Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Sabitlendi İş Alanları ve Meslekler
514 169 83.1k 213

• @redsat2000 Tebrikler siz yolu açın biz geliyoruz F4 ile Nisanda oradayız yaş 52 Türk milletinin yapamayacagı sey yok .

• @oprmngr Sizin gibi insanları görünce korku ve kaygılarıma dönüp bir daha bakıyorum ve kendime gülüyorum. Tebrik ediyorum sizi. Yolunuz açık olsun. Allah gönülden isteyen herkese de nasip etsin :)

• ⭐⭐⭐⭐

@oprmngr Hayırlı olsun . Umarım en kısa zamanda istediğiniz gibi işleri yoluna koyarsınız . Aklınıza takılan bir şey olursa her zaman kapım açık .

• @redsat2000 wallmart eski müdür sen miydin abi? Profilin aklımda öyle kalmış geçen seneden

• @Batuhan-X, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

@redsat2000 wallmart eski müdür sen miydin abi? Profilin aklımda öyle kalmış geçen seneden

@Batuhan-X Evet Doğru Batuhan Mayıs tan beri West Marine’de Assistant Manager & Technical Expert olarak çalışıyorum.

• @redsat2000 Teşekkür ederim ,Haberleşiriz

• @onuru Buyuk oranda boyledir ancak sektore ve isverene gore degisebilir. O yuzden ayni is kolunda, calisan icin rekabeti ek benefitlerle yapmaya calisiyorlar. Sigortani tamamen ust seviyeden yatiran da var 1e1 401k yapan da. Ogle yemeklerini her gun, haftada1-2 veya sadece bir gun veren de var. Sigortada aileyi de destekleyen var, sadece calisani destekleyen var. Vergi de malum evli-bekar gibi faktorlere gore degisken. Son olarak da vergide eyalet faktoru vardir. Fitness uyelikleri, metro kartlari gibi ilginc benefitleri is ararken gorebilirsiniz.

• ⭐⭐

@caglaror

Anladim hocam, cevaplar icin tesekkurler. IT de isler nasil oluyor hocam. Var mi bir bilginiz?

• Arkadaşlar merhaba, IR1 vizemi almış bulunmakta olup, şuan Amerika yolunda hazırlıklarım devam etmektedir. 2014-2017 yılları arasında Amerika'da eğitim için bulunmuştum. Bu süre içinde DUI'dan tutuklanmış olup, mahkeme Reckless Driving olarak sonuçlanmıştı. Türkiye'de ısıtma, iklimlendirme sektöründe Proje liderliği yapmaktayım. Makina müh. geçmişim bulunmaktadır. Sizlere sormak istediğim, ABD kayıtlarında olan olaydan dolayı başvuru yaptığım Makina müh. işlerinde sadece bu konu özelinde işe alınmama veya değerlendirme sürecinde elenme ihtimalim nedir?

• Vay be Loto bize vurup bizde böyle iş güç baksak Garibanın yüzü gülerim mdmxlsö

• @Mehmet858, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Arkadaşlar merhaba, IR1 vizemi almış bulunmakta olup, şuan Amerika yolunda hazırlıklarım devam etmektedir. 2014-2017 yılları arasında Amerika'da eğitim için bulunmuştum. Bu süre içinde DUI'dan tutuklanmış olup, mahkeme Reckless Driving olarak sonuçlanmıştı. Türkiye'de ısıtma, iklimlendirme sektöründe Proje liderliği yapmaktayım. Makina müh. geçmişim bulunmaktadır. Sizlere sormak istediğim, ABD kayıtlarında olan olaydan dolayı başvuru yaptığım Makina müh. işlerinde sadece bu konu özelinde işe alınmama veya değerlendirme sürecinde elenme ihtimalim nedir?

basvuru yaptiginiz yer size boyle sorular sorabilir, eger sorarlarsa belirtirsiniz ama sormazlarsa belirtmenize gerek yok.

• surekli resume istiyolar, turkiye deki is tecrubelerini yazmamiz yeterli olur mu

• @Manwe6265, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

surekli resume istiyolar, turkiye deki is tecrubelerini yazmamiz yeterli olur mu

su iletiyi incelemenizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/post/21479

• merhabalar green card kazandıktan sonra amerikada özel güvenlik mesleğimizi ordada yapabilirmiyiz iş konusu nasil yardımcı olursanız çok sevinirim birde mülakatda mesleğin nedir orda ne iş yapacaksin dediğinde özel güvenlik mesleğim desem sertifikam kimliğim var artı bir avantaj olurmu

• @kinglion34, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

merhabalar green card kazandıktan sonra amerikada özel güvenlik mesleğimizi ordada yapabilirmiyiz iş konusu nasil yardımcı olursanız çok sevinirim birde mülakatda mesleğin nedir orda ne iş yapacaksin dediğinde özel güvenlik mesleğim desem sertifikam kimliğim var artı bir avantaj olurmu

neden yapamayacaginizi dusunuyorsunuz?

Bu baslik is arama sureci basligi, o nedenle green card ve cekilis ile ilgili sorulariniz icin bu basligi degil, suradaki ilgili basliklari kullanmalisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/category/2/yeşilkart-greencard-ve-göçmenlik

• Selam dostlar,

Herkese güzel haber vereyim. Amerika da iş bulmak hiç olmadığı kadar kolay hale gelmiş. Hangi mağazayı girip gezsem “hiring” yazıyor hatta bazı iş yerleri işe yeni başlayanlar arasında çekiliş yapıp araba hediye ediyor. Normalde tam tersi olur ama burda iş yerlerinde çalışacak eleman olmadığı için belirli saatlerde iş yerleri kapalı olabiliyor hatta kapının üzerine yemeğe gittim gelicem yazısı dahi gördüm.

Sözünü ettiğim işler başlangıç seviyesi işleri fakat belirli bir düzen oturtana kadar akmasa da damlar cinsten.

• @crazycells yardımınız için teşekkürler haklısınız

• ⭐⭐

Herhangi bir iş arıyorsanız bu ara iş bulmak çok zor görünmüyor.

İstediğiniz işi arıyorsanız soru şu: Diliniz var mı, geçerli bir eğitim ve deneyimle mi geliyorsunuz?

Cevap evetse ve ve şansınız yaver giderse kısa sürede iş bulabilirsiniz. Bulamayadabilirsiniz.

Cevap hayırsa yorucu başvuru ve mülakat süreçlerine tonla zaman harcayıp sayısız kere reddedilmeye hazır olmanız gerekebilir. B planınız olsun.

• Genel anlamda, kendi gozlemlerime gore ABD'de is bulmak icin gerekenler:

Hangi is alaninda calisacaginiza karar verin.
    Yasadiginiz bolgede o alanda faaliyet gosteren sirket ve isyerlerini arastirin.
    Basvuracaginiz isin sartlarina ve calisma faaliyetlerine gore resumenizi ayarlayin.
    Organize bir sekilde gerekli tum belgeleri (diploma, transcripts, certificates vb) hazirlayin ve basvurulara ekleyin.
    Cevrenizde bir network olusturun. Ozellikle iyi sirket ve isyerlerinde calisan kisilerden olusmasi yararli olacaktir.
    Sadece online basvurularla sinirlandirmayin kendinizi, bazen isyerlerini fiziki olarak ziyaret edip, basvurmak da ise yarayabilir.
    Is fuarlarini takip edin ve katilin. Oralarda yuzyuze basvuru sansi kesin yakalarsiniz.
    Hunerlerinizi ve yeteneklerinizi gosterebileceginiz ornek calismalar hazirlayin.
    Tecrubelerinizi detayli sekilde anlatin.
    Is gorusmeleri icin hazirlik yapin. Soru-cevap calismalari vb...
    Mutlaka ise alan yetkili kisilerle follow-up yapin. Ama hergun arayip biktirmayin.

ABD'e yeni geldiniz ve ilk defa is ariyorsaniz, yasadiginiz yerdeki bir staffing company ile calismanizi tavsiye ederim. Onlar sizin egitim ve gecmis tecrubelerinize gore daha kisa surede size is bulabilirler. Ilk baslarda temporary olarak baslarsiniz ama sonrasinda permanent yani kadroya gecersiniz. Sizin calismaniza bagli. Bu sekilde ilk baslarda hem uyum saglarsiniz hem resumeniz icin ABD'de is tecrubesi kazanirsiniz hemde network olusturursunuz. Ilk baslarda hersey para demek degildir. Para sonradan tecrube ile birlikte kazanilir. Ilk baslarda amac uyum saglamak ve temel atmaktir.

• ⭐⭐⭐

Merhaba,

Yıllardır ABD'de yaşayan değerli üyelerimize sormak istediğim bir sorum var. Geçenlerde bir Türk arkadaş "Burada çok sık iş değiştirme, sicilin kötü gözükür." diye bir şey söyledi. Bunun geçerli bir tarafı var mı yoksa, tamamen bir şehir efsanesi mi? Özellikle bizim gibiler geldikten sonra bir süre geçici işlerde çalışmak zorunda kalabiliyor; bu durum sicil açısından problem mi?

Benzer Başlıklar

• Amerika'da işten kovulmak / çıkartılmak

İş Alanları ve Meslekler
    5
    1 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @strangereister Amerika'da işten kovulmak / çıkartılmak içinde söyledi: Merhaba. Bu konu hakkında deneymleriniz veya bilgileriniz var mı? Yasal ve kontratlı bir şekilde çalışırken kovulan kimselerin hakları nelerdir? Ben ilk işyerimden kovuldum. İlginç bir deneyimdi. Beni kovan yöneticiyi benden 2 ay sonra kovdular :) Haklar derken neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum ama fazla bir hakkınız yok. Eğer haksız yere kovulduğunuzu düşünüyorsanız dava açabilirsiniz. İşyerinin size yaptırdığı sağlık sigortasını COBRA gereği devam ettirebiliyorsunuz ama primler inanılmaz yüksek olduğu için hiç mantıklı olmuyor.
  • Amerika'da Tır Şoförlüğü?

İş Alanları ve Meslekler tır amerika şöför
    462
    3 Oy
    462 İleti
    84k Bakış
    I
    @Serapp çok teşekkür ederimm.
  • Amerika'ya gitmeden önce iş bulan arkadaşlar var mı?

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    34
    0 Oy
    34 İleti
    8k Bakış
    TuttoSPORTT
    İnanılmaz iş portföyü var ihtiyaç mı fazla yoksa zor mu seçiyorlar bilemedim açıkçası
  • Security Clearance Nedir ve Süreçler

İş Alanları ve Meslekler
    19
    13 Oy
    19 İleti
    9k Bakış
    arnbltA
    Özellikle DC etrafındaki IT alanındaki işlerin çoğunda Clearence isteniyor. Bu ABD vatandaşları içinde geçerli bir durum. En düşük düzeyi Public Trust Security Clearence. Son 5 yıl içinde ABD den 90 günden fazla ayrılmayacaksınız şart olarak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k