Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Ayni yerden giris zaten yapilamiyo. Green card sahipleri ve usa vatandaslarinin girisi farkli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vladJerome, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells Amerika'da

    o soruyu sayin enescetiner'e sormustum aslinda, sizin planinizi anladim. Farkli gunlerde girmeniz bence en ideali olur, ama bu dediginiz sekilde de cok problem olmaz diye dusunuyorum ama ilk 90 gun evlenmenizi tavsiye etmem. Vizeyi 5 yillik vermeleri iyi olmus, peki nisanlinizin katildigi egitim programi nedir? akademik mi? yoksa dil okulu mu? I-20'deki egitim suresi ne kadar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tarık-B, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Selamlar, ABD'de J1 vizesiyle bulunacak olan kız arkadaşımın hem AB hem Türk vatandaşlığı var. Kendisi bu ay ABD'ye gidiyor ve kışın geldiğinde Türkiye'de evlenmeyi düşünüyoruz. Benim J2 vizesine hemen ardından başvuru yapmam mümkün müdür, yoksa beklemem gereken bir prosedür var mıdır? Bir de ben Almanya'da öğrenciyim ama Türk vatandaşıyım, hangi ülkedeki ABD konsolosluğuna başvurmam daha mantıklı olur?

    Evlendikten sonra J2 vizesine basvuru yapabilirsiniz.

    Evlilik sonrasi J1 sponsoru egitim kurumu ile konusup kendiniz icin de bir DS-2019 formu cikartmalisiniz. Bu form size ulastiktan sonra J2 icin randevu alabilirsiniz. Randevuya yasadiginiz ulkedeki konsoloslukta girebilirsiniz, eger pandemi surecinden dolayi bir kisitlama varsa o durumda Turkiye'de de randevu talep edebilirsiniz.


  • @crazycells cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Green card danışmanlık firmasını aradığımda evlendiğim takdirde turist vizemin iptal olduğunu ülkeden çıkmam durumunda tekrar dönemeyeceğimi belirtti. Evlenirsem kalmam gerektiğini belirtti. Ancak ben yasa dışı bir şey yapmak istemiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Green card danışmanlık firmasını aradığımda evlendiğim takdirde turist vizemin iptal olduğunu ülkeden çıkmam durumunda tekrar dönemeyeceğimi belirtti. Evlenirsem kalmam gerektiğini belirtti. Ancak ben yasa dışı bir şey yapmak istemiyorum.

    Sorun degil, dediginiz durumda herhangi bir problem yok. Cunku turist vizesiyle ABD'ye girerken cikis yapmayi da planliyorsunuz. Yani ABD'de kalmayacaksiniz...

    Dedikleri gibi gocmen vizenizi alirken turist vizenizi iptal edecekler, ama oncesinde otomatik olarak iptal olmayacak.


  • Merhabalar, green cardı aldıktan sonra kız arkadaşımla Türkiye'de 2022 yılında evlenmeyi planlıyorum. Ancak bekleme süreleri uzun olma durumundan dolayı bir kaç sorum olacaktı.

    1. Evlilik yaptıktan sonra green card sürecine eşim Türkiye'de devam ederse ve benimde 4-5 ayı geçmeyecek şekilde Türkiye'de bulunmam bu sürece olumsuz bi etki yaratırmı? Yani aktif olarak Amerikada bulunmakmı gerekiyor bu süre içerisinde? Sponsor olarak kendimi gösteremem sanırım henüz vergi beyanında bulunmuş olmayacağım evlenip sürece başladığımızda.
    2. Amerikada birlikte olmak ve green card sürecini orda devam ettirmek istiyoruz. Bunlarıda yasal yollarla yapmak istiyoruz. F1 vizesi alıp 3-4 aylık bir dil eğitimi alarak hem adapte olabilir hemde 90 gün süresi geçtikten sonra evlilik yapabiliriz diye düşündüm bu yolu izlemek çok problem yaratabilirmi?
      Bu konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz? şimdiden çok teşekkür ederim.

  • @crazycells bilgilendirme için gerçekten çok teşekkür ederim. Bu durumda Türkiye’den green carda başvurmak mantıklı olur mu? Sizce Türkiye’de mi evlenmek mantıklı olur Amerika’da mı?


  • Merhabalar öncelikle türkiyeden f2a vizesine başvuru yapacağın fakat güvenilir ve iyi bir avukat tanıdığı olan istanbulda var ise avukat numarasi bana mesaj atabilirmi yardimci olursaniz sevinirim


  • Merhaba arkadaşlar,
    Green Card sürecinde, evliliğin ne kadar çok kafa karıştırdığının birinci elden ve yaşayan olarak tecrübemi paylaşmak istiyorum. Umarım benim gibi düşünen bir kişinin bu süreçte rahatlamasını sağlayacağımı düşünüyorum çünkü insanlar evrak talebinde dahi strese girebiliyor ki ben evlilik işlemini mülakatımdan sonra yaptım ve hem kendime hem eşime vizeyi pasaporta bastırdım.

    Şimdi dikkat edilmesi gereken noktaları söyleyeyim,

    1- Evliliğiniz için flört döneminden evlilik sürecine kadar olan zaman 2 sene ve üstü olursa iyi olur. Neden derseniz bunun yeşil kart kazanımı ile ilgili olarak usulsüz bir işlem şüphesi doğurmaması adına.
    2- Eşiniz ile olan evlilik öncesi ve sonrası olan ilişkinize dair kanıtları toplayın bunu konsoloslukta vermek zorundasınız, varsa telefon konuşma kayıtları süreleri vs., varsa yurt dışına çıkışlarınız aynı biletleme aynı pasaporta vurulan damga aynı otel rezervasyonu birlikte çekildiğiniz ay tarihi gösteren fotoğraflar facebook ve instagram bu konuda en iyi kanıt niteliği taşır. birbirinize attığınız mesajlar mailler vs.
    3- Zaman ayarını iyi yapmalısınız, 30 eylül sondur ama 27 eylülde konsoslosluğa gitmiş olanız gerekiyor çünkü son 3 gün vize basım sürecidir. yetişmezse ikinizin de GC'si yanıyor. o yüzden evrakların temin tarihini de düşünerek iyi bir zaman kurgusu yapmalısınız. Evlendiğinizde kimliğinizin size ulaşması, pasaportunuzun size ulaşması (10 max) bulabiliyor doktor randevusu mülakattan 3 gün önce olması lazım en kritik şekilde. gibi gibi.
    4- Durumu anlatmak için düzgün bir anlatımla anlatmanız gerekmektedir. ben bu yüzden tercuman istedim. çünkü ingilizcem buna yetmeyecekti ki tercuman güzelce açıkladı durumu. Peki benim başımdan neler geçti ?

    1- Mülakat günü yetkiliye, Bir problemim var ben 2 hafta içinde evleniyorum eşimi DV sürecine ekleyebilir miyim ? diye sordum. Eşimle birlikte Amerika'da yaşam kurmak istediğimi belirttim.. Pasaportumu geri verip mülakatımın askıda olduğunu çok hızlı şekilde evlenip Ankara Amerikan elçiliğine Evlilik cüzdanını mail atmamı istediler.
    2- Evlendim, çok hızlı şekilde eşimin yeni soyadına pasaport ve kimlik geldiği vakit dedikleri gibi mail attım belgeleri. aradan 1 gün sonra bana yeni mülakat tarihini verdiler yaklaşık 12 gün sonrasına. Hızlıca 5 gün öncesine doktor randevusu alıp mülakat tarihimizi bekledik. Yukarıda söylediğim gibi ilişkimize ait kanıtları fotokopicide a4 kağıdına çıkarttım ykalaşık 160 sayfa..
    3- Mülakat tarihi gelince hiç sorun çıkarmadılar çok sevimli ve yapıcı bir şekilde 10 dakika boyunca 160 sayfayı içeride incelediler. mülakat esnasında da ne zaman, nerede tanıştınız? neden daha evvel evlenmediniz (pandemiden dolayı dedik) nerede yaşayacaksınız evliliğinizi tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun onaylıyorum. tebrikler diyerek bizi uğurladılar. Ama kanıtlarınız sağlam olsun benim ilişkim 8. senesinde olduğundan en güzel kanıtları tedarik edip sundum. Örnek olarak fotoğraflarda y. dışına çıkış biletlerimiz olmakla beraber, otel rez. ikimizin adı olan belgelere kadar.. hatta askerde mermilerden eşimin adını yazdığım ve bunu instagramda paylaştığımın görüntüsünü ekran kaydına kadar attım. yani 3 sene önceki fotoğraf sonuçta.. asla şüphe uyandıracak bir eksiklik bırakmadım.

    Benim tecrübem bu şekildeydi, En nihayetinde riskliydi.. çünkü zaman az, iki tane belgenin temininde gecikme olsa hiç bir şekilde yetişmeyebilirdi. pasaportun çok geç gelmesi, veya kaybolması belki de çok ağır sonuçlar doğurabilirdi veya mülakat sıkıntısı çekilen bu dönemde tepesi atsa Ankara konsolosluğun hiç yardımcı olmayabilirdi. Ama ne Amerikan konsolosluğu işi yokuşa sürdü (aksine yardımcı oldular), ne de bizim belge temininde zaman sorunu yaşadık her şey çok hızlı temin edildi. Şöyle söyleyebilirim ki nikah günü alırken bile nikah randevusu boş olması gerekiyor, mahallenizdeki aile sağlığından evlenebilir raporu almanız gerekiyor bir çok belge kısa sürede temin etmek gerekiyor.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Stres yaşadım mı diye merak edenler olacaktır, mülakatımdan bir gece önce yattığımda hiç bir şey yoktu mülakat sabahı uyandığımda dudağımda 4 tane uçuk çıkmıştı. Evet bu işler stresli. Ama değdi... Herkesin Amerika hayali var evlenme yolunda sevdiğiyle Amerika hayali daha da katmerli olacaktır. Herkese bu süreçte başarılar diliyorum. DV sürecinde güzel haberlerinizi okumak için sürekli bakacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Oguz-Talan, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhabalar, green cardı aldıktan sonra kız arkadaşımla Türkiye'de 2022 yılında evlenmeyi planlıyorum. Ancak bekleme süreleri uzun olma durumundan dolayı bir kaç sorum olacaktı.

    1. Evlilik yaptıktan sonra green card sürecine eşim Türkiye'de devam ederse ve benimde 4-5 ayı geçmeyecek şekilde Türkiye'de bulunmam bu sürece olumsuz bi etki yaratırmı? Yani aktif olarak Amerikada bulunmakmı gerekiyor bu süre içerisinde? Sponsor olarak kendimi gösteremem sanırım henüz vergi beyanında bulunmuş olmayacağım evlenip sürece başladığımızda.
    2. Amerikada birlikte olmak ve green card sürecini orda devam ettirmek istiyoruz. Bunlarıda yasal yollarla yapmak istiyoruz. F1 vizesi alıp 3-4 aylık bir dil eğitimi alarak hem adapte olabilir hemde 90 gün süresi geçtikten sonra evlilik yapabiliriz diye düşündüm bu yolu izlemek çok problem yaratabilirmi?
      Bu konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz? şimdiden çok teşekkür ederim.
    1. Bu dedikleriniz surecinizde sorun yaratmaz.

    2. Eger esinizin ogrenci olmak gibi bir plani varsa bu dediginizi yapabilirsiniz ; fakat dediginiz gibi ABD'ye girer girmez evlenmeyin. En az 90 gun beklemenizi tavsiye ederim... Eger ogrenciligi uzun surecekse zaten cok daha fazla bekleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells bilgilendirme için gerçekten çok teşekkür ederim. Bu durumda Türkiye’den green carda başvurmak mantıklı olur mu? Sizce Türkiye’de mi evlenmek mantıklı olur Amerika’da mı?

    Hangisi planlariniza daha uygunsa o sekilde yapabilirsiniz, resmi bir evlilik oldugu surece sorun olmaz; ama ABD'de evlenecekseniz evlenme islemini ABD kurumlarinda yapmalisiniz, TC konsoloslugunda evlenmeyin.

    Evlenir evlenmez de islemlere baslayabilirsiniz. Ilk basvuruyu Turkiye'deyken de yapabilirsiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kursaduo elinize saglik, tekrardan tebrikler.


  • @crazycells tekrar tekrar teşekkür ederim. las vegasa tatile gideceğiz beraber orda evliliğin çok kolay olduğunu söyledi ben ekim sonu yıllık iznimle gideceğim orda evlenmem durumunda Türkiye’ye geri dönüş sağlayacağım. Burada savunma sanayinde çalışıyorum süreci o yüzden kısa vadede işimden çıkmam mümkün değil. Türkiye’ye döndüğümde green card’a başvursam ne kadar sürede çıkar kendisi latin amerikalı Amerikan vatandaşı, birde bu başvuru sürecinde Türkiyede’den başvurmam durumunda turist vizesiyle evlilik yapmam sıkıntı yaratır mı neden orda kalmadığım sorgulanır mı iş durumuna anlayış gösterilir mi? Açıkçası red yediğim durumda hem vizem iptal olacak hem evli olacağım işlerin ters gidebilme ihtimali korkutuyor.


  • @crazycells birde döndükten ne kadar süre sonra başvurmam daha hoş karşılanır? O aralıkta gelecek geldikten sonra başvurmak mı mantıklı olur?


  • @strangek ben sizin yerinizde olsam Amerika'da iken basvurur esimle beklerdim sureci. Calisma izniniz gelene kadar calisamazsiniz ama en azindan ayri kalmazsiniz.


  • @yonca_2020 herkes öyle yapıyor sanırım. Ancak askeri bir proje de çalışıyorum işimden hemen çıkamam eğer ayarlayabilirsek o da Türkiye’ye yerleşebilir o yüzden Türkiye’den süreç yürütmek daha mantıklı geliyor. Ancak süreci ne kadar süre sonra başlatmak doğru olur? Eğer Amerika da evlenip kalırsam turist vizesiyle yapacağım için illegal konuma düşebilirim vize sahtekarlığı vs ailemden birisi vize almak istediğinde ona bile engel olabilir bu durum o yüzden yasal bir şekilde ilerlemek istiyorum. Türkiye de evlilik dokümanları bizi uğraştıracağı ve daha fazla maliyetli olcağı için vegasta evlenmek daha kolay gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells tekrar tekrar teşekkür ederim. las vegasa tatile gideceğiz beraber orda evliliğin çok kolay olduğunu söyledi ben ekim sonu yıllık iznimle gideceğim orda evlenmem durumunda Türkiye’ye geri dönüş sağlayacağım. Burada savunma sanayinde çalışıyorum süreci o yüzden kısa vadede işimden çıkmam mümkün değil. Türkiye’ye döndüğümde green card’a başvursam ne kadar sürede çıkar kendisi latin amerikalı Amerikan vatandaşı, birde bu başvuru sürecinde Türkiyede’den başvurmam durumunda turist vizesiyle evlilik yapmam sıkıntı yaratır mı neden orda kalmadığım sorgulanır mı iş durumuna anlayış gösterilir mi? Açıkçası red yediğim durumda hem vizem iptal olacak hem evli olacağım işlerin ters gidebilme ihtimali korkutuyor.

    Dediginiz gibi Las Vegas'ta evlenebilirsiniz, lakin turist vizesiyle girer girmez evlenmenizi tavsiye etmem. Mustakbel esinizin Turkiye'ye gelmesi mumkun olacak mi?

    Resmi olarak evlendikten sonra direkt islemlere baslayabilirsiniz, ABD'de veya Turkiye'de olmaniz farketmez... su basliktaki surecleri takip etmeniz gerekiyor:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

    Zaten size mulakat sirasi gelene kadar Turkiye'deki isinizi de bitirmis olursunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @yonca_2020 herkes öyle yapıyor sanırım. Ancak askeri bir proje de çalışıyorum işimden hemen çıkamam eğer ayarlayabilirsek o da Türkiye’ye yerleşebilir o yüzden Türkiye’den süreç yürütmek daha mantıklı geliyor. Ancak süreci ne kadar süre sonra başlatmak doğru olur? Eğer Amerika da evlenip kalırsam turist vizesiyle yapacağım için illegal konuma düşebilirim vize sahtekarlığı vs ailemden birisi vize almak istediğinde ona bile engel olabilir bu durum o yüzden yasal bir şekilde ilerlemek istiyorum. Türkiye de evlilik dokümanları bizi uğraştıracağı ve daha fazla maliyetli olcağı için vegasta evlenmek daha kolay gibi.

    Sonucta vizenizle ABD'de kalmadiginiz ve kalmayacaginiz icin bence bu konularda bir problem yasamayacaksiniz. Ama ABD'ye girdikten sonra ne kadar gec evlenebiliyorsaniz o sekilde yapmaniz en ideali olur...


  • @crazycells gerçekten bütün cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ne yazıkki yıllık iznimle gittiğim için 10 gün kalacağım cuma gideceğim ptesi las vegasa gideceğiz. Aralıkta gelme planı var ancak Türkiye’de çok fazla evrak işiyle uğraşacak olmak gözümüzde büyüyor açıkçası. Hiç türkçe bilmiyor bütün dökümanlar ingilizceye çevrilecek ve nikah günü almak belki vakit alacak bir çevirmen bulmak gerekecek gibi gibi gibi. Ben vize alalı 2 yıl oldu 1 kere Amerika’ya giriş çıkış yaptım bu 2. Olacak. Yine de dikkat çeker mi hemen evlilik yapmam?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells gerçekten bütün cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ne yazıkki yıllık iznimle gittiğim için 10 gün kalacağım cuma gideceğim ptesi las vegasa gideceğiz. Aralıkta gelme planı var ancak Türkiye’de çok fazla evrak işiyle uğraşacak olmak gözümüzde büyüyor açıkçası. Hiç türkçe bilmiyor bütün dökümanlar ingilizceye çevrilecek ve nikah günü almak belki vakit alacak bir çevirmen bulmak gerekecek gibi gibi gibi. Ben vize alalı 2 yıl oldu 1 kere Amerika’ya giriş çıkış yaptım bu 2. Olacak. Yine de dikkat çeker mi hemen evlilik yapmam?

    Eger ABD'de surecinize devam etmeyeceginize eminseniz o durumda sorun cikmayacak diye dusunuyorum. Eger daha sonra sorarlarsa evliligin ilk planda olmadigini ve Las Vegas'ta olmanin etkisiyle gerceklestigini soylersiniz. Neticede ABD'de gocmenlik islemlerine devam etmiyorsunuz...

    ABD'de resmen evlenip gerekli belgeleri alin, daha sonra Turkiye'ye dondugunuzde islemleri baslatabilirsiniz. Onceden basvuru surecini inceleyip hangi belgeleri hazirlayacaginizi belirlemeyi unutmayin.

    Simdiden tebrikler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum