Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Merhaba , arac icin on ve arka kamera almak istiyorum kayit yapan. Sizin kullandiginiz marka varmi ? Nasil arabanizin guvenligini arttiriyorsunuz?

  • ⭐⭐

    ...internette dash cam diye arayiniz, cok degisik marka cameralar var, kendim 6 yil kadar evvel swann marka almistim cok guzeldi,bu yilin baslarinda bozuldu.bazi kameralar motor calisinca,,record yapmaya baslar 33 saat filan cekim yapar,bir kaza aninda kendini kilitler,micro sd karti ile calisirlar.arabadaki kameranin 24 saat calismasini istiyorsaniz bir yerden hot kablodan baglanti yapacaksiniz, motor calismadigi saatlerde akuden yiyecek

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 tesla alin bence 🙂
    böyle ivir vızır işlerle ugrasmamis olursunuz..


  • Arkadaslar burada genelde ABD de yasayan arkadaşlar oradaki yaşam ile ilgili bilgi vermisler.Son gunlerde ABD de enflasyonun arttigi hayatin zor oldugu insanlarin mutsuz olduğu ile ilgili haberler yapiliyor.Ozellikle İslam Memis in son youtube videosunda ABD de yasayanlarla yapılan röportajda bu konulardan bahsetmisler.Gerçekten durum eskisi gibi degil mi?Orada da isler kötü mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mia Neymiş diye bir baktım da, Ahaber tadında videolar yapmış. Amerika bitmiş, Türkiye cennet vs. Konuştukları bu şekilde anlatmış. Biz açıkçası fazla bir değişiklik görmüyoruz. Fiyatlar aynı. Ev ve ikinci el araba fiyatları arttı ama bunun nedeni üretim azalması ve faiz oranlarının düşmesi.


  • @ayzek09 Tebrikler yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @knnrn, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @mia Neymiş diye bir baktım da, Ahaber tadında videolar yapmış. Amerika bitmiş, Türkiye cennet vs. Konuştukları bu şekilde anlatmış. Biz açıkçası fazla bir değişiklik görmüyoruz. Fiyatlar aynı. Ev ve ikinci el araba fiyatları arttı ama bunun nedeni üretim azalması ve faiz oranlarının düşmesi.

    Gida ve mutfak harcamalarinda biz de bir degisiklik gormuyoruz. Ev ve 2. el arac fiyatlari yukselmis durumda ve bazi yapi/insaat malzemeleri biraz yukselmis durumda. Bunlarin nedeni ise uretim ve logistic asamasindaki covid salgini nedeniyle olusan aksakliklar ve gecikmeler.


  • 1 dolarcilar bile zam yapmaya başladı. 1 dolar yerine 1.25 ten satacaklar. Bu dükkanlar açıldığından beri İlk defa oluyormuş.
    Hayat pahalilasiyor. Türkiye'den geldiğimiz için bize garip gelmiyor ama buradaki Halk bunun farkında ve mutlu değiller bu durumdan.


  • @knnrn, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @mia Neymiş diye bir baktım da, Ahaber tadında videolar yapmış. Amerika bitmiş, Türkiye cennet vs. Konuştukları bu şekilde anlatmış. Biz açıkçası fazla bir değişiklik görmüyoruz. Fiyatlar aynı. Ev ve ikinci el araba fiyatları arttı ama bunun nedeni üretim azalması ve faiz oranlarının düşmesi.

    Aslında şöyle arttı fiyatlar bugün Walmarttan su aldık 4,12'e great su büyük paket. Gecen sene 3.98'di. Bazi ürünlerde böyle artışlar var. Su bile %3 artmış. Çoğu ürün de var böyle durumlar. Tabi bu dedikleri gibi öldük bittik durumu yaratmıyor. Hatta fiyatları o kadar pahalı değilki insanlar fiyatlara çok bakmadığı için karşılaştırma çok olmuyor. Et'te var. Heb'den bildiğim bir etin fiyatı var 30 dolardan 35 doalra yükselmiş. Ama Türkiye'yi hiç söylemeyeyim haziranda 4 çocuk hamburgerine 100 TL verince ohh demiştim.

  • ⭐⭐⭐

    Türkiye'ye göre bunlar zam değil. Zamcık
    Rahmetli Levent Kırca'yı da anmış olalım.


  • Agustos enflasyon orani 5.3% idi. Eylul ayi icin aciklanan beklenti 4.1%. 13 Ekim'de resmi oran aciklanacak.


  • @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Agustos enflasyon orani 5.3% idi. Eylul ayi icin aciklanan beklenti 4.1%. 13 Ekim'de resmi oran aciklanacak.

    Bu oranlar aylıksa ,yıllık oran %40 ları geçer ki batmış bu amerika.

    bir TUİK leri bile yok.
    ,biden ders alsın bizden


  • @kartalveat Zaten Biden bu hale getirdi. Trump varken 2% civarlarindaydi. 😁


  • Etin cenneti TX da et fiyatlari atti, bir de tavuk kanatta islem basina 2 paket limiti getirdiler. En buyuk sikintilarim bunlar simdilik. Bir de. 3.7lt benzin fiyati 2.7$ oldu buna cok icerliyorum. Temel gidaya vergi gelmezse simdilik baska buyuk sikintim yok 🙂


  • Amerika bence bir iki seneye tekrardan ritmini bulur, fiyatlar düşüp normale döner. Covid süreci gayet iyi bence yönetildi, verilen yardım çeklerinin elbet bir etkisi olacaktı ama bence bu suni bir artış 2008 global krizinde de benzinin galonu $4.5 4.6 seviyesine çıkıp sonrasında tekrardan normale dönmüştü.


  • Bende 7.Ayını Houston da geçiren biri olarak gözlemlerimi yazayım. Doordash ve Amazon yapmaya çalıştım bugüne dek. Arada Lyft te yapıyorum. Lyft kesinlikle rezalet bir iş. Hele Houston da kaza yapmadan eve döndüğüm için şükür ediyorum. Maalesef doordashte gelirim çok düştü artık order vermiyor desem yeridir. Bu uygulamanın tercihi bana kalırsa artık bırak git başkaları yapsın diyor. İlk 2 ay iyiydi sonra çok kötüleşti işler şuan facia desem yeridir. Bu uygulamalara güvenipte gelen çok hata eder. Eşim yardımcı öğretmenlik yapıyor oradan az da olsa destek oluyor. Iyi İngilizceniz varsa bir işe girer sonrada sertifika vs yolunuzu bulursunuz. O yoksa ya delivery ya da Türklerin yanında işe girmek zorundasınız. Onların şartlarını kabul edeceksiniz. Ekonomik olarak evet fiyatlar arttı ama hissedilecek rakamlar değil kanımca(benzin hariç).Houston birkaç numunelik bölgesi dışında çöp city diyebilirim. Insanlar yerlere bayağı bayağı çöp atıyor bunu da söyleyeyim. Arabanın kapısını açıp yere tükürenler artık normal oldu. N'apsın ot çekiyor diyorum. Downtowndan bahsetmeyeyim. Geçenlerde bir Philadelphia videosu atılmıştı buralar da onun aynısı. Gündüz vakti garip garip haraketler yapan tipler mevcut(kimyasal madde etkisiyle). Yollar lastik azraili olmuş. Yolda abartmıyorum obruk gördüm. Mecbur içine giriyorsun. Almanya da 10 yılda 1 lastik değiştiriyorum demişti Murat Özün biraz abartarak. Burada 2 ayda 1 değiştirdim. Şu yanlış anlaşılmasın iyi yazılımcıyım iyi doktorum iyi hemşireyim diyenler kesinlikle gelsin tabi dil varsa.

  • ⭐⭐

    Sn @vlknhouston umarım Mart'a kadar kararınız değişir. Belki formdan daha önce yazdıklarımdan benim hakkında bilginiz olabilir. Yanlış anlamayın lütfen ama kendimce bir takım şeyler yazmak istedim.
    Ben halen Türkiyedeyim. Devlette yöneticiyim ve yazılım departmanının başındayım. Eşim TR de avukatlık yapıyordu. Beni beklemeden bir an önce arkadaşlarımızın yanına Virginia eyaletine taşındılar. Ben arada gidip geliyorum.
    Geçen ay okul açılınca oraya döndüler. Döner dönmez eşim ben evde sıkılırım dedi. Hemen evin ilerisinde giyim mağazasına oğlumla beraber gittiler. Oğlum (12 yaşında) annem ingilizce bilmiyor ama burada çalışmak istiyor dedi. Ertesi gün saatliği 11 dolardan işe başladı. Koli açıp barkod basıyor. Günde 5 saat çalışıyor. Kendi belirledi saati.
    Neden bunu yazdım.
    Özellikle Sayın Can Çolpan'ın herkesin seyrettiği harika videolarından sonra gidenlerin çoğunda bir Houston ihtimali ön plana çıktı.
    Ayrıca youtube videoları çekenler sürekli bu kargo, taşıma işlerini hep öne çıkardılar. Birazda özgür çalışma isteği insanları buna yöneltti galiba.
    Sorum şu ki;
    ABD de geçen ay itibariyle 10 Milyon açık iş varken, neden bu işler seçilmiyor. Virginia da hangi mağazaya girsem her yerde Hiring yazıyor.
    Bu işler ilk başta denenerek boş kalan zamanlarda bu taşıma işleri yapılsa bence sıkıntılar azalacaktır.
    Tabi bu tercih meselesi. Örneğin bende bu tarz işler için ailem ile birlikte olabilmek adına çalışmak istiyorum. Ama eşim izin vermiyor. Biraz daha IT işi ara olmazsa denersin diyor.
    2 sene böyle sabrettim.
    Allah yüzümüze baktı sonunda zorlu mülakatlardan sonra IT işi buldum ve haftaya Salı oradayım. İş NY de aile VA da yine ayrılık olacak ama okul kapanınca NY ye tamamen taşınmayı düşünüyoruz.

    Başa dönersek Sn @vlknhouston bence biraz daha sabredin.

    Selamlar


  • @vlknhouston Gecmis olsun diyelim! Daha oncede yazmistim, Houston da ayni diger buyuk sehirler gibi zorlu bir yer, ilk baslamak adina. Nedense forumda Houston konusunda, sanirim orada yasayan Turklerin de etkisiyle, buyuk bir cazibe merkeziymis gibi propaganda yapiliyor.


  • @arnblt Yeni isiniz hayirli olsun. IT gibi alanlarda ayaginizi bir kere isin icine atinca, yani ise bir yerden baslayinca, devami gelir. Aynisi finans alaninda da gecerli. Bir kere calismaya baslayinca, kazandiginiz tecrube ve ogrendikleriniz, size yeni kapilar acar...


  • @arnblt hayırlı olsun hocam. Kendi işini yapabilmek büyük şans.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum