor.
12. öğlen veya aksama dogru Güneş ışığı almayan ev tutarsan ölü gibi yaşarsın.
13. Evin kapısı sağlam olsun yoksa hırsız rahat girer. Mümkünse alarm sistemi olmalı.Bu sekilde.
-
@nicely sağolsun aklımıza bile gelmeyecek şeyleri söylemiş. Ben biraz da tutma tüyoları vereyim,
1-) Emlakçı yerine mal sahibinden tutmayı dene. Mutlaka ev tutmayı planladığın bölgede yürüyerek gez. Boş daireleri, varsa bina görevlisi, yoksa bölgedeki markete bakkala sor, mümkün olduğunca çok kişiye ev aradığını söyle ve telefonunu ver. Memur olduğunu belirt. Emlakçıda gördüğün evler 2000 tl ise sahibinden o evi 1500 e tutarsın. Emlakçı komisyonundan kurtulduğun gibi emlakçı şişrmesinden de kurtulursun. Bir çok emlakçı bir kerelik 500 tl fazla kazanmak için mal sahibi onlara geldiğinde 1500 bile istese, dayı senin evin 2000 den aşağı etmez der. Fiyat yükseltirler. (İşini temiz dürüst yapan emlakçı arkadaşlar kusura bakmasın. Yaptığım genelleme onların da bu meslekteki çürük elmaları ayıklamasını gerektiriyor.) Üstelik, emlakçı, daha sonra kiracıda sorun çıktığında mal sahibi kendisine ekşimesin diye, şartları olabildiğince ağırlaştırıyor ki, gücü yeten girsin, gücünü zorlayıp giren de, kavuştuğu ayrıcalıklı ev tutma olanağı elinden gitmesin diye kendisini zorlasın. 5 kira depozito, dolarla kira isteyen, sadece 1 yıllık kontrat yapan, kira zammı için tefe tüfe + %15 ve ya 25 isteyen... Görmediğim türü kalmadı.
Eğer mal sahibinden tutarsan, kısaca bu yüklerin çoğundan kurtulursun. Bütçeni söylersin, pazarlık edersin, rica edersin, şartları zorlarsın. Bir şekilde sahibinden tut evi.
2-) Mutlaka kira kontratı yap, depozito ve kira bedellerini bankadan yatır. Yasa gereği depozito ortak hesapta faize yatması lazım, sen çıkarken bozdurulacak güya ama Türkiyede biliyorsun, yasalar sadece çıkar.. Eve girerken kiran 1500 ise 4 sene sonra 2500 olacak, çıkarken 1500 almamak ve zarar etmemek için, depozito olarak bir aylık kira bedeli diye belirt. Kontrata da bunu yazdır, 1 aylık kira bedeli depozito verilmiş olup, son ay kira ödenmeyecektir diye.3-) Kör ölür badem gözlü olur, kel ölür sırma saçlı olur. Evin tüm eksiklerini, arızalarını, döküntülerini, resim ve video ile tespit et. Çalışmayan aksamı, eğer ilk bir ay içinde tespit edersen derhal bildir, onarımını talep et. Bir aydan sonraki masrafları üstlenmen gerekecek.
4-) Ucuz diye Bodrum kat ya da giriş kat kiralama. En üst kat da olmamasına dikkat et. Yaşayacağın yer kışın soğuk bir yer olacak. Evin cephesine bak. kuzey ise tutma. 100 tl fazla ver, güney ya da batı cephe tut. Ara kat olsun. Rutubet ve soğuktan korunaklı olsun. Bir de ev sığdıracağız diye abuk subuk projelerle daire planı yapıyorlar. Mutlak suretle ışık aldığına, yazın hava alacağına emin ol. Yazın birbirine cereyan yapacak şekilde 2 camı az aralarsın. Klimaya pervaneye gerek kalmaz.
Şimdilk aklıma gelen bunlar. Bir şey aklıma gelirse yine yazarım.
-
@Rhonster sen nereye gidiyorsun Ekrem ayrı eve mi çıkacaksın
yazdında ben mi kaçırdım acaba
-
@bidünya, içinde söyledi: Türkiye'de ev kiralama
@Rhonster sen nereye gidiyorsun Ekrem ayrı eve mi çıkacaksın
yazdında ben mi kaçırdım acaba
Tampa öncesi pratik yapıyor. Taze memur. Kırıkkale'ye tayini çıktı.

-
@bidünya Kırıkkale ye 4b li atandım abla
-
@Rhonster, içinde söyledi: Türkiye'de ev kiralama
@bidünya Kırıkkale ye 4b li atandım abla
Aaa hadi hayırlı olsun çok sevindim
e başladınmı peki, nerde kalıyorsun şu an? -
@bidünya yok başlamadım abla ama eli kulağında çağırmalarının
-
@Rhonster hadi hayırlısı olsun ablacım. Kiralama ile ilgili de her şey yazılmış zaten bu hususlara dikkat edersin sonrası da yaşayıp öğrencen artık

-
Benim ekleyebileceğim bir tavsiye evin iş yerine yakın olması ve yürüyerek gidip gelebilme. Özellikle sağlık sektöründe çalışıyorsan. 24 yada 36 saat nöbetten sonra uykusuz araç kullanmak sıkıntı olabilir. Daha dün bu konu hakkında kaza haberi gördüm. Kendimize dikkat etmemiz lazım. Bizi bizden başka düşünen yok çünkü.
-
Hocam ne güzel Allah içine sindirsin hayırlısı olsun inşallah,eklenecek pek birşey kalmamış zaten, sadece şunu ekleyeceğim,mümkünse evin pencelerini açınca önün açık olsun,ben bunun sıkıntısını çok yaşadım,pencereni rahat rahat açamıyorsun,dört bir yanında dip dibe evler,yazın özellikle çok sıkıntı oluyor,herkes balkonda ya da camlar açık olduğu için gürültü rahatsız ediyor.
-
@uzaysan zaten yakın evlere bakıyorum araba sürmeyi de bildiğim yok çünkü

-
Maksat muhabbt olsun
TR&Houston karsilastirmasi yapalim 
Selam, Giriş kat veya 1. kattan alırsan alt kat boş olursa ev ısınmayabilir, ayakların kışın donar bu bir.
**Giris kat kiralarsan gurultu vs derdin olmaz, kimse cocugun zipladi diye polis gondermez
Tabi ki biraz daha pahali olacak, ucuz olmaz
**- Evin yakınınıda yürüme mesafesinde iyi bir süper market olmak zorunda arabayla alıp gelmek bir çile.
**Burada sokakta yuruyunce 'neden yuruyo bu' diye bakar bir cok kisi
yani cok kasmaya grek yok market vs diye
**- Toplu taşıma duragına en azından 10dk mesafede olmalı.
**Durak olan yerde ki ev genelde kotudur, arabaya tuvaletini yapandan , uyusturucu kullanana kadar denk gelirsin... karar senin
**- Apartman depreme dayanıklılık raporu almış olmalı
**deprem sorunu yok, ama yumruk vursan iceri gocer
**- Duvarlarda ısı ve ses yalıtımı olmalı
(olsa cok iyi ama enerji ucuz diye pek sallamiyorlar... Yagmurda su gelmesin yeter

- Otopark olmalı kesinlikle yoksa sıkıntı.
(otopartk sorunu zaten yok gibi
- Binada ev saHİBİNİN baska akrabası oğlu vs oturmamalı.
**Bu ihtimal zor, gundem etmeye degmez **
- Çöp konteynırı yakın olmalı.
cok dert degil, vardir yakinlarda zaten
- Kombi cok eski olmamalı, mümkünse alttan ısıtma olmalı
elektrikli isitma sogutma apartmanlarda...
- Camlar soguk geçirmemeli.
**bizim camlardan kus girmezse soru yok
**- Çocuk parknıın dibinde olursa yazları sabah uyuyamazsın, çocuklar sabahın 7 sinde parkta cıldırıyor.
**apartmanlarda genelde ufak parklar oluyor... civarda zaten illaki vardir guzel parklar **
- öğlen veya aksama dogru Güneş ışığı almayan ev tutarsan ölü gibi yaşarsın.
adamlar camlari full kapatiyorlar jaluzilerle... onlarin boyle bir derdi yok.
- Evin kapısı sağlam olsun yoksa hırsız rahat girer. Mümkünse alarm sistemi olmalı.
**ben daha Turkiye'de ki gibi kapi sistemi gormedim
vur omzu acilsin cogu... Amerikan filimlerinde gordukleriniz dogru yani
** -
@Rhonster merhaba, genel olarak bir ev seçilirken dikkat edilecekler fazlasıyla paylaşılmış ancak nacizane ben de farklı bir açıdan yorum yapmak isterim

Bence en önemlisi, ev sahibinizin geçimini kiradan sağlayıp sağlamadığını öğrenmeye/anlamaya çalışın. Bu özellikle kira artış dönemi, sözleşmede açıkça yazmasına rağmen "etraftaki evlerin fiyatları çok yükseldi, sizinki düşük kaldı" vb muhabbetleri bir nebze de olsa azaltacaktır.
Kira sözleşmesine demirbaşların tamamını ve mevcut kondisyonlarını; evin boyalı olup olmadığını, zeminde/banyoda vs herhangi bir yerde hasar olup olmadığını mutlaka yazdırın.
Ayrıca evi tutacağınız yer site olur ise, mutlaka aidat + ortak alan giderlerini öğrenmeye çalışın. Bir kira bedeli kadar da onlar tutabilir

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, başka gelirse ilave ederim

Yeni yaşamınızda şimdiden mutluluklar dilerim!
-
@Rhonster Ben sizin yerinizde olsam, bekar oldugunuzu gozonune alaraktan, oradaki ogrencilerle veya varsa diger saglik calisanlari ile birlikte kiralardim veya ev/oda arkadasi olurdum. Bu sayede hem kira gideriniz azalir hemde arkadaslariniz olur.
-
Tebrik ederim, hayirli olsun! Yaklasik 5 sene once biz de yilin sacma bir zaman diliminde atamasi yapilan esime kiralik ev ariyorduk. Sahibinden, temiz gorunen bir ev bulup telefon ettik. Ben calisiyorum kuzenim gelip size evi gostersin demisti sahip kisisi. Geldi sag olsun kuzen; kucuk, temiz, bize yeter bir evdi. Tamam dedik. Depozito , kira odeme tarihi vs konustuktan sonra kuzen bey, ' Yalniz 1000 lira da ben aliyorum' demisti.
Bu da benim sevimsiz bir animdir, buna da dikkat edilebilir 
-
@MySea hemen yapmicam abi bilmediğim biriyle aynı evde yaşamayı sevmiyorum
Benzer Başlıklar
123
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
534.2k