IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Ugur-Kendirli Eşiniz her durumda vize sponsorunuz, dolayısıyla ücreti ödemeniz gerekli. Daha sonra eşinizin finansaıl sponsorluğu yetmiyorsa ek sponsor yine sistem üzerinden ekleyebilirsiniz.
-
@hulyaek
Vize görüşme gününüzü almışsınız. İnanın çok sevindim
Hayırlı olsun inşAllah. -
@MYusuf
nihayet. Çok teşekkürler, en kısa zamanda sizlerin de umarım gelecek randevu tarihleri, yeterki kapanmalar bir daha yaşanması. -
@hulyaek, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf
nihayet. Çok teşekkürler, sen kısa zamanda sizlerin de umarım gelecek randevu tarihleri, yeterki kapanmalar bir daha yaşanması.İnşAllah. Belirsizliği beklemek gerçekten çok zor. Allah herkese kolaylık versin inşAllah.
Siz de kolaylıkla vizenizi alırsınız inşAllah. -
@Ayberk hocam merhaba.
Görüldüğü üzere süreciniz hızlı sonuçlanmış. Çok sevindirici, tebrik ederim.
-
@ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells hocam merhaba.
Bu bilgilendirme yazısı için çok teşekkür ederiz ancak görünen o ki yazı güncel kalmamış. I-130 formu online doluyormuş mesela. Güncel bir yazı var mıdır?
Maalesef henuz guncel yazilari hazirlayamadim.
I-130'u online olarak doldurabilirsiniz, zaten surecin geri kalaninda degisiklik yok. I-130'u doldururken ekran sizi yonlendiriyorlar, belgeleri de online olarak yukluyorsunuz. Eger sizden son ekranda ek belge istemezse herhangi bir belgeyi posta ile gondermenize gerek yok.
Siz surece baslayin, eger sorulariniz varsa bu baslik altinda sorabilirsiniz.

-
@Ugur-Kendirli, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar merhaba,
NVC'den yakın zamanda welcome letter geldi
CEAC - AFFIDAVIT OF SUPPORT (AOS) bölümünde eşimin adı gözüküyor ve editleme yapamıyoruz. Ancak eşim TR'de olduğundan ve ABD'de bir geliri olmadığından sponsor olamıyor bana. Bu sebeple ABD'de yaşayan bir arkadaşımız sponsor olacak. Asıl soru, bunu nasıl sistemde düzelteceğiz? Eşimin isminin yazdığı Affidavit of support ücretini ödedikten sonra mı düzeltebiliyoruz?esinizin, belgeleri yine de yuklemesi lazim.
-
@ipek1907 Merhaba
2 yıl olmasına 1 ay vardı benim mülakat işlemlerim tamamen bitti. 5 gün içerisinde pasaportum geldi. Ve 6 ay içerisinde Amerikaya ilk giriş için vize tanımlıydı. Ama biz başvurduğumuzda henüz virüs yoktu sanırım 8 ay sonrasında virüs patlak verdi. Yani sağlıklı bir bekleme süreci değildi. Sizin için bir örnek olmaz sanırım. -
@Ayberk tebrik ederim, her şey gönlünüzce olsun

-
Arkadaslar merhaba
Duyduğuma göre 1 kasımdan itibaren sağlık kontrolu öncesi 2 doz aşı olma zorunluluğu geliyormuş. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi ve hangi asiyi istiyorlar acaba ? -
@Nino evet 2 doz biontech veya sinovac ayrıca bana gönderilen mailde aşıların tamamlanmasından en az 30 gün geçmiş olmalarını istiyorlar
-
@horoz sinovac ı kabul ediyorlar mı emin misiniz?
-
@Nino 1 ekimden itibaren isteniyor, medical mektubun tam metni şöyle;
Important Announcement Regarding COVID-19 Vaccination Requirements
Important Announcement Regarding COVID-19 Vaccination Requirements
Starting 1 October 2021, CDC has asked all applicants who are eligible to receive vaccinations to receive 2 doses of WHO approved COVID-19 vaccines before completing their examinations.
All Turkish citizens and Turkish residency holders over the age of 12 are required to complete two doses of the same type of vaccine (2 x Biontech or 2 x Sinovac) and bring the certificate with them to the examination. You cannot complete your examination and continue your visa process unless you have received 2 doses of a WHO approved COVID-19 vaccine.
All other applicants (from Iran, Iraq, etc. not residing in Turkey) are required to receive 2 doses of a WHO approved COVID-19 vaccine in their home country if the vaccine is available to them and bring the certificate with them to the examination.
You should complete your COVID-19 vaccination as soon as possible to avoid any delays in your visa process.
These requirements are subject to change (and become stricter) as new rules and regulations are announced by respective countries.
-
-
@Nino, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaslar merhaba
Duyduğuma göre 1 kasımdan itibaren sağlık kontrolu öncesi 2 doz aşı olma zorunluluğu geliyormuş. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi ve hangi asiyi istiyorlar acaba ?Su basligi inceleyebilirsiniz:
-
Tekrardan herkese merhaba.
Sormak istediğim şeylerden birisi de şu:
Eşim ( USA vatandaşı) 24 Ekim'de Amerika'da işe başlayacak ve 2 kişilik federal poverty level'in üstünde bir maaş kazanacak. Bizim I-130 formumuzun onaylanmasına kadarki geçecek sürede en az 4-6 aydır maaşını alıp vergisini ödeyeceğini tahmin ediyoruz. Eşim bana NVC aşamasında sponsor olabilir mi? Eşimin sponsor olabilmesi için orada çalışması gereken minimum bir periyot zorunluluğu var mı?
Herkese sağlıklı günler dilerim.
-
@ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Tekrardan herkese merhaba.
Sormak istediğim şeylerden birisi de şu:
Eşim ( USA vatandaşı) 24 Ekim'de Amerika'da işe başlayacak ve 2 kişilik federal poverty level'in üstünde bir maaş kazanacak. Bizim I-130 formumuzun onaylanmasına kadarki geçecek sürede en az 4-6 aydır maaşını alıp vergisini ödeyeceğini tahmin ediyoruz. Eşim bana NVC aşamasında sponsor olabilir mi? Eşimin sponsor olabilmesi için orada çalışması gereken minimum bir periyot zorunluluğu var mı?
Herkese sağlıklı günler dilerim.
Oyle bir zorunluluk yok, ama bu durumun yeterli olup olmayacagina konsolos karar verecek.
Siz gelir seviyesine dair belgeyi isyerinden alip NVC'ye yukleyin, onlar bu sekilde kabul edip dosyayi konsolosluga aktarmali.
-
@ekdodo 24 Ekimde basladigi isten sadece Aralik 31, 2021 e kadar aldigi maaslar 2021 Vergilerinde olucak. Ona gore ayarlayin yani 2,5 ayda aldigi maas federal poverty level ustunde olmazsa alternatifler dusunmeniz lazim.
-
@yonca_2020, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@ekdodo 24 Ekimde basladigi isten sadece Aralik 31, 2021 e kadar aldigi maaslar 2021 Vergilerinde olucak. Ona gore ayarlayin yani 2,5 ayda aldigi maas federal poverty level ustunde olmazsa alternatifler dusunmeniz lazim.
aslinda bu duruma konsolos farkli turlu de karar verebilir, bu tur durumlarda kisinin aldigi maas, mal/mulk miktari vs. gibi seyleri de degerlendirmeye alip yeterli olduguna kanaat getirme ihtimalleri mevcut. Su baslikta konsoloslugun aciklamalarini bulabilirsiniz:
-
@gucarslan merhaba, imzanızdan anladığım kadarıyla NVC evrak talep etmiş ve 1 temmuzdan beri beklemedesiniz. Bizim de durumumuz aynı 31 temmuzda ek evrak talebi oldu, aynı gün yükledik. Henüz NVC den bir dönüş olmadı. Sizde durum nedir, DQ maili aldınız mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
