Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @doki-arlington merhaba, sizin adınıza sevindim.
    iletinizden tam olarak anlayamadığım için soruyorum; bu girişinizden önceki girişinizi 3,5 ay önce mi yapmıştınız? orası net olmamış iletinizde..


  • @redsat2000, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Arkadaşlar @MySea ve @crazycells aktardığı gibi gerçekten Abd ye gelmek ve yaşamak istiyorsanız, Burada uzun süreli yaşamak zorundasınız.Sistem ne yazık ki bunun üzerine kurulu. İlk kalış kısa olabilir, ancak ondan sonra burada kalmayı düşündüğünüzü kanıtlamak adına uzun kalmanız gerekiyor. Bu yetkilileri uyutma veya bahane sebepler adına giriş çıkışları bir şekilde şans eseri kurtarabilirsiniz. Ancak vatandaşlık başvurusu zamanı ak koyun kara koyun durumu belli olacaktır. Sonuçta 5 sene boyunca verdiğiniz özveri hasret ve zorluklar onların vereceği takdirle vatandaşlık başvurusunda belli olacaktır. Hem Size yazık hemde emeklerinize yazık. Bir an önce kafanızdan bu 5 bilinmeyenli denklemleri atarak bir sonuca ve karara varın. Ondan sonra onu tatbik edin. Bu hem Sizin için hemde hayatını Size bağlı olarak şekillendirecek aileniz için daha doğru yol olacaktır.

    insanlar ABD pasaport aldiklarinda hayatlarinda cok buyuk degisiklikler olacagini saniyorlar fakat hicbir degisiklik olmuyor. Yine ayni vasifsiz is'te calismaya devam ediyorsunuz, yine ayni salas mahallede yasiyorsunuz. Saat ucretiniz yine 10 dolar. Yine gocmensiniz. Yine yabancisiniz.
    Pasaportunuz olunca birdenbire size firsat kapilari acilmiyor, JP Morgan'da, NASA'da yuksek maasli is vermiyorlar. Buyuk evlerde oturmaya baslamiyorsunuz. Daha guzel arabalara binmiyorsunuz. Daha genc, daha yakisikli, daha saglikli, daha uzun omurlu olmuyorsunuz. Esiniz cocuklariniz pasaportlari var diye daha mutlu olmuyor. Turkiye gidince amarikan pasaportumla hava atarim saniyorsunuz, merak etmeyin orada da kimsenin umurunda olmuyor.


  • @newman Merhaba, bu yazdıklarınızın, bu sitede zaten bir süredir bekleyen ve yeterince bunalmış bir çok insan için son derece genellenmiş ve depresif olduğunu düşünüyorum. Bu yazdığınız kesimde insanlar illa ki vardır, ancak herkes için geçerli konumlar değil. İyi eğitimli, TR de hak ettiği değeri görmeyen ve bu yüzden bu yola çıkmış binlerce insan var. Herkes bahsettiğiniz kadar vasıfsız veya parasız olmayabilir. insanların iyi hayat kurma, iyi bir yaşam sürme, çocuklarını iyi şartlarda okutmak, çocuklarının önünde daha fazla seçenek açmak için bu yola çıkabilmiş olduğunu ve bunun sonuncunun bahsettiğiniz kadar kötü olmayacağını yadsımayınız. Diyeceğim o ki, bu kadar genelleme hiçbir konuda reel değildir.
    Sevgiler,

  • ⭐⭐

    Sn @newman inanın ABD vatandaşı olunca iş imkanı öyle bir artıyor ki şaşırırsınız. Örneğin DC bölgesinde ABD vatandaşı iseniz IT alanında iş bulmamanız mümkün değil gibi bir şey.
    Eğer vatandaş olmadan bulsanız bile her an o şirket bile Federal bir iş alırsa sizi işten çıkarabilir. Benim 23 senelik yazılım tecrübem var. Lokasyonu DC den bağımsız yapınca arayandan geçilmiyor. Resmi teklif aldıklarım bile oldu. Ama DC de vatandaş olursanız en basit iş 90k dan başlıyor IT de.
    Dolayısıyla en azından benim sektörüm için vatandaş olunca çok şey değişiyor.
    Hintlileri düşünün bir de. Adamlar IT dünyasına neredeyse tamamen hakim. Bütün işe alımlarda onlar var.
    En iyi okullara Asyalılar gidiyor.

    Bu yabancı, göçmen ve ikinci sınıf vatandaş konuları daha çok Avrupa'ya giden Türklerde yaşanıyor gibi geliyor bana. Çünkü oraya 60 larda gidenlerin içinde binde 1 çıkar mühendis mimar doktor. Maalesef hiç tasvip etmediğim bir tanımlama olmasına rağmen o kişiler burada da ikinci sınıf durumundalar.
    Bir bakalım etrafınıza bir şirket sahibi şirketin çaycısı ile dışarıda görüşüyor mu?
    Özellikle Avrupa bu sınıflama konularında rezaletin iyice sınırları zorladığı yerler olmaya başladı.

    Size ABD de yaşadığım bir örnek vereyim. SSN ofisinde sıra bekliyorum. Muhtemelen 90 yaşına merdiven dayamış bir bey ki son derece iyi giyimli Amerikalı, sıraya yanlış yerden girdi. Arkadan bir hispanik geldi garip ingilizcesi ile "Sıranın arkasına geç, burası Amerika burada bunu yapamazsın" dedi. Gülermisin ağlarmısın.
    ABD de ikinci sınıf vatandaşlık maalesef siyahilere uygulanan bir zulüm.

    Selamlar


  • Eşim doğum sonrası Türkiye’ye covit sebebiyle dönüş yaptı ve 11 ay kaldı. Geçen Ağustos ayında giriş yaptılar görevli memur tek soru sormadan onları içeri soktu.Giriş yapılan yer New York JFK havaalanıydı.


  • @gucarslan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @doki-arlington merhaba, sizin adınıza sevindim.
    iletinizden tam olarak anlayamadığım için soruyorum; bu girişinizden önceki girişinizi 3,5 ay önce mi yapmıştınız? orası net olmamış iletinizde..

    Merhaba , 3.5-4 ay boyunca Türkiye'de kalmam gerekmişti ve Miami'den giriş yaptım , Florida , Texas gibi eyaletlerde CBP polisleri dahil göçmenlere karşı yabancı düşmanlığı sezdim.New York , California gibi eyaletler göçmenler için daha yaşanılır hale gelmiş bence , Amerika'ya taşınıp Florida,Texas,Georgia gibi eyaletlere gitmeyi planlayanlara duyurulur,Kuzeye gittikçe eğitim seviyesi , insan kalitesi , yaşam kalitesi artıyor.Daha önce 11 Ay Türkiye'de kalmam gerekmişti New York (JFK) 'den sorunsuz bir şekilde giriş yapmıştım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Sevgili @newman Bugüne kadar ABD de hayatı mesajlarımda olduğu gibi anlatmaya çalıştım. En azından yaşadığım tecrübelerimi ve izlenimlerimi paylaştım. Güllük gülistanlık veya haksız kötüleyecek bir konuma ABD yi koymadım. Mesajlarımı okuyanlar bunu rahat anlayabilirler. Benim yazdığım sizin alıntı yaptığınız metinde bir çok arkadaşımızın artık sakız haline getirdiği ABD dışı uzun kalışlara bir son vermekti. Çünkü akıl sahibi ve kendine hedef koyan hepimizin bir şekilde bu 5 yıllık mücadeleye odaklanması içindir.

    Gelelim 5 yıl sonra ne olacağı veya 5 yıl içinde ne kadar ilerleme kaybedeceğimize .

    Öncelikle bu bir test vede bu bizim kendimizle imtihanımız. Bu testte Sizi destekleyende olacak Siz ne yaparsanız yapın Size tam gaz karşı olacakta olacak . Bu iki tarafada saygı duymak lazım. Önemli olan Sizin ve sizinle birlikte gönül umut birliği yapmış çekirdek ailenizin ne hissettiğidir.

    1. ABD pasaportu aldıktan sonra çevrenizin sizi nasıl hissettiği benim açımdan sorarsanız . Umrumda değil Bu benim kararım ve benim bu yaşam tarzını seçme tercihim. Mutlumuyum veya mutsuz olduğuma o gün karar vereceğim. Daha o aşamaya gelmedim bilmiyorum. Ancak benim iş kolumda birçok kapının açılacağını biliyorum. Özellikle kaptanlık ehliyeti veya Security clerance sonrası başlayacak devlet işleri . Başarabilirim Yada Bütün kapılar yaş nedeniyle kapanabilir. Dedim ya sonuçta bu bir hayat testi. Yada Siz haklı olacaksınız . Herşey aynı değişmiyor diyeceğim Alıcam ABD pasaportumu Türkiye’ye geri döneceğim.

    2. Geçmişimizi , ailemizi ve geldiğimiz topraklarımızı silemeyiz. Silmeye çalışsakta mayamızda var. Kendinizi başka bir boyuta sokmayın . Ancak kendiniz gibi hissedeceğiniz yeni bir profil ortaya çıkarın. O açıdan bu amacı düşünen herkesin kendini değiştirmek yerine geliştirmesini tavsiye ederim. Yeni çalışma düzenini bütün boyutuyla kabullenmesini , iş ahlakını , yeni ülke dilini , kariyerine yeni eğitimler veya iş deneyimleri katması konusunda kendi geliştirmesini isterim Bu Sizi başka biri yapmaz . Size bir şeyler katar ve 5 yıllık serüvende gelişmenize yardımcı olur.

    3. Kendinizi buranın vatandaşı değilim sendromundan kurtarın. Buradaki herkes yabancı kim gerçek Amerikalıyım diyebilir. Ancak İyi bir diliniz ve eğitiminiz için çaba harcamıyorsanız Bu sendromdan kurtulamazsınız. O zaman suç Sizde ! Kendinizi iyi ifade edemediğiniz için ne doğru iş bulursunuz . Nede sorununuz olduğunda bir ilgiliye anlatabilirsiniz. O zaman 10 dolara buranın underground olmaya mahkumsunuz. Türkler akıllı insanlardır. O zaman formülünü sen bulacaksın. Deneyimini bilgini becerini iyi pazarlayacaksın. Ne yazık ki ABD Dünyası tamamen satış ve pazarlama üzerine yürüyen dünya . Bu ilk iş görüşmenle başlıyor. Daha sonra yaptığın iş performansı ile devam ediyor. Akabinde yeni işleri kovalamaya başlıyorsunuz.

    4. Vatandaşlığı alana kadar ABD deki kendi performansınıza göre istenen iş seviyesine ulaşmak mümkün mü ? Evet mümkün İlk dönem olmasa da 2 yıl sonrası istenen performansı gösterirseniz başarabilirsiniz. Sonuçta bahsettiğim En üst nokta değil . Vatandaşlık periyodunda İstikrarlı bir gelişimle mümkün. Herkesin Türkiye’de bir yaşam seyri vardı. Burada da var herkesten aynı seviyede başarı beklemek hata olur. Ancak sonuçta Siz bir şekilde azda olsa çokta olsa bir şeyleri başarmış olacaksınız. Bu bazen biraz şans işi . İstek ve Motivasyon iyi olduğu sürece bir zaman sonra şans faktörü ortadan kalkacaktır. Çok donanımlı olup Abd de istenene ulaşabilirsiniz yada ulaşamayabilirsiniz . İş Sizde bitiyor. Abd de elinden her iş gelen eğitimlileri seviyor. Bir konunun her detayını bilen uygulayan uzmanını seviyor. Bizdeki gibi nutuk çekerek kendini uzman sananları değil. Eğer bu Sizin için zor ise hayalden uyanmakta fayda var. ABD kolay para kazanma ve zengin olma dünyası değil .

    Bazılarının aklından bu adam Walmartta idi . Sonra West Marine ‘de yönetici oldu. Ama hala Türkiye deki konumuna ulaşamadı diyebilir. Yakında bir vites daha büyütüp kendi sektörümdeki işime bir adım yaklaşıyor olacağım. Bu arada Eyalet değişikliğim olacak Miami dönemim yakında bitiyor. Hayal kurmak iyidir , Eğitim ve gelişim herşeydir.


  • @redsat2000 Üstadım çok güzel usulünce özetlemişsiniz, Tebrikler... (Maydanoz olmak değil de, emeği takdir etmek için yazdım.)

  • ⭐⭐

    @redsat2000 üstad başarılar diliyorum size. Genel olarak konu başlığı ile ilgisiz bir yere evrildi konu ama son günlerde duyduğum çok güzel bir söz var yabancılarla ilgili.
    İlgisiz olsa da paylaşıvereyim.

    Adamların dinleri var yaşantımız gibi, yaşantıları var dinimiz gibi.

    Selamlar


  • you're an extraordinary man @redsat2000 . I admire you mate, keep it up, you almost there.


  • @arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Arkadan bir hispanik geldi garip ingilizcesi ile "Sıranın arkasına geç, burası Amerika burada bunu yapamazsın" dedi. Gülermisin ağlarmısın.

    Onlarin aksani da hostur. Hondurasli felsefe profesoru shopping mall'da yerleri paspas yaparken; "it's not my kinda job you know, but it's ok you know" 🙂

  • ⭐⭐

    @newman Evet o adama deseler Avrupa'da seni Profesör yapacağız yine döner ABD'de yer siler. 🙂 Çünkü AB deki ırkçılık artık tehlikeli boyutlara ulaştı. Bırakın sınıfı insan yerine konmayacak yabancılar neredeyse. Ama bana sorsalar Türkiye'de profesörlük mü ABD de normal bir iş mi ? Kesinlikle TR'deki profesörlük. 🙂 . Tr de Profesörlük mü AB de profesörlük mü yine TR de profesörlük.


  • Merhabalar,

    Dönüşümlü olarak 2-3 ay ABD'de 1-2 ay Türkiye'de yaşayacak şekilde ABD'ye sürekli gir çık yapan var mıdır acaba? Böyle bir döngü sorun yaratabilir mi? Remote iş bulmaya çalışacağım. Eğer bulursam da eşimin green card'i henüz yok ve kendisi Türkiye'de olduğu için böyle bir düzenle idare etmeye çalışacağım F2A eş başvurusunu beklerken.


  • @haleluja ah süper soru 🙂 bende de benzer bir durum var, bekliyorum yanıtları

  • Yasaklı

    @haleluja +1 Bunu ben de merak ediyorum. Ben de böyle yapmayı düşünüyorum. 3 ay abd de kalıp çalışmak, 1 ay ailemin yanına gelmek şeklinde.


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @haleluja +1 Bunu ben de merak ediyorum. Ben de böyle yapmayı düşünüyorum. 3 ay abd de kalıp çalışmak, 1 ay ailemin yanına gelmek şeklinde.

    ...isverenler is sahipleri devamli kalici eleman isterler,bazi islerde belki tecrube aranmaz,ama hic bir is yeri bir kac ayda bir eleman degistirmek istemez,calistirdigi eleman iyiyse onu devamli isinde tutmak ister..isveren elemanina guvenmek ister.
    ....bir cok is yerleride tabi meslege veya yapilacak ise gore, daha evvel calismis oldugu yerlerden referans isterler,daha evvel nerde calistiniz, efendim 3 ay evvel ordan ayrilip yurt disina ciktim,daha evvel nerde calistiniz,ordada 3 ay calisip yurt disina gitmistim....
    ..yani 3 ay amerikada calisip bir ay turkiyede tatil yapmak kolay degildir,zaten bir aylik maas belki ucak biletine gider....yani 3 ay orda bir ay burda fikrini kafanizdan atiniz derim,ne derler yuvarlanan tas yosun tutmaz gibi,bekar ve ayak bagi olmiyan icin belki 3 calis bir ay tatil yapmak olabilir ama coluk cocuk sahibi olan icin imkansiz gibidir.

  • Yasaklı

    @sir-altan Teşekkür ederim. Ben yanlış başlığa sormuşum onu fark ettim. F2A başlığına soracaktım. Evlenmek istiyorum hocam ama eşimi ortalama iki sene götüremeyeceğim. F2A vizesi çıkması iki yıl kadar sürüyormuş maalesef. O yüzden düşündüm ki, 3 ay abd de çalışıp, 1 ay eşimin yanında kalırdım. Sizin yazdığınızda mantıklı. Zor bir durum.


  • @haleluja, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhabalar,

    Dönüşümlü olarak 2-3 ay ABD'de 1-2 ay Türkiye'de yaşayacak şekilde ABD'ye sürekli gir çık yapan var mıdır acaba? Böyle bir döngü sorun yaratabilir mi? Remote iş bulmaya çalışacağım. Eğer bulursam da eşimin green card'i henüz yok ve kendisi Türkiye'de olduğu için böyle bir düzenle idare etmeye çalışacağım F2A eş başvurusunu beklerken.

    Bekarsaniz ve calisacaginiz yer veya yapacaginiz is buna musait ise yapabilirsiniz. Greencard ile cok fazla giris cikis yapmak haricinde bir sikinti olmaz sanirim.

    Burada bir arkadas var, kendisi ev tamir (ic dekorasyon) isleri yapiyor. Bazen bir is buluyor ve 3-4 ay araliksiz calisiyor ve sonra kazandigi para ile 2-3 ay Turkiye'de tatil yapip geliyor. Kendisi bekar ve hatta ev kirasi falan bile yok. Kiz arkadasinin evinde yasiyor ve isin asli hic sorumluluklari da yok. Ne kazaniyorsa ne harciyorsa, kendisine! O yuzden cok rahat takiliyor. Mandira filozofu gibi birsey; calismayi sevmiyorum, para onemsiz gibi cikarimlar falan... 😛

    Ben boyle yasamlara "hippie lifestyle" diyorum. 😃 Gam, keder, dert yok. Gelecek icin bir yatirim, bir tasari da yok. Calis, para kazan, gunluk yasa, tadini cikar ve para bitince yine calis...Boyle bir dongu. Belki de hayati bu sekilde yasamak lazim; belki de biz yanlis yapiyoruz! Bilemiyorum 🙂

    Surasi bir gercek ki herkes bu sekilde uzun sure idare edemez, yapamaz!


  • @sir-altan, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @haleluja +1 Bunu ben de merak ediyorum. Ben de böyle yapmayı düşünüyorum. 3 ay abd de kalıp çalışmak, 1 ay ailemin yanına gelmek şeklinde.

    ...isverenler is sahipleri devamli kalici eleman isterler,bazi islerde belki tecrube aranmaz,ama hic bir is yeri bir kac ayda bir eleman degistirmek istemez,calistirdigi eleman iyiyse onu devamli isinde tutmak ister..isveren elemanina guvenmek ister.
    ....bir cok is yerleride tabi meslege veya yapilacak ise gore, daha evvel calismis oldugu yerlerden referans isterler,daha evvel nerde calistiniz, efendim 3 ay evvel ordan ayrilip yurt disina ciktim,daha evvel nerde calistiniz,ordada 3 ay calisip yurt disina gitmistim....
    ..yani 3 ay amerikada calisip bir ay turkiyede tatil yapmak kolay degildir,zaten bir aylik maas belki ucak biletine gider....yani 3 ay orda bir ay burda fikrini kafanizdan atiniz derim,ne derler yuvarlanan tas yosun tutmaz gibi,bekar ve ayak bagi olmiyan icin belki 3 calis bir ay tatil yapmak olabilir ama coluk cocuk sahibi olan icin imkansiz gibidir.

    Yazılımcıyım, pandemide remote çalışmalar, yani uygun meslekler için evde pc başından çalışmalar arttı. Dediğiniz gibi bir çalışma şekli çok mümkün değil tabi. Ama ben remote derken kast ettiğim böyle bir işti, ofise gitme durumu olmayacak. O yüzden 3 ayda bir iş değiştirme de olmayacak. Külfetleri var biliyorum onları da göze aldık artık.


  • @MySea Valla güzel hayatmış pek bir şeyleri umursamadan yaşamak, tabi bekarsa. 🙂 Çoluk çocuk varsa işler değişir, benim yok ama olanlardan biliyorum, çocuk yönlendiriyor hayatlarını. O arkadaş da hayatını çocukları için değil de kendisi için yaşamayı tercih etmiş o da bir yerde kendine göre haklı 😃

    Biz de eşime green card çıkana kadar biraz çekeceğiz işte bu sıkıntıyı mecburen, 2 sene dişimizi sıkacağız el mahkum 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum