IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Herkese merhaba
Ben amerikan ve türk vatandaşıyım .eşim türk ve onun için green card başvurusu yapmak istiyoruz. Başvurudan sonra Tahmini olarak süreç kaç ay sürer acaba? Birde green card çıktıktan kaç ay sonra amerikaya giriş yapmamız gerekiyor? -
@F3lamur merhaba iyi akşamlar. İlk başvuru gününden itibaren kaç ayda sonuçlandı? Birde sonuç olumlu olduktan kaç ay sonra amerikaya giriş yapmak gerekiyor? Bilgi verirseniz çok sevinirim.teşekkürler
-
@Ayberk tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@ipek1907, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Herkese merhaba
Ben amerikan ve türk vatandaşıyım .eşim türk ve onun için green card başvurusu yapmak istiyoruz. Başvurudan sonra Tahmini olarak süreç kaç ay sürer acaba? Birde green card çıktıktan kaç ay sonra amerikaya giriş yapmamız gerekiyor?pandemi butun surecleri geciktiriyor, fakat konsoloslugun kapasitesinin ne zaman eski haline donecegini bilmiyoruz. Zaten 1 yildan kisa surmesini beklemeyin, o nedenle en kisa zamanda surece baslamanizi tavsiye ederim.
Vizeyi aldiktan sonra ilk girisi yapmak icin yaklasik 6 aylik bir sureniz olacak Turkiye'de...
-
@crazycells teşekkür ederim :)
-
@crazycells hocam merhaba.
Bu bilgilendirme yazısı için çok teşekkür ederiz ancak görünen o ki yazı güncel kalmamış. I-130 formu online doluyormuş mesela. Güncel bir yazı var mıdır?
-
Arkadaşlar merhaba,
NVC'den yakın zamanda welcome letter geldi :)
CEAC - AFFIDAVIT OF SUPPORT (AOS) bölümünde eşimin adı gözüküyor ve editleme yapamıyoruz. Ancak eşim TR'de olduğundan ve ABD'de bir geliri olmadığından sponsor olamıyor bana. Bu sebeple ABD'de yaşayan bir arkadaşımız sponsor olacak. Asıl soru, bunu nasıl sistemde düzelteceğiz? Eşimin isminin yazdığı Affidavit of support ücretini ödedikten sonra mı düzeltebiliyoruz? -
@Ugur-Kendirli, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar merhaba,
CEAC - AFFIDAVIT OF SUPPORT (AOS) bölümünde eşimin adı gözüküyor ve editleme yapamıyoruz. Ancak eşim TR'de olduğundan ve ABD'de bir geliri olmadığından sponsor olamıyor bana. Bu sebeple ABD'de yaşayan bir arkadaşımız sponsor olacak. Asıl soru, bunu nasıl sistemde düzelteceğiz? Eşimin isminin yazdığı Affidavit of support ücretini ödedikten sonra mı düzeltebiliyoruz?NOA2 onayı olmasına sevindim. Hayırlı olsun inşAllah.
-
@Ugur-Kendirli Eşiniz her durumda vize sponsorunuz, dolayısıyla ücreti ödemeniz gerekli. Daha sonra eşinizin finansaıl sponsorluğu yetmiyorsa ek sponsor yine sistem üzerinden ekleyebilirsiniz.
-
@hulyaek
Vize görüşme gününüzü almışsınız. İnanın çok sevindim :blossom:
Hayırlı olsun inşAllah. -
@MYusuf :) nihayet. Çok teşekkürler, en kısa zamanda sizlerin de umarım gelecek randevu tarihleri, yeterki kapanmalar bir daha yaşanması.
-
@hulyaek, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf :) nihayet. Çok teşekkürler, sen kısa zamanda sizlerin de umarım gelecek randevu tarihleri, yeterki kapanmalar bir daha yaşanması.
İnşAllah. Belirsizliği beklemek gerçekten çok zor. Allah herkese kolaylık versin inşAllah.
Siz de kolaylıkla vizenizi alırsınız inşAllah. -
@Ayberk hocam merhaba.
Görüldüğü üzere süreciniz hızlı sonuçlanmış. Çok sevindirici, tebrik ederim.
-
@ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells hocam merhaba.
Bu bilgilendirme yazısı için çok teşekkür ederiz ancak görünen o ki yazı güncel kalmamış. I-130 formu online doluyormuş mesela. Güncel bir yazı var mıdır?
Maalesef henuz guncel yazilari hazirlayamadim.
I-130'u online olarak doldurabilirsiniz, zaten surecin geri kalaninda degisiklik yok. I-130'u doldururken ekran sizi yonlendiriyorlar, belgeleri de online olarak yukluyorsunuz. Eger sizden son ekranda ek belge istemezse herhangi bir belgeyi posta ile gondermenize gerek yok.
Siz surece baslayin, eger sorulariniz varsa bu baslik altinda sorabilirsiniz. :thumbs_up:
-
@Ugur-Kendirli, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar merhaba,
CEAC - AFFIDAVIT OF SUPPORT (AOS) bölümünde eşimin adı gözüküyor ve editleme yapamıyoruz. Ancak eşim TR'de olduğundan ve ABD'de bir geliri olmadığından sponsor olamıyor bana. Bu sebeple ABD'de yaşayan bir arkadaşımız sponsor olacak. Asıl soru, bunu nasıl sistemde düzelteceğiz? Eşimin isminin yazdığı Affidavit of support ücretini ödedikten sonra mı düzeltebiliyoruz?esinizin, belgeleri yine de yuklemesi lazim.
-
@ipek1907 Merhaba 🌸 2 yıl olmasına 1 ay vardı benim mülakat işlemlerim tamamen bitti. 5 gün içerisinde pasaportum geldi. Ve 6 ay içerisinde Amerikaya ilk giriş için vize tanımlıydı. Ama biz başvurduğumuzda henüz virüs yoktu sanırım 8 ay sonrasında virüs patlak verdi. Yani sağlıklı bir bekleme süreci değildi. Sizin için bir örnek olmaz sanırım.
-
@Ayberk tebrik ederim, her şey gönlünüzce olsun 🌸
-
Arkadaslar merhaba
Duyduğuma göre 1 kasımdan itibaren sağlık kontrolu öncesi 2 doz aşı olma zorunluluğu geliyormuş. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi ve hangi asiyi istiyorlar acaba ? -
@Nino evet 2 doz biontech veya sinovac ayrıca bana gönderilen mailde aşıların tamamlanmasından en az 30 gün geçmiş olmalarını istiyorlar
-
@horoz sinovac ı kabul ediyorlar mı emin misiniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum