Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika’da Örnek Bir İşyeri Sağlık Sigortası ve Diğer Sosyal Haklar

  • ⭐⭐⭐

    Arkadaşlar Merhaba,

    Forum katılımcılarının büyük bir bölümü işyeri sahibi veya serbest çalışan. Büyük çaplı şirket çalışanları tarafından çok fazla bir paylaşım göremiyorum.
    Bu nedenle çalıştığım işyerinin sunduğu 2 farklı sağlık sigortasını örnek olarak sizlerle paylaşmak istedim. Elbette her eyalete, her şirkete göre değişecektir fakat fikir olması açısından kendi çalıştığım şirketin sunduğu imkanları aşağıda görebilirsiniz. Şirket çalışanı olarak gelecekseniz, bu be benzeri hakların sunulmasını bekleyebilirsiniz.

    Daha fazla örnek ve paylaşımlar olursa, daha fikir edici bir bilgi kaynağı oluşabilir;

    Sağlık sigortası seçenekleri;
    alt text

    Göz ve diş sigortaları
    (Diş $1500’a kadar karşılıyor, Göz sağlığı için henüz bilgim yok. Bu sene ilk defa katılıyorum)
    alt text

    Ayrıca şirket aşağıdaki gibi bazı ek imkanları ücretsiz sağlamakta. Bir kaç örnek;

    • Ölüm durumunda 2X Yıllık Maaşınız
    • Kısa dönem sakatlık; Yıllık maaşın %66’sı
    • Uzun dönem sakatlık; Yıllık maaşın %60’ı
    • Yıllık $1000 maksimum sağlık harcamalarına katkı

  • Teşekkürler. Sizden istenen prim ne kadar? Bende 2019 planları gelince paylaşırım 🙂


  • Şimdi gördüm primleri tamam 👍🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ben daha önce paylaşmıştım, buraya da ekleyeyim:

    alt metni

    Ödenecek primler:
    alt metni

    Ben kendim ve ailem için aylık 507 dolar ödüyorum.
    Bu arada, şu ana kadar network içi veya dışı bir sürü doktora ve sağlık kurumuna gittik ama copay dışında herhangi bir ödeme talep edilmedi.


  • Merhabalar,
    Diğerlim elçilik açıldı,Green card vizelerimiz onaylandı ve New Jersey'de işe basladık...Virüste var ya hala,bize calısacagımız sırket mı sıgorta yapmalı ? Bız yıne ayrıyeten sıgorta yapmamız gerekecek mı? Cocugum da var 6 yasında
    Gıtmemıze engel olacak tek soru kafamızda bu saglık sıstemı cunku...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: Amerika’da Örnek Bir İşyeri Sağlık Sigortası ve Diğer Sosyal Haklar

    Merhabalar,
    Diğerlim elçilik açıldı,Green card vizelerimiz onaylandı ve New Jersey'de işe basladık...Virüste var ya hala,bize calısacagımız sırket mı sıgorta yapmalı ? Bız yıne ayrıyeten sıgorta yapmamız gerekecek mı? Cocugum da var 6 yasında
    Gıtmemıze engel olacak tek soru kafamızda bu saglık sıstemı cunku...

    Çoğu işveren sağlık sigortası imkanı veriyor. Ama işverenlerin size bunu sağlamak gibi bir zorunluluğu yok. Gireceğiniz işi seçerken sigorta yapıp yapmadığını araştırmanız gerekiyor. Zaten bu bilgiler iş ilanlarında yazar (medical, dental, vision insurance şeklinde). Eğer işveren yapmıyorsa sizin Healthcare.gov, eyalet veya özel şirketler üzerinden sigorta yaptırmanız lazım. 18 yaşından küçük çocuklar CHIP kapsamında, onların sigortası olmasa de sağlık hizmetleri devlet tarafından karşılanıyor.
    Covid-19 ile ilgili sağlık hizmetleri sigortanız olmasa da federal veya eyalet üzerinden karşılanıyor.


  • @knnrn teşekkür ederim,hepsini not alacağım ✨

  • ⭐⭐

    Bir iş teklifini kabul edip imza atmadan önce sağlık sigortası şartlarını görüp okumanızı tavsiye ederim. Bazı işlerde sağlık sigortası masrafları çok yüksek olabiliyor. Dahası, işveren size bir sağlık sigortası teklif ettiği için Obamacare'den yararlanma hakkını da kaybedebiliyorsunuz.


  • Merhabalar. Eşim ve ben Green card’lıyız. Ben 8 Aylık hamileyim şuan. Eşim çalışıyor. Eşim benim için ayda 400 dolar ayrıca sigorta için ödeme yapıyordu bebek olunca bu meblanın artı 400 daha yani toplamda 800 dolar olacağı söylenmiş. Bu bizim için yüksek bir mebla. Ben ve bebeğimiz için başka ne gibi sigorta alternatiflerimiz olabilir önereceğiniz. (Not: HealthCare’dan yıllık az bi mebla farkla yüksek gelir olduğundan faydalanamıyoruz)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Zepu-Co, içinde söyledi: Amerika’da Örnek Bir İşyeri Sağlık Sigortası ve Diğer Sosyal Haklar

    Merhabalar. Eşim ve ben Green card’lıyız. Ben 8 Aylık hamileyim şuan. Eşim çalışıyor. Eşim benim için ayda 400 dolar ayrıca sigorta için ödeme yapıyordu bebek olunca bu meblanın artı 400 daha yani toplamda 800 dolar olacağı söylenmiş. Bu bizim için yüksek bir mebla. Ben ve bebeğimiz için başka ne gibi sigorta alternatiflerimiz olabilir önereceğiniz. (Not: HealthCare’dan yıllık az bi mebla farkla yüksek gelir olduğundan faydalanamıyoruz)

    Hiçbir poliçe çocuk doğdu diye iki katına çıkmaz. Bence kulaktan dolma bilgileri teyid etmeye çalışmayın. Çocuk doğduktan sonra sigorta kaydını yaparken anlaşılır. Dediğiniz gibi çıkarsa yaptırmayın, başka bir poliçe bakarsınız. Çocuğun sigortası yok diye sağlık hizmeti alamaması diye bir durum olmaz.

  • ⭐⭐

    @Zepu-Co Kasım ayı başından Aralık ortasına kadar süren Open Enrollment süreci içerisinde healthcare.gov'dan sağlık sigortası alternatiflerine bakabilir ve 2022 için poliçe alabilirsiniz. Bu süreyi kaçırmadan poliçenizle ilgili durumu, çocuk doğunca ne kadar ek prim çıkacağını kesinleştirip, healthcare.gov'daki poliçe alternatifleriyle karşılaştırıp buna göre mevcut poliçeyi iptal edip kendiniz bir poliçe almayı değerlendirmeniz iyi olur.

    Bahsettiğim süreyi kaçırsanız bile çocuğunuz doğduğunda bu sizin için bir Special Enrollment Period başlatır, bundan da yararlanabilirsiniz.


  • @knnrn çocuk doğdu diye 2 katına çıkmıyor toplam istenilen mebla iki katına tekabül ediyor. eşim benim için şuan ayda 400 dolar ödüyor. Sigorta şirketini aradı bebeğimiz olacağını söyledi ve bebekten sonraki ödeme planını sorduğunda bebek ve benim için toplam aylık istedikleri mebla 800 dolar oldu.. Dediğiniz gibi başka sigorta alternatifleri arayışındayız bizde bu yüzden. Cevabınız için teşekkürler.


  • @saulgoodman cevabınız için çok teşekkürler dediklerinizi araştırıcaz çok sağolun..

  • ⭐⭐

    @Zepu-Co, içinde söyledi: Amerika’da Örnek Bir İşyeri Sağlık Sigortası ve Diğer Sosyal Haklar

    @saulgoodman cevabınız için çok teşekkürler dediklerinizi araştırıcaz çok sağolun..

    Rica ederim.

    İş yerinizin sunduğu sigorta poliçesi ACA anlamında "affordable" niteliğinde ise bu durumda, size iş yerinden sunulan poliçe teklifini reddetseniz bile, healthcare.gov'dan poliçe alırken tax credit kullanma hakkınız olmayabilir. Buna dikkat etmenizi öneririm. Bilgi için bu sayfaya (https://www.healthcare.gov/glossary/affordable-coverage/) bakın ve poliçenizi dikkatli okuyun.

    Poliçe -özellikle aile planında- çok maliyetli olsa bile durum böyle maalesef. Bu yasanın iyileştirilmesi gerekiyor.


  • Arkadaşlar merhaba, iş yeri medical için 10, dental için 3 ve son olarak vision için de 2 farklı sağlık sigortası planı seçeneği sunuyor.
    Planları incelediğimde AETNA ve KAISER seçeneklerini görüyorum.
    Bunlardan birini deneyimleyen ve görüşlerini paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim.
    Selamlar.


Benzer Başlıklar

  • 44
  • 96
  • 3
  • 14
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum