Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@redsat2000 üstad başarılar diliyorum size. Genel olarak konu başlığı ile ilgisiz bir yere evrildi konu ama son günlerde duyduğum çok güzel bir söz var yabancılarla ilgili.
İlgisiz olsa da paylaşıvereyim.Adamların dinleri var yaşantımız gibi, yaşantıları var dinimiz gibi.
Selamlar
-
you're an extraordinary man @redsat2000 . I admire you mate, keep it up, you almost there.
-
@arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Arkadan bir hispanik geldi garip ingilizcesi ile "Sıranın arkasına geç, burası Amerika burada bunu yapamazsın" dedi. Gülermisin ağlarmısın.
Onlarin aksani da hostur. Hondurasli felsefe profesoru shopping mall'da yerleri paspas yaparken; "it's not my kinda job you know, but it's ok you know" :)
-
@newman Evet o adama deseler Avrupa'da seni Profesör yapacağız yine döner ABD'de yer siler. :) Çünkü AB deki ırkçılık artık tehlikeli boyutlara ulaştı. Bırakın sınıfı insan yerine konmayacak yabancılar neredeyse. Ama bana sorsalar Türkiye'de profesörlük mü ABD de normal bir iş mi ? Kesinlikle TR'deki profesörlük. :) . Tr de Profesörlük mü AB de profesörlük mü yine TR de profesörlük.
-
Merhabalar,
Dönüşümlü olarak 2-3 ay ABD'de 1-2 ay Türkiye'de yaşayacak şekilde ABD'ye sürekli gir çık yapan var mıdır acaba? Böyle bir döngü sorun yaratabilir mi? Remote iş bulmaya çalışacağım. Eğer bulursam da eşimin green card'i henüz yok ve kendisi Türkiye'de olduğu için böyle bir düzenle idare etmeye çalışacağım F2A eş başvurusunu beklerken.
-
@haleluja ah süper soru =) bende de benzer bir durum var, bekliyorum yanıtları
-
@haleluja +1 Bunu ben de merak ediyorum. Ben de böyle yapmayı düşünüyorum. 3 ay abd de kalıp çalışmak, 1 ay ailemin yanına gelmek şeklinde.
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@haleluja +1 Bunu ben de merak ediyorum. Ben de böyle yapmayı düşünüyorum. 3 ay abd de kalıp çalışmak, 1 ay ailemin yanına gelmek şeklinde.
...isverenler is sahipleri devamli kalici eleman isterler,bazi islerde belki tecrube aranmaz,ama hic bir is yeri bir kac ayda bir eleman degistirmek istemez,calistirdigi eleman iyiyse onu devamli isinde tutmak ister..isveren elemanina guvenmek ister.
....bir cok is yerleride tabi meslege veya yapilacak ise gore, daha evvel calismis oldugu yerlerden referans isterler,daha evvel nerde calistiniz, efendim 3 ay evvel ordan ayrilip yurt disina ciktim,daha evvel nerde calistiniz,ordada 3 ay calisip yurt disina gitmistim....
..yani 3 ay amerikada calisip bir ay turkiyede tatil yapmak kolay degildir,zaten bir aylik maas belki ucak biletine gider....yani 3 ay orda bir ay burda fikrini kafanizdan atiniz derim,ne derler yuvarlanan tas yosun tutmaz gibi,bekar ve ayak bagi olmiyan icin belki 3 calis bir ay tatil yapmak olabilir ama coluk cocuk sahibi olan icin imkansiz gibidir. -
@sir-altan Teşekkür ederim. Ben yanlış başlığa sormuşum onu fark ettim. F2A başlığına soracaktım. Evlenmek istiyorum hocam ama eşimi ortalama iki sene götüremeyeceğim. F2A vizesi çıkması iki yıl kadar sürüyormuş maalesef. O yüzden düşündüm ki, 3 ay abd de çalışıp, 1 ay eşimin yanında kalırdım. Sizin yazdığınızda mantıklı. Zor bir durum.
-
@haleluja, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhabalar,
Dönüşümlü olarak 2-3 ay ABD'de 1-2 ay Türkiye'de yaşayacak şekilde ABD'ye sürekli gir çık yapan var mıdır acaba? Böyle bir döngü sorun yaratabilir mi? Remote iş bulmaya çalışacağım. Eğer bulursam da eşimin green card'i henüz yok ve kendisi Türkiye'de olduğu için böyle bir düzenle idare etmeye çalışacağım F2A eş başvurusunu beklerken.
Bekarsaniz ve calisacaginiz yer veya yapacaginiz is buna musait ise yapabilirsiniz. Greencard ile cok fazla giris cikis yapmak haricinde bir sikinti olmaz sanirim.
Burada bir arkadas var, kendisi ev tamir (ic dekorasyon) isleri yapiyor. Bazen bir is buluyor ve 3-4 ay araliksiz calisiyor ve sonra kazandigi para ile 2-3 ay Turkiye'de tatil yapip geliyor. Kendisi bekar ve hatta ev kirasi falan bile yok. Kiz arkadasinin evinde yasiyor ve isin asli hic sorumluluklari da yok. Ne kazaniyorsa ne harciyorsa, kendisine! O yuzden cok rahat takiliyor. Mandira filozofu gibi birsey; calismayi sevmiyorum, para onemsiz gibi cikarimlar falan... :P
Ben boyle yasamlara "hippie lifestyle" diyorum. :D Gam, keder, dert yok. Gelecek icin bir yatirim, bir tasari da yok. Calis, para kazan, gunluk yasa, tadini cikar ve para bitince yine calis...Boyle bir dongu. Belki de hayati bu sekilde yasamak lazim; belki de biz yanlis yapiyoruz! Bilemiyorum :)
Surasi bir gercek ki herkes bu sekilde uzun sure idare edemez, yapamaz!
-
@sir-altan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
...isverenler is sahipleri devamli kalici eleman isterler,bazi islerde belki tecrube aranmaz,ama hic bir is yeri bir kac ayda bir eleman degistirmek istemez,calistirdigi eleman iyiyse onu devamli isinde tutmak ister..isveren elemanina guvenmek ister.
....bir cok is yerleride tabi meslege veya yapilacak ise gore, daha evvel calismis oldugu yerlerden referans isterler,daha evvel nerde calistiniz, efendim 3 ay evvel ordan ayrilip yurt disina ciktim,daha evvel nerde calistiniz,ordada 3 ay calisip yurt disina gitmistim....
..yani 3 ay amerikada calisip bir ay turkiyede tatil yapmak kolay degildir,zaten bir aylik maas belki ucak biletine gider....yani 3 ay orda bir ay burda fikrini kafanizdan atiniz derim,ne derler yuvarlanan tas yosun tutmaz gibi,bekar ve ayak bagi olmiyan icin belki 3 calis bir ay tatil yapmak olabilir ama coluk cocuk sahibi olan icin imkansiz gibidir.Yazılımcıyım, pandemide remote çalışmalar, yani uygun meslekler için evde pc başından çalışmalar arttı. Dediğiniz gibi bir çalışma şekli çok mümkün değil tabi. Ama ben remote derken kast ettiğim böyle bir işti, ofise gitme durumu olmayacak. O yüzden 3 ayda bir iş değiştirme de olmayacak. Külfetleri var biliyorum onları da göze aldık artık.
-
@MySea Valla güzel hayatmış pek bir şeyleri umursamadan yaşamak, tabi bekarsa. :) Çoluk çocuk varsa işler değişir, benim yok ama olanlardan biliyorum, çocuk yönlendiriyor hayatlarını. O arkadaş da hayatını çocukları için değil de kendisi için yaşamayı tercih etmiş o da bir yerde kendine göre haklı :D
Biz de eşime green card çıkana kadar biraz çekeceğiz işte bu sıkıntıyı mecburen, 2 sene dişimizi sıkacağız el mahkum :)
-
Merhaba,
2018 agustostan itibaren green cardim var. 3 senedir kanada’da okuyordum. Pandemiden once belli araliklarla ulkeye giris cikis yapiyordum, bir sorunla karsilasmadim. Sorduklarinda Kanada’da okudugumu soyluyordum. Pandemiden dolayi Turkiye’ye dahi gidemedim. Abd’ye son girisim agustos 2019du. Yaklasik 4 ay once mezun oldum. Haftaya Orlando’dan ulkeye giris yapacagim, 5 gun kalacagim. Gittigim zaman banka hesabi acmak vs gibi islemlerde bulunacagim. Ayni zamanda abd’den ogrenci kredim de var.
Pandemiden oturu hicbir yere gidemedigimi zaten goruceklerdir ve okulum olduguna dair belge de goturecegim.
Kanada’ya girerken green card uzerinden geri donecegim, bu nedenle ekstra stresliyim. Green cardima el konulmasindan cok endiseleniyorum, boyle bir sey mumkun mu? Cunku eger green cardima el konulursa Kanadaya’da geri donemem.
-
@eylulb, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba,
2018 agustostan itibaren green cardim var. 3 senedir kanada’da okuyordum. Pandemiden once belli araliklarla ulkeye giris cikis yapiyordum, bir sorunla karsilasmadim. Sorduklarinda Kanada’da okudugumu soyluyordum. Pandemiden dolayi Turkiye’ye dahi gidemedim. Abd’ye son girisim agustos 2019du. Yaklasik 4 ay once mezun oldum. Haftaya Orlando’dan ulkeye giris yapacagim, 5 gun kalacagim. Gittigim zaman banka hesabi acmak vs gibi islemlerde bulunacagim. Ayni zamanda abd’den ogrenci kredim de var.
Pandemiden oturu hicbir yere gidemedigimi zaten goruceklerdir ve okulum olduguna dair belge de goturecegim.
Kanada’ya girerken green card uzerinden geri donecegim, bu nedenle ekstra stresliyim. Green cardima el konulmasindan cok endiseleniyorum, boyle bir sey mumkun mu? Cunku eger green cardima el konulursa Kanadaya’da geri donemem.
Merhaba ülkeye JFK'den giremenizi öneririm , orlanda biraz riskli bir yer ,girdikten sonra tecrübelerinizi sizin gibi durumda olanlar için burada paylaşırsanız seviniriz :) , ayrıca 2019 seneside kadar hangi aralıklarla ülkeye giriş çıkış yaptınız ve genelde kaç gün kaldınız ve öğrenci kredisi alırken adres olarak nereyi gösterdiniz , bunlarda önemli.Umarım sorunsuzca giriş yaparsınız
-
@doki-arlington anladim tesekkurler. Peki olabilecek en kotu senaryoda bile green cardima giriste el konulmaz degil mi? Bir sonraki girisimde mahkeme vs gibi seyler duydum da.
Bu arada Orlando rahat saniyordum ben, aksine JFK sikinti diye duymustum, degisti mi o durumlar yahu :(
-
Merhaba,
ABD'de 5 gun kalacaginizi kesinlikle soylemeyin. Ucak bileti almadiniz, degil mi?
Kanada'ya karayolu ile girerken ABD tarafi degil, Kanada sizi kontrol ediyor, bilginize.
-
Ucak ile, karayolu degil. Donus bileti aldim, koronadan dolayi risk etmek istemedim donus ucagimi son dakika alarak. Fakat sorarlarsa banka hesabi, vergi vs islerimi yapmak icin kisa sureli geldim. Arkadasim tasiniyor oraya, onunla yasicagimi fakat oncesinde turkiyeye donmem gerektigini 2 senedir ailemi goremedigimi soylemeyi dusunuyorum.
-
Ucak ile, karayolu degil. Donus bileti aldim, koronadan dolayi risk etmek istemedim donus ucagimi son dakika alarak. Fakat sorarlarsa banka hesabi, vergi vs islerimi yapmak icin kisa sureli geldim. Arkadasim tasiniyor oraya, onunla yasicagimi fakat oncesinde turkiyeye donmem gerektigini 2 senedir ailemi goremedigimi soylemeyi dusunuyorum.
bu durumda zaten yalan soylememelisiniz, cunku donus biletini goreceklerdir... ABD'de yasamak konusunda ciddi oldugunuzu gormeleri lazim, o nedenle bu tur planlarinizi ayrintilandirin. Bol sanslar.
-
@crazycells yine de bir sansim var degil mi? Beni asil geren sey en kotu ihtimal kartima el koyarlarsa bu sefer kanadaya geri donebilmem icin gerekli olan eta da yanacak ve ne yaparim hicbir fikrim yok. Bu konuda bir fikriniz var mi acaba?
-
@crazycells yine de bir sansim var degil mi? Beni asil geren sey en kotu ihtimal kartima el koyarlarsa bu sefer kanadaya geri donebilmem icin gerekli olan eta da yanacak ve ne yaparim hicbir fikrim yok. Bu konuda bir fikriniz var mi acaba?
Neden ABD disina ciktiginizi anlatiyorsunuz ama ABD'de nasil ve ne zaman yasayacaginiza dair bir sey soylemiyorsunuz...
Yukarida da dedigim gibi ABD'ye yerlesme planlari yapip bu planlarinizi giriste detaylica anlatmalisiniz, bu sekilde gorevlileri ikna edebilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum