Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 Ben giriş çıkış yapacağım belkide bir dahaki girişime kadar kart elimde olmayacak. Bu durumda ilk girişten itibaren 1 yıl gecerli oluyor değilmi vize o damgayla

  • ⭐⭐⭐

    @BKB Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Hayatınızdaki yeni sayfada tüm güzelliklerin sizlerle olması dileğiyle.


  • @BKB Teşekkür ederim. Evet, giriş-çıkış yapmak için bilet aldım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    KARAR AÇIKLANDI!

    merakla beklediğimiz rezerv kararı nihayet aciklandi.
    bu karara göre J Mehta;

    • 6914 vize GoodluckvBiden
    • 481 vize GohvBlinken davacilarina

    vize dağıttılmasina karar verdi.
    GoH davacılarınin 2022 mali yil sonuna kadar vize almalarina emrederken, GoodluckvBiden davacıları içinse net bir tarih vermedi.

    açıkça söylemek gerekirse bu oldukça ama oldukça kötü bir rezerv kararı. yine de bütün davacılar için hayırlı olması dileğiyle..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn aynen dediğin gibi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @Sono O damgayı vurduğu tarihten itibaren 1 yıl geçerli olacak değil mi? Yani şu anda pasaportumdaki vizenin expire tarihi 3 şubat 2022 ama ben 24 ocak 2022 de giriş yaparsam ve bu tarihte damga vurulursa 24 ocak 2023e kadar geçerli olacak değilmi?

    evet, dediginiz sekilde oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BKB tebrikler, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.


  • Herkese selamlar. 24.09.2021 Mülakat deneyimim.

    Nasıl başlasam bilmiyorum. 😃 Bildiğiniz gibi Ankara yabancı ülke de doğanları mülakata çağırmıyordu. İster Türk olun ister yabancı fark etmiyor, sadece doğum yerine göre çağırıyordu. Bu yüzden sadece Türkiye de doğmuş kişilere mülakat verdi. Benim artık dava (GoodluckvBiden plaintiff) harici bir ümidim kalmamıştı. Çünkü tüm dosya onayı olan Türkiye doğumluları 2-3 Eylül'e kadar çağırdılar. Ondan sonraki günler ve haftalar mülakatsız geçti. Ankara'nın sitesindeki açıklamayı da değiştirip sadece Türkiye de doğmuş kişileri mülakata çağıracakları yazıyordu.

    Ben bu haberi ilk duyduğumda, sanırım Temmuz ayıydı ya da Ağustos ayı. 200 küsür mülakat maili gelmişti ve benim gibi yabancı ülke doğumluları atlamışlardı. Üzüntüden1 haftaya yakın ağlamıştım, çok mutsuz olmuştum ve hayal kırıklığına uğramıştım.

    Her neyse 17 eylül de Telegram grubuna yine bize haksızlık oldu bari bizi çağırsalardı diye yazmamın üzerinden tam 2 dakika geçtikten sonra 23:00 da mülakat maili geldi. Ani bir şok geçirdim, hayatımda ilk defa bir şeye bu kadar şaşırıp çok sevinmiştim.

    Telegrama yazdığım yazının ekran görüntüsü. Saat 22:58, mülakat maili 23:00 da geldi. 😃
    https://i.imgur.com/cQswIqG.jpg

    Hemen sağlık muayenesi için randevu almaya çalıştım ama tüm yerler baştan sona dolmuştu. Ertesi gün sabah umutsuzca tekrar doctorun.com'a girip randevu almaya çalıştım. Şansıma pazartesi günü saat 11:30 civarına randevu buldum ve hemen aldım. Daha sonra YHT'den bileti alıp pazartesi 06:00 da Ankara'ya giden trene bindim ve aynı gün geri döndüm. Sonuçları mülakattan bir gün önce, yani perşembe günü aldım ve bir gece Ankara'da Seven Deep Otel'de kaldım.

    Telefonda 250 TL istediler tamam dedim. Otele gelince gruptan tavsiye üzerine geldiğimizi söyleyince ayak üstü 2 dakika pazarlık yaparak kahvaltı+oda 200 tl ye kaldım. Ben otelden memnun kaldım, temizdi ve olması gereken her şey vardı.

    Gelelim Unganlara. 11:30 civarı unganlara geldim. Bir kat aşağıdaki düzen laboratuvarına yönlendirdiler. Orada kan tahlili ve akciğer röntgeni çektiler. 47.5 dolar ücret ödedim. (TL kabul ediyorlar)

    Daha sonra Unganlara çıktım. Akşam üzeri 17:30 da geldin dediler. Ben de bu sırada boş durmayıp, ne olur ne olmaz diye sayın @crazycells beyin tavsiyesi üzerine TC pasaportu çıkartmak için Ankara Valiligi İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gittim. (Bu arada ben 2020 de TC vatandaşı oldum. Ds-260 formunu gönderdikten sonra)

    Randevum yoktu ama içerisi boştu ve çalışanlar bana yardımcı oldular. Oradaki memura dedim 3-5 güne çıkar mı? Yok dedi. Green card kazandım ve cuma günü vize mülakatım var dedim. O da mülakat tarihini gösteren bir yazı var mı elinde dedi. Evet var dedim ve Ankara konsolosluğu için çıkardığım randevu saatini gösteren çıktıyı çalışan memura uzattım.

    Mülakat tarihini gösteren kağıtın çıktısını, pasaport başvuruma ekleyip gönderdi. Sağ olsun üzerinden 24 saat geçmeden istanbul'daki adresime geldi TC pasaportu.

    17:30 da unganlara gittim. Odaya gidip soyundum, mavi ameliyat önlüğü giyip doktoru bekledım. Ondan önce boy ve kilo ölçümü yaptı sekreter kadın. Doktor kadın gelince klasik sorular sormaya başladı. Ameliyat oldun mu, falanca hastalıkları geçirdin mi, kanser misin, içki ve alkol tüketiyor musun ? Gibi gibi sorular sordu. Bu soruları sorarken 3 tane aşı yaptı bana. ( Aşı kartım yoktu. )

    Çıkışta 300 dolar ödeme yaptım. Sonuçları mülakattan bir gün önce perşembe günü aldım.

    Mülakatım saat 10:30'daydı. Saat 10:00 gibi konsolosluğun önünde sıraya girdim. Maile gelen covid formunu önceden çıkarıp doldurmuştum. Onu kapıdaki görevliye verip, içeri girdim.

    Girişteki işçi bana bir sıra numarası verdi. Sıram gelince gişeye gidip ödeme yaptım 330 dolar. Ödemeyi yaptıktan sonra beni bekletmeden evrakları teslim etmek için diğer gişeye yönlendirdi. Pasaportu, hem Azerbaycan'daki hem de Türkiye'deki sicil belgelerini, doğum belgesinin orjinalini ve kopyasını, diplomanın orjinalini ve kopyasını, nüfus kayıt örneğini ve banka hesap özetini verdim(20.600 USD). Benden askerlik belgesi istemediler diye vermedim ama yanımdaydı. Ayrıca benden TC kimliği ve pasaportu da istemediler ben de söylemedim TC vatandaşlığım olduğunu.

    Bir de green kartın geleceği adresi değiştirmek istediğimi söyledim. Adresi önceden kağıta yazmıştım, onu da kendisine uzattım.

    Evrakları verdikten sonra tekrar salona geçip mülakat sıramın gelmesini bekledim. 6 numaralı gişedeki orta yaşlı kadınla mülakat yaptım. Merhaba deyip direk Türkçe mülakat yaptım. Hiç ingilizce yapalım diye ısrarda bulunmadı. Mülakatım sanırım 2-3 dakika sürdü.

    Nereye gidiyorsun? Nerede kalacaksın ? Ne iş yapacaksın ? Bu 3 soruyu sordu sadece.
    NYC'ye gideceğim. Arkadaşımın yanında kalacağım. İlk başta geçinebilmek için her işi yapacağım, uber gibi, garsonluk gibi dedim. Tebrik ederim vizeni onaylıyorum dedi ve bitti. 😃

    Aynı gün saat 15:49 civarı AnkaraIV mail adresinden mail geldi. Vize basabilmeleri için , Diploma'nın e-devletten barkodlu çıktısını email ile kendilerine göndermemi istediler. Benim diplomam da eski yabancı kimlikteki e devletimdeydi. Yeni TC kimliğimin e devletinde çıkmıyor diploma. Eski e devletin şifresini bilmiyordum. Nasıl bulurum nasıl yaparım diye telaşa düştüm. Eve gelince annem sağ olsun, evrak çantası içinde bir kağıta yazılmış bir şifre buldu. Dedi bunu dene belki budur.

    Ümitsizce denedim ve şifre çalışıyordu. 😃 Hemen akşam [email protected] adresine gönderdim ve pazartesi sabahı issued oldum. Salı günü pasaportu Levet PTT şubesinden teslim aldım.

    6 ekim günü Amerika ya giriş-çıkış yapmak için gideceğim. 10 Ekim de geri döneceğim. Daha sonra kışın uzun süreli Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum.

    Başta @crazycells @gucarslan ve @Muhtaradana olmak üzere burada ve Telegram grubundan yardım eden herkese çok teşekkür ederim. Bu site ve sizlerin yardımı sayesinde vize alabildim. Her şey için sağ olun. Bundan sonra başıma gelenleri foruma yazmaya devam edeceğim. Vizeyi aldım diye forumu bırakmıyorum. Artık burası benim ikinci ailem gibi bir şey oldu. 🙂

    Edit: İnşallah açılan davalar sonucu, burada emek harcayan ama vize alamayan arkadaşlarımız da vizelerini alırlar.🙏


  • 👏 👏 👏 tebrikler, gonlune gore olsun, meslek neydi TR'de, ingilizce var mi?


  • @newman Teşekkür ederim. İngilizcem A2 seviyesinde . Mesleğim yok, 10 yıla yakındır ailemin yanında mağazada çalışıyorum. Tekstil ile uğraşıyoruz. Oraya gidince ne yapacağımı bilmiyorum. Su akar yolunu bulur artık. 🙂

  • ⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @newman Teşekkür ederim. İngilizcem A2 seviyesinde . Mesleğim yok, 10 yıla yakındır ailemin yanında mağazada çalışıyorum. Tekstil ile uğraşıyoruz. Oraya gidince ne yapacağımı bilmiyorum. Su akar yolunu bulur artık. 🙂

    Hocam kaç para gösterdiniz hesapta?


  • @uzaysan 20.600 usd. Yazıya eklemeyi unutmuşum. Edit: Ekledim.

  • ⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @uzaysan 20.600 usd. Yazıya eklemeyi unutmuşum, ekleyeyim.

    Yeni hayatınızda başarılar.


  • @uzaysan Teşekkür ederim.


  • @Orhan-Cabarov öncelikle tebrik ederim çok çile çektin ve aldın. bu arada evrakları çok didiklediler mi 🦆


  • @ruhimücerret Teşekkür ederim. Herkese yardım eden, herkesten çok çile çeken arkadaşlarımız hala vize almadığı için kendimi suçlu gibi hissediyorum biraz. İnşallah onlarda rezerv ile alırlar.

    Evrakları hiç incelemediler, ya da ben görmedim.


  • @Orhan-Cabarov orhan hayırlı olsun.amerikaya gidince bol bol fotograf cek biz de merak ediyoruz


  • Arkadaşlar merhaba sizlere 2 sorum olucak

    1. bu ayın sonunda abd ye girş yapıcam. USCIS Immigrant Fee Ödemesi gittikten sonra mı yoksa gitmeden önce mi yapmalıyım?
      2)diğer bir konuda mülakkatta adres değişikliği yapmıştım. ama durumlar değişti tekrar adres değişikliği yapmam lazım. bu durumda girişte tekrar adres değişkliği yapabilirmiyim.?

  • @Orhan-Cabarov Tebrikler efendim. Banka hesabınızdaki para miktarı ile ilgili bir soru soruldu mu mülakatta?


  • @sadıkkurtoglu Teşekkür ederim. Banka hesabıyla ilgili ve yaptığım iş ile ilgili hiçbir şey sormadılar. Çok rahat geçti mülakatım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum