F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@hulyaek ınşallah dediginiz gibi olur hülya hanım🙏haklısınız bekleyip göreceğiz
-
@hulyaek O halde turist vizesine basvuracagiz. 12 aydan fazla bekleyemem :)
-
Turist vizesi veriliyor mu ?
-
@YollardakiAdam canınızı sıkmak istemem ama bu yolda gerçekler biraz acı :(
Eşinizin ve çocuklarınızın hazır da turist vizeleri yoksa, almanız çok zor. Alsanız dahi herşey yolunda gitti Amerika ya girerken sorunsuz girmeleri çok zor. Diyelim ki girdiler süreci orada tamamlamaları imkansıza yakın, 6 ayda vize süreleri dolacak, ve turist vziesiyle girdikleri için AOS yapmak imkansıza yakın, visa fraud oluşacak.
:(
Yani risk tabi ki sizin, her case kendi özelinde, ama inanın bu kombinasyonların üzerinde hepimiz çok kafa yorduk, beklemekten başka doğru yol yok.- eşiniz çocuklarınız amerikada doğru bir vizeyle bulunuyorsa AOS yapabilirsiniz ( öğrenci, çalışma vb- bu tarz vizeleri de hiç almamış birilerinin GC lı eşi amerikadayken alması red yememesi gerçekten çok zor )
- turist vizesi evlenmeden önce alınmışsa, ve daha önce ihlalsiz kullanılmışsa süreç içinde ziyaretelrde sorun yaşanmıyor. Bunu ben be forumdaki birçok arkadaş tecrübe ettik
Kolaylıklar ve sabırlar dilerim,
-
@Orhan-Cabarov evlendiyseniz, eşinizin turist vizesi yoksa yeni alacaksa red yeme ihtimali yüksek. Ama denemek isterseniz tabi ki deneyebilirsiniz her case kendi özelinde değerlendirilir.
Eşinizin çok iyi bir işi vardır TR de, yurtdışına sürekli gidip geldiği ihlalsiz işlem görmüş bir pasaportu vardır, amerikada ne için bulunacağını sizinle ilgili olmadığını veya gelip kalma niyetinde olmadığını çok net belgeler mesela böyle bir case de sorun çıkmama ihtimali yüksek birinin vize almak için. Sonuçta GC almak istemiyorumdur, amerikada yaşamak istemiyorumdur bu da hakkım.
Ama en ufak bir bunun eşinin yanına gitmek ve geri gelmemek için alındığına dair açık red edilmesine sebep olacaktır.
:( -
@hulyaek Teşekkür ederim bilgiler için. Henüz evlenmedik, hatta nişan bile yapmadık. :D Ama Ekim-Kasım ayı içinde nişan+nikah yapmak istiyoruz.
Eğer turist vizesi almak kolaysa, vize alıp abd ye gelip burada evlenirdik ama pandemi yüzünden turist vizeleri 1 yıl sonraya randevu veriliyor diyorlar o yüzden merak ettim süreci.
-
@hulyaek, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
- turist vizesi evlenmeden önce alınmışsa, ve daha önce ihlalsiz kullanılmışsa süreç içinde ziyaretelrde sorun yaşanmıyor. Bunu ben be forumdaki birçok arkadaş tecrübe ettik
Bu yonteminizle ilgili bir şey danışmak istiyorum izninizle. Eğer evlenmeden önce turist vizesi alınır ve giris çıkış yapılırsa, sonra evlenilip F2A süreci başlatılsa bile, es turist vizesiyle giris çıkış yapıp ABD’ye gel git yapabiliyorsa, bu durum sayesinde ABD içerisinde esler turist vizesinin konaklama suresi elverdiği ölçüde birlikte olabileceği anlamına gelmiyor mu?
-
@Sono evet aynen öle
-
@Sono evet tam da böyle, ve bence evlilik için de en iyi en sağlıklı bekleme yöntemi.
-
@hulyaek inanın kafam çok karışık durumda ve bunaldım bu vize konularından. Eşimin ve çocukların önceden turist vizesi vardı sonra green Card vizesi basıldığı için iptal oldu normal olarak. Şimdi önümde iki seçenek var ve en uygun olanından başlayacağım.
Önceden turist vizesi olduğu için görüşmeye girmeden vize almaya çalışacağım. Hali hazırda çalıştığı bir işi var ve geri dönme garantisi olduğu için vereceklerini umut ediyorum.
İkinci seçenek dil okuluna kayıt yaptırıp f1 statüsünde vize almaya çalışmak.
Ve henüz emin olmadığım bir durumu da deneyebilirim. Master için kabul aldım bana vermeden eşime f2 vize verirler mi araştırmaya çalışıyorum.
-
@YollardakiAdam Peki GC basıldıysa eşinize ve çocuklarınıza sonra ne oldu ki bir daha vize sürecine başlıyorsunuz? 6 ayda giriş mi yapmadılar?
-
@hulyaek seferler iptal edildi şehirler arası seyahat kısıtlaması olduğu süreçe denk geldik ve çocukları riske atmamak içinde seyahat edemedik. Çok garip zamanlar yaşadık düşününce halen rüya gibi geliyor.
-
@YollardakiAdam :( büyük talihsizlik olmuş. Şimdi sil baştan mı oluyor böyle durumlarda @crazycells ?
-
@Sono, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@hulyaek NO1 geldikten sonra sanırım 1-1,5 sene sürüyor surec, degil mi? Peki başvuru yaptıktan sonra NO1’in gelmesi neden uzun sürüyor? Konunun başındaki mesajda 1 ay içerisinde NO1 alınır yazılmış da, ondan merak ettim. Cunku NO1 geldikten sonra bir şekilde süreç akıyor gibi algılıyorum.
NOA1 - USCIS'in belgelerinizi alip dosyanizi olusturduklarini belirttigi mektup
NOA2 - USCIS'in dosyanizi onaylayip NVC'ye aktardigini belirttigi mektupNOA1 hala hizli sekilde geliyor...
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Adamların kanunlarını hiç beğemedim. Bir insan neden eşini yanına alması için yıllarca beklemek zorunda anlamıyorum. Bu bekleme süresi devam ederken bari geçici vize gibi bir şey verilse eşler kavuşsa.
Yasalarda beklemek diye bir sey yok :) onu dogru anlamak lazim... bekleme olmasinin nedeni vize kotasi olmasi... Kanunlara gore yilda misal sadece 100.000 F2A vizesi basiliyor, fakat basvuran sayisi 130.000 oldugu icin sadece ilk 100.000 o yil vize alabiliyor, diger 30.000 kisi ise gelecek yili bekliyor...
-
@hulyaek, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@YollardakiAdam :( büyük talihsizlik olmuş. Şimdi sil baştan mı oluyor böyle durumlarda @crazycells ?
Sayin @YollardakiAdam hatirlatir misiniz? Esiniz ve cocugunuz gocmen vizesini kullanarak ABD'ye ilk girislerini yapmislar miydi?
-
@crazycells Açıklama için çok teşekkür ederim. Peki bu kota saçmalığı kalkabilir mi ? Bir de yeri değil belki ama pandemi yüzünden turist vizesi veriliyor mu yoksa 1 sene bekleme süresi mi var hala ?
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells Açıklama için çok teşekkür ederim. Peki bu kota saçmalığı kalkabilir mi ? Bir de yeri değil belki ama pandemi yüzünden turist vizesi veriliyor mu yoksa 1 sene bekleme süresi mi var hala ?
Burokratik islemleri hizlandirabilirler, kotalari arttirabilirler ama tamamen kalkacagini sanmiyorum. Bu tur degisiklikler ancak gocmenlik yasalarinda yapilacak degisikliklerle olabilir...
Turist vizesi icin su basligi kullanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇
-
@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@hulyaek, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@YollardakiAdam :( büyük talihsizlik olmuş. Şimdi sil baştan mı oluyor böyle durumlarda @crazycells ?
Sayin @YollardakiAdam hatirlatir misiniz? Esiniz ve cocugunuz gocmen vizesini kullanarak ABD'ye ilk girislerini yapmislar miydi?
- Eşi ve çocukları GC vizesi almış
- Ancak süresi içerisinde USA ya girmemiş, vize expire olmuş
- GC vizesini alırken haliyle varolan turist vizeleri de iptal edilmiş.
Şimdi yeni planlamada ne yapsam diye düşünüyor
- Görüşmeye gitmeden turist vizesi alabilirler mi? daha önceden vizeleri olduğu için.
- GC süreci için sıfırdan I130 la mı başlayacaklar, yoksa daha hızlı bir yolu var mı? gibi sorular aslında.
-
@crazycells Teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum