Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @itsmebb f2a çıktı daha sonra green kart çıkarsa f2a vizesi iptal olur her vize ayrı ayrı değerlendirilir aynı turist vizesi de öyle turist basılı 10 yıl green kart çıktı turist vizesi iptal oluyor


  • @itsmebb tabiki başvurabilirsiniz. Hangisi önce çıkarsa olur, birbirlerine olumlu-olumsuz bir etkileri yok.


  • 20-25 Ekim tarihinde mulakati olanlar var mi aramizda acaba? Belki iletisimde olursak birbirimize destek oluruz tecrubleri paylasabiliriz


  • @kubra94 bizim var 22 Ekim de


  • @kubra94 22 ekim benim de var


  • Merhabalar herkese cok yogun oldugum icin simdi yazabiliyorum. Sabah 10:45 randevuma yaklasik 10 dakika once geldim. Disarida sira olmayinca guvenlige 10:45'te randevum oldugunu soyledim. Email yoluyla gelen soru formunu cikartip geldigim icin onu imzalayip teslim ettim. Getirmeyenlere orada yeni bir form veriyorlar. Guvenli gectikten sonra iceriye girdim bankodan sira aldim. Sira numarami almamla birlikte 11 nolu bankoya cagirildim. Oradaki gorevli sirasiyla pasaport, fotograf, nufus kaydi ve adli sicil kaydimi istedi. Fotografi geri verdi. Daha once baska evlilik yapip yapmadigimi ve bir baska ulkede yasayip yasamadigimi sordu. Sonra evraklarimin hazir oldugunu belirtip beklememi istedi. Evraklari ilgili kisiye gorevli iletiyormus. Bekleme salonunda yaklasi 7-8 kisi vardi ve onumde yalnizca 4 kisi vardi. Kisa bir sure sonra beni de cagirdilar. Evraklari incelerken biraz sohbet ettik nerede yasadigim calistigim gibi. Esimin nerede ne is yaptigini da sordu. Sohbet havasinda rahat bir konusma oldu. Nerede ve ne zaman tanistigimizi ve son olarak dugunumuzun nerede ne zaman oldugunu sordu. Cevaplayinca vizemin onaylandigini belirtti ve nufus kaydi ve adli sicil kaydini geri verdi. Ne fotograflari, ne gorusme dokumlerini, ne ortak banka hesabini, ne de IRS hic bir belgeyi istemedi. Bu aksam ustu de pasaportumun PTT'ye verildigi mesaji geldi. Bu arada en guncel nufus kaydi, adli sicil kaydi, tax return gibi belgeleri sisteme gecen persembe yuklemistim yani sistemdeki tum belgelerim guncel ve elimde onlarin kopyalari vardi. Toplamda buyuk elcilik binasina giris cikis yapmam yaklasik 35-40 dakika surdu.

    Bu sabah ise oglumun pasaportunu yenilemek icin tekrar gittim konsolosluga. Bu sabah bekleme salonu daha kalabalikti ama calisan sayisi da daha fazlaydi. Toplam sure 35-40 dakika surdu.

    Randevusu olanlara bol sanslar...


  • @zytn hayırlı olsun


  • @ipeke Duzen laboratuarina dolar ya da tl fark etmeksizin ister nakit ister kredi karti ile odeme yapabiliyorsunuz ben kredi kartiyla tl olarak odedim. Doktorun ofisine daha fazla odeyecegimi zannediyordum ama yalnizca 250 dolar nakit odedim.
    Yapilan asilar Tdap (difteri, bogmaca ve tetanoz), MMR (kizamik, kabakulak ve rubella/kizamikcik) ve Varicella (su cicegi). Doktora bazi hastaliklari gecirdigimi ve daha once yapilan kan testlerimde (genelde hamileliklerde bakiliyor bazilarina ) antikorum oldugunu soyleyince kan testi taptirip antikor bakilmasi gerektigini sonuca gore bazi asilarin yapilmasina gerek olmayacagini ama yine de yaptirmanin bir zarari olmayacagini belirtti. Pazartesi randevum vardi ve bu testi yaptirmak sureci uzatacagi ve Ankara'ya tekrar gelmem zor olacagi icin asilari yaptirmayi kabul ettim.

    Kolay gelsin


  • @horoz tesekkurler. Darisi basiniza


  • @zytn Çok çok sevindim. Bundan sonrası için Bol şans!


  • @hulyaek Tesekkurler darisi basiniza


  • @ayvalik10, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @itsmebb f2a çıktı daha sonra green kart çıkarsa f2a vizesi iptal olur her vize ayrı ayrı değerlendirilir aynı turist vizesi de öyle turist basılı 10 yıl green kart çıktı turist vizesi iptal oluyor

    ikisi de gocmen vize olduklarindan ilk hangisini alirsaniz diger sureclere devam etmenize gerek kalmiyor sayin @ayvalik10 , zaten F2A vizesiyle ABD'ye giris yapip Green Card alabilirsiniz.


  • @zytn, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhabalar herkese cok yogun oldugum icin simdi yazabiliyorum. Sabah 10:45 randevuma yaklasik 10 dakika once geldim. Disarida sira olmayinca guvenlige 10:45'te randevum oldugunu soyledim. Email yoluyla gelen soru formunu cikartip geldigim icin onu imzalayip teslim ettim. Getirmeyenlere orada yeni bir form veriyorlar. Guvenli gectikten sonra iceriye girdim bankodan sira aldim. Sira numarami almamla birlikte 11 nolu bankoya cagirildim. Oradaki gorevli sirasiyla pasaport, fotograf, nufus kaydi ve adli sicil kaydimi istedi. Fotografi geri verdi. Daha once baska evlilik yapip yapmadigimi ve bir baska ulkede yasayip yasamadigimi sordu. Sonra evraklarimin hazir oldugunu belirtip beklememi istedi. Evraklari ilgili kisiye gorevli iletiyormus. Bekleme salonunda yaklasi 7-8 kisi vardi ve onumde yalnizca 4 kisi vardi. Kisa bir sure sonra beni de cagirdilar. Evraklari incelerken biraz sohbet ettik nerede yasadigim calistigim gibi. Esimin nerede ne is yaptigini da sordu. Sohbet havasinda rahat bir konusma oldu. Nerede ve ne zaman tanistigimizi ve son olarak dugunumuzun nerede ne zaman oldugunu sordu. Cevaplayinca vizemin onaylandigini belirtti ve nufus kaydi ve adli sicil kaydini geri verdi. Ne fotograflari, ne gorusme dokumlerini, ne ortak banka hesabini, ne de IRS hic bir belgeyi istemedi. Bu aksam ustu de pasaportumun PTT'ye verildigi mesaji geldi. Bu arada en guncel nufus kaydi, adli sicil kaydi, tax return gibi belgeleri sisteme gecen persembe yuklemistim yani sistemdeki tum belgelerim guncel ve elimde onlarin kopyalari vardi. Toplamda buyuk elcilik binasina giris cikis yapmam yaklasik 35-40 dakika surdu.

    Bu sabah ise oglumun pasaportunu yenilemek icin tekrar gittim konsolosluga. Bu sabah bekleme salonu daha kalabalikti ama calisan sayisi da daha fazlaydi. Toplam sure 35-40 dakika surdu.

    Randevusu olanlara bol sanslar...

    hayirli olsun, tebrikler!


  • @zytn Hayırlı olsun. Sizin adınıza çok sevindim. Toplam kaç ay sürdü F2A vizesi alma serüveniniz ? Ben de sevgilimle evlenmek istiyorum ama şimdi'den 2 yıl ayrı kalma fikri beni çok düşündürüyor.


  • @zytn Günaydın, tebrik ederim geçmiş olsun. Yalnız bi' şey soracağım. Güncel evrakları sisteme onlar talep etmeden mi yüklediniz? Bir de vize ücreti ne kadar ödediniz?


  • @zytn vizeniz hayırlı olsun güncel evrakları yüklemeniz çok iyi olmuş son zamanlarda bu konuda kısa süreli sorun yaşayanlar oldu vakit kaybı olmamış.


  • @Esra-Esra Persembe gunu bana gelen emailde yukledigim belgelerin ya eksik ya da yanlis oldugu belirtiliyordu.

    "Please note that the documents you have already uploaded into the CEAC are pre-screened. However, the documents listed below are either missing or incorrect. Therefore, please obtain and upload all of the items listed below on your CEAC account at www.ceac.state.gov before your interview."

    Acikcasi buna sasirdim cunku her seyi tam ve dogru olarak yuklemistik ama emailin sonunda cocuklarin da vize gorusmesine cagrildigini gorunce onlarin bir hata yaptigini dusunduk cunku cocuklarim Amerikan vatandasi ve dogum belgerlerini de sisteme yuklemistik. Bunun uzerine her seyi tekrar yukledik. Nitekim vize gorusmesinde evraklari kontrol eden gorevli iki cocugum oldugunu ve onlarin Amerikan vatandasi oldugunu teyit eden bir soru sordu.

    Basvuru surecinde zaten The Visa Application Premium Delivery Fee odemistik ki bunu siz de odemis olmalisiniz. the USCIS Immigrant Fee - $220.00 ise Amerika'ya girmeden hemen once odeyecegim.
    "You must pay the USCIS Immigrant Fee of $220 to U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) after you receive your immigrant visa and before you travel to the United States."

    Bol sanslar...


  • @Orhan-Cabarov Sureci Temmzu 2019'da baslattik yani yaklasik 27 ay surdu ama covid nedeniyle bu kadar uzun surdu. Son gunlerde islemler biraz hizlaniyor. Bol sanslar...


  • @crazycells Tesekkurler


  • @ecom Tesekurrler darisi basiniza


Benzer Başlıklar

  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum