ABD Yolunda Evlilik
-
Merhaba,19.Kasım.2019 da B1/B2 Vizesi ile ABD ye giriş yaptım ve 6 ay süre aldım. 16 Mart 2020 de Amerikan vatandaşı ile evlendim. Evlilik gerçek bir evlilik. Evlendikten sonra I-130 veI-130 a formlarını gönderdim. Ancak daha sonra adres değişikliği bildirdiğimiz halde eski oturduğumuz eyalet adresine randevu verdiler. Yeni adresimizi bir kere daha verdik. Dolayısı ile süreç tekrar başladı. Amerikada hiç çalışmadım. Ama Türkiye' den emekli olduğum için emekli maaşımı eşimin vergi beyanında gösterdiğim için IRS numaram var. Eşim Şubat 2022 de emekli olacak ve biz Türkiyeye yerleşeceğiz. Bu tarihe kadar randevu gelmez ise kalma süremi çok fazla aştığım için havaalanında çıkış yaparken alınonulur muyum ? Bir problem yaşar mıyım? 10 yıllık vizemin iptali herhalde söz konusu olacaktır. Bu sorun değil çünkü tekrar gelmeyi düşünmüyorum. Alıkonulursam uçağı kaçırmamız sorununu yaşayacağız. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
-
@crazycells Dil okulu. i-20 ise 3 aylik.
-
@ekdodo, içinde söyledi: Amerika'da Evlilik Yapmak (Evlilik islemleri)
Herkese merhaba.
Eşim Amerikan vatandaşı ve Amerika'dan iş teklifi aldı. Ben şu an çalışmıyorum. Şartlı Green Card için başvurada bulunacağız. ( kısa süredir evliyiz ancak çok uzun bir birlikteliğimiz var)
4 sorum var.
1- İşlemlere şu an eşim Türkiyedeyken, buradan mı başlamak daha hızlı bir süreç gelişimine sebebiyet verir yoksa onun Amerika'ya gitmesini bekleyip Amerika'dan başlatması mı daha hızlı olur?
2- İşlemlere başlayabilmek için ilk yapılması gereken I-130 formunu doldurmakmış. Bu formu online mı dolduruyoruz, eğer posta ile yollayacaksak direkt olarak Ankara konsolosluğuna elden vermek daha hızlı mı olur? ( Bu mümkün müdür? )
3- Eşim iş teklifi aldı ve kabul etti. Belli bir maaşla işe başlayacak bu maaşla bana sponsor olabilir mi?
4- Eşim iki ay sonra Amerika'ya gideceğinden sürecin olabildiğince hızlı bitmesini temenni ediyoruz. Bu anlamda bu case, büro için unique bir durum oluşturur mu? Bunu belirtmekte fayda var mıdır?Amatör sorular sorduysam lütfen kusura bakmayın, her şey çok ani gelişti. O yüzden şu an bizde ne yapacağımızı tam olarak bilmiyoruz.
Herkese sağlıklı günler dilerim.
-
Formlari hemen gonderebilirsiniz, ne kadar hizli gonderirseniz sureciniz de o kadar erken baslayacaktir.
-
Bu basvuruyu konsolosluklarda yapamazsiniz, o nedenle standart sureci takip etmelisiniz. Ilk formlar USCIS'e gonderilmeli. Su basliktaki bilgileri takip edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
-
Gecerli minimum gelir seviyesi icin su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
-
Maalesef bunu belirtmeniz sizin surecinize bir hizlanma saglamayacak.
-
-
@oldtiger, içinde söyledi: B1-B2 Turist Vizesi İle Amerikada Uzun Süre Kalabilmek
Merhaba,19.Kasım.2019 da B1/B2 Vizesi ile ABD ye giriş yaptım ve 6 ay süre aldım. 16 Mart 2020 de Amerikan vatandaşı ile evlendim. Evlilik gerçek bir evlilik. Evlendikten sonra I-130 veI-130 a formlarını gönderdim. Ancak daha sonra adres değişikliği bildirdiğimiz halde eski oturduğumuz eyalet adresine randevu verdiler. Yeni adresimizi bir kere daha verdik. Dolayısı ile süreç tekrar başladı. Amerikada hiç çalışmadım. Ama Türkiye' den emekli olduğum için emekli maaşımı eşimin vergi beyanında gösterdiğim için IRS numaram var. Eşim Şubat 2022 de emekli olacak ve biz Türkiyeye yerleşeceğiz. Bu tarihe kadar randevu gelmez ise kalma süremi çok fazla aştığım için havaalanında çıkış yaparken alınonulur muyum ? Bir problem yaşar mıyım? 10 yıllık vizemin iptali herhalde söz konusu olacaktır. Bu sorun değil çünkü tekrar gelmeyi düşünmüyorum. Alıkonulursam uçağı kaçırmamız sorununu yaşayacağız. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
I-485 AOS basvurusunu yaptiniz mi? Eger I-131 basvurusu yaptiysaniz ve combo card'iniz size ulastiysa bu belge ile ABD disina cikabilirsiniz.
Fakat eger I-131 basvurusu yapmadiysaniz o durumda AOS sureci bitmeden ABD disina cikarsaniz AOS sureciniz iptal olur. Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak/
Cikarken cok sorun yasamazsiniz, ama geri gelmeniz cok zor olur.
-
@vladJerome, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells Dil okulu. i-20 ise 3 aylik.
Su durumda I-20'yi once uzatip sonra evlilik islemleri yapmayi dusunuyorsunuz sanirim?
-
@crazycells Çok teşekkür ederim cevap için. Şu an nişanlım ABD'de ay başından beri. Yılbaşından önce Türkiye'de evlenip hemen sonrasında benim için J2 vizesine başvurmayı düşünüyoruz. Benim hesabımda para göstermem gerekecek mi? Yoksa eşimin benim giderlerimi karşılayacağını taahhüt ederek kendi hesabını mı göstermesi gerekiyor?
Selamlar
-
@crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim.Türkiye de 1 yılı dolmadan boşanma gerçekleşmiyor maalesef o nedenle ABD de boşanma düşünülüyor.Bazı eyaletlerde daha kısa residency şartları var sanırım ama tam olarak öğrenemedim maalesef
-
@ekdodo
-Amerika’dan yaparsanız daha hızlı ilerleyecektir. Biz aynı süreçten 5 sene önce geçtik eşimle ve Amerika’ya tasınıp basvurumuzu yapmıştık.
-Eşiniz size sponsor olamaz, önşart son 3 senedir ABD de yaşamış / calısıyor olması gerekmekte. ( calısıyor ise de belli bir miktarın üzerinde yıllık kazanmıs / vergisini vermiş olması gerekmekte. -
@Tarık-B, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells Çok teşekkür ederim cevap için. Şu an nişanlım ABD'de ay başından beri. Yılbaşından önce Türkiye'de evlenip hemen sonrasında benim için J2 vizesine başvurmayı düşünüyoruz. Benim hesabımda para göstermem gerekecek mi? Yoksa eşimin benim giderlerimi karşılayacağını taahhüt ederek kendi hesabını mı göstermesi gerekiyor?
Selamlar
Zaten DS-2019 formunu hazirlarken bu maddi belgeleri sizden isteyecekler, orada ne gosterecekseniz mulakatta bunlari yaninizda bulundurmalisiniz. Zaten maddi durum yeterli olmazsa, okul DS-2019 formunu hazirlayamaz...
-
@epsilon05, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim.Türkiye de 1 yılı dolmadan boşanma gerçekleşmiyor maalesef o nedenle ABD de boşanma düşünülüyor.Bazı eyaletlerde daha kısa residency şartları var sanırım ama tam olarak öğrenemedim maalesef
Turkiye'de boyle bir sart oldugunu bilmiyordum. Fakat dediginiz durumda o eyalet sizi orada yasayan olarak gormedigi icin basvurunuzu degerlendirmeyebilir, bilginize.
-
@yonca_2020 çok teşekkür ederim
-
@crazycells teşekkür ederim
-
Merhabalar herkese, bu siteyi yeni kesfettim ve birkac saattir postlari okuyorum benim durumuma yakin bir cevap bulabilmek icin. Sonunda pes ettim ve yazmak istedim :) Ben yesil kart sahibiyim ve Amerika'da yasiyorum. Nisamlim su anda Turkiye'de, ona F1 vizesi icin basvurduk dil okuluna kayit yaptirdiktan sonra ve sans eseri vizesi onaylandi. Ilk etapta nikah islemlerini hemen Amerika'da yapariz diye dusunduk fakat 90 gun kurali oldugunu ogrendik yeni, ve aileler buna karsi cikacak diye korkuyoruz. Acaba assagidaki yolu izlesek, Amerika'ya giriste gumrukte bir sorun cikar mi?
Adim 1: Turkiye'den ogrenci vizesine basvur (medeni hali bekar) - Onaylandi
Adim 2: Turkiye'de nikah islemlerini gerceklestir ve yeni pasaport al (soyadi degisikliginden dolayi)
Adim 3: Amerika'ya giris - gumrukten sorunsuz gecis (eski pasaport F1 vizesi ile, yeni pasaport yeni soyadi ile)
Adim 4: Giris yaptiktan 90 gun sonra statu degisikligi icin basvuru yap (F2A)Cok tesekkurler!
-
@grictavia Nasilsa nisanliysaniz aileler evleniceginizi kabul etmis olmali. Neden karsi ciksinlar. Resmi nikahinizi Amerika'da yapip basvurmaniz daha mantikli.
-
@grictavia, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhabalar herkese, bu siteyi yeni kesfettim ve birkac saattir postlari okuyorum benim durumuma yakin bir cevap bulabilmek icin. Sonunda pes ettim ve yazmak istedim :) Ben yesil kart sahibiyim ve Amerika'da yasiyorum. Nisamlim su anda Turkiye'de, ona F1 vizesi icin basvurduk dil okuluna kayit yaptirdiktan sonra ve sans eseri vizesi onaylandi. Ilk etapta nikah islemlerini hemen Amerika'da yapariz diye dusunduk fakat 90 gun kurali oldugunu ogrendik yeni, ve aileler buna karsi cikacak diye korkuyoruz. Acaba assagidaki yolu izlesek, Amerika'ya giriste gumrukte bir sorun cikar mi?
Adim 1: Turkiye'den ogrenci vizesine basvur (medeni hali bekar) - Onaylandi
Adim 2: Turkiye'de nikah islemlerini gerceklestir ve yeni pasaport al (soyadi degisikliginden dolayi)
Adim 3: Amerika'ya giris - gumrukten sorunsuz gecis (eski pasaport F1 vizesi ile, yeni pasaport yeni soyadi ile)
Adim 4: Giris yaptiktan 90 gun sonra statu degisikligi icin basvuru yap (F2A)Cok tesekkurler!
ABD'ye giris yapmadan once evlenmenizi tavsiye etmem. Dediginiz durumda F1 ile ABD'ye giris yapacak birinin gercek amacinin evlilik oldugunu dusunebilirler ve surecinizde problem yasayabilirsiniz.
-
@crazycells @yonca_2020 cok tesekkurler hizli cevaplar icin. Biz aileleri iknaya ugrasalim o zaman :)
-
@Philly1, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@ekdodo
-Amerika’dan yaparsanız daha hızlı ilerleyecektir. Biz aynı süreçten 5 sene önce geçtik eşimle ve Amerika’ya tasınıp basvurumuzu yapmıştık.
-Eşiniz size sponsor olamaz, önşart son 3 senedir ABD de yaşamış / calısıyor olması gerekmekte. ( calısıyor ise de belli bir miktarın üzerinde yıllık kazanmıs / vergisini vermiş olması gerekmekte.Bu konuda Ankara'daki ABD konsoloslugu'nun kriterleri normalden biraz daha yumusak... Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
-
@crazycells tekrardan merhabalar, bütün cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim . Evlenip Türkiye’den başvuru yaptığım takdirde green kartın çıkmadı ortalama ne kadar sürer? Daha önce green kart çekilişlerine başvurmuştum bu kısım dikkat çeker mi evliliği bundan kaynaklı sorgularlar mı?
-
@strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells tekrardan merhabalar, bütün cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim . Evlenip Türkiye’den başvuru yaptığım takdirde green kartın çıkmadı ortalama ne kadar sürer? Daha önce green kart çekilişlerine başvurmuştum bu kısım dikkat çeker mi evliliği bundan kaynaklı sorgularlar mı?
Cekilise katilmis olmaniz bir problem yaratmaz. Yaklasik 2 yillik bir sureyi gozden cikarmaniz lazim, bilgi icin su basligi inceleyebilirsiniz:
-
@crazycells erkek arkadaşım Amerikan vatandaşı , bu süreci kısaltmaz mı? Önceki yazılarda green card sahibi biriyle evlendikten sonraki süreçte sıraya alındığını ancak Amerikan vatandaşı biriyle evlilikte sıra olmadığını okumuştum .
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum